xml gegevens..

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end developer Supply Chain Angular, ReactJS,

Functie Het development team bestaat momenteel uit 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creëren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld meedenken over strategie en design. Hierin krijg je veel vrijheid om de functie naar eigen inzicht in te vullen en te pionieren. Alle data die wordt gebruikt is zichtbaar in een webapplicatie, geschreven in Angular en React. Momenteel zijn ze bezig om de dashboards anders vorm te geven en de

Bekijk vacature »

Python Developer

Dit ga je doen Als Python Developer ben je verantwoordelijk voor: Het ontwikkelen van Stuurprogramma's in Python zodat er verbindingen kunnen worden gelegd tussen besturingssystemen en (AV) hardware; Het testen en debuggen van Stuurprorgamma's; Het communiceren met noodzakelijke partijen in gevallen waar extra technische details nodig zijn om een Stuurprogramma te ontwikkelen of problemen op te lossen; Het maken van de nodige technische documentatie (in het Engels); Het participeren in een Scrum/Agile omgeving. Hier ga je werken Deze internationale organisatie is wereldwijd een succesvol producent en leverancier van professionele AV hard- en software. Klanten gebruiken de producten o.a. voor het

Bekijk vacature »

Medior front-end developer gezocht (€3.300 -

Functie Wat ga je doen? Jij als front-end developer gaat werken binnen de teams van/voor onze klant. Je werkt in een team met starters en ervaren ontwikkelaars met allemaal 1 overeenkomst; passie voor het vak. Maak je een fout? Geen probleem, leer ervan en ga dan weer door. Door de variëteit aan werk kun je in verschillende omgevingen een kijkje nemen en jezelf dus snel ontwikkelen. Wat hebben we jou te bieden? • Uitdagende projecten bij mooie klanten (bij jou in de buurt, of binnenkort intern vanuit ons kantoor!) • Een jonge organisatie met talentvolle collega’s • Veel ruimte voor

Bekijk vacature »

E-Identity Developer met Projectleider Kwaliteiten

Functieomschrijving Voor de kamer van koophandel zijn we op zoek naar een E-Identity developer met projectleider kwaliteiten. Voor deze opdracht zoekt KVK een Informatieanalist met Technisch Projectleider en ICT developer kwaliteiten, met kennis van E-identity. We zoeken in de breedte en niet specifiek in de diepte qua skillset. Een Junior Projectmanager, een Junior Informatieanalist, een Junior Developer (full stack), een Junior Designer en een Junior ICT architect ineen, met een sterk gevoel van stakeholder management en planning vaardigheden. Door de internationale setting, én de realisatie van ontsluiting van en naar basisregisters toe zijn wij op zoek naar enige ervaring binnen

Bekijk vacature »

Front-end developer gezocht

Functie Je komt in een team met ambitieuze developers die de passie voor Front-End met jou delen. Samen ga je aan de slag met leuke en leerzame opdrachten. Het team heeft een eigen budget en financiën en zij bepalen zelf hoe dat besteed en investeert wordt. Je gebruikt tools als JavaScript, Node.js, React, Angular, Typescript en Vue.js wanneer je werkt aan de opdrachten. Daarnaast zul je veel leren van je collega’s en gezamenlijk een leuke tijd doorbrengen tijdens activiteiten zoals wintersport, hackatons en conferentiebezoeken. Je krijgt niet alleen de mogelijkheid Front-End te ontwikkelen, maar ook vooral jezelf. Dit kan behaald

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Functie Als Senior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in ons Research & development team. Ons team bestaat uit 17 collega’s! Wij zijn momenteel druk bezig met het opzetten van een geheel nieuwe architectuur voor een nieuw product. Hierbij maken wij o.a. gebruik van VS2022 en .NET 6.0. Jouw functie is dan ook voornamelijk backend georiënteerd bij ons. Aangezien wij meetapparatuur ontwikkelen voor de chemische industrie is het ook erg belangrijk om kwalitatief hoogwaardige software te ontwikkelen voor de besturing hiervan. Verder ben jij verantwoordelijk voor het designen, implementeren en testen van nieuwe features. Ook zorg jij voor toekomstbestendige

Bekijk vacature »

Programmeur / Developer

Voor een familiebedrijf in Doetinchem, actief in de machinebouw voor de food-sector, zijn wij op zoek naar een programmeur / developer. In deze functie ben je werkzaam in een team van 5 medewerkers. Je werkzaamheden bestaan onder andere uit het verhelderen van requirements vanuit de opdrachtgever, de klant en de afdeling ontwikkeling. Je verricht haalbaarheidsstudies en werkt specificaties uit die je afstemt met de opdrachtgever. Je ontwerpt design in software en stemt af met je collega's. De huidige vision-systemen zijn geschreven in C software, welke draait op een CUDA platform. Je schrijft en codeert software en zal gaan testdraaien. Tot

Bekijk vacature »

PHP ontwikkelaar

Functie Met een complex en uitgebreid e-commerce platform, een eigen PIM-systeem en eigen scan applicatie – krijg jij dagelijks te zien hoe jouw werk gebruikt wordt door miljoenen gebruikers. En we staan qua development pas in de startblokken, aangezien er nog meerdere projecten op de plank liggen te wachten! Ons huidige development team bestaat uit 8 programmeurs. Er wordt dagelijks gereflecteerd op geschreven code, Scrum taken en kennisdelen onderling is een must. Onze voertaal binnen ons team is Engels, dit omdat wij twee internationale collega’s hebben. Ons huidige “IT Landschap” bestaat voornamelijk uit allerlei losse onderdelen die individueel, maar ook

Bekijk vacature »

Senior java ontwikkelaar integratie

Functieomschrijving Voor de gemeente Rotterdam zijn wij op zoek naar een senior java ontwikkelaar integratie. Taken Binnen een zelfsturend Scrumteam voer je geheel zelfstanding je opdrachten uit en levert het eindresultaat op aan het Integratieteam. Jij voelt je net als alle teamleden verantwoordelijk voor alle aspecten, vanaf de vraag tot en met de oplevering in productie. Je bent kritisch, je helpt de klant om zijn wensen helder te krijgen, je schrijft zelfstandig clean code die van hoge kwaliteit is, met bijbehorende unit- en integratietesten, je ondersteunt zo nodig bij deployments naar productie. Het Integratieteam bouwt componenten (Endpoints) op de ESB.

Bekijk vacature »

Technisch Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! In deze functie werk jij voornamelijk aan: Het onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Het opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werk je aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkel en implementeren je MS PowerApps en Power BI. Bedrijfsprofiel Je komt terecht bij een familiair

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed leesbaar is. Je maakt voor bedrijven op maat

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een ontwikkelteam met 7 .NET developers. In ons team werken er drie senior .NET developer, twee medior .NET developers en twee junior .NET developers. Er is dan ook genoeg senioriteit in ons team om jou te kunnen bieden wat jij nodig hebt! Wij werken in scrum en hebben drie wekelijkste sprints. Daarnaast doen wij minimaal vier keer per jaar een release. Ons platform is ontzettend complex en groot. Het is dan ook in het begin belangrijk dat jij de processen gaat begrijpen. Jij krijgt dan ook een cursus om beter te begrijpen

Bekijk vacature »

Ervaren Full stack developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende in-house functie bij een bedrijf met enorme groeipotentie? Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging vol afwisseling en gezelligheid? Dan ben je bij dit bedrijf aan het juiste adres! Wij zijn in omgeving Breda op zoek naar een ervaren full stack developer. Je gaat werken voor een zeer gewilde werkgever met goede arbeidsvoorwaarden. Je krijgt een plekje in het jonge IT team, work hard, play hard is hier duidelijk het motto! Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Jij bent verantwoordelijk voor het ontwerpen en bouwen van webapplicaties. Je bent

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer

Functie Jij als Senior Python developer hebt al ruime ervaring opgedaan. Bedrijven komen bij de organisatie om technische vraagstukken op te lossen. Jij als specialist bent dus de representatie van deze kwaliteit. Je zult de keuze krijgen tussen lange of korte projecten waarin je komt te werken in multidisciplinaire teams. Projecten die je gaat uitvoeren zijn zeer uitlopend. Zodoende kun je aan de ene kant kiezen voor een greenfield project en stroom je bij een ander project midden in een migratietraject in. Voor de ene klant ontwikkel je ene nieuwe portal en voor het andere project duik je veel meer

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Roosendaal, ontwikkel je als PHP Developer niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het continu inspelen op nieuwe trends en ontwikkelingen m.b.t software development. Naast het bouwen van webapplicaties, ontwikkelen zij ook webshops en websites voor gave opdrachtgevers! Wat ga je doen? Het schrijven van schone en efficiënte codes volgens het Symfony framework; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het Symfony framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de

Bekijk vacature »
Vincent

Vincent

01/12/2007 14:53:00
Quote Anchor link
Hee.

Ik ben bezig met een plattegrond:
Afbeelding
Alleen nu kijk hij nog niet naar de gegevens. Want op het coordinaat (14|14) kan een stad staan.
Nu wil ik die gegevens opslaan in xml.
Omdat ik het met database wel kan en ik iets nieuws wil proberen.
Dus dan moet ik elk vakje waar iets in staat opgeven in xml document.
Ik heb me daar nog niet echt in verdiept dus correct me if im wrong
zoiets:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<vakje>
   <coord>437|343</coord>
   <soort>stad</soort>
   <image>stad.jpg</image>
</vakje>


dat wou ik dan gaan uitlezen via simplexml..
Maar doe ik dit wel goed?
Of is er een snellere/betere manier in het storen van de gegevens(wel met xml)? (ik wil geeeeeen database omdat ik ook xml feed wil)
Graag beetje uitleg :-)

Groeten, Vincent.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Vincent
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 09:27:18
 
Frank -

Frank -

01/12/2007 15:05:00
Quote Anchor link
<coord>437|343</coord>
Dat lijkt mij niet goed, 2 gegevens in 1 record.

Met kaarten heb je altijd een x- en een y-as, evt. ook een z-as voor de hoogte, dus heb je 2 (of 3) tags nodig om deze gegevens op te slaan.

Maar, ga dit in een database opslaan en niet in XML. XML is onvoorstelbaar langzaam wanneer je dit vergelijkt met een database. XML gebruik je als interface met andere systemen, bv. een RSS-feed of SOAP. Het feit dat je een RSS-feed wilt opzetten, zegt niks over de dataopslag in een database. pgSQL kan bv. ook prima XML inlezen en uitspugen (met stored procedures). Al is het waarschijnlijk handiger om dit met PHP te doen en dan via PDO met de database kletsen.

De RSS-feed is gewoon een andere output dan bv. html, pdf of een email, meer dan dat is het niet.
 
Robert Deiman

Robert Deiman

01/12/2007 15:29:00
Quote Anchor link
@Frank -> Behalve dat hij graag RSS feed wil, geeft hij ook aan dat hij het met database wel kan en eens wat anders wil proberen.

Inderdaad is een database wel de slimste oplossing, maar daar gaat het nu even niet om. Tevens heb ik even wat aangepast, zodat je niet gegevens overbodig opslaat. (soort stad en dan plaatje stad.jpg -> Simpeler, lees soort uit en dan soort.jpg is het plaatje)
In principe zou je het met deze gegevens moeten kunnen redden:

<vakje>
<xcoord>437</xcoord>
<ycoord>343</ycoord>
<soort>stad</soort>
</vakje>


Wel leuk al die vliegvelden erop, maar dan staat Schiphol er niet tussen (gaat over het gebruikte plaatje!)
 
Vincent

Vincent

01/12/2007 15:50:00
Quote Anchor link
Zal het zoveel slomer zijn dan ? met xml ?
De bedoeling was(want t is voor school) dat ik met ajax leer omgaan.. en toen wou ik er ook xml bij doen, vandaar dat ik dit doe :-)
 
Frank -

Frank -

01/12/2007 15:53:00
Quote Anchor link
Tja, wat anders proberen is een reden. Desondanks lijkt mij het werken met een XML-interface vele malen interessanter, daar kun je echte applicaties mee maken. XML gebruiken voor dataopslag is zo maar een factor 100 langzamer dan een database, dat is gewoon niet werkbaar.

In combinatie met ajax kun je hele leuke dingen doen met XML. Ik gebruik bv. stored procedures in pgSQL die direct XML aanmaken als resultaat en dan gooi ik de boel direct naar de browser:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?
$row
= $stmt->fetch(PDO::FETCH_ASSOC);

    header('Content-Type: text/xml');
    echo $row['list_locations'];
?>

De ene resultaatregel wordt gefetched, voorzien van een header en uitgespuugt. De browser gaat de boel vervolgens netjes verwerken en in een formulier zetten.
 
Vincent

Vincent

01/12/2007 16:52:00
Quote Anchor link
Pff 100x zo sloom.. ik heb geen zin om mijn gebruikers 10 sec. te laten wachten.. dan toch maar mysql :(
 
Niels Janssen

Niels Janssen

01/12/2007 17:53:00
Quote Anchor link
Ehm, als jouw database er 0.1 seconde over doet om een antwoord terug te geven zou ik toch gaan zoeken naar een andere host! Zelfs mijn laptop geeft nog een groot antwoord terug in minder dan 0.0001 seconde.
 
Vincent

Vincent

01/12/2007 18:38:00
Quote Anchor link
t was ff een voorbeeld hè ;-)
 
Frank -

Frank -

02/12/2007 01:38:00
Quote Anchor link
Niels. schreef op 01.12.2007 17:53:
Ehm, als jouw database er 0.1 seconde over doet om een antwoord terug te geven zou ik toch gaan zoeken naar een andere host! Zelfs mijn laptop geeft nog een groot antwoord terug in minder dan 0.0001 seconde.
Dit zegt 10x niks, je hebt geen idee hoe complex een query kan zijn of hoe groot een database kan zijn. Wat dacht je van een database van 10TB en vele miljarden records verspreid over een paar honderd tabellen? Ga dan maar eens data halen uit een tabel of tig met een paar leuke joins. Dat kan echt wel even duren, ga ondertussen maar koffie halen!

Een query die er 0.1 seconde over doet, kan dus razendsnel zijn, maar ook rete langzaam. Het ligt maar net aan de complexiteit en grote van de database wat je snel of langzaam vindt.

Met XML wordt het in elk geval al heel snel te langzaam, dat is vanzichzelf al langzaam.
 
Crispijn -

Crispijn -

02/12/2007 01:59:00
Quote Anchor link
tip: is het niet gaaf om eens naar de mogelijkheden van googlemaps kijken voor zo'n aplicatie? Kan je wellicht bij een uitbreding wel meer landen dan alleen NL meenemen!

Het is maar een ideetje... Wel een die tijd gaat kosten maar het kan zeker zijn vruchten afwerpen!
 
Kalle P

Kalle P

02/12/2007 02:55:00
Quote Anchor link
@pgfrank
Ik ben het niet eens met je voorkeur voor een db ten opzichte van xml gebruik.

Als je veel traffic hebt met veel bezoekers is het vele malen efficienter om een xml-tje gebruiken dan voor al je bezoekers een db connectie te maken en de zelfde query uit te voeren.

Al zou ik dan sowieso geen xml gebruiken, maarja. Plaatsen zullen niet zo snel veranderen en ook niet heel snel erbij komen, dus je kan het dan gewoon nog beter hardcoded in je pagina's zetten.

Leuk propeerseltje in ieder geval met xml.

En in een 2d plaatje komt geen z-as voor.
 
Frank -

Frank -

02/12/2007 14:59:00
Quote Anchor link
@Kalle: Ga jij maar eens uit een flink XML bestand de juiste gegevens ophalen. Dat duurt gewoon veel langer dan met een database.

Tuurlijk, een XML-bestandje van 3 regels is sneller dan het openen van een database connectie, versturen van de query, ophalen resultset en fetchen van een resultset. Maar om dat nu een realistische situatie te noemen... Hooguit voor een configuratiebestand, wat ik dan ook wel eens gebruik.

XML is eenvoudig met Schema te valideren, dat heeft enorme voordelen, voorkomt een hele hoop bugs.
 
Frank -

Frank -

02/12/2007 17:01:00
Quote Anchor link
In pgSQL versie 8.3 zit native XML-ondersteuning, zie de release notes. Er is eveneens een apart datatype voor beschikbaar:
Quote:
Support for the SQL/XML standard, including new operators and an XML data type


Versie 8.3 is nog in Beta (versie 3, hopelijk de laatste voor RC1), leuk om mee te spelen maar ook niet meer dan dat. Voor productietoepassingen zul je dus nog even geduld moeten hebben. Hopelijk nog dit jaar, Q3 2007 was de oorspronkelijke planning.
 
Vincent

Vincent

02/12/2007 18:09:00
Quote Anchor link
Crispijn: ik zal wel naar gaan kijken ;-)
Kalle: t is meer iets voor school dus niet echt om de bezoekers
pgfrank: wat vind jij een "flink" xml bestand? en is er trouwens een soort usbwebserver met pg?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Vincent
 
Frank -

Frank -

02/12/2007 18:28:00
Quote Anchor link
@Vincent: Pg_live is een live cd gebaseerd op Xubuntu met Apache, PHP, PostgreSQL, pgadmin3 en nog een heel stel tools.

De definitie van 'een flink XML bestand' is een beetje afhankelijk van de hoeveelheid geheugen die jouw server tot zijn beschikking heeft, maar met een paar honderd MB loop je met XML al wel tegen flinke beperkingen aan. Je hebt namelijk als snel 2x zoveel geheugen nodig wanneer er bewerkingen plaatsvinden en het overgrote deel van het geheugen wordt door andere zaken dan de data ingenoemen.

Voorbeeldje:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<adres>
  <huisnummer>23</huisnummer>
</adres>

Zie hier het aantal karakters dat je nodig hebt om het nummer 23 op te kunnen slaan... Tuurlijk, het is een extreem voorbeeld en ook een database heeft overhead, maar dat is vele malen minder dan met XML. Daarnaast kun je geen indexen aanmaken. Stel je voor dat je 1000 complete adressen moet doorlopen om alle adressen in Amsterdam op te zoeken. Dat gaat 1-voor-1 en niet alleen op een index.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.