wat gaat hier mis?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Full stack developer Node.js

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

C# .NET Backend Developer HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever is een professionele speler op gebied van IT en E-Commerce. Wil jij werken voor een e-commerce platform? Heb je ervaring met C#, Javascript en Scrum? Vaste baan: C# .NET Developer Backend E-Commerce 3.400 - 4.500 Backend Developer Wij ontwikkelen software voor E-Commerce toepassingen. Ons eigen Content Management systeem biedt een integrale oplossing met diverse ERP software. Onze systemen zijn vaak complex en omvangrijk en draaien bij grote organisaties. Maar ook kleine ondernemingen hebben steeds vaker behoefte aan een vlekkeloos werkende E-Commerce oplossing. Zij bieden een uitdagende werkomgeving met gezellige collega's. Je krijgt veel vrijheid en er is

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij als developer werken bij een interne organisatie en de eigen software verder helpen ontwikkelen? Lees dan snel verder! In deze functie ga je werken als PHP Developer en de interne software en applicaties verder ontwikkelen. In het kort houdt dit in: Je gaat de interne applicaties en software verder optimaliseren. Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen. Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen. Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief in het

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je hier

Bekijk vacature »

Senior Front end developer

Functie Wij zijn op zoek naar een ambitieuze, zelfsturende Front-end Expert die ons (internationale) team komt versterken. Onze huidige software development afdeling bestaat uit 7 developers en designers. Wij zijn een écht softwarehuis, dus ervaring in software development is wel echt een must. Er wordt tegelijkertijd aan meerdere projecten gewerkt, voor mooie toonaangevende klanten. Je hebt dus regelmatig te maken met deadlines en opleveringen. Een deel van onze omgeving is in Angular.JS. Dit deel wordt langzamerhand omgebouwd naar de nieuwste versie van Angular. Jouw werkzaamheden zullen bestaan uit: Het aansturen en begeleiden van jouw collega’s Het implementeren van visuele elementen

Bekijk vacature »

Front end ontwikkelaar

Functie Het huidige team bestaat uit momenteel uit 5 back end developers verdeeld van senior tot junior. Omdat de gehele front end van applicaties anders gaan insteken zijn ze op zoek naar een ervaren Front end developer die hen kan helpen de juiste keuzes te maken. Je krijgt veel vrijheid om te bepalen hoe je dit wilt ontwikkelen en vrijheid in welke techniek je hiervoor wilt gebruiken. Je zult je dus bezighouden met architectuur, documentatie en natuurlijk ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten binnen de verschillende applicaties. natuurlijk heb jij ook mogelijkheden om te sparren binnen het team, maar ze gaan uit

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

Software Developer C# - Deventer

Software Developer C# – Deventer Bijdragen aan de toekomst van het onderwijs! Ben jij op zoek naar een dynamische omgeving waar vol enthousiasme wordt gewerkt aan software voor interactieve dashboard- en analysetoepassingen ter verbetering van het onderwijs? Dan zijn wij het bedrijf voor jou! TIG is een bedrijf met een informele en ondernemende werksfeer, waarbij goede ideeën snel leiden tot concrete acties. Wij zijn een software ontwikkelorganisatie en focussen ons op het ontwikkelen en implementeren van oplossingen voor het leveren van managementinformatie, datavisualisatie en analyses voor het onderwijs. Met onze dashboard- en analyseoplossingen zetten scholen gegevens om naar betekenisvolle informatie.

Bekijk vacature »

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Software Developer C# .NET gezocht voor een dynamische organisatie! Ben jij net afgestudeerd of toe aan een volgende stap in je maatschappelijke carrière? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Software Developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging en die een organisatie in de regio Houten wil versterken. Je werkt in deze functie aan verschillende projecten en gaat vaak op bezoek bij klanten. In deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid verwachten. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken bij een organisatie dat gespecialiseerd is in

Bekijk vacature »

Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij komt terecht binnen een informeel team waarin je verantwoordelijk bent voor de backend systemen voor grote klanten als Ziggo en KPN. Als Medior Java developer werk je in teamverband en soms individueel. Gedurende de werkweek zal je veelvuldig sparren met je collega’s voor een goede implementatie van de software. Ben jij een echte Java developer? Ben je geïnteresseerd in de nieuwste technieken en de laatste ontwikkelingen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Eisen Wat wordt er van jou verwacht? • Minimaal HBO/WO denk- en werkniveau; • Analytisch sterk, open

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Senior Applicatie ontw

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 6 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: We verwachten van je, dat je: Brede ervaring hebt als JAVA-ontwikkelaar; Ervaring hebt met Agile/Scrum-werken en je thuis voelt in een Agile omgeving; Een aandeel levert aan het scrumproces en in de SAFe-releasetrain; Zelfstandig werkt in een scrumteam en intensief de samenwerking op zoekt met je directe collega’s en je omgeving; Ervaring meebrengt met het schattten en inplannen van taken tot en met het testen en demonstreren van de opgeleverde functionaliteit; Collega’s in je

Bekijk vacature »

.Net ontwikkelaars voor de zorgsector

Bedrijfsomschrijving Voor onze klant in de omgeving van Zwolle zijn wij op zoek naar een ervaren .Net ontwikkelaar, bij voorkeur met ervaring binnen de belangrijkste sector van Nederland, namelijk: de zorgsector. Deze internationale organisatie ontwikkelt software voor de zorgsector. Er werken zo'n 25 medewerkers hard aan een oplossing die gebruikt wordt door heel Nederland. Er heerst een informele sfeer waarbij er altijd ruimte is voor een grapje. Je collega's zijn stuk voor stuk sterke ontwikkelaars vanuit verschillende achtergronden en met verschillende leeftijden. Je komt hier terecht in een organisatie die zich hard inzet om de zorgsector te verbeteren. De mogelijkheden

Bekijk vacature »

Junior Java Developer

Dit ga je doen Je ontwikkelt innovatieve, maatschappelijk belangrijke applicaties; Je implementeert nieuwe features; Je gaat in gesprek met eindgebruikers en designers om de applicaties continu te finetunen; Je draait mee in een professionele Agile/Scrum omgeving. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de omgeving van Amsterdam. Ze staan zeer goed bekend in de markt door hun innovatieve dienstverlening op IT gebied en hun gepassioneerde werknemers. Voor hun inspanningen op het gebied van IT hebben ze meerdere prijzen gewonnen! Onze klant is onderdeel van een Corporate werkgever en heeft zelf 300 mensen in dienst. Om

Bekijk vacature »

Remote - Front-end Angular developer

Functie The IT team currently consists of the IT Manager, 2 back-end developers, 1 full-stack developer, 1 designer, and a DevOps engineer. They are currently looking for an experienced Front-end developer who will work autonomously and in a disciplined manner, being the only developer working on their Front-end applications at the start. They do have the ambition to find a second developer soon, who you will then be able to supervise. You will be working on the further development of their existing UI in Angular. But also developing a mobile app. They place great value on User Experience and opt

Bekijk vacature »

Senior PHP developer met ambities tot Software Arc

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »
Mark Paulussen

Mark Paulussen

18/04/2024 19:06:09
Quote Anchor link
Hoi!
Ik ben nu een tijdje aan het klooien met een image gallery. Ik heb een tooltje ontdekt waarmee ik AI kan gebruiken om de code te genereren waarna ik het e.e.a. kan aanpassen om het naar wens te maken. Ik ben een eind gekomen, alle probeersels gingen goed, maar met de gallery gaat het niet en ik zie niet wat er nu misgaat. Het lijkt allemaal goed te staan.

Slag om de arm, ik ben lang geleden webdesigner geweest maar werkte op de afdeling met programmeurs. Ik heb dus wel wat inzicht als het gaat om de code maar ben (nog) absoluut geen programmeur. Het ligt dus ongetwijfeld aan mij(n code) maar wil graag leren.

Kan iemand me vertellen wat hier misgaat?
Mvg Mark

PS: PHP staat aan op de server


www.markpaulussen.com/test2
---------------------------------
php
--------------------------------
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
$thumbnailDir
= 'thumbnails';
$fullSizeDir = 'fullsize';
$images = array_diff(scandir($thumbnailDir), array('..', '.'));

// Sort the files by natural order and in descending order to show newest first
usort($images, function($a, $b) {
    return strnatcmp($b, $a); // Reverse order
});

foreach ($images as $image) {
    // Assuming file names are the same in both directories
    $fullImagePath = $fullSizeDir . '/' . $image;
    $thumbnailPath = $thumbnailDir . '/' . $image;
    echo '<div class="thumbnail">';
    echo '<img src="' . $thumbnailPath . '" alt="Thumbnail of ' . $image . '" onclick="openPopup(\'' . $fullImagePath . '\')" />';
    echo '</div>';
}

?>


---------------------------------
javascript
---------------------------------
function openPopup(fullImagePath) {
const popup = document.getElementById('popup');
const popupImg = document.getElementById('popup-img');
popup.style.display = 'flex'; // Use 'flex' to center the image
popupImg.src = fullImagePath;
}

function closePopup() {
const popup = document.getElementById('popup');
if (event.target === popup) {
popup.style.display = 'none';
}
}

window.onclick = closePopup;
 
PHP hulp

PHP hulp

02/05/2024 20:08:48
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/04/2024 19:17:13
Quote Anchor link
Zet de foutafhandeling eens aan in PHP.
 
Mark Paulussen

Mark Paulussen

18/04/2024 19:44:13
Quote Anchor link
Hoe doe ik dat? Ik gebruik Dreamweaver

Toevoeging op 18/04/2024 19:53:54:

Als ik Google op foutafhandeling PHP dan kom ik op zaken die controleren of dingen ingevuld zijn. Zoals bij een formulier maar dat bedoel je denk ik niet.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/04/2024 20:37:18
Quote Anchor link
Plaats dit bovenaan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
ini_set('display_errors', 1);
ini_set('display_startup_errors', 1);
error_reporting(E_ALL);
?>
 
- SanThe -

- SanThe -

18/04/2024 21:43:52
Quote Anchor link
PHP staat niet aan zo te zien.

In de broncode staat:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php include 'load_images.php'; ?>


Correctie: Je bestand heet index.html, maak daar eens index.php van.
Gewijzigd op 18/04/2024 21:49:12 door - SanThe -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/04/2024 21:52:35
Quote Anchor link
Scherp, SanThe. In de source-code van de browser zie ik de PHP-code gewoon staan.
Op een telefoon is het jammer dat je die source niet kan zien... :-P
Gewijzigd op 18/04/2024 21:52:49 door - Ariën -
 
Ad Fundum

Ad Fundum

19/04/2024 08:41:33
Quote Anchor link
Als je echt antwoord wilt op je vraag "Kan iemand me vertellen wat hier misgaat?" dan moet je eerst kijken naar het antwoord dat je zelf geeft:
Mark Paulussen op 18/04/2024 19:06:09:
[..] Ik heb een tooltje ontdekt waarmee ik AI kan gebruiken om de code te genereren waarna ik het e.e.a. kan aanpassen [..] en ik zie niet wat er nu misgaat.

Op deze manier leren programmeren is een ontzettend lange weg, terwijl je het ook nog eens nooit helemaal onder de knie zal krijgen zo.

Ja, leren programmeren is een kwestie van doen en veel 'kilometers' maken, maar dat gaat beter op een 'verharde weg' dan door de 'blubber' van AI.
Dus kan je beter een goed leerboek erbij pakken eventueel aangevuld met tutorials, zoals deze.
Het belangrijkste verschil is dat je er zelf energie in moet steken, en niet lui kunt zijn met een of andere AI-tool. In het ene geval beklijft de intellectuele materie, in het andere geval .. niet.
Gewijzigd op 19/04/2024 08:43:26 door Ad Fundum
 
Mark Paulussen

Mark Paulussen

19/04/2024 10:21:56
Quote Anchor link
Ah! Juist dat is hem, html moet ook php zijn. En die code voor foutafhandeling heb ik er nu in gezet, waar kan ik zien wat dat doet?

https://www.yeschat.ai/ru/gpts-9t557Muv9r6-Responsive-HTML5-Gallery-Visuals-That-Adapt
Ad Fundum, dit is de tool die ik heb gebruikt. Ik leer daar veel van. Trial and error op een interactieve manier, dat werkt goed voor mij. Beter dan met een boek, al gebruik ik die dan wel weer voor naslag. Lastig is dan wel dat je soms niet weet wat je niet weet. Daar is een forum als dit weer een uitkomst voor. Lui ben ik zeker niet. Jammer dat je me die geeft omdat ik anders leer dan jij. Mensen leren niet allemaal hetzelfde. Ik ben docent dus ik kan het weten, misschien heb jij die ervaring nog niet maar geloof me dat is zo.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/04/2024 11:06:57
Quote Anchor link
Mark Paulussen op 19/04/2024 10:21:56:
Ah! Juist dat is hem, html moet ook php zijn. En die code voor foutafhandeling heb ik er nu in gezet, waar kan ik zien wat dat doet?


Op php.net, de officiële website.
https://php.net/ini_set
https://php.net/error_reporting
https://php.net/include

Elke functie kan je daar vinden.

Je zal met die code dan in ieder geval ook fouten zien, als die uit zouden zijn geschakeld. Maar dat was het probleem overigens niet. Maar het kan zeker geen kwaad om dit tijdens het ontwikkelen aan te zetten, en tijdens het 'live' gaan weer uit.

In jouw situatie werd PHP niet uitgevoerd omdat het een .html bestand was.
Gewijzigd op 19/04/2024 11:07:14 door - Ariën -
 
Mark Paulussen

Mark Paulussen

19/04/2024 11:48:14
Quote Anchor link
Ariën, waar zouden die errors zichtbaar moeten zijn? Ik heb die code toegevoegd en alles online gezet maar snap niet waar die eventuele errors zichtbaar zouden moeten zijn. Of moet ik daar een lokale testomgeving voor inrichten o.i.d.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

19/04/2024 13:42:10
Quote Anchor link
Heb je de code helemaal bovenin gezet, als allereerste?

Wat betreft de opmerking over AI snap ik Ad Fundum wel. AI kan handig zijn op het moment dat je zelf al een bepaalde basiskennis hebt. AI kan je dan iets voorschotelen waarop je zelf kunt voortborduren. Op basis van reeds opgedane kennis kun je dan bepalen of datgene wat wordt voorgeschoteld bruikbaar is, maar bijvoorbeeld ook of het aan de benodigde veiligheidseisen voldoet.

Wat betreft je opmerking dat je zelf docent bent ... ik neem aan dat je dat niet bent geworden met behulp van AI, maar dat je daar een opleiding voor hebt gevolgd? Misschien iets om over na te denken ... ;-)
 
Mark Paulussen

Mark Paulussen

19/04/2024 13:54:43
Quote Anchor link
Ik geef je een metafoor:
Er zijn zat mensen die het heel leuk vinden om bestaande auto's te tweaken, om te bouwen of te restaureren. Ik schat nu Ad Fundum even hoog in maar het is nu net alsof een techneut uit de autotechniek zegt tegen een tinkeraar dat hij lui is omdat hij de hts autotechniek niet heeft gevolgd. Ik heb de wens niet om php programmeur te worden maar vind het wel interessant om mee te klooien. Maargoed, hij mag me verder lui vinden hoor.

Ik ben in ieder geval blij met de hulp! Kan ik weer verder klooien en ik heb wat geleerd :-)
Super bedankt..

PS: Ja de code staat bovenin:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
ini_set('display_errors', 1);
ini_set('display_startup_errors', 1);
error_reporting(E_ALL);
?>

<!DOCTYPE html>
<html lang="en">
<head>
<meta charset="UTF-8">
<meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1.0">
<title>Responsive Image Gallery</title>
<link rel="stylesheet" href="style.css">
</head>
<body>
<div id="gallery">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php include 'load_images.php'; ?>

</div>
<div id="popup" style="display:none;" onclick="closePopup()"> <img id="popup-img" src="" alt="Large image">
<p>Image description and details here.</p>
<button onclick="window.location.href='more-info.html';">More Information</button>
</div>
<script src="script.js"></script>
</body>
</html>
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

19/04/2024 14:14:10
Quote Anchor link
Hij had je niet lui moeten noemen. Maar er zijn wel een heleboel luie programmeurs. Die zoeken ergens een script, kopiëren en plakken het, en komen dan vervolgens hier naar het forum om te roepen dat het niet werkt.

Betreffende je metafoor. Ik kan ook op YouTube een tutorial zoeken hoe ik remmen van een auto moet verwisselen. Ik kan zelfs diverse tutorials lezen gedurende een paar dagen. Noem mij maar lui! Vervolgens sta ik bij jou op de stoep, want ik heb gehoord dat jouw remmen van je auto niet heel adequaat meer functioneren. Maar geen nood, ik pak m'n kruk die ik zojuist bij de bouwmarkt heb gekocht. Ik plaats 'm onder je auto en ga vervolgens sleutelen aan je remmen. Precies zoals ik heb gezien in alle YouTube tutorials die ik heb bekeken. Zeg jij het maar ... als ik klaar ben met sleutelen, ga jij dan met een goed gevoel in je auto zitten?

Wat ik wil zeggen is dat je om te kunnen programmeren heel veel kilometers moet maken. Zelfs programmeurs die al heel veel kilometers hebben gemaakt, komen nog regelmatig dingen tegen die beter kunnen op basis van nieuw opgedane ervaring.

Code schrijven is niet een kwestie van ergens een stukje code kopiëren en ergens anders neerplakken. Programmeren is een vak. Iedereen kan een paar alinea's tekst schrijven, maar dat maakt je nog geen professioneel auteur. Velen kunnen autorijden, maar het maakt je nog geen professioneel chauffeur enz.

En natuurlijk, zolang het een beetje hobby is, is het allemaal nog niet zo heel erg. Maar ga je je code live zetten en blijkt die lek te zijn en komen er klantgegevens op straat te liggen, dan wordt het allemaal net even wat anders.

Anyhow ... lang verhaal kort. Een stukje code knippen/plakken (wat AI in feite is) heeft weinig met programmeren te maken omdat het grotere verband mist. Het kan dus zeker geen kwaad om wat boeken aan te schaffen, zodat je wat basiskennis opdoet, van waaruit je kunt voortborduren.
 
Ad Fundum

Ad Fundum

19/04/2024 19:08:51
Quote Anchor link
In principe is het kopieren van code van 'ergens' vandaan waarover je niet zelf hebt nagedacht een vorm van afkijken.
Dat is lui, en kortzichtig van zichzelf.

Maar tegelijkertijd, als het niet werkt en je wilt het verbeteren bewandel je uiteindelijk een veel langere weg, en dat is verre van lui.

Ik heb gesteld dat je om iets te leren niet lui kunt zijn met een AI-tool, dat is algemeen bedoeld.
Te meer omdat ik de vragensteller persoonlijk helemaal niet ken.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.