Windroos

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Full Stack Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail; Verantwoordelijk voor de front-end werkzaamheden; Naast de front-end werk je ook aan de backend. Hier ga je werken Als Full Stack Developer komt je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development

Bekijk vacature »

Frontend Developer - Leeuwarden

Frontend Developer – Leeuwarden Als Frontend Developer bouw jij mee aan het onderwijs van de toekomst! In een scrum team werken met jonge en enthousiaste collega’s, moderne technieken, ruimte voor eigen ontwikkeling en op een proactieve wijze kunnen meewerken aan innovatie binnen het onderwijs. Magister is het state-of-the-art softwarepakket dat scholen in het voortgezet onderwijs op alle fronten ontzorgt. Van leerlingenadministratie tot het ondersteunen van individuele leerlijnen, van toegang tot digitaal lesmateriaal tot het plannen van het lesrooster. In de Magister app bedient Magister ruim 2,5 miljoen gebruikers waarvan, dagelijks meer dan 600.000 unieke. Hiermee is Magister de absolute marktleider

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel verder en laat wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot aantal creatieve en ambitieuze ontwikkelaars. Ze

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Functie Als Senior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in ons Research & development team. Ons team bestaat uit 17 collega’s! Wij zijn momenteel druk bezig met het opzetten van een geheel nieuwe architectuur voor een nieuw product. Hierbij maken wij o.a. gebruik van VS2022 en .NET 6.0. Jouw functie is dan ook voornamelijk backend georiënteerd bij ons. Aangezien wij meetapparatuur ontwikkelen voor de chemische industrie is het ook erg belangrijk om kwalitatief hoogwaardige software te ontwikkelen voor de besturing hiervan. Verder ben jij verantwoordelijk voor het designen, implementeren en testen van nieuwe features. Ook zorg jij voor toekomstbestendige

Bekijk vacature »

C# Developer Research and Development - Delft

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Delft Vacature ID: 6307 Introductie C# Developer Research and Development - Delft - Onze klant is één van de meest innovatieve bedrijven in de region van Delft. Op dit moment zijn ze voor het innovatie centrum. In het innovatie centrum wordt gewerkt aan de nieuwste technieken voor navigatie software. R&D / C# / Pattern Recognition / Algorithms / 3d Data / DotNET Functieomschrijving Als C# Developer kom je te werken in een innovatief scrumteam. We ontwikkelen en door ontwikkelen de nieuwste technieken op het gebied van navigatie software. Deze software wordt onder andere

Bekijk vacature »

Medior/Senior Front-end Developers gezocht (Utrech

Functie Het team bestaat uit 10+ gespecialiseerde (veel senior) front-end ontwikkelaars en ontwerpers die werken aan projecten voor klanten van verschillende groottes (kan twee jaar bezig zijn met 1 klant). Je helpt klanten met ingewikkelde front-end vraagstukken, hierbij kun je denken aan: UX/UI design, CI/CD, architectuur en integratie met back-end systemen. De werkzaamheden verricht je op locatie bij de klant, dit is vaak in de Randstad. De organisatiestructuur is plat en er heerst een informele sfeer, zo kun je met vragen dus terecht bij de directie. Er wordt veel nadruk gelegd op het bevorderen van persoonlijke ontwikkeling door middel van

Bekijk vacature »

Junior Software Developer C# Verhuursector Verhuur

Samengevat: Wij ontwikkelen en leveren softwaresystemen voor de logistieke sector en de verhuursector. Ben jij geschikt als Junior Software Developer? Heb je ervaring met Delphi? Vaste baan: C# Software Developer Logistiek HBO €2.500 - €3.900 Deze werkgever is een software ontwikkelaar, gericht op software voor de logistieke sector. Deze werkgever heeft eigen producten ontwikkelen en leveren ook maatwerk. Ons bedrijf kent een boeiende en inspirerende werkomgeving met een open cultuur en mogelijkheden voor je verdere ontwikkeling. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je hier

Bekijk vacature »

Oracle Developer / PL SQL

Dit ga je doen Software ontwikkeling aan een internationaal gebruikt pakket; Werken met technieken als Oracle 19c, Toad, PL/SQL, Oracle Forms, Reports en Designer; Meedraaien in internationale projecten; Meedenken over technisch en functioneel ontwerp; Samenwerken met collega's als Informatie Analisten, Testers en Release Managers; Soms wensen en eisen afstemmen met de business. Hier ga je werken Onze klant, een internationaal bekend bedrijf dat essentiële producten maakt waar iedereen graag gebruik van maakt, zoekt versterking in het Software Development team. Samen met 3 developers, een release manager, een informatie analist en 3 testers werk jij aan een systeem waarmee complexe producten

Bekijk vacature »

PHP Web Developer

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in de omgeving Roosendaal, zijn wij op zoek naar een PHP web developer met een aantal jaar werkervaring. Wil jij graag werken aan in-house software projecten voor diverse klanten? Voel jij je prettige in een klein team developers, waar jouw inbreng enorm gewaardeerd wordt? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je wordt verantwoordelijk voor de ontwikkeling van diverse applicaties. Dit kan de ene keer een online platform voor aanbiedingen zijn, en de andere keer een software pakket dat gebruikt wordt om interne processen te automatiseren. Het zijn stuk voor

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Senior Cobol Applicati

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 7 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: In de applicatie ETM zijn nu de inningsvoorzieningen voor ongeveer 25 aangifte- en aanslagmiddelen opgenomen. ETM is een extern aangeschafte service en het huidige contract met leverancier Oracle loopt af op 31-12-2022. Het programma uitfaseren ETM heeft als doel om vervanging te realiseren waarmee alle nu in gebruik zijnde ETM ondersteuning wordt overgenomen in nieuwe Inningsvoorzieningen om de continuïteit van de inningsprocessen te waarborgen. Eén van de inningsvoorzieningen die voor het einde van 31-12-2022

Bekijk vacature »

.NET Developer Azure

Dit ga je doen Het ontwerpen en bouwen van diverse applicaties (C#, ASP.NET, MVC); Het ontwikkelen van Webservices (WCF); Het meewerken aan de transitie naar Azure; Het samenwerken met collega's binnen een Scrumteam en meedenken over de User Stories; Het bouwen van unittesten; Meedenken over nieuwe tooling, ontwikkelingen en technologieën in de markt. Hier ga je werken Je komt te werken bij een organisatie die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van verschillende portalen. Deze portalen worden gebruikt door diverse partijen en jouw taak is om ervoor te zorgen dat deze optimaal functioneren. Je wordt onderdeel van een Scrumteam en werkt

Bekijk vacature »

Java/Kotlin Developer

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »
Robin de Vries

Robin de Vries

07/12/2008 14:23:00
Quote Anchor link
Ik ben bezig met een weerwebsite die live hangt aan een weerstation. Ik zoek hierbij een windroos via de gd bibliotheek. Dus als ik de waarde 360 opgeef. dan gaat de wijzer naar het noorden... 180 zuid, etc..

ken iemand zo'n script?
 
PHP hulp

PHP hulp

16/05/2024 10:32:39
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

07/12/2008 14:27:00
Quote Anchor link
http://www.aditus.nu/jpgraph/windroses.php

JPGraph heeft ze, maar je kunt het ook redelijk eenvoudig zelf maken.
 
Riemer

Riemer

07/12/2008 14:27:00
Quote Anchor link
Je zou eens kunnen kijken naar de sinus en cosinus functies om Radians te converteren naar een Vector.
Geen nood, er is een deg2rad functie in PHP.
 
Robin de Vries

Robin de Vries

07/12/2008 14:30:00
Quote Anchor link
@Arjan, ik gebruik al JPGraph, alleen dit zit in de pro-versie...

@Riemer, ik ben niet zo goed in gd etc...
 
Riemer

Riemer

07/12/2008 14:41:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$X
= sin(deg2rad( $degrees)) * $length + $start_X;
$Y =-cos(deg2rad( $degrees)) * $length + $start_Y;
?>


Als je nu een lijntje tekent met de imageline() functie van $start_X en $start_Y naar $X en $Y, wijst deze naar de goeie richting ($degrees) met lengte $length met $start_X en $start_Y als begin posities.

Om er een functie van te maken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
/*
 * $image = de image resource
 * $color = de kleur van de lijn
 * $degrees = de graden waar de lijn heen moet wijzen
 * $length = lengte van de lijn
 * $start_X en start_Y start positie van de lijn
 */

function windroos( $image, $color, $degrees, $length, $start_X, $start_Y)
{

    $X = sin(deg2rad( $degrees)) * $length + $start_X;
    $Y =-cos(deg2rad( $degrees)) * $length + $start_Y;

    imageline( $image, $start_X, $start_Y, $X, $Y, $color);
}

?>

Kunnen wat fouten in zitten aangezien het al weer een tijdje is dat ik met PHP heb gewerkt :P

edit: er waren wat foutjes dus...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Riemer
 
Robin de Vries

Robin de Vries

07/12/2008 17:09:00
Quote Anchor link
en hoe voer je deze functie uit? zou je het ietsje verder willen uitwerken?
 
Yorick17

yorick17

07/12/2008 20:11:00
Quote Anchor link
waarom zo moeilijk iedereen? Je kunt toch gewoon 4 afbeeldingen maken en aan de hand van de data bepaal je welk plaatje je laat zien. De vier plaatjes hangen natuurlijk af van hoe gedetailleerd je de windroos wilt maken
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

07/12/2008 21:00:00
Quote Anchor link
@yorick, Hoeveel windrichting heb jij?
ik kom toch echt op minimaal 8, maar dit zou een veel nettere oplossing wezen, en opzich kan je ook een pijl op een plaatje zetten, en die dan om z'n as laten draaien, alleen weet ik niet hoe je in php een hoek meegeeft.
Dan kan je namelijk met een simpele formule de juiste windrichting laten zien.
 
Riemer

Riemer

07/12/2008 21:12:00
Quote Anchor link
@Robin de Vries, ik ging er van uit dat je al enig verstand had van de GD library hoe je bijvoorbeeld een image kan maken en dergelijke.
Maar goed hier is een wat meer uitgebreider voorbeeld:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
<?php

//We maken hier een PNG file
header ("Content-type: image/png");

/*
 * $image = de image resource
 * $degrees = de graden waar de lijn heen moet wijzen
 * $length = lengte van de lijn
 * $start_X en start_Y start positie van de lijn
 * $color = de kleur van de lijn
 */

function windroos( $image, $degrees, $length, $start_X, $start_Y, $color)
{

    $X = sin(deg2rad( $degrees)) * $length + $start_X;
    $Y =-cos(deg2rad( $degrees)) * $length + $start_Y;

    imageline( $image, $start_X, $start_Y, $X, $Y, $color);
}


//Maak een image. de 50 en 50 zijn de hoogte en breedte van de image
$Image = imagecreatetruecolor( 50, 50);

//Achtergrond en voorgrond kleuren
$Background = imagecolorallocate( $Image, 255, 255, 255);
$Foreground = imagecolorallocate( $Image,   0,   0,   0);

//Vul de image met de achtergrond kleur
imagefill( $Image, 0, 0, $Background);

//Aanroep van de functie windroos
windroos( $Image, 50, 20, 25, 25, $Foreground); //We willen dat de functie kleurt op $Image, het is 50 graden gedraait, lengte is 10, de middenpunt is 25-25 en de kleur die de lijn moet hebben is $Foreground

//Dit laat het plaatje weergeven

ImagePNG( $Image);
ImageDestroy( $Image);

?>


Het is een apart php file die een PNG plaatje genereert. Je zou dan deze plaatje neer kunnen zetten in een ander document door de IMG tag te gebruiken zoals:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<img src="windroos.php" />

waar windroos.php de bovengenoemde php script is.

@yorick, denk eens een situatie in waarbij je een grote bereik wilt van richtingen en de lengte ook nog eens variabel kan zijn. Zal aardig wat plaatjes zijn. Verder, zo moeilijk is dit nou ook weer niet :)

@nico, in feite met die sin en cos functies van hierboven roteer ik de punt waar de lijn heen moet wijzen conform de aantal graden. Je zou het idd het bovenstaande kunnen uitbreiden om er een simpele pijl van te maken.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Riemer
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

07/12/2008 21:47:00
Quote Anchor link
ik heb ooit met python een snelheidsmeter gemaakt, maar daar word is de hoek automatisch al een parameter.
Recht naar boven is nul, links om is -0.1 tot -179.9 en rechts om is 0 tot 180
Dus toen heb ik eerst een tabel met bepaalde hoeken gemaakt, en de daarbij behorende snelheid,
Daarna even een grafiekje getekend, en aan de hand daarvan een formule opgesteld om de hoek te bepalen aan de hand van de ingevoerde snelheid, maar volgens mij gaat dat met php toch iets anders als ik dit zo zie =þ
 
Riemer

Riemer

07/12/2008 23:24:00
Quote Anchor link
Dit is een beetje toegepaste S.O.S. Castoa (goniometrie).
Zover ik weet heeft PHP geen standaard functie om rotaties te maken, dus hier doe ik het handmatig.
Wat wij hier willen is de coördinaten(X,Y) van de eindpunt van een lijn die een bepaalde lengte heeft en een bepaalde hoek. De systeem die ik nu gebruik is dat 0 graden noord is, oost = 90 zuid = 180 en west = 270. Door de soscastoa trucjes toe te passen kunnen wij deze eindpunt bepalen en een lijn trekken tussen deze punt en de begin punt. de min in de "y = -cos" gedeelte is omdat er een ander coördinaat stelsel is in plaatjes, waarbij 0 boven is en hoogte-1 = de onderkant terwijl het andersom is wat je waarschijnlijk is geleerd bij wiskunde lessen.
 
Luc Zontrop

Luc Zontrop

08/12/2008 08:54:00
Quote Anchor link
Zoiets:
Voorbeeld
Laatste image: hier werd een q meegegeven van 360. (te groot)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
<?php
if (isset($_GET['q']) && is_numeric($_GET['q'])){
    $ana_value =$_GET['q'];
    if($ana_value>=0 && $ana_value<=359){
        header("Content-type: image/jpg");
        $bgImg = imageCreateFromJpeg("images/wind.jpg");      
        $black_alpha=imagecolorallocatealpha($bgImg, 0,0,0,30);
        $red = imagecolorallocatealpha($bgImg, 255, 0,0,20);
        
        $p= (($ana_value-90)*2);

        $x1 = round((cos(($p-20) * 3.14/360)*20)+165,0);  // punt 1 voor polygon
        $y1 = round((sin(($p-20) * 3.14/360)*20)+162,0);
        
        $x2 = round((cos(($p+20) * 3.14/360)*20)+165,0);  // punt 2 voor polygon
        $y2 = round((sin(($p+20) * 3.14/360)*20)+162,0);
        
        $x3 = round((cos($p * 3.14/360)*150)+165,0);         // punt 3 voor polygon
        $y3 = round((sin($p * 3.14/360)*150)+162,0);

        //array maken voor berekende polygon punten
        $values = array(
                   $x1,  $y1,  // Point 1 (x, y)  //wijzer coordinaten
                   $x2,  $y2, // Point 2 (x, y)
                   $x3,  $y3,  // Point 3 (x, y)
                   );
        $values_shadow = array(
                   $x1+1,  $y1+1,  // Point 1 (x, y)  //schaduw voor wijzer
                   $x2+1,  $y2+1, // Point 2 (x, y)
                   $x3+1,  $y3+1,  // Point 3 (x, y)
                   );

        // een rode wijzer tekenen
        imagefilledpolygon($bgImg, $values_shadow, 3, $black_alpha); // schaduw tekenen
        imagefilledpolygon($bgImg, $values, 3, $red); // de wijzer tekenen
        
        //laat plaatje zien

        Imagejpeg($bgImg,"",100);

        //en destroy het weer
        imagedestroy($bgImg);
        }
}

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Luc Zontrop
 
Riemer

Riemer

08/12/2008 09:49:00
Quote Anchor link
@Tumbler, 2xPI radians/360 graden wordt het zelfde behandeld als 0 radians/0 graden in sinus cosinus functies.

Verder waarom deze code?: $p= (($ana_value-90)*2); door de sin en cos om te draaien en een - te zetten voor de cos bereik je hetzelfde. Het is de omgekeerde-T superscript functie als je begrijpt wat ik bedoel.

Maar goed, misschien is het wat meer praktischer voor de topic starter ja.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Riemer
 
Robin de Vries

Robin de Vries

08/12/2008 12:36:00
Quote Anchor link
@Tumbler, ziet er netjes uit. Heb je ook de extra benodigde bestanden?
 
Luc Zontrop

Luc Zontrop

08/12/2008 16:32:00
Quote Anchor link
http://users.telenet.be/tumbler/windroos.zip

@ riemer: kben geen wiskundeknobbel :)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Luc Zontrop
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.