Afbeelding uploaden !!

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Lead C++ Developer

The role of Lead C++ Developer As Lead C++ Developer at KUBUS you will be responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the desktop applications of BIMcollab, our platform for 3D model validation and issue management aimed at improving the quality of 3D building design models. Better 3D models lead to better buildings, thus contributing to the sustainability of the built environment with smarter use of materials, less waste and energy-efficient buildings. A good user experience is of paramount importance to us; we go for innovation and quality in our development. In your role as

Bekijk vacature »

IT Manager team PaaS

TenneT is hard groeiende om haar ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Lead PaaS die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je wordt de Teammanager (Lead) van een nieuw team binnen de afdeling Basic van Information Technology and Facilities (ITF) van TenneT. Het team heet Platform as a Service. Hier wordt elke dag in een goede sfeer met zijn allen hard gewerkt om vanuit IT

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Ontwerpen en bouwen van nieuwe functionaliteiten binnen de complexe omgeving; Proactief de processen kwalitatief en efficient inrichten; Opzetten van Unit Tests; Code Reviews; Regie nemen voor innovatieve projecten; Landschap beheren en de bijbehorende ketens hierbij in het oog houden. Hier ga je werken De organisatie is actief binnen de financiele branche en heeft een IT afdeling van circa 450 man. De organisatie voorziet de maatschappij binnen de financiele dienstverlening en is gedurende de jaren een onmisbare schakel geworden. Het is een high profile organisatie waar ze veel te maken hebben met veranderingen voortkomend uit maatschappelijke ontwikkelingen,

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Ben jij een kei van een full-stack developer? Heb je ambitie om te groeien en jezelf te ontwikkelen binnen een ambitieus bedrijf? Gaat jouw hart sneller kloppen van transpilers of frameworks zoals Angular, Vue of React? Dan ben jij de persoon die wij zoeken! Voor onze opdrachtgever zijn wij op zoek naar een full-stack developer om onderdeel te zijn van een team dat bestaat uit gedreven developers. Ieders met hun eigen specialiteiten en kennis van de projecten en behoeften vanuit de product owners. We zoeken iemand die met zijn/haar huidige competenties en domeinen dit team wil begeleiden, stimuleren en tevens

Bekijk vacature »

Java developer - procesoptimalisatie (Inhouse)

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij als back end developer hebt al enige ervaring opgedaan in jouw vakgebied. Voornamelijk het werken met Java en Spring spreekt jou aan. Jij wordt samen met je collega developers in het team verantwoordelijk voor de gehele back end van de applicatie. Hierdoor heb jij veel zelfstandigheid in je rol en zul je ook zelf beslissingen samen met de PO maken. Er wordt gewerkt volgens de SCRUM methodiek, om zo structuur te creëren in de werkzaamheden. Binnen de 2-wekelijkse sprints pak jij je taken op die samen met de PO afgestemd zijn.

Bekijk vacature »

VB.NET developer

Functie Het development team waar jij in terecht komt bestaat uit twee ervaren software developers. De directeur/eigenaar is tevens één van deze developers. Jij werkt direct samen met jouw werkgever en kan dan ook veel kennis en ervaring bij dit bedrijf op doen. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor de kantoorapplicatie die deze organisatie aanbied in een niche markt. Het team is op dit moment actief bezig met een migratie waarbij het eindstation eindigt in een C# .NET omgeving. Echter is een deel van de software al geschreven in C# .NET. Hierbij is gebruik gemaakt van C# .NET, CSS, HTML,

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Je bent verantwoordelijk voor de warehouse applicatie die een integratie heeft met de PLC laag; Je ontwikkelt in C#/.Net; Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interfaces en het visualiseren van componenten; Je denkt mee over het design voor business oplossingen; Je bent verantwoordelijk voor het testen van de gebouwde oplossing. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Software Developer. Ze zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van de warehouses. Op dit moment wordt er nog gebruik

Bekijk vacature »

Oracle APEX Ontwikkelaar (3.500-6.000 euro)

Bedrijfsomschrijving Ben jij een getalenteerde Oracle APEX ontwikkelaar met minimaal één jaar ervaring in het ontwikkelen van Oracle APEX-applicaties? Ben je gepassioneerd over het ontwikkelen van bedrijfskritische oplossingen en wil je werken bij een toonaangevend consultancybedrijf? Dan zijn wij op zoek naar jou! Deze organisatie beschikt over zowel inhouse als externe projecten, maar bovenal over een sterk team en netwerk van opdrachten waardoor jij jezelf verder kunt ontwikkelen. Het team bestaat uit een aantal junior en medior developers, maar vooral uit senioren. De business unit managers binnen het team zijn mensen die hun vak verstaan en zelf als Oracle APEX

Bekijk vacature »

.NET Developer Senior

Dit ga je doen Het ontwikkelen van backend applicaties in C#; Het maken van vele koppelingen met andere ERP-applicaties zoals JD Edwards en SAP; Je bent (mede) verantwoordelijk voor het opstellen van technisch ontwerpen voor de te ontwikkelen software oplossingen; Je bent gemiddeld 90% van je tijd inhouse oplossingen aan het ontwikkelen en testen. De overige 10% van je tijd ben je bij klanten op locatie om oplossingen te implementeren, klanten te begeleiden en de software verder te innoveren; Naast het zelfstandig ontwikkelen van software oplossingen ben je ook bezig met het waarborgen van je contacten bij de klant, het

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

.Net ontwikkelaars voor de zorgsector

Bedrijfsomschrijving Voor onze klant in de omgeving van Zwolle zijn wij op zoek naar een ervaren .Net ontwikkelaar, bij voorkeur met ervaring binnen de belangrijkste sector van Nederland, namelijk: de zorgsector. Deze internationale organisatie ontwikkelt software voor de zorgsector. Er werken zo'n 25 medewerkers hard aan een oplossing die gebruikt wordt door heel Nederland. Er heerst een informele sfeer waarbij er altijd ruimte is voor een grapje. Je collega's zijn stuk voor stuk sterke ontwikkelaars vanuit verschillende achtergronden en met verschillende leeftijden. Je komt hier terecht in een organisatie die zich hard inzet om de zorgsector te verbeteren. De mogelijkheden

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features ontwikkelen; Werken met technieken als C#, Angular 12 en Javascript,; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken In een team van 7 professionals ben je als Full Stack .NET Developer verantwoordelijk voor het ontwikkelen van applicaties voor het grootste inhouse product: een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je hierbij beheerst is C#. Wil je van meerwaarde

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Functie omschrijving Gezocht front-end developer! Voor een toffe organisatie in de regio Rhenen zij wij op zoek naar een front-end developer die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. In deze functie heb je een adviserende rol en beschik je over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Samen met collega’s en klanten overleg je om aangeleverde designs om te zetten naar unieke concepten. Zo draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Voor klanten wordt jij het vaste aanspreekpunt als het gaat over planningen hierin houdt je alle betrokkenen goed op de

Bekijk vacature »

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Voor een opdrachtgever, met een prachtig kantoor in omgeving Wateringen zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind jij het leuk om in een Agile/Scrum omgeving te werken? Wil jij

Bekijk vacature »
Mohammed el-faquir

mohammed el-faquir

23/02/2011 20:22:15
Quote Anchor link
ik heb een upload systeem om Afbeeldingen voor een profiel te kunnen opslaan. dat gaat helemaal goed. wat ik nu wil hebben is als de bestand wordt upgeload, dat de bestand naam wordt veranderd. bijvoorbeeld

User 1 upload bestand dan veranderd ik.jpg naar HHS000001.jpg
User 2 upload bestand dan veranderd ik2.jpg naar HHS000002.jpg

en zo maar bij tellen. hier onder staat de script die ik gebruik voor het uploaden.


Quote:
//avatar.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
<?php

if (isset($_POST['kkupload'])) {


        $filename = $_FILES['foto']['name'];
        $extensie = substr($filename, -3);

        $map = "images/leden/";
        $file = $_FILES['foto'];
                
        $breedte = $_FILES['foto'];
        $max_bytes = 2000000;
        

        if(strtolower($extensie) != "gif" && strtolower($extensie) != "jpg" && strtolower($extensie) != "jpeg" && strtolower($extensie) != "png")
        {

            echo "Je kan alleen .gif, .jpg .jpeg en .png bestanden uploaden!";
        }


        elseif($_FILES['foto']['size'] > $max_bytes) { echo("Het bestand is groter dan ".$max_bytes." bytes!"); }

        else {

        $length = strlen($filename);
        $name = "pict";
        $name = substr($filename, 0, $length - 4);
        $i = "1";
        $tempname = $name;
        
        $picName = $_FILES['foto']['name'];
        $nr = rand(11111,99999999999);
        if(file_exists($_FILES['foto']['name']))
        {

            $picName = $nr. $_FILES['foto']['name'];
            if(file_exists($picName))
            {

                $picName = $nr. $_FILES['foto']['name'];
            }        
        }

        
        move_uploaded_file($_FILES['foto']['tmp_name'], $map.$picName."") or die("Fout met uploaden plaatje");
        
        require_once 'includes/image.php';
        
        $image = new Image($map.$picName);
        $image->resizeAndSave(250, 200, $map.'250'.$picName);
        
        $image = new Image($map.$picName);
        $image->resizeAndSave(65, 65, $map.'65'.$picName);
        
        $image = new Image($map.$picName);
        $image->resizeAndSave(85, 85, $map.'85'.$picName);
        
        mysql_query("UPDATE `leden` SET `img`='".$picName."' WHERE `gebruikersnaam`='".$_SESSION['uName']."'");
        echo "Avatar is succesvol geupload!";
        }
        
}

?>



Quote:

// images.php


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
<?php
class Image {
    
    // The image source
    private $imageSource;
    
    /**
     * Image::__construct()
     *
     * @param mixed $imageSource
     * @return
     */

    public function __construct($imageSource) {
        
        $this->imageSource = $imageSource;
        
    }

    
    /**
     * Image::resizeAndSave()
     *
     * @param mixed $maxWidth
     * @param mixed $maxHeight
     * @return
     */

    public function resizeAndSave($maxWidth, $maxHeight, $destination) {
        
        // Fetch width and height from image
        list($width, $height) = getimagesize($this->imageSource);
        
        // Fetch image extention
        $imageExtention = explode('.', $this->imageSource);
        $imageExtention = strtolower(end($imageExtention));
        
        // Check width and heigt
        if ($width <= $maxWidth && $height <= $maxHeight) {
            
            // Copy image and done..
            copy($this->imageSource, $destination);
        
            return true;
            
        }

        
        // Max width exceeded?
        if ($width > $maxWidth) {
            
            $widthRatio = ($width - $maxWidth) / $width;
            
            $newWidth = $maxWidth;
            $newHeight = $height - ($height * $widthRatio);
            
        }

        
        // Max height exceeded?
        if ($newHeight > $maxHeight) {
            
            $heightRatio = ($newHeight - $maxHeight) / $newHeight;
            
            $newHeight = $maxHeight;
            $newWidth = $newWidth - ($newWidth * $heightRatio);
            
        }

                
        // Create new image
        $imageDestination = imagecreatetruecolor($newWidth, $newHeight);
        
        // Check extention        
        if ($imageExtention == 'jpg' || $imageExtention == 'jpeg') {
            
            // Create new JPG image
            $newImage = imagecreatefromjpeg($this->imageSource);
            imagecopyresampled($imageDestination, $newImage, 0, 0, 0, 0, $newWidth, $newHeight, $width, $height);
            
            // Save image
            imagejpeg($imageDestination, $destination, 100);
            
        }
elseif ($imageExtention == 'gif') {
            
            // Create new GIF image
            $newImage = imagecreatefromgif($this->imageSource);
            imagecopyresampled($imageDestination, $newImage, 0, 0, 0, 0, $newWidth, $newHeight, $width, $height);
            
            // Save image
            imagegif($imageDestination, $destination);
            
        }
elseif ($imageExtention == 'png') {
            
            // Create new PNG iamge
            $newImage = imagecreatefrompng($this->imageSource);
            imagecopyresampled($imageDestination, $newImage, 0, 0, 0, 0, $newWidth, $newHeight, $width, $height);
            
            // Save image
            imagepng($imageDestination, $destination, 9);
            
        }
        
    }
    
}[
/quote]
 
PHP hulp

PHP hulp

20/05/2024 05:44:34
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

23/02/2011 20:39:41
Quote Anchor link
Ik zou het veranderen in avatar-@userid@

@userid@ word vervangen voor het gebruikers id
 
Roel -

Roel -

23/02/2011 22:12:13
Quote Anchor link
Gelukkig is dit een veilig systeem. Probeer maar eens test.php.jpg te uploaden! :-)
 
Mar cel

Mar cel

23/02/2011 22:36:54
Quote Anchor link
@Roel: dan is er nog niets aan de hand, want de afbeelding is nog steeds een .jpg, dat er .php inzit maakt niets uit. Het wordt een ander verhaal wanneer de afbeelding blaat.jpg.php zou heten, maar dat kan in dit geval niet.
 
Michael -

Michael -

23/02/2011 23:16:47
Quote Anchor link
Toch kun je beter op MIME controleren dan op het geen wat achter de punt staat.
Maar dit is allemaal offtopic, graag reacties op de vraag van de ts.
 
Johan Dam

Johan Dam

24/02/2011 09:36:32
Quote Anchor link
controleer de afbeeldingen met 'imagegetsize()' als het geen afbeelding is, geeft ie false terug, maakt niet wat de extensie / mime type is.

Controleren op extensie of MIME is beide lek op een mandje,

OT:
$picname veranderen in 'watdanook_' . $user_id zou prima werken, wil je dat een user meerdere afbeeldingen kan uploaden kan je er 'watdanook_' . $user_id . '_' . $num van maken
$num zou je krijgen door te tellen hoeveel bestanden er met 'watdanook_' . $user_id . '_' beginnen. Doet 'glob()' daar geen hele mooie dingen mee?
 
Mohammed el-faquir

mohammed el-faquir

28/02/2011 20:07:44
Quote Anchor link
Johan Dam op 24/02/2011 09:36:32:
controleer de afbeeldingen met 'imagegetsize()' als het geen afbeelding is, geeft ie false terug, maakt niet wat de extensie / mime type is.

Controleren op extensie of MIME is beide lek op een mandje,

OT:
$picname veranderen in 'watdanook_' . $user_id zou prima werken, wil je dat een user meerdere afbeeldingen kan uploaden kan je er 'watdanook_' . $user_id . '_' . $num van maken
$num zou je krijgen door te tellen hoeveel bestanden er met 'watdanook_' . $user_id . '_' beginnen. Doet 'glob()' daar geen hele mooie dingen mee?

ik begrijp het niet helemaal :(

Kan je mis wat duidelijker zijn ? THNXXX @!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.