zend includen.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Lead developer (PHP, Symfony, DDD)

Functie Als Lead developer zorg je ervoor dat het team (bestaande uit zowel junior als ervaren developers) in staat is om de kwaliteit van de software (en code) verder te verhogen. In samenwerking met het team, de product owner en de andere lead developers zet je technische lijnen uit en bepaal je de prioriteiten per sprint. Lijkt het jou interessant om complexe problemen op te lossen en bijvoorbeeld een nieuwe applicatiestructuur in Symfony op te zetten? Dan komen wij graag met je in contact. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar papieren, maar naar denkniveau, motivatie en

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen aan de software dat beschikbaar is op de substations; Ontwikkelen in C++, C, Python en JavaScript. Daarnaast op een Embedded Linux omgeving, opgebouwd met containers en DevOps; Meewerken aan cyber security (OWASP); Uitvoeren/bouwen van geautomatiseerde testen in samenwerking met de Quality Specialist; Vertalen van wensen van de klanten/business naar werkbare/duurzame oplossingen. Hier ga je werken Als Software Ontwikkelaar kom je te werken bij een organisatie gericht op de (internationale) energiemarkt, waar wordt gewerkt voor het verwerven en verwerken van realtime, high quality data. Er wordt gewerkt vanuit het hart van de substations en direct voor

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in één van de 5 IT teams van dit bedrijf. Jullie werken op basis van interne klantprojecten aan voornamelijk webapplicaties. Dit betekent dat jij continu uitgedaagd wordt en veelal met verschillende soorten projecten bezig bent. Het gave is dan ook dat jullie als team samen bekijken welke technieken het beste passen bij het project waar jullie verantwoordelijk voor zijn. Zo kan het zijn dat jij als .NET developer gaat werken aan een project, maar dat jullie als team liever gebruik maken van Haskell of F# om de klus te klaren.

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functie omschrijving Als Back-end Developer heb je de eer om als eerste interne developer bij deze organisatie te beginnen. Op dit moment zijn er externe developers, maar daar wil de organisatie verandering in brengen. Op termijn moet de gehele afdeling uit intern personeel bestaan. Je kan je voorstellen dat de eerste interne developer ook de nodige kennis mee moet brengen. Dat klopt. Je gaat je namelijk aan het begin bekommeren over de externe developers en uiteindelijk over je interne collega's. Verder ga je het volgende doen: Het bedenken, beheren en onderhouden van webportalen, API-koppelingen en applicaties; Je bedenkt en werkt

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers met passie voor hun vak. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van ontwerp en ontwikkeling zullen samenkomen in een proof of concept. Nadat is vastgesteld dat de oplossing voldoet aan de belangrijkste behoeftes worden producten of services gevalideerd door middel van korte iteraties. Hiermee zorgen ze ervoor dat het werk voldoet aan de technische vereisten en gebruikersbehoefte. Door het inzetten van de nieuwste technologieën die toekomstbestendig zijn weten ze klanten omver te blazen. Ook geven en organiseren ze veel

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Als PHP developer (Symfony) bijdragen aan betere z

Functie Als Medior/Senior PHP developer wordt er een mate van zelfstandigheid verwacht, maar ook dat je goed in een team kunt opereren waar kennis wordt gedeeld en er bijvoorbeeld codereviews plaatsvinden. Kwaliteit staat voorop, mede hierom werken ze bijvoorbeeld zonder echte deadlines in hun sprints. De SaaS-applicatie wordt volledig ontwikkeld in PHP en Symfony. De module bestaat uit een stuk informatie verrijking en intelligentie wat resulteert in een medische check. De logica wordt daarom in de code geïntrigeerd. Je bent onder andere bezig met complexe databases waar meer dan 80.000 medicijnen op verschillende niveaus in staan, die maandelijks worden geactualiseerd.

Bekijk vacature »

Back-end Programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een ambitieuze werkgever in de regio van Breda zijn wij op zoek naar een Back-end programmeur met affiniteit met C#.NET, SQL en MS Access. Samen met team bestaand uit ware ICT professionals ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Belangrijk is dat je kennis of ervaring hebt van C#.NET en SQL. Je toont een flexibele en sociale houding naar klanten toe. Je denkt in nieuwe mogelijkheden & gaat graag de uitdaging aan. Bedrijfsprofiel De

Bekijk vacature »

(Junior) PHP Ontwikkelaar bij een retail bedrijf i

Bedrijfsomschrijving Ben jij een ervaren PHP ontwikkelaar met een passie voor retail en ICT? Wil jij werken in een team dat zich bezighoudt met het ontwikkelen van uitdagende applicaties voor een groot retailbedrijf in Delft? Dan zijn zij op zoek naar jou! Functieomschrijving Als PHP Ontwikkelaar werk je in een team aan de ontwikkeling van applicaties die door de gehele organisatie worden gebruikt. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen, testen en implementeren van deze applicaties. Je werkt hierbij nauw samen met andere ontwikkelaars, projectmanagers en stakeholders binnen de organisatie. Je taken bestaan onder andere uit: Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer React Sportsoftw

Functie Voor deze functie ben ik op zoek naar een enthousiaste front end developer die communicatief vaardig is. Jij wordt onderdeel van een enthousiast jong team dat werkt aan grote websites. Binnen jouw rol ben jij diegene die de vertaling maakt van design naar functionele code en zorg jij voor goede experience op meerdere platformen. Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van onze stack; Javascript, HTML, CSS en React. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Webcomponents en verschillende authenticatie tools. Doordat er hier gestreefd wordt naar de beste gebruikerservaringen, wordt het product constant doorontwikkeld. Hierdoor blijven ze voor

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij graag aan de slag als C# ontwikkelaar en jouw skills verder ontwikkelen? Zoek niet verder! Als C# ontwikkelaar ga je aan de slag met de volgende taken: (verdere) ontwikkeling van de software voor de interne processen binnen een .net omgeving; optimaliseren van de dataprocessing; ontwerpen en implementeren van zowel desktop- als web-programmatuur; ontwikkeling van tools ten behoeve van consultants en klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Den Bosch. Zij ontwikkelen business intelligence software voor een specifieke branche. Dit houdt in dat zij dashboards ontwikkelen

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Medior/senior Python developer

Functie Bedrijven komen bij deze organisatie om technische vraagstukken op te lossen en hierin ook tot oplossingen te komen waar ze zelf misschien niet aan gedacht hadden. Jij gaat vanuit je ervaring dus niet alleen hands-on aan de slag met het ontwikkelen, maar zult ook zeker adviseren en proactief meedenken met de klant. Er zijn meerdere lange en/of korte projecten en het type klanten is heel uiteenlopend. Zo kun je terecht komen in een multidisciplinair scrumteam waarin je als Python developer meewerkt, of juist voor een kleiner (Greenfield) project aan de slag gaan waarin je veel breder bezig bent. Door

Bekijk vacature »

Full-stack developer

Als Full-stack developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Samen met je SCRUM team werk je aan zowel de front- als de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en echt het verschil te kunnen maken. Ons ontwikkelteam bestaat uit ruim 40 ontwikkelaars, testers, scrum

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Ons programma is voor afgestudeerde enthousiastelingen die het als een uitdaging zien om met een klein dynamisch team bij de grootste bedrijven van Nederland aan de slag te gaan. Tijdens jouw dienstverband word jij begeleid door een talent manager. Het ontwikkelen van jouw talent staat hierbij centraal. Het programma doorloop je met een team van circa 8 Mede- trainees. De eerste maand start je met een fulltime inhouse opleiding. Deze staat geheel in het teken van de werkzaamheden die jij verder in het programma zult uitvoeren. Na deze opleidingsmaand ga je aan de slag in een dynamische omgeving bij

Bekijk vacature »
Reshad F

Reshad F

26/04/2012 20:50:26
Quote Anchor link
hallo, ik ben even bezig geweest. met classes maken en ik heb de zend framework even gedownload om te kijken hoe de classes opgebouwd worden enz zodat ik kan afkijken hoe ik mijn class kan maken. nu heb ik de hele tijd als ik mijn eigen class wilde gebruiken gewoon het filetje geinclude met

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
include ('classfile.php');
?>


maar die van zend is heel uitgebreid. in de installation guide heb ik gelezen dat ik het gewoon moet includen en klaar en heb wat gegoogled en ben tot deze code gekomen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php

define('APPLICATION_PATH', realpath(dirname(__FILE__)));
$paths = array(
    APPLICATION_PATH . '/../library'),
    '.',
);

set_include_path(implode(PATH_SEPARATOR, $paths);

?>


is dit de code die ik hiervoor moet gebruiken?

overigens heb ik de mappen van de framework uitgepakt in dezelfde map als mijn index.php dus het ziet er zo uit

map1
map2
library
index.php
map3
map4
etc etc.. is dit goed?


edit: ik heb ook nog dit liggen maar weet niet of dit er nu bij moet.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
require_once 'Zend/Loader/Autoloader.php';
Zend_Loader_Autoloader::getInstance();
?>

op de website staat ook iets anders over in mijn htaccess maar dat is volgens mij voor productie omgeving.
Gewijzigd op 26/04/2012 20:53:42 door Reshad F
 
PHP hulp

PHP hulp

17/05/2024 12:13:12
 
Henk PHP

Henk PHP

26/04/2012 21:34:43
Quote Anchor link
Zend gebruikt gewoon een autoloader, zodat als je een nieuwe object maakt en hij kan de klasse niet vinden, dan kijkt hij gewoon in een map. Als er in die map je klasse-file zit, dan include die hem. Daar heb je dus die autoloader voor nodig.

Hoe het verder precies gaat in Zend weet ik niet uit mijn hoofd, maar dan moet in die docs goed te vinden zijn.
 
Reshad F

Reshad F

26/04/2012 21:43:16
Quote Anchor link
dus dit zou goed moeten zijn toch?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
// eigen klasse map
 include('class_lib.php');

//zend framework

          define('APPLICATION_PATH', realpath(dirname(__FILE__)));
$paths = array(
    APPLICATION_PATH . '/../library'),
    '.',
);

set_include_path(implode(PATH_SEPARATOR, $paths);

          require_once 'Zend/Loader/Autoloader.php';
        Zend_Loader_Autoloader::getInstance();

  ?>
 
Wouter J

Wouter J

26/04/2012 23:16:31
Quote Anchor link
Ja, als je de autoloader van Zend wilt gebruiken in elk geval.

Ga anders eens de code regel voor regel door:
Regel 3) je include een class_lib.php (waarom?)
Regel 7) je maakt een constante aan die het absolute (realpath) van het index.php bestand bevat
Regel 8-11) je defineerd een paar paden waarin je klassen kan includen (in dit geval /../libary)
Regel 12) je set het include_path met al die paths in de array
Regel 14) je included het autoloader bestand van zend
Regel 15) je krijgt een instance van de Zend autoloader (omdat deze loader een singleton is)
Regel ??) je moet nog ergens de autoloader registreren?

Je had dit natuurlijk ook zelf kunnen doen door op PHP.net te kijken, ga het gewoon rustig door en probeer niet teveel te doen. Tevens vind ik Zend nou niet het beste framework om in de broncode te kijken, maar dat is misschien wel persoonlijk.

Kijk anders ook eens naar die andere topics over autoloading.
 
Reshad F

Reshad F

27/04/2012 00:00:13
Quote Anchor link
ik krijg nu een 500 error als ik zend op deze manier include.. maar ik denk dat het te maken heeft met ../library stukje

regel 3) die php file gebruik ik om mijn eigen gemaakte class in te zetten. of werkt dit niet i.c.m ZEND?

en wat vind jij een goed framework om van te spieken dan?

verder. de autoloader registreren gebeurt dit ook in een class? ik heb even op php.net gezocht en vond twee oplossingen

een was __autoloader en de ander was

spl_autoload_register(function($className)
{
require(str_replace('\\', '/', ltrim($className, '\\')) . '.php');
});

ik las ergens dat _autoloader misschien in de toekomst deprecated werd. is dit zo? welke moet ik nu hier gebruiken?
 
Wouter J

Wouter J

27/04/2012 08:57:26
Quote Anchor link
Je moet inderdaad eens kijken naar spl_autoload_register en het daarmee doen. En dan een autoload klasse maken of downloaden (van Zend of Symfony ofzo) en die dan gebruiken. Lees in de docs van die frameworks hoe je de autoload moet gebruiken en het komt helemaal goed.
Lees anders ook de topics die ik net heb gegeven, dit doe ik niet om leuk wat linkjes te posten maar om jou te helpen. Ik ga namelijk niet 10x hetzelfde uitleggen...

Ik vind eigenlijk geen 1 goed framework om te spieken, maar ik vind zelf die Symfony veel makkelijker spieken dan Zend, omdat die zo enorm gecompliceerd is.

Even nog een handige tutorial, als je toch aan de gang gaat met symfony: Create your framework en van flat naar OOP
 
De VeeWee

de VeeWee

27/04/2012 09:10:51
Quote Anchor link
Zend gebruikt de Autoloader (Zend_Loader_Autoloader) om zijn subclasses te laden. In de constructor wordt er een callback functie geregistreerd voor als er classes niet geladen zijn: dit gebeurd via spl_autoload_register. De functie word aangeroepen in Zend_Loader_Autoloader::__construct().
In deze autoloader kan je namespaces toevoegen. Deze worden gebruikt om te zien welke classes er mogelijk geladen kunnen worden. Standaard staat er Zend en ZendX dacht ik.

Wat er nu exact gebeurd is het volgende:
- php roept een class aan en die wordt niet gevonden
- spl autloader meld aan de geregistreerde autoloader functies dat de klasse niet te vinden is
- In deze geregistreerde autoload functies zit: Zend_Loader_Autoloader::autoload()
(- Deze autoload functie roept de instantie van de autoload klasse op. Bekijk even: singleton pattern om dit volledig te snappen.)
- Deze functie gaat dan voor elke geregistreerde namespace in de Zend_Loader_Autoloader op zoek naar die onbekende klasse/
- Per namespace wordt in uw include paths gezocht of deze classe gevonden kan worden. Bij zend is dat dan in de /library/Zend map.
- Als een juist bestand wordt gevonden, dan wordt dit gerequired en kan er dus gebruik gemaakt worden van uw klasse.


Met andere woorden. Als je gewoon uw custom Framework in de map library zet:
/library/Custom/
En je registreerd een namespace:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
$loader = Zend_Loader_Autoloader::getInstance();
$loader->registerNamespace('Custom');

(Deze code kan je dan best in de applicatie bootstrapper plaatsen)

Dan zorgt Zend framework ervoor, dat uw custom code gewoon geladen wordt door de autoloader.
 
Reshad F

Reshad F

27/04/2012 11:15:39
Quote Anchor link
@veewee dank! ik ga ermee aan de slag :) @wouter zou je mij dan ook aanraden om Symfony boven ZEND te gebruiken? (buiten het spieken om)
 
Wouter J

Wouter J

27/04/2012 15:17:55
Quote Anchor link
@Reshadd, ja maar dit is misschien veel meer persoonlijk. Bij Zend heb ik het gevoel van ik doe wat maar wat erachter zit zou ik totaal niet weten. Bij Symfony heb ik dat niet, ik vind het beter te begrijpen.

Ook vind ik de site van Symfony stukken beter qua design en pagina's enzo en helaas pas ik als designer daar ook mijn mening op aan.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.