Zoekscript

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior SQR Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 13333 Introductie Are you passionate about contributing to the world's most advanced machines. Do you thrive in a challenging environment working with highly motivated and skilled teams? If so, we have the perfect opportunity for you! We are seeking a Senior Software Design Engineer for Sequence Tooling to play a critical role in creating and maintaining mission-critical software applications. In this role, you will focus on achieving maintainable software architecture that is transparent and easy to extend while maintaining a strong focus on software quality. You will work closely with

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Alblasserdam zijn wij op zoek naar versterking op de afdeling Software Development! Als Fullstack react.js developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met de back

Bekijk vacature »

Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Software Developer je verantwoordelijk voor: - Je werkt voortdurend aan oplossingen voor het op afstand bewaken en besturen van oogstmachines; - Het visualiseren van gegevens in rapporten, apps of andere formaten; - Voorspellend machineonderhoud; - Taakplanning; - Je schrijft aangepaste plug-ins om gegevens te importeren of exporteren

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Functie omschrijving Ben jij een getalenteerde PHP Developer en aan de slag in een gemotiveerd team? Lees dan snel verder! Voor onze opdrachtgever in de omgeving van Valkenswaard zijn we op zoek naar een ervaren PHP developer. Jij gaat hier zorg dragen voor het optimaliseren en up-to-date houden van de bestaande applicaties. Je werkt verder aan de applicaties die jij verder ontwikkelt. Dit doe je voornamelijk met PHP en MySQL. Verder ga je je bezig houden met: Het uitbouwen van het E-commerce software platform. Deelnemen aan overleggen met het team. Het ondersteunen van jouw team developers (3 man) en helpen

Bekijk vacature »

Senior java ontwikkelaar integratie

Functieomschrijving Voor de gemeente Rotterdam zijn wij op zoek naar een senior java ontwikkelaar integratie. Taken Binnen een zelfsturend Scrumteam voer je geheel zelfstanding je opdrachten uit en levert het eindresultaat op aan het Integratieteam. Jij voelt je net als alle teamleden verantwoordelijk voor alle aspecten, vanaf de vraag tot en met de oplevering in productie. Je bent kritisch, je helpt de klant om zijn wensen helder te krijgen, je schrijft zelfstandig clean code die van hoge kwaliteit is, met bijbehorende unit- en integratietesten, je ondersteunt zo nodig bij deployments naar productie. Het Integratieteam bouwt componenten (Endpoints) op de ESB.

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij als developer werken bij een interne organisatie en de eigen software verder helpen ontwikkelen? Lees dan snel verder! In deze functie ga je werken als PHP Developer en de interne software en applicaties verder ontwikkelen. In het kort houdt dit in: Je gaat de interne applicaties en software verder optimaliseren. Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen. Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen. Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief in het

Bekijk vacature »

Developer Full Stack

Functie omschrijving Full Stack Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer voor een bedrijf in de regio Nijkerk. Je maakt in deze functie onderdeel uit van een groeiend team met een goede ambitie waarbij eenheid, betrokken en overtreffen de belangrijkste kernwaardes zijn. Het bedrijf werkt volgens de AGILE/SCRUM methode, wat je o.a. terug vindt in de tweewekelijkse sprints, retrospectives en een daily standup. Je takenpakket bestaat uit: Bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een Saas applicatie; Bijdragen aan de innovatie van het bedrijf en hun klanten; Het ontwikkelen op de laatste technologie van

Bekijk vacature »

Java developer

Als Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde Java professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfs kritische systemen voor onze klanten in regio Noordoost zoals DUO, ING, CJIB en Tendernet. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meetups en doen veel aan kennisdeling. Sogetisten hebben plezier in hun werk en staan

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gorinchem zijn wij op zoek naar versterking. Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met de back end werken! Bedrijfsprofiel Onze

Bekijk vacature »

Front-End React Developer

As a Front-End React Developer you improve the user-experience of our web applications for your colleagues in Coolblue. How do I become a Front-End React Developer at Coolblue? As a Front-End React Developer you are responsible for developing user interface components and implementing them using React.js concepts and workflows. You work with the UX Designer and get energy from coming up with creative solutions and present these within the team. During the day you gather and welcome feedback on your technical and soft skills. Would you like to become a Front-End React Developer at Coolblue? Read below if the job

Bekijk vacature »

PHP ontwikkelaar

Functie Met een complex en uitgebreid e-commerce platform, een eigen PIM-systeem en eigen scan applicatie – krijg jij dagelijks te zien hoe jouw werk gebruikt wordt door miljoenen gebruikers. En we staan qua development pas in de startblokken, aangezien er nog meerdere projecten op de plank liggen te wachten! Ons huidige development team bestaat uit 8 programmeurs. Er wordt dagelijks gereflecteerd op geschreven code, Scrum taken en kennisdelen onderling is een must. Onze voertaal binnen ons team is Engels, dit omdat wij twee internationale collega’s hebben. Ons huidige “IT Landschap” bestaat voornamelijk uit allerlei losse onderdelen die individueel, maar ook

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Bennekom gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk dataplatform ontwikkelt voor de agrarische sector.

Bekijk vacature »

.NET Developer C# VB

Samengevat: Deze werkgever is actief in software voor het matchen van vraag en aanbod van gebruikte auto-onderdelen. Ben jij een .NET Developer? Heb je ervaring met het ontwikkelen (REST) en integreren van webservices? Vaste baan: C# .NET Developer C# VB HBO €2.600 - €6.200 Wij ontwikkelen software om vraag en aanbod van onderdelen van personenauto's bij elkaar te brengen. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. De branche van dit bedrijf is Automotive. Functie: Voor de vacature als .NET Developer Dordrecht HBO ga je

Bekijk vacature »
Roy Jeurissen

Roy Jeurissen

25/10/2010 10:40:18
Quote Anchor link
Goededag,

Ik heb weer een probleempje..
Ik wil graag een zoekfunctie maken. Het script hoeft maar op 1 veld te zoeken van een tabel en dan alle gegevens weer geven op het scherm.

echter krijg ik ik niks in beeld met de error code:

HTTP 500
Most likely causes:
The website is under maintenance.
The website has a programming error.

dus mijn vraag wat er mis is aan dit script. Klantnummer met hoofdletter is de naam van het veld in de tabel. die met kleine letter is de naam van het invulveld in het formulier.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
// verbinding met database invoegen
$conn=odbc_connect('hoogesteen','','');
if (empty($_POST)){
exit();

if (!empty($_POST)){
    // query samenstellen
    $query="SELECT * FROM TBL_Klant WHERE
        Klantnummer LIKE '%"
. $_POST["klantnummer"] . "%'";
    $result = odbc_exec($conn, $query) or die ("FOUT: " . odbc_errormsg());
    $aantal = odbc_num_rows($result);
}
else{
    // hier eventueel statements indien pagina niet correct werd aangeroepen
}    
?>

<html>
<head>
<title>Zoeken: de resultaten</title>
</head>
<body>
<h2>U hebt gezocht op:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo($_POST["klantnummer"]);?>
</h2>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
// controleer eerst of er records werden gevonden
if ($aantal == 0){
    // Nee
    echo ("Helaas, er werden geen records gevonden
        met <b> "
. $_POST["klantnummer"]. " </b><br>\n");
}
else{
    // Ja
    echo("<b>query</b> : $query <hr>");
    echo("<b>Er werden $aantal records gevonden:</b><br>");
    while ($rij = odbc_fetch_array($result)){
        echo("ID = " . $rij['Klantnummer'] . "<br>\n");
        echo("Naam = ". $rij['Voornaam'] . " " . $rij['Achternaam'] . "<br>\n");
        echo("Kamer = ". $rij['Straat'] . "<br>\n");
        echo("Toestel = ". $rij['Huisnummer']  . "<br><hr>\n");
    }
}

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

19/05/2024 04:35:03
 
TJVB tvb

TJVB tvb

25/10/2010 10:45:57
Quote Anchor link
Het eerste wat me opvalt is:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
if (empty($_POST)){
exit();
?>

Je mist de } om het te sluiten.

En daaronder staat dan if(!empty($_POST)) met een else

Zet verder je code tussen [.code] [./code] (zonder .)
Je mist ook beveiliging tegen SQL injection.
 
Roy Jeurissen

Roy Jeurissen

25/10/2010 10:53:21
Quote Anchor link
Ik heb het veranderd naar dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
// verbinding met database invoegen
$conn=odbc_connect('hoogesteen','','');
exit();


if (!empty($_POST)){
    // query samenstellen
    $query="SELECT * FROM TBL_Klant WHERE
        Klantnummer LIKE '%"
. $_POST["klantnummer"] . "%'";
    $result = odbc_exec($conn, $query) or die ("FOUT: " . odbc_errormsg());
    $aantal = odbc_num_rows($result);
}
else{
    // hier eventueel statements indien pagina niet correct werd aangeroepen
}    
?>



Ik krijg echter alleen maar een wit scherm.

de beveiliging is voor nu even niet nodig, bedoeling is voor nu om het alleen eventjes werkend te krijgen.
Gewijzigd op 25/10/2010 10:54:09 door Roy Jeurissen
 
TJVB tvb

TJVB tvb

25/10/2010 11:03:19
Quote Anchor link
Die exit op regel 4 moet weg.
Nu maak je een verbinding aan en daarna stop je het script.
 
Robert Deiman

Robert Deiman

25/10/2010 11:03:43
Quote Anchor link
@Roy
wat denk je dat exit doet.
 
- Mark -

- Mark -

25/10/2010 11:03:49
Quote Anchor link
Gek he, Kijk eens naar regel 4.
 
Roy Jeurissen

Roy Jeurissen

25/10/2010 11:09:48
Quote Anchor link
Ik heb nu de Exit in regel weg gehaald. Het klinkt logisch om de exit wegtehalen. Maar het probleem blijft het zelfde. Ik heb nog steeds het witte scherm dat weergegeven wordt.
 
- Mark -

- Mark -

25/10/2010 11:11:19
Quote Anchor link
Is bovenstaande alles wat in je bestand staat?
 
Roy Jeurissen

Roy Jeurissen

25/10/2010 11:14:02
Quote Anchor link
Alles in mijn eerste post is het bestandje zoekscript.php. Verder heb ik nog een formulier zoek.php waar je de gegevens invult die doorverwijst naar zoekscript:

<html>
<head>
<title>Records zoeken</title>
</head>

<body>
<form action="zoekscript.php" method="post">
<input type="text" name="Klantnummer" value="" size="30">
<hr><br>
<input type="Submit" value="Zoeken">
<input type="Button" value="Terug" onclick="javascript:history.back();">
</form>
</body>
</html>
 
Robert Deiman

Robert Deiman

25/10/2010 11:21:50
Quote Anchor link
@Roy
Roep je de pagina wel elke keer aan vanaf je formulier, of roep je hem rechtstreeks aan (zoekscript.php)?

Doe anders ook even een echo (voor nu) in de lege else. Wellicht dat je dan wel wat ziet.
 
- Mark -

- Mark -

25/10/2010 11:24:41
Quote Anchor link
Daar was ik ook al aan het denken maar dan zou het stukje dat in de body van zoekscript.php moeten worden weergegeven.

Heb je wel pagina's die het wel doen of krijg je overal een wit scherm?
 
Roy Jeurissen

Roy Jeurissen

25/10/2010 11:27:36
Quote Anchor link
@Robert

Ik doe telkens de formulier openen en daar een cijfer invoeren die bestaat in mijn database(het klantnummer dus).

verder heb ik in de lege els een echo("test"); staan wat helaas niet weergeeft.

@Mark Het formulier werkt gewoon en verwijst ook gewoon door naar zoekscript.php wat eerst een wit scherm weergaf, echter krijg ik nu weer een http 500 error.
 
TJVB tvb

TJVB tvb

25/10/2010 11:35:00
Quote Anchor link
Plaats eens je volledige code van zoekscript.php (tussen [code.] [./code] tags)
En zet dit bovenaan je script:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors',1);
?>
 
Arjan -

Arjan -

25/10/2010 11:54:56
Quote Anchor link
Is de odbc driver wel (correct) geinstalleerd? Want een http 500 duidt vaak op een server configuratie fout. Een haakje vergeten zal vaak een parse error geven.

Al eens in phpinfo gekeken?

En haal je database functies eens weg en probeer dan de pagina eens aan te roepen. Mocht dat wel goed gaan dan weet je dat het aan de database functies ligt. Dit heet debuggen en is vrij simpel te doen lijkt mij....

Het gegeven dat wanneer je de pagina rechtstreeks aanroept in een lege pagina resulteert en na het submitten een http 500 error geeft aan dat de fout binnen je if condition zit, dus hoogstwaarschijnlijk je de database functies (odbc_exec en / of num rows)
Gewijzigd op 25/10/2010 12:09:31 door Arjan -
 
Roy Jeurissen

Roy Jeurissen

25/10/2010 12:52:41
Quote Anchor link
@ Arjen Ik heb even de databasefuncties eruit gehaald. Nadat ik de databasefuncties heb weggehaald krijgen we de meldingen dat hij heeft gezocht op een bepaald klantnummer. (niks gevonden) Als ik het goed begrijp ligt het dus aan de database functies. Hoe kunnen we nu het best de code opstellen?

Toevoeging op 25/10/2010 13:30:30:

Oplossing is gevonden doormijzelf

Ik zag dat er nog voor de error functie het woord FOUT stond tussen aanhalingsteken en daarachter dus de error functie.. door het woord weg te halen kreeg ik de volgende error melding ipv de gebruikelijke http 500 error:

[Microsoft][ODBC Microsoft Access Driver] The Microsoft Jet database engine cannot open the file '(unknown)'. It is already opened exclusively by another user, or you need permission to view its data.

Deze melding spreekt voorzich en ik heb de rechte aangepast op mijn acces database. Daarna deed het script gewoon zoals hij het hoort te doen.

Alsnog bedankt voor alle hulp en gegeven informatie.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.