zoekveld

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

APEX Ontwikkelaar in een team van Oracle Developer

Bedrijfsomschrijving Wij zijn op zoek naar een APEX Ontwikkelaar om onze opdrachtgever in Den Haag te versterken. In deze rol zul je verantwoordelijk zijn voor het ontwikkelen en onderhouden van de front-end van onze applicaties met behulp van Oracle Application Express (APEX). Je werkt aan zowel inhouse als externe projecten. De sfeer binnen het Oracle team is gemoedelijk en men probeert elkaar te helpen én van elkaar te leren. Zo ontstaat er een prettige en plezierige werksfeer waar ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Er wordt gewerkt met de meest nieuwe technologieën waardoor je kennis up-to-date blijft. Het bedrijf

Bekijk vacature »

Senior Developer ERP Dynamics 365

Samengevat: Deze werkgever is een softwarebedrijf. Ben jij een enthousiaste developer? Heb je ervaring met ERP of Dynamic 365 bussines central? Vaste baan: ERP Applicatie Specialist ERP MBO €3.600 - €5.200 Wij houden ons als bedrijf bezig met het leveren en implementeren van het Microsoft Dynamics pakket binnen verschillende industriële sectoren. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Binnen ons open team is er een no-nonsense cultuur. Daarnaast is er veel onderling contact door de korte communicatielijnen. Het team werkt enthousiast samen om een

Bekijk vacature »

Software developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een Software developer die, veelal fullstack, mee gaat werken aan de ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP),

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers met passie voor hun vak. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van ontwerp en ontwikkeling zullen samenkomen in een proof of concept. Nadat is vastgesteld dat de oplossing voldoet aan de belangrijkste behoeftes worden producten of services gevalideerd door middel van korte iteraties. Hiermee zorgen ze ervoor dat het werk voldoet aan de technische vereisten en gebruikersbehoefte. Door het inzetten van de nieuwste technologieën die toekomstbestendig zijn weten ze klanten omver te blazen. Ook geven en organiseren ze veel

Bekijk vacature »

Lead Java Developer

Dit ga je doen Je taken bestaan onder andere uit: Het aansturen van een development team bestaande uit 8 collega's op technisch maar ook HR gebied; Het maken van strategische keuzes omtrent de (nieuw)bouw van deze applicatie; Het maken van technische ontwerpen; Hands-on mee ontwikkelen met het team (met o.a. Java, Spring, Angular, REST); Reviewen van code en feedback geven op collega developers. Hier ga je werken Als Lead Software Developer ben je verantwoordelijk voor één van de vier Agile Java ontwikkelteams die bouwen aan technologie die duizenden instanties wereldwijd verbindt. Dit Agile team, data Jira en Confluence gebruikt en

Bekijk vacature »

Front End Developer React Vue

Dit ga je doen Meewerken aan de implementaties en ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten van de webapplicaties; Ontwikkelen met o.a. React en Vue en HTML/CSS, ook krijg je in verband met de samenwerking ook affiniteit met de backend Ruby on Rails; Ontwikkeling aan de front end voor de koppelingen tussen de diverse systemen; Ontwerpen van interfaces en een bijdrage leveren aan de gebruikerservaring; Zorgdragen voor hoge kwaliteit van code en jezelf (en anderen) blijven verbeteren; Als Senior Front End Developer begeleid je zelf ook FE-development projecten, hierin leid je de projecten en pak jij het initiatief op (bv integratieprojecten). Hier ga

Bekijk vacature »

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »

Back end developer PHP

Functie Met een complex en uitgebreid e-commerce platform, een eigen PIM-systeem en eigen scan applicatie – krijg jij dagelijks te zien hoe jouw werk gebruikt wordt door miljoenen gebruikers. En we staan qua development pas in de startblokken, aangezien er nog meerdere projecten op de plank liggen te wachten! Ons huidige development team bestaat uit 8 programmeurs. Er wordt dagelijks gereflecteerd op geschreven code, Scrum taken en kennisdelen onderling is een must. Onze voertaal binnen ons team is Engels, dit omdat wij twee internationale collega’s hebben. Ons huidige “IT Landschap” bestaat voornamelijk uit allerlei losse onderdelen die individueel, maar ook

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Jouw werkzaamheden zullen grotendeels bestaan uit het in teamverband ontwerpen, vernieuwen en door ontwikkelen van het systeem. Het is echt back-end werk (bijvoorbeeld het doorontwikkelen van een API) en dit moet je dan ook liggen. Ze zijn niet persee gebonden aan talen of tools maar gebruiken graag de technieken die het beste aansluiten op de gegeven oplossing. Voor nieuwe (versies van) componenten maken ze veelal gebruik van Go(lang). Bij aanpassingen aan bestaande onderdelen gebeurt dit in PHP en C++. Het team is heel divers, er hangt een relaxte sfeer en ze organiseren regelmatig leuke music nights, game nights e.d.

Bekijk vacature »

Medior Front end developer React

Functie Voor deze functie ben ik op zoek naar een enthousiaste front end developer die communicatief vaardig is. Jij wordt onderdeel van een enthousiast jong team dat werkt aan grote websites. Binnen jouw rol ben jij diegene die de vertaling maakt van design naar functionele code en zorg jij voor goede experience op meerdere platformen. Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van Javascript, HTML, CSS en React. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Webcomponents en verschillende authenticatie tools. Doordat er hier gestreefd wordt naar de beste gebruikerservaringen, wordt het product constant doorontwikkeld. Hierdoor blijven ze voor op de

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

OutSystems Developer

Dit ga je doen Het van scratch af aan ontwikkelen van applicaties met OutSystems; Het aanhaken bij diverse projecten binnen de organisatie; Schakelen met de business; Meedenken over de mogelijkheden van het platform binnen de organisatie. Hier ga je werken Deze organisatie is een toonaangevende speler in de vastgoedbranche en telt momenteel ruim 500 medewerkers. Met meer dan 150 applicaties staat er een complex applicatielandschap, bestaande uit standaard- en maatwerkapplicaties. De maatwerkapplicaties worden ontwikkeld door een inhouse development team. Het doel voor de komende periode is het verder vernieuwen en optimaliseren van het huidige applicatielandschap. Zo staat de organisatie aan

Bekijk vacature »

PHP Laravel developer

Functie omschrijving Weet jij alles van Laravel en krijg je energie van het ontwikkelen van software hiermee? Laat snel wat van je horen want wij zoeken een PHP/Laravel developer in regio 's-Hertogenbosch. Jouw taken zullen bestaan uit: Softwareapplicaties ontwikkelen en verder optimaliseren in veel diverse projecten op basis van Agile/Scrum. Uitleg geven over software en applicaties Klantcontact hebben over bestaande applicaties. Documentatie schrijven over applicaties. Techstack: PHP, Laravel, HTML, CSS, Javascript. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van 's-Hertogenbosch en is een klein softwarebedrijf. Er werken ongeveer 15 medewerkers, verdeeld in meerdere teams, zoals back-end en front-end development, projectmanagement

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Ontwikkelen van herbruikbare componenten; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als junior .NET Developer kom je terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als junior .NET Developer werk je aan het ontwikkelen van verbeterde

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Francoi gckx

Francoi gckx

21/06/2013 09:39:33
Quote Anchor link
Ik heb een zoekveld waarmee je kan zoeken in de database
Ik gebruik daarvoor

$zoeken = explode(" ", $_POST['zoeken']);
foreach ($zoeken as $zoek) {

WHERE veld LIKE '%" . $zoek. "%'"; }

Dus als ik in de veld type: graag gedaan, zoek die op graag en op gedaan
hoe kan ik als in de veld typ: graag+gedaan dat die zoekt op "graag gedaan"
Gewijzigd op 21/06/2013 09:42:28 door Francoi gckx
 
PHP hulp

PHP hulp

17/05/2024 13:08:29
 
Johan M

Johan M

21/06/2013 11:02:48
Quote Anchor link
WHERE veld LIKE '%" . $_POST['zoeken'] . "%'";

Maar let wel op voorkomen van sql injection.
 
Francoi gckx

Francoi gckx

21/06/2013 11:05:40
Quote Anchor link
Bedankt maar ik heb het al

$zoeken = explode(" ", $_POST['zoeken']);
$zoeken = str_replace("+"," ",$zoeken );

over sql injection maak ik mij hier niet zorgen om dit is toch in de admin gedeelte
 
Chris PHP

Chris PHP

21/06/2013 11:09:30
Quote Anchor link
Francoi gckx op 21/06/2013 11:05:40:
Bedankt maar ik heb het al

$zoeken = explode(" ", $_POST['zoeken']);
$zoeken = str_replace("+"," ",$zoeken );

over sql injection maak ik mij hier niet zorgen om dit is toch in de admin gedeelte


Kleine moeite om je $zoeken door mysql_real_escape_string() te halen om injectie te verkomen, maar als je niet voor veiligheid wil gaan is dat je eigen risico. En omdat het een 'admin' gedeelte is, betekend niet dat het een veilige omgeving is!
 
Francoi gckx

Francoi gckx

21/06/2013 11:11:10
Quote Anchor link
hmm werkt mysql_real_escape_string() ook nog met pdo, dan vind ik het een kleine moeite?
 
Chris PHP

Chris PHP

21/06/2013 11:15:23
Quote Anchor link
Francoi gckx op 21/06/2013 11:11:10:
hmm werkt mysql_real_escape_string() ook nog met pdo, dan vind ik het een kleine moeite?


Nee met PDO gebruik je prepare ipv query om SQL injectie tegen te gaan.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
// De manier waarop je het waarschijnlijk nu doet.
$dbc->query("Je query hier");

// De veilige manier
$dbc->prepare("Je query hier");
?>
Gewijzigd op 21/06/2013 11:18:25 door Chris PHP
 
Francoi gckx

Francoi gckx

21/06/2013 11:19:55
Quote Anchor link
de query wordt gemaakt in een functie

return $match_zoeken = $dbo->query($sql);

dus als ik 2 regels extra toevoeg

$dbo->query($sql);
$dbo->prepare($sql);
return $match_zoeken = $dbo->execute();

is die beveiligd?
 
Kris Peeters

Kris Peeters

21/06/2013 11:25:52
Quote Anchor link
Francoi gckx op 21/06/2013 11:05:40:
over sql injection maak ik mij hier niet zorgen om dit is toch in de admin gedeelte


escapen beschermt je niet alleen tegen hackers.
Het is nodig om ' en " te escapen.

Neem nu dat de admin dit wil schrijven:
De raad heeft beslist: "Er worden geen foto's getrokken"

Als je dat niet escapet, mislukt je query.

---

Verder is het gewoon flauw om die kleine, extra moeite achterwege te laten voor admin panelen.
Als het niet als 100% natuurlijk komt om het altijd te doen, zal je het vergeten wanneer het echt nodig is.
 
Chris PHP

Chris PHP

21/06/2013 11:31:42
Quote Anchor link
Francoi gckx op 21/06/2013 11:19:55:
de query wordt gemaakt in een functie

return $match_zoeken = $dbo->query($sql);

dus als ik 2 regels extra toevoeg

$dbo->query($sql);
$dbo->prepare($sql);
return $match_zoeken = $dbo->execute();

is die beveiligd?


Nee deze $dbo->query($sql); verwijderen anders draai je de query 2x, eenmaal 'beveiligd' en eenmaal 'onbeveiligd'

Toevoeging op 21/06/2013 11:33:50:

Maar als je over je hele site PDO gebruikt, is dus niets ge-escaped en ben je vatbaar voor injectie. Anders had je wel geweten hoe je gebruik maakt van prepare.

Loop je query's na en beveilig ze, net wat Kris zegt het is niet alleen tegen injectie.
 
Francoi gckx

Francoi gckx

21/06/2013 11:36:01
Quote Anchor link
Zie mijn eerdere post over prepare

Ik zou dus ook alle $_POST door html purifier halen?

http://htmlpurifier.org/ is die dan voldoende sqlinjectie vrij?

$zoeken = explode(" ", $purifier->purify($_POST['zoeken']));
$zoeken = str_replace("+"," ",$zoeken );

is dat genoeg?

Toevoeging op 21/06/2013 11:38:15:

Chris NVT op 21/06/2013 11:31:42:

Maar als je over je hele site PDO gebruikt, is dus niets ge-escaped en ben je vatbaar voor injectie. Anders had je wel geweten hoe je gebruik maakt van prepare.

Loop je query's na en beveilig ze, net wat Kris zegt het is niet alleen tegen injectie.


Ik heb prepare voornamelijk gebruikt bij: Update, Toevoegen en Delete en dan met bindparam
maar niet echt bij ophaal queryies
 
Chris PHP

Chris PHP

21/06/2013 11:42:10
Quote Anchor link
HTML purifier is voor HTML zoals al in de naam staat, dus die escaped niets m.b.t. SQL syntax.

Gebruik gewoon prepare, dan zit je goed is onderdeel van PDO dus waarom een extra tool gebruiken?

Ook prepare gebruiken bij ophalen van queries! Anders kan ik in je zoek formulier je originele query afbreken en alles ophalen uit je users tabel bijvoorbeeld. Of ik drop je complete database.
Gewijzigd op 21/06/2013 11:43:55 door Chris PHP
 
Francoi gckx

Francoi gckx

21/06/2013 11:45:55
Quote Anchor link
Ok dan weet ik genoeg thx,,

ff nog dus met ophaal query zoals zoeken en zo
is het gewoon een kwestie van $dbo->query($sql); te veranderen
in
$dbo->prepare($sql);
$dbo->execute();
zonder bindparams of wat dan ook

dit maakt mij afvragen waar $dbo->query($sql); dan voor gebruikt kan worden
 
Carl Zwanenburg

Carl Zwanenburg

21/06/2013 11:56:13
Quote Anchor link
Heren ik probeer wat meer van sqlinjections te begrijpen. Onderstaand is een stukje script dat ik gebruik om data op te halen.



$result = mysql_query ( "SELECT * FROM " . $tbl_name . " WHERE (Boekjaar = $Boekjaar AND Rekeninghouder = '......') ORDER BY TransactieID DESC LIMIT 5000" );

begrijp ik het goed als ik query moet vervangen voor prepareer. Of moet ik toch nog iets anders toevoegen.

Graag jullie visie.
 
Francoi gckx

Francoi gckx

21/06/2013 11:57:35
Quote Anchor link
Ja en dan $result ->execute();
 
Chris PHP

Chris PHP

21/06/2013 12:20:46
Quote Anchor link
Francoi gckx op 21/06/2013 11:57:35:
Ja en dan $result ->execute();


Nee niet in zijn geval, hij maakt gebruik van mysql_* en geen PDO.
Hij kan dus geen prepare gebruiken maar moet al zijn variabelen en andere input escapen met mysql_real_escape_string();

Overigens zal hij dan mysql_fetch_assoc(); moeten gebruiken, en niet $result-execute();
Gewijzigd op 21/06/2013 12:22:23 door Chris PHP
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

21/06/2013 12:27:36
Quote Anchor link
Overigens is het niet zo dat je persee preps moet gebruiken om SQL injectie te voorkomen, er is ook nog PDO::quote en integer waardes kan je gewoon simpel met (int) beveiligen.
 
Carl Zwanenburg

Carl Zwanenburg

21/06/2013 12:31:21
Quote Anchor link
Heren,

Ik heb verderop in mijn script dit staan:

while ($data = mysql_fetch_assoc($result)):
{
{ echo ' ..........

Dus dat is 1 item wat ik van Chris begrijp. Maar waar moet ik mysql_real_escape_string(); plaatsen?

Helemaal onderaan waar ik nu heb staan:


mysql_close($con);

?>


Met andere woorden, als ik de connectie heb gesloten? Of al eerder? Direct na b.v. de query?
En wat doe deze instructie? Wat escape je feitelijk hiermee? (voor beter begrip van het script en wat hij doet).

Bedankt.
 
Francoi gckx

Francoi gckx

21/06/2013 12:38:46
Quote Anchor link
dit is mijn topic:(
 
Chris PHP

Chris PHP

21/06/2013 12:45:01
Quote Anchor link
@Carl,
Als je bijvoorbeeld $_POST waardes hebt vanuit een formulier plaats je die in je mysql_real_escape_string();

Dus bijvoorbeeld
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
// Als je variabelen gebruikt
$username = mysql_real_escape_string($_POST['username']);

// Als je het rechtstreeks is je query zet (bij voorkeur deze optie)
$query = mysql_query("SELECT username, pass FROM users WHERE username=". mysql_real_escape_string($_POST['username']). " AND password=".mysql_real_escape_string($_POST['password'])."");
?>


@Francoi
Sorry maar wij helpen iedereen op dit forum, of het nu in een 'andermans' topic is of in hun eigen topic. Ook jij wordt nog steeds geholpen als je vragen hebt, en we natuurlijk een antwoord of optie hebben.

Een 12 jarige zou z'n opmerking maken
Gewijzigd op 21/06/2013 12:45:27 door Chris PHP
 
Francoi gckx

Francoi gckx

21/06/2013 13:05:49
Quote Anchor link
maar hij kan toch beter mysqli of pdo gebruiken
 
Chris PHP

Chris PHP

21/06/2013 13:08:57
Quote Anchor link
Francoi gckx op 21/06/2013 13:05:49:
maar hij kan toch beter mysqli of pdo gebruiken


Dat is zeker zo, mysqli_* is bijna hetzelfde als mysql_* dus dat zou een makkelijke overstap zijn. Echter is PDO een goede oefening als je ooit wat met OOP (Object Oriented Programming) wil gaan doen.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.