WHERE geeft geen resultaten terwijl die er wel zijn?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/02/2012 17:58:33
Quote Anchor link
Doe ik nu iets verkeerd, of is MySQL zo gaar als de pest (zal weer eens een keer niet zo zijn..)

Okee, mijn probleem waarmee ik jullie even lastig val ;-)

Ik heb een paar database records:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
id      RitNr MatNaam      M D W D V Z Z  Inzet_ingangs_datum
59     557     IRM        M D W D V - -  2012-02-13
60     557     ICM        - - - - - Z Z  2012-02-13

Deze geven per nummer (treinnummer voor de geïnteresseerden; 557 in dit geval) aan welk materieel er rijdt.

Op Ma t/m Vr rijdt er IRM, en op Za en Zo rijdt er een ICM.

Maar als ik nu op mijn hele database (met iets van 8000 van zulke records) dit uitvoer:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT * FROM `inzet` WHERE `MatNaam` = 'ICM'

Waarom heb ik dan helemaal geen results?

Er zijn gewoon results? Dus waar slaat dit op?
 
PHP hulp

PHP hulp

10/05/2024 16:09:02
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

26/02/2012 18:06:48
Quote Anchor link
jaa dat is wel heel vreemd

je kan het miss zo proberen ?

select * FROM inzet WHERE MatNaam='ICM'
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/02/2012 18:13:01
Quote Anchor link
Niks. ...
Toch best hopeloos?
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

26/02/2012 18:15:42
Quote Anchor link
oke dat is wel heel vreemd inderdaad nog nooit mee gemaakt

je hebt vast wel je quert uitgevoert lijkt me xD

ik weet het anders ook niet ik heb dit ook nog nooit mee gemaakt
 
Jeroen VD

Jeroen VD

26/02/2012 18:18:16
Quote Anchor link
en wanneer je de asterix vervangt door bv `MatNaam`?
 

26/02/2012 18:21:05
Quote Anchor link
query is gewoon goed, met of zonder backticks, daar kan het probleem niet liggen..
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

26/02/2012 18:24:16
Quote Anchor link
En als je het met een LIKE probeert?
 
Jeroen VD

Jeroen VD

26/02/2012 18:25:58
Quote Anchor link
of klinkt heel stom... heb je wel de juiste database geselecteerd in je connectie....?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/02/2012 18:35:02
Quote Anchor link
Jeroen vd op 26/02/2012 18:25:58:
of klinkt heel stom... heb je wel de juiste database geselecteerd in je connectie....?

Dit gebeurt met PMA ;-)

Verder in PHP lijkt er ook weinig te gebeuren met een groot aantal...
Lijkt wel op iets waarin MySQL zich verslikt?
Gewijzigd op 26/02/2012 18:36:05 door - Ariën -
 
Jeroen VD

Jeroen VD

26/02/2012 18:36:53
Quote Anchor link
je zegt 8000 records. zou het misschien kunnen dat dit groter is dan de toegestane datalimiet? of zoiets dergelijks?

Toevoeging op 26/02/2012 18:37:26:

dus probeer ipv

WHERE `MatNaam` = 'ICM'

dit:

WHERE `id` = '59'
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/02/2012 18:50:46
Quote Anchor link
Datalimiet? Van wat?
Die 'id' kolom heb ik weggegooid. Had ik niet nodig, en kon een bottleneck zijn.

Met LIKE lijkt het wel goed te gaan? Is WHERE gewoon erg langzaam voor grote aantallen?
Gewijzigd op 26/02/2012 18:51:33 door - Ariën -
 
Jeroen VD

Jeroen VD

26/02/2012 18:53:01
Quote Anchor link
Quote:
Datalimiet? Van wat?

ik bedoelde dat er misschien een maximum zit aan het ophalen van data uit mysql. geen idee of dat er is, maar misschien wel, en dat er dan dingen misgaan
Gewijzigd op 26/02/2012 18:53:12 door Jeroen VD
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/02/2012 19:02:43
Quote Anchor link
Jeroen vd op 26/02/2012 18:53:01:
Quote:
Datalimiet? Van wat?

ik bedoelde dat er misschien een maximum zit aan het ophalen van data uit mysql. geen idee of dat er is, maar misschien wel, en dat er dan dingen misgaan

Er zijn sites met gigabytes aan data, dus dat lijkt mij niet ;-)

Toevoeging op 26/02/2012 19:18:14:

Het is opgelost, oh yeah...
De oplossing:

- Vertrouw nooit op wat het gedrocht PhpMyAdmin je te vertellen heeft. Als er tabs of spaties in je records staan dan zal je dat nooit zien, terwijl PhpMyAdmin fijn in zijn vuistje staat te gniffellen.

- trim() gebruikt in mijn importscripje waarmee ik de database vul.

Echt, en daar sta je gewoon minuten naar krom te zoeken. Maar goed, ik vond het al frappant dat LIKE wel werkte, dus het deed me al vermoeden dat er iets voor of achter die MatNaam stond, maar dat zag ik dus niet.

Geweldig hé :-D
Misschien moet ik maar eens overstappen op MySQL-front.
Gewijzigd op 26/02/2012 19:19:20 door - Ariën -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.