wat gaat hier mis?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET developer

Functie Als senior .NET ontwikkelaar en aankomend lead developer ben jij in één van de drie development teams verantwoordelijk voor het volgende: • Jij hebt een oogpunt op modernisering en bent verantwoordelijk voor de technische staat en architectuur van de applicatie; • Jij bent verantwoordelijk voor het reviewen van de technische haalbaarheid van verschillende onderwerpen; • Jij bent verantwoordelijk voor een goede aansluiting binnen het multidisciplinaire team en de bijbehorende taken; • Jij bent verantwoordelijk voor het aandragen van verbetervoorstellen en ontwikkelstandaarden in zowel de techniek als architectuur; • Jij bent meewerkend voorman en ondersteunt en coacht jouw team op

Bekijk vacature »

Magento2 Developer

Functie Ben jij een ontwikkelaar en wil jij een volgende stap zetten en als teamlead aan de slag? Lees dan snel verder! Voor een gewilde opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een programmeur die als meewerkend voorman aan de slag wilt gaan. Een developer die een team van twee man aan zal sturen. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien; Ontwikkelen en ontwerpen van API's; Maatwerkoplossingen; Databeveiliging; Optimalisatie webshops; Ontwikkelen technische implementaties voor verbetering database; Aanspreekpunt voor de organisatie en verantwoordelijk voor de aansturing van externe developers. Zoek je veel uitdaging en veelzijdigheid in je werk dan

Bekijk vacature »

Back-end developer

Dit ga je doen Development d.m.v. XQuery, JSON/XML en REST API's; Ontwikkelen aan een tof en complex zorgplatform; Koppelingen maken met de NoSQL database; Testen en documenteren van de ontwikkelde functionaliteiten; Samenwerking met andere front- en back-end ontwikkelaars. Hier ga je werken Voor een vooruitstrevende organisatie binnen de zorg in Den Haag zijn wij opzoek naar een Back-end Developer die ervaring heeft met o.a.XQuery en Vue.JS of daarin graag zou willen ontwikkelen. Je zal ontwikkelen aan een tof en complex zorgplatform en koppelingen maken met de NoSQL database. Ook het testen en documenteren van de ontwikkelde functionaliteiten behoort tot jouw

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een andere uitdaging? Voor een erkende werkgever in de omgeving van Breda zijn wij op zoek naar een Fullstack developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functieomschrijving In deze uitdagende functie als Software Developer ga je de volgende taken uitvoeren: Maatwerk back-end software programmeren; API koppelingen bouwen; Software optimaliseren voor klanten; Bouwen maatwerk applicaties; Werken met Microsoft stack zoals C#, .NET (Core) en Entity framework; Bedrijfsprofiel Je gaat werken bij een klein softwareontwikkelingsbureau, die maatwerk software bouwt voor klanten door heel Nederland. Dit doen zij al meer dan 20 jaar. Het is van oorsprong een familiebedrijf, opgezet door de eigenaar, die er nog steeds werkt. Het team bestaat vooral uit back-end developers en één systeembeheerder. Je krijgt veel kans om jezelf te ontwikkelen en krijgt tevens

Bekijk vacature »

Database developer - SQL

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je sluit aan bij meetings en brengt het gehele logistieke proces in kaart. Vervolgens ga je als lead developer aan de slag om de klus te klaren. Je stuurt het junior developer team en helpt, zo nodig,

Bekijk vacature »

C# Developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf in de omgeving van Veghel zijn we op zoek naar een C# developer. Word jij blij van ontwikkelen in C# en .NET? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit gaan zien: Door middel van ASP.NET, MVC Framework en C# ga je webshops, websites en webapplicaties ontwikkelen. Je zorgt voor de optimalisatie van bestaande software en de automatisering van bedrijfsprocessen. Op basis van de wensen van de klant ga je samen met je collega's ga je op zoek naar de juiste oplossingen en je gaat dit uitwerken tot een mooi eindproduct. Bedrijfsprofiel

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

Product Developer (M/F), Fulltime 40 h/week

A global Plantbased revolution – that is our dream. Maximising the protein transition – that is our mission. Producing and developing sustainable and delicious products – that is what we do. Ojah is a fast growing company with a mission and has the ambition to be the world leader in its field. To support this growth we are hiring new colleagues. People that would like to make a difference and dare to dream big. With currently a 150 colleagues proudly working on our exceptional products. Working in a dynamic surrounding that runs full speed ahead. We need you! Product Developer

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar een ontwikkelaar ter versterking van het huidige developers team. Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten

Bekijk vacature »

Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij komt te werken in ons webdevelopment team, wat bestaat uit 8 ervaren collega’s. Hiernaast hebben wij nog een team van 2 ontwikkelaars die aan native applicaties werken. Bij ons zijn er korte lijntjes en er hangt een gezellige informele werksfeer. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat je aan geweldige applicaties zult gaan werken! Wij willen als organisatie niet te groot worden, we willen gewoon toffe dingen maken. Onze techstack bestaat momenteel uit: PHP, Laravel, Javascript, Typescript, Git, MySQL, Java, Kotlin, Xamarin. Samen met ons ga jij zorgen dat we puik werk leveren! Waarbij je bij elke fase in

Bekijk vacature »

Als Front-end developer samenwerken met de beste c

Functie Momenteel zijn we voor één van de projecten bij hun key partner, een voorloper in de energiesector, op zoek naar gedreven Front-end developers. Ze nemen de lead in dit project en werken uitsluitend met vooruitstrevende technologieën. Ze verwachten dat de technologie die hier wordt ontwikkeld uiteindelijk door veel meer grote corporates, in verschillende sectoren zal worden toegepast. Dit is dan ook een heel uitdagend project om aan mee te gaan werken. Het team bestaat o.a. uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van

Bekijk vacature »

Front-End React Developer

As a Front-End React Developer you improve the user-experience of our web applications for your colleagues in Coolblue. How do I become a Front-End React Developer at Coolblue? As a Front-End React Developer you are responsible for developing user interface components and implementing them using React.js concepts and workflows. You work with the UX Designer and get energy from coming up with creative solutions and present these within the team. During the day you gather and welcome feedback on your technical and soft skills. Would you like to become a Front-End React Developer at Coolblue? Read below if the job

Bekijk vacature »

Low Code Developer - Consultant

Functie omschrijving Wil jij fungeren als een spin in het web en samenwerken met klanten? Voor een leuke en interessante opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een Low Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten en het leiden van projecten. Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en heb jij verstand van datamodellering en NO CODE Platformen? Lees dan snel verder! Bij deze rol horen de volgende werkzaamheden: Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform,

Bekijk vacature »
Mark Paulussen

Mark Paulussen

18/04/2024 19:06:09
Quote Anchor link
Hoi!
Ik ben nu een tijdje aan het klooien met een image gallery. Ik heb een tooltje ontdekt waarmee ik AI kan gebruiken om de code te genereren waarna ik het e.e.a. kan aanpassen om het naar wens te maken. Ik ben een eind gekomen, alle probeersels gingen goed, maar met de gallery gaat het niet en ik zie niet wat er nu misgaat. Het lijkt allemaal goed te staan.

Slag om de arm, ik ben lang geleden webdesigner geweest maar werkte op de afdeling met programmeurs. Ik heb dus wel wat inzicht als het gaat om de code maar ben (nog) absoluut geen programmeur. Het ligt dus ongetwijfeld aan mij(n code) maar wil graag leren.

Kan iemand me vertellen wat hier misgaat?
Mvg Mark

PS: PHP staat aan op de server


www.markpaulussen.com/test2
---------------------------------
php
--------------------------------
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
$thumbnailDir
= 'thumbnails';
$fullSizeDir = 'fullsize';
$images = array_diff(scandir($thumbnailDir), array('..', '.'));

// Sort the files by natural order and in descending order to show newest first
usort($images, function($a, $b) {
    return strnatcmp($b, $a); // Reverse order
});

foreach ($images as $image) {
    // Assuming file names are the same in both directories
    $fullImagePath = $fullSizeDir . '/' . $image;
    $thumbnailPath = $thumbnailDir . '/' . $image;
    echo '<div class="thumbnail">';
    echo '<img src="' . $thumbnailPath . '" alt="Thumbnail of ' . $image . '" onclick="openPopup(\'' . $fullImagePath . '\')" />';
    echo '</div>';
}

?>


---------------------------------
javascript
---------------------------------
function openPopup(fullImagePath) {
const popup = document.getElementById('popup');
const popupImg = document.getElementById('popup-img');
popup.style.display = 'flex'; // Use 'flex' to center the image
popupImg.src = fullImagePath;
}

function closePopup() {
const popup = document.getElementById('popup');
if (event.target === popup) {
popup.style.display = 'none';
}
}

window.onclick = closePopup;
 
PHP hulp

PHP hulp

17/05/2024 10:14:41
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/04/2024 19:17:13
Quote Anchor link
Zet de foutafhandeling eens aan in PHP.
 
Mark Paulussen

Mark Paulussen

18/04/2024 19:44:13
Quote Anchor link
Hoe doe ik dat? Ik gebruik Dreamweaver

Toevoeging op 18/04/2024 19:53:54:

Als ik Google op foutafhandeling PHP dan kom ik op zaken die controleren of dingen ingevuld zijn. Zoals bij een formulier maar dat bedoel je denk ik niet.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/04/2024 20:37:18
Quote Anchor link
Plaats dit bovenaan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
ini_set('display_errors', 1);
ini_set('display_startup_errors', 1);
error_reporting(E_ALL);
?>
 
- SanThe -

- SanThe -

18/04/2024 21:43:52
Quote Anchor link
PHP staat niet aan zo te zien.

In de broncode staat:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php include 'load_images.php'; ?>


Correctie: Je bestand heet index.html, maak daar eens index.php van.
Gewijzigd op 18/04/2024 21:49:12 door - SanThe -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/04/2024 21:52:35
Quote Anchor link
Scherp, SanThe. In de source-code van de browser zie ik de PHP-code gewoon staan.
Op een telefoon is het jammer dat je die source niet kan zien... :-P
Gewijzigd op 18/04/2024 21:52:49 door - Ariën -
 
Ad Fundum

Ad Fundum

19/04/2024 08:41:33
Quote Anchor link
Als je echt antwoord wilt op je vraag "Kan iemand me vertellen wat hier misgaat?" dan moet je eerst kijken naar het antwoord dat je zelf geeft:
Mark Paulussen op 18/04/2024 19:06:09:
[..] Ik heb een tooltje ontdekt waarmee ik AI kan gebruiken om de code te genereren waarna ik het e.e.a. kan aanpassen [..] en ik zie niet wat er nu misgaat.

Op deze manier leren programmeren is een ontzettend lange weg, terwijl je het ook nog eens nooit helemaal onder de knie zal krijgen zo.

Ja, leren programmeren is een kwestie van doen en veel 'kilometers' maken, maar dat gaat beter op een 'verharde weg' dan door de 'blubber' van AI.
Dus kan je beter een goed leerboek erbij pakken eventueel aangevuld met tutorials, zoals deze.
Het belangrijkste verschil is dat je er zelf energie in moet steken, en niet lui kunt zijn met een of andere AI-tool. In het ene geval beklijft de intellectuele materie, in het andere geval .. niet.
Gewijzigd op 19/04/2024 08:43:26 door Ad Fundum
 
Mark Paulussen

Mark Paulussen

19/04/2024 10:21:56
Quote Anchor link
Ah! Juist dat is hem, html moet ook php zijn. En die code voor foutafhandeling heb ik er nu in gezet, waar kan ik zien wat dat doet?

https://www.yeschat.ai/ru/gpts-9t557Muv9r6-Responsive-HTML5-Gallery-Visuals-That-Adapt
Ad Fundum, dit is de tool die ik heb gebruikt. Ik leer daar veel van. Trial and error op een interactieve manier, dat werkt goed voor mij. Beter dan met een boek, al gebruik ik die dan wel weer voor naslag. Lastig is dan wel dat je soms niet weet wat je niet weet. Daar is een forum als dit weer een uitkomst voor. Lui ben ik zeker niet. Jammer dat je me die geeft omdat ik anders leer dan jij. Mensen leren niet allemaal hetzelfde. Ik ben docent dus ik kan het weten, misschien heb jij die ervaring nog niet maar geloof me dat is zo.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/04/2024 11:06:57
Quote Anchor link
Mark Paulussen op 19/04/2024 10:21:56:
Ah! Juist dat is hem, html moet ook php zijn. En die code voor foutafhandeling heb ik er nu in gezet, waar kan ik zien wat dat doet?


Op php.net, de officiële website.
https://php.net/ini_set
https://php.net/error_reporting
https://php.net/include

Elke functie kan je daar vinden.

Je zal met die code dan in ieder geval ook fouten zien, als die uit zouden zijn geschakeld. Maar dat was het probleem overigens niet. Maar het kan zeker geen kwaad om dit tijdens het ontwikkelen aan te zetten, en tijdens het 'live' gaan weer uit.

In jouw situatie werd PHP niet uitgevoerd omdat het een .html bestand was.
Gewijzigd op 19/04/2024 11:07:14 door - Ariën -
 
Mark Paulussen

Mark Paulussen

19/04/2024 11:48:14
Quote Anchor link
Ariën, waar zouden die errors zichtbaar moeten zijn? Ik heb die code toegevoegd en alles online gezet maar snap niet waar die eventuele errors zichtbaar zouden moeten zijn. Of moet ik daar een lokale testomgeving voor inrichten o.i.d.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

19/04/2024 13:42:10
Quote Anchor link
Heb je de code helemaal bovenin gezet, als allereerste?

Wat betreft de opmerking over AI snap ik Ad Fundum wel. AI kan handig zijn op het moment dat je zelf al een bepaalde basiskennis hebt. AI kan je dan iets voorschotelen waarop je zelf kunt voortborduren. Op basis van reeds opgedane kennis kun je dan bepalen of datgene wat wordt voorgeschoteld bruikbaar is, maar bijvoorbeeld ook of het aan de benodigde veiligheidseisen voldoet.

Wat betreft je opmerking dat je zelf docent bent ... ik neem aan dat je dat niet bent geworden met behulp van AI, maar dat je daar een opleiding voor hebt gevolgd? Misschien iets om over na te denken ... ;-)
 
Mark Paulussen

Mark Paulussen

19/04/2024 13:54:43
Quote Anchor link
Ik geef je een metafoor:
Er zijn zat mensen die het heel leuk vinden om bestaande auto's te tweaken, om te bouwen of te restaureren. Ik schat nu Ad Fundum even hoog in maar het is nu net alsof een techneut uit de autotechniek zegt tegen een tinkeraar dat hij lui is omdat hij de hts autotechniek niet heeft gevolgd. Ik heb de wens niet om php programmeur te worden maar vind het wel interessant om mee te klooien. Maargoed, hij mag me verder lui vinden hoor.

Ik ben in ieder geval blij met de hulp! Kan ik weer verder klooien en ik heb wat geleerd :-)
Super bedankt..

PS: Ja de code staat bovenin:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
ini_set('display_errors', 1);
ini_set('display_startup_errors', 1);
error_reporting(E_ALL);
?>

<!DOCTYPE html>
<html lang="en">
<head>
<meta charset="UTF-8">
<meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1.0">
<title>Responsive Image Gallery</title>
<link rel="stylesheet" href="style.css">
</head>
<body>
<div id="gallery">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php include 'load_images.php'; ?>

</div>
<div id="popup" style="display:none;" onclick="closePopup()"> <img id="popup-img" src="" alt="Large image">
<p>Image description and details here.</p>
<button onclick="window.location.href='more-info.html';">More Information</button>
</div>
<script src="script.js"></script>
</body>
</html>
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

19/04/2024 14:14:10
Quote Anchor link
Hij had je niet lui moeten noemen. Maar er zijn wel een heleboel luie programmeurs. Die zoeken ergens een script, kopiëren en plakken het, en komen dan vervolgens hier naar het forum om te roepen dat het niet werkt.

Betreffende je metafoor. Ik kan ook op YouTube een tutorial zoeken hoe ik remmen van een auto moet verwisselen. Ik kan zelfs diverse tutorials lezen gedurende een paar dagen. Noem mij maar lui! Vervolgens sta ik bij jou op de stoep, want ik heb gehoord dat jouw remmen van je auto niet heel adequaat meer functioneren. Maar geen nood, ik pak m'n kruk die ik zojuist bij de bouwmarkt heb gekocht. Ik plaats 'm onder je auto en ga vervolgens sleutelen aan je remmen. Precies zoals ik heb gezien in alle YouTube tutorials die ik heb bekeken. Zeg jij het maar ... als ik klaar ben met sleutelen, ga jij dan met een goed gevoel in je auto zitten?

Wat ik wil zeggen is dat je om te kunnen programmeren heel veel kilometers moet maken. Zelfs programmeurs die al heel veel kilometers hebben gemaakt, komen nog regelmatig dingen tegen die beter kunnen op basis van nieuw opgedane ervaring.

Code schrijven is niet een kwestie van ergens een stukje code kopiëren en ergens anders neerplakken. Programmeren is een vak. Iedereen kan een paar alinea's tekst schrijven, maar dat maakt je nog geen professioneel auteur. Velen kunnen autorijden, maar het maakt je nog geen professioneel chauffeur enz.

En natuurlijk, zolang het een beetje hobby is, is het allemaal nog niet zo heel erg. Maar ga je je code live zetten en blijkt die lek te zijn en komen er klantgegevens op straat te liggen, dan wordt het allemaal net even wat anders.

Anyhow ... lang verhaal kort. Een stukje code knippen/plakken (wat AI in feite is) heeft weinig met programmeren te maken omdat het grotere verband mist. Het kan dus zeker geen kwaad om wat boeken aan te schaffen, zodat je wat basiskennis opdoet, van waaruit je kunt voortborduren.
 
Ad Fundum

Ad Fundum

19/04/2024 19:08:51
Quote Anchor link
In principe is het kopieren van code van 'ergens' vandaan waarover je niet zelf hebt nagedacht een vorm van afkijken.
Dat is lui, en kortzichtig van zichzelf.

Maar tegelijkertijd, als het niet werkt en je wilt het verbeteren bewandel je uiteindelijk een veel langere weg, en dat is verre van lui.

Ik heb gesteld dat je om iets te leren niet lui kunt zijn met een AI-tool, dat is algemeen bedoeld.
Te meer omdat ik de vragensteller persoonlijk helemaal niet ken.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.