xmlhttprequest

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET developer start jij in een development team met twee ervaren software ontwikkelaars. Jouw persoonlijke ontwikkeling is voor ons erg belangrijk en jij gaat dan ook meelopen met onze Senior .NET ontwikkelaar die jou met zijn kennis en ervaring een goede begeleiding kan aanbieden. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor het schrijven van software voor onze toonaangevende Automatiseringssystemen. Jij gaat aan de slag met de onderhoud van de kernsoftware, ondersteund de software van derden door het gebruik van onze webservices en als team zijn jullie verantwoordelijk voor het ontwikkelen van onze backend oplossingen. Wij maken op dit

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Onze klant is sinds 2 jaar actief als adviseur en bemiddelaar in de verzekeringsmarkt. Sindsdien proberen zij deze slapende markt flink wakker te schudden. Dit willen zij doen door het bouwen van slimme vergelijkers op hun eigen website en die van partners. Het bedrijf wil continu voorop lopen, zodat consumenten eenvoudig de verzekeringen kunnen vinden die het beste bij ze past. Functieomschrijving Als Front-end Developer werk je aan vergelijkingsmodules die consumenten dagelijks gebruiken bij het vergelijken en afsluiten van verzekeringen. Je vindt het leuk om samen te werken met de product owner, bestaande modules te verbeteren en nieuwe vergelijkers "from

Bekijk vacature »

C# ontwikkelaar

Functie omschrijving Werk jij graag met C# en het .NET framework in een leuk familiebedrijf? Lees dan snel verder! Jouw takenpakket hierbij is: Je gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving (ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de omgeving van Best en is een echt familiebedrijf. Je komt te werken in een klein team van developers, die zich voornamelijk bezighouden met

Bekijk vacature »

Applicatiebeheerder/ Ontwikkelaar

Dit ga je doen - Verantwoordelijkheid dragen voor het complexe applicatielandschap; - Schakelen met eindgebruikers en leveranciers; - Verdeling in werkzaamheden tussen dagelijks beheer ontwikkelen; - Het analyseren van de behoeften van gebruikers en het vertalen hiervan naar functionele specificaties voor de applicaties; - Actief bijdragen aan het leveren van passende oplossingen voor het applicatielandschap. Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de regio van Amsterdam is een van de meest toonaangevende mediaorganisaties in Nederland. Door de organisatiecultuur krijg jij veel ruimte om initiatief te nemen en zelfstandig aan het werk te gaan. Samen met het IT team zorg

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je hier

Bekijk vacature »

Front-end developer Supply Chain Angular, ReactJS,

Functie Het development team bestaat momenteel uit 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creëren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld meedenken over strategie en design. Hierin krijg je veel vrijheid om de functie naar eigen inzicht in te vullen en te pionieren. Alle data die wordt gebruikt is zichtbaar in een webapplicatie, geschreven in Angular en React. Momenteel zijn ze bezig om de dashboards anders vorm te geven en de

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Software Developer

Functieomschrijving Voor een toffe opdrachtgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een medior PHP Developer met affiniteit met Laravel. Je komt te werken bij een uitdagende opdrachtgever met supergave klanten in een specifieke branche. Als PHP ontwikkelaar ben je samen met een vooruitstrevende team van 6 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en het vernieuwen van informatiesystemen voor een specifieke branche. Je ondersteunt complexe uitdagingen van klanten. Vervolgens breng je hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Affiniteit met Laravel is een pré. Om de klanten zo goed mogelijk te ondersteunen en snel in

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Junior Low-code ontwikkelaar gezocht omgeving Arnh

Bedrijfsomschrijving Wij zijn een dynamisch IT-bedrijf dat zich richt op het stroomlijnen van bedrijfsprocessen en het creëren van ondersteunende applicaties. Onze kracht ligt in het combineren van zakelijk inzicht met IT-expertise via gestroomlijnde procesontwerpen en wendbare applicatieontwikkeling met behulp van Low-code technologieën. Als jonge professional krijg je de kans om samen te werken met een team van 15 deskundige collega's, verspreid over nationale en internationale locaties. We bieden je een leerzame omgeving waar je je vaardigheden kunt ontwikkelen en groeien in je rol als Low-code ontwikkelaar. Word jij onze nieuwe Junior Low-code Ontwikkelaar (OutSystems)? Versterk ons team en draag bij

Bekijk vacature »

Software Developer (Junior functie)

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een Software Developer! Sta jij in de startblokken om je carrière te beginnen en kan je niet wachten om toffe software te gaan ontwikkelen? Kortom, ben je onlangs afgestudeerd of sta je op het punt om je papiertje te behalen? Voor een IT dienstverlener dat gespecialiseerd is in Microsoft technologie zijn wij op zoek naar C#.NET Developers. Het bedrijf heeft meerdere klanten in regio Utrecht waar je permanent kan komen te werken. Kom je liever te werken bij een klein softwarebedrijf of bij een groot consultancy bureau? Dat is helemaal aan jou de keuze!

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Ben jij een kei van een full-stack developer? Heb je ambitie om te groeien en jezelf te ontwikkelen binnen een ambitieus bedrijf? Gaat jouw hart sneller kloppen van transpilers of frameworks zoals Angular, Vue of React? Dan ben jij de persoon die wij zoeken! Voor onze opdrachtgever zijn wij op zoek naar een full-stack developer om onderdeel te zijn van een team dat bestaat uit gedreven developers. Ieders met hun eigen specialiteiten en kennis van de projecten en behoeften vanuit de product owners. We zoeken iemand die met zijn/haar huidige competenties en domeinen dit team wil begeleiden, stimuleren en tevens

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij een team met 12 programmeurs. Jullie zijn verantwoordelijk voor het huidige platform van deze organisatie. Als team werken jullie in tweewekelijkse sprints en starten jullie iedere dag met een stand-up. Jij werkt samen met jouw team aan het uitbreiden van het huidige platform door middel van nieuwe features. Daarnaast zorg jij er samen met jouw team voor dat het platform veilig is en gebruiken jullie de nieuwste technieken om deze veiligheid te waarborgen. Zo maken jullie gebruik van C# .NET, .NET Core, React, Azure, Kubernetes, ASP.NET, MVC. Jij gaat aan het werk in

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je MBO of HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een uitdagende werkgever in de regio van Tilburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze back-end programmeur met affiniteit met MS Acess. Samen met een enthousiast team ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL, Maar affiniteit met MS Acess is nog belangrijker. Je bent sociaal naar klanten en flexibel ingesteld. Je denkt altijd in kansen en gaat graag de uitdaging aan. Verder

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

HBO startersfunctie .NET Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ben je in januari 2023 klaar met je HBO opleiding en zoek je een mooie uitdaging? Wacht niet langer en solliciteer direct! Voor een familiebedrijf in de regio van Boxtel ben ik op zoek naar een C#.NET Ontwikkelaar. Jij gaat aan de slag met de (door)ontwikkeling van de maatwerksoftware projecten en gaat ook nieuwe software bouwen, middels de Microsoft-stack. Het bedrijf maakt gebruik van de volgende technieken: C# & ASP.NET; MVC; MS SQL; Entity Framework; Je krijgt hier veel tijd om te leren en eventueel door te groeien en het

Bekijk vacature »
- Raoul -

- Raoul -

22/07/2010 10:40:55
Quote Anchor link
Kan iemand mij op weg helpen met het volgende script:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<script type="text/javascript">
var http;
var browser = navigator.appName;

if ( browser == 'Microsoft Internet Explorer' )
    http = new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP");
else
    http = new XMLHttpRequest();

http.open('post', 'verstuur.php');
http.setRequestHeader('Content-Type', 'application/x-www-form-urlencoded');
var bericht = document.getElementById('bericht');
http.send('bericht='+bericht+';');

</script>


Het enige wat ik nodig heb is dus een php bestandje verstuur.php die alle data verstuurt van een tekstform verstuurd maar hoe?!

Dank,
Raoul
Gewijzigd op 22/07/2010 10:41:33 door - Raoul -
 
PHP hulp

PHP hulp

17/05/2024 13:05:44
 
Niek s

niek s

22/07/2010 11:06:23
Quote Anchor link
kijk eens naar de $_POST array
 
- Raoul -

- Raoul -

22/07/2010 11:09:46
Quote Anchor link
Zal ik 's doen, heb het script wat aangepast, vinden jullie het correct ? :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<script type="text/javascript">
function ok(){
    if (typeof XMLHttpRequest != "undefined"){
        var xmlhttp = new XMLHttpRequest;
        }else var xmlhttp= new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP");
        if (typeof xmlhttp!= "undefined") {
            xmlhttp.onreadystatechange= function () {
                if(xmlhttp.readyState == 4){
                document.getElementById("response").innerHTML = xmlhttp.responseText;
                }
            }
            var content= "name=raoul&country=belgie";
            xmhttp.open("POST", "verstuur.php", true);
            xmlhttp.setRequestHeader("content-type", "application/x-www-form-urlencoded");
            xmlhttp.setRequestHeader("content-length", content.lenght);
            xmlhttp.setRequestHeader("connecion", "close");
            xmlhttp.send(content);
        }
    }
</script>

<button onclick="ok()">OK</button>

<div id="response" style="width: 500px; height: 100px; border: 1px dotted;"></div>


verstuur.php:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php var_dump($_POST); ?>


Dit werkt dus niet.. :s
Gewijzigd op 22/07/2010 11:10:31 door - Raoul -
 
P Lekensteyn

P Lekensteyn

22/07/2010 11:40:19
Quote Anchor link
Content-Length klopt niet.
Je moet content.length hebben (typo?)
Ook heet de header Connection, en niet connecion.
Deze header wordt trouwens door Chrome geblokkeerd.
 
- Raoul -

- Raoul -

22/07/2010 12:28:03
Quote Anchor link
Heb de typfouten eruit gehaald, en ik kom nu uit aan dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<script type="text/javascript">
function ok(){
    if (typeof XMLHttpRequest != "undefined"){
        var xmlhttp = new XMLHttpRequest;
        }else var xmlhttp= new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP");
        if (typeof xmlhttp!= "undefined") {
            xmlhttp.onreadystatechange= function () {
                if(xmlhttp.readyState == 4){
                document.getElementById("response").innerHTML = xmlhttp.responseText;
                }
            }
            var content= "name=raoul&country=belgie";
            xmlhttp.open("POST", "verstuur.php", true);
            xmlhttp.setRequestHeader("content-type", "application/x-www-form-urlencoded");
            xmlhttp.setRequestHeader("content-length", content.length);
            xmlhttp.setRequestHeader("connection", "close");
            xmlhttp.send(content);
        }
    }
}
</script>

<button onclick="ok()">OK</button>

<div id="response" style="width: 500px; height: 100px; border: 1px dotted;"></div>


Dit werkt nog steeds niet...
Gewijzigd op 22/07/2010 12:33:07 door - Raoul -
 
Niek s

niek s

22/07/2010 13:03:25
Quote Anchor link
Kijk eens naar bijvoorbeeld jQuery. Met jQuery kan je veel eenvoudiger AJAX requests uitvoeren
 
- Raoul -

- Raoul -

22/07/2010 13:06:01
Quote Anchor link
Wat moet ik dan zoeken, jQuery post ofzo :') ?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/07/2010 13:21:40
 
- Raoul -

- Raoul -

22/07/2010 14:17:30
Quote Anchor link
Dankje, anoniem.
Ik heb dit gevonden
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
$.ajax({
   type: "POST",
   url: "some.php",
   data: "name=John&location=Boston",
   success: function(msg){
     alert( "Data Saved: " + msg );
   }
 });


Maar er staat nergens een php bestandje die alles krijgt?
 

22/07/2010 14:20:19
Quote Anchor link
Je kunt ook gewoon jquery.post gebruiken, is wellicht wat simpeler dan die ajax, maar doet hetzelfde.
Verder moet je eens goed de handleiding doorlezen, je vraag wordt gewoon in je voorbeeld al beantwoord.
 
- Raoul -

- Raoul -

22/07/2010 14:46:17
Quote Anchor link
Karl,
dus alles gaat automatisch, dus in some.php kan ik gewoon zetten

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php

$name
= $_POST['name'];
$location = $_POST['location'];
mysql_query("INSERT INTO dingen VALUES (
'"
.$name."',
'"
.$location."'
);
"
);

?>
 
- Raoul -

- Raoul -

22/07/2010 17:32:26
Quote Anchor link
Trouwens, kan ik die code ook in een functie zetten?

Graag niet bumpen; twee berichten van jezelf na elkaar binnen 24 uur plaatsen. Heb je een toevoeging aan je vorige bericht, gebruik dan het 'wijzigen' icoontje.[/modedit]
Gewijzigd op 22/07/2010 18:59:31 door Joren de Wit
 

22/07/2010 18:37:09
Quote Anchor link
Niet bumpen. Zie ook mysql_real_escape_string. Functie?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/07/2010 00:56:27
Quote Anchor link
- Raoul - op 22/07/2010 14:17:30:
Dankje, anoniem.
Ik heb dit gevonden
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
$.ajax({
   type: "POST",
   url: "some.php",
   data: "name=John&location=Boston",
   success: function(msg){
     alert( "Data Saved: " + msg );
   }
 });


Maar er staat nergens een php bestandje die alles krijgt?

some.php
Pearl dan maar ;)?
Ikzelf zou eerder met GET werken in je *.php file.
Gewijzigd op 04/07/2014 20:01:36 door - Ariën -
 
- Raoul -

- Raoul -

23/07/2010 11:41:49
Quote Anchor link
Heb nu dit, en werk met get anoniem.

index.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<script type="text/javascript">
function get(){
$.get("verstuur.php", { name: "John", time: "2pm" } );
alert('Data has been sended to the server');
}
</script>

<button onclick="get()">Get</button>

verstuur.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php

include_once("./connect.php");

$name = $_GET['name'];
$time = $_GET['time'];
mysql_query("INSERT INTO test VALUES (
'"
.mysql_real_escape_string($name)."',
'"
.mysql_real_escape_string($time)."'
);
"
) or die(mysql_error());

?>


Dit werkt niet, iemand enig idee waarom?
Gewijzigd op 23/07/2010 13:29:39 door - Raoul -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.