Afbeelding uploaden !!

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Samenwerken in een team van 10 collega's; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als startende IT-professional kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven.

Bekijk vacature »

Full Stack C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

Ambitieuze Junior/Medior Low-code Developers gezoc

Bedrijfsomschrijving Transformeer bedrijven met jouw expertise in innovatieve technologie Ben je een bedreven softwareontwikkelaar met ervaring in Low-code platformen, of sta je te popelen om je in deze baanbrekende oplossing te verdiepen? Wij zijn op zoek naar jou! Ons klantenbestand groeit en we willen ons team uitbreiden met deskundige en leergierige Low-code specialisten. Is het jouw passie om organisaties te ondersteunen in hun digitale transformatie en maatwerkoplossingen te bieden met behulp van geavanceerde software? Wij zijn een vooruitstrevend bedrijf dat dagelijks werkt aan het oplossen van complexe vraagstukken om de digitale ambities van onze klanten te realiseren. Functieomschrijving Ontwikkel op

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Alblasserdam zijn wij op zoek naar versterking op de afdeling Software Development! Als Fullstack react.js developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met de back

Bekijk vacature »

Oracle Apex developer

Bedrijfsomschrijving My client is a technology company based in Den Bosch, the Netherlands. They specialize in providing innovative software solutions to clients, and they are currently looking for an experienced Oracle Apex developer to join the IT team. Functieomschrijving As an Oracle Apex developer, you will be responsible for designing, developing, and maintaining web-based applications using Oracle Apex. You will work closely with project managers, business analysts, and other developers to ensure that clients' needs are met and that the software solutions are of the highest quality. Responsibilities: Design, develop, and maintain Oracle Apex applications. Work with project managers and

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers met passie voor hun vak. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van ontwerp en ontwikkeling zullen samenkomen in een proof of concept. Nadat is vastgesteld dat de oplossing voldoet aan de belangrijkste behoeftes worden producten of services gevalideerd door middel van korte iteraties. Hiermee zorgen ze ervoor dat het werk voldoet aan de technische vereisten en gebruikersbehoefte. Door het inzetten van de nieuwste technologieën die toekomstbestendig zijn weten ze klanten omver te blazen. Ook geven en organiseren ze veel

Bekijk vacature »

Front-End Developer

As a Front-End Developer at Coolblue you improve the user-friendliness of our webshop for millions of customers. How do I become a Front-End Developer at Coolblue? As a Front-End Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present these within the team. You also take pride in your work and welcome any feedback. Would you like to become a Front-End Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You

Bekijk vacature »

ERP Developer fleet managementsysteem

Wat ga je doen als ERP Developer fleet managementsysteem? Als ERP developer speel jij een belangrijke rol bij het doorvoeren van wijzigingen en verbeteringen binnen het fleet managementsysteem. Jouw expertise op het gebied van ERP systemen stelt jou in staat om de applicatie optimaal te laten functioneren en te blijven ontwikkelen. Als lid van het IT-team werk je nauw samen met andere developers en het business team om het fleet managementsysteem te integreren met andere systemen. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en het implementeren van verbeteringen op basis van de wensen en eisen van onze klanten.

Bekijk vacature »

OutSystems Developer

Dit ga je doen Het van scratch af aan ontwikkelen van applicaties met OutSystems; Het aanhaken bij diverse projecten binnen de organisatie; Schakelen met de business; Meedenken over de mogelijkheden van het platform binnen de organisatie. Hier ga je werken Deze organisatie is een toonaangevende speler in de vastgoedbranche en telt momenteel ruim 500 medewerkers. Met meer dan 150 applicaties staat er een complex applicatielandschap, bestaande uit standaard- en maatwerkapplicaties. De maatwerkapplicaties worden ontwikkeld door een inhouse development team. Het doel voor de komende periode is het verder vernieuwen en optimaliseren van het huidige applicatielandschap. Zo staat de organisatie aan

Bekijk vacature »

Java developer (remote)

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij als Java ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 ontwikkelaars binnen onze organisatie waarbij jij de brug slaat tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je jouw taken op voor de dag. Hieronder een aantal taken die jij zal uitvoeren: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Onze klant is sinds 2 jaar actief als adviseur en bemiddelaar in de verzekeringsmarkt. Sindsdien proberen zij deze slapende markt flink wakker te schudden. Dit willen zij doen door het bouwen van slimme vergelijkers op hun eigen website en die van partners. Het bedrijf wil continu voorop lopen, zodat consumenten eenvoudig de verzekeringen kunnen vinden die het beste bij ze past. Functieomschrijving Als Front-end Developer werk je aan vergelijkingsmodules die consumenten dagelijks gebruiken bij het vergelijken en afsluiten van verzekeringen. Je vindt het leuk om samen te werken met de product owner, bestaande modules te verbeteren en nieuwe vergelijkers "from

Bekijk vacature »

Full stack developer

Functie Binnen een ontzettend stimulerende werkomgeving kom jij te werken in een software team van 14 developers. Met ontzettend stimulerend bedoel ik een modern pand, wat voorzien is van alle nodige soft- en hardware, zodat jij jouw werk goed kan uitvoeren. Daarnaast zitten ze in een bos, waardoor je in een groene omgeving rustig kunt werken. Het team bestaat uit front end, back end en full stack developers. Jij krijgt dus de keuze hier waar jij jezelf het liefst op zou richten, maar de voorkeur gaat uit naar back end. Er wordt hier Scrum (agile) gewerkt in multidisciplinaire teams met

Bekijk vacature »

Full stack developer Python, React

Functie Jij als full stack developer komt binnen onze Technology afdeling te werken. Deze bestaat momenteel uit 15 man. De stack waarmee wij werken is voornamelijk Python, Javascript, React en GraphQL. Binnen deze afdeling wordt er met multidisciplinaire teams gewerkt aan verschillende projecten. Projecten duren vaak langer dan 3 maanden en je bent van begin tot eind vaak betrokken. Naast dat je als full stack ontwikkelaar aan de slag gaat ben je ook Consultant. Dit betekent dat je ook klantcontact hebt in je rol en werkshops geeft. De verhouding tussen deze werkzaamheden zijn ongeveer 70% development en 30% consultancy. Een

Bekijk vacature »

Python developer Consultancy

Functie Als Python developer bij deze organisatie werk je voor verschillende klanten. Doordat de oprichter een groot netwerk heeft kun je zelf voorkeuren uitspreken in het type projecten dat je wilt gaan doen. Zo zijn er bijvoorbeeld langdurige of juist korte projecten, maar is ook het type klant, of project bespreekbaar. Werk jij bijvoorbeeld graag aan een nieuw, state-of-the-art web portaal of ben je liever betrokken bij een migratietraject van een bestaande applicatie? Wij gaan voor jou aan de slag! Eisen • Je bent een gedreven developer met sterke voorkeur voor Python • Je bent meer dan een codeklopper •

Bekijk vacature »

Senior front-end developer (React)

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren front-end developer. Als senior werk je nauw samen met 5 collega developers. Een klein scrum team dus, met korte lijnen waardoor jouw ideeën snel tot uitvoering gebracht kunnen worden. De huidige applicaties worden veelal ontwikkeld met o.a. React, Redux, TypeScript. Ze zijn echt op zoek naar een kartrekker in het team. Naast het meedenken over, opzetten en uitvoeren van bijvoorbeeld de architectuur of toepassing van nieuwe technieken krijg je ook veel tijd om de meer junior (front-end) developers te begeleiden. Hierin nemen ze graag de tijd om mensen de ruimte te

Bekijk vacature »
Mohammed el-faquir

mohammed el-faquir

23/02/2011 20:22:15
Quote Anchor link
ik heb een upload systeem om Afbeeldingen voor een profiel te kunnen opslaan. dat gaat helemaal goed. wat ik nu wil hebben is als de bestand wordt upgeload, dat de bestand naam wordt veranderd. bijvoorbeeld

User 1 upload bestand dan veranderd ik.jpg naar HHS000001.jpg
User 2 upload bestand dan veranderd ik2.jpg naar HHS000002.jpg

en zo maar bij tellen. hier onder staat de script die ik gebruik voor het uploaden.


Quote:
//avatar.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
<?php

if (isset($_POST['kkupload'])) {


        $filename = $_FILES['foto']['name'];
        $extensie = substr($filename, -3);

        $map = "images/leden/";
        $file = $_FILES['foto'];
                
        $breedte = $_FILES['foto'];
        $max_bytes = 2000000;
        

        if(strtolower($extensie) != "gif" && strtolower($extensie) != "jpg" && strtolower($extensie) != "jpeg" && strtolower($extensie) != "png")
        {

            echo "Je kan alleen .gif, .jpg .jpeg en .png bestanden uploaden!";
        }


        elseif($_FILES['foto']['size'] > $max_bytes) { echo("Het bestand is groter dan ".$max_bytes." bytes!"); }

        else {

        $length = strlen($filename);
        $name = "pict";
        $name = substr($filename, 0, $length - 4);
        $i = "1";
        $tempname = $name;
        
        $picName = $_FILES['foto']['name'];
        $nr = rand(11111,99999999999);
        if(file_exists($_FILES['foto']['name']))
        {

            $picName = $nr. $_FILES['foto']['name'];
            if(file_exists($picName))
            {

                $picName = $nr. $_FILES['foto']['name'];
            }        
        }

        
        move_uploaded_file($_FILES['foto']['tmp_name'], $map.$picName."") or die("Fout met uploaden plaatje");
        
        require_once 'includes/image.php';
        
        $image = new Image($map.$picName);
        $image->resizeAndSave(250, 200, $map.'250'.$picName);
        
        $image = new Image($map.$picName);
        $image->resizeAndSave(65, 65, $map.'65'.$picName);
        
        $image = new Image($map.$picName);
        $image->resizeAndSave(85, 85, $map.'85'.$picName);
        
        mysql_query("UPDATE `leden` SET `img`='".$picName."' WHERE `gebruikersnaam`='".$_SESSION['uName']."'");
        echo "Avatar is succesvol geupload!";
        }
        
}

?>



Quote:

// images.php


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
<?php
class Image {
    
    // The image source
    private $imageSource;
    
    /**
     * Image::__construct()
     *
     * @param mixed $imageSource
     * @return
     */

    public function __construct($imageSource) {
        
        $this->imageSource = $imageSource;
        
    }

    
    /**
     * Image::resizeAndSave()
     *
     * @param mixed $maxWidth
     * @param mixed $maxHeight
     * @return
     */

    public function resizeAndSave($maxWidth, $maxHeight, $destination) {
        
        // Fetch width and height from image
        list($width, $height) = getimagesize($this->imageSource);
        
        // Fetch image extention
        $imageExtention = explode('.', $this->imageSource);
        $imageExtention = strtolower(end($imageExtention));
        
        // Check width and heigt
        if ($width <= $maxWidth && $height <= $maxHeight) {
            
            // Copy image and done..
            copy($this->imageSource, $destination);
        
            return true;
            
        }

        
        // Max width exceeded?
        if ($width > $maxWidth) {
            
            $widthRatio = ($width - $maxWidth) / $width;
            
            $newWidth = $maxWidth;
            $newHeight = $height - ($height * $widthRatio);
            
        }

        
        // Max height exceeded?
        if ($newHeight > $maxHeight) {
            
            $heightRatio = ($newHeight - $maxHeight) / $newHeight;
            
            $newHeight = $maxHeight;
            $newWidth = $newWidth - ($newWidth * $heightRatio);
            
        }

                
        // Create new image
        $imageDestination = imagecreatetruecolor($newWidth, $newHeight);
        
        // Check extention        
        if ($imageExtention == 'jpg' || $imageExtention == 'jpeg') {
            
            // Create new JPG image
            $newImage = imagecreatefromjpeg($this->imageSource);
            imagecopyresampled($imageDestination, $newImage, 0, 0, 0, 0, $newWidth, $newHeight, $width, $height);
            
            // Save image
            imagejpeg($imageDestination, $destination, 100);
            
        }
elseif ($imageExtention == 'gif') {
            
            // Create new GIF image
            $newImage = imagecreatefromgif($this->imageSource);
            imagecopyresampled($imageDestination, $newImage, 0, 0, 0, 0, $newWidth, $newHeight, $width, $height);
            
            // Save image
            imagegif($imageDestination, $destination);
            
        }
elseif ($imageExtention == 'png') {
            
            // Create new PNG iamge
            $newImage = imagecreatefrompng($this->imageSource);
            imagecopyresampled($imageDestination, $newImage, 0, 0, 0, 0, $newWidth, $newHeight, $width, $height);
            
            // Save image
            imagepng($imageDestination, $destination, 9);
            
        }
        
    }
    
}[
/quote]
 
PHP hulp

PHP hulp

09/05/2024 02:00:58
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

23/02/2011 20:39:41
Quote Anchor link
Ik zou het veranderen in avatar-@userid@

@userid@ word vervangen voor het gebruikers id
 
Roel -

Roel -

23/02/2011 22:12:13
Quote Anchor link
Gelukkig is dit een veilig systeem. Probeer maar eens test.php.jpg te uploaden! :-)
 
Mar cel

Mar cel

23/02/2011 22:36:54
Quote Anchor link
@Roel: dan is er nog niets aan de hand, want de afbeelding is nog steeds een .jpg, dat er .php inzit maakt niets uit. Het wordt een ander verhaal wanneer de afbeelding blaat.jpg.php zou heten, maar dat kan in dit geval niet.
 
Michael -

Michael -

23/02/2011 23:16:47
Quote Anchor link
Toch kun je beter op MIME controleren dan op het geen wat achter de punt staat.
Maar dit is allemaal offtopic, graag reacties op de vraag van de ts.
 
Johan Dam

Johan Dam

24/02/2011 09:36:32
Quote Anchor link
controleer de afbeeldingen met 'imagegetsize()' als het geen afbeelding is, geeft ie false terug, maakt niet wat de extensie / mime type is.

Controleren op extensie of MIME is beide lek op een mandje,

OT:
$picname veranderen in 'watdanook_' . $user_id zou prima werken, wil je dat een user meerdere afbeeldingen kan uploaden kan je er 'watdanook_' . $user_id . '_' . $num van maken
$num zou je krijgen door te tellen hoeveel bestanden er met 'watdanook_' . $user_id . '_' beginnen. Doet 'glob()' daar geen hele mooie dingen mee?
 
Mohammed el-faquir

mohammed el-faquir

28/02/2011 20:07:44
Quote Anchor link
Johan Dam op 24/02/2011 09:36:32:
controleer de afbeeldingen met 'imagegetsize()' als het geen afbeelding is, geeft ie false terug, maakt niet wat de extensie / mime type is.

Controleren op extensie of MIME is beide lek op een mandje,

OT:
$picname veranderen in 'watdanook_' . $user_id zou prima werken, wil je dat een user meerdere afbeeldingen kan uploaden kan je er 'watdanook_' . $user_id . '_' . $num van maken
$num zou je krijgen door te tellen hoeveel bestanden er met 'watdanook_' . $user_id . '_' beginnen. Doet 'glob()' daar geen hele mooie dingen mee?

ik begrijp het niet helemaal :(

Kan je mis wat duidelijker zijn ? THNXXX @!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.