AJAX

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back-end Developer

Functie omschrijving Als Back-end Developer heb je de eer om als eerste interne developer bij deze organisatie te beginnen. Op dit moment zijn er externe developers, maar daar wil de organisatie verandering in brengen. Op termijn moet de gehele afdeling uit intern personeel bestaan. Je kan je voorstellen dat de eerste interne developer ook de nodige kennis mee moet brengen. Dat klopt. Je gaat je namelijk aan het begin bekommeren over de externe developers en uiteindelijk over je interne collega's. Verder ga je het volgende doen: Het bedenken, beheren en onderhouden van webportalen, API-koppelingen en applicaties; Je bedenkt en werkt

Bekijk vacature »

Infrastructure Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 12945 Introductie Our client is one of the most innovative companies within the Netherlands. Currently we are looking for an Infrastructure Platform Engineer. Within this role you will be developing the infrastructure. Functieomschrijving Within this role you are responsible in the development of our distributed data and compute platform infrastructure. You will design, develop and implement new features and fixes. Next to this you will integrate and configurate other packages that supports the development of tuning applications within the organisation. You will support customer sites remotely. Design and implement the

Bekijk vacature »

Front-end developer (Medior/Senior)

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te voeren, maar het is ook prettig als je in de omgeving van Tilburg woont om naar het kantoor te kunnen komen. Vind jij het leuk om jouw creatieve vaardigheden te benutten om complexe systemen te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Bedrijfsprofiel Voor wie

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving PHP Software Developer gezocht! Voor een organisatie in de regio Zeist die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in een scrumteam aan de ontwikkeling van een medicatiebewakingssysteem; Meedenken over de mogelijkheden en onmogelijkheden van projecten;

Bekijk vacature »

C# ontwikkelaar

Functie omschrijving Werk jij graag met C# en het .NET framework in een leuk familiebedrijf? Lees dan snel verder! Jouw takenpakket hierbij is: Je gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving (ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de omgeving van Best en is een echt familiebedrijf. Je komt te werken in een klein team van developers, die zich voornamelijk bezighouden met

Bekijk vacature »

Als Lead PHP developer bijdragen aan het onderwijs

Functie Als Lead PHP developer zet je samen met het team en de andere lead developers de technische lijnen uit als het gaat om het ontwikkelen van de applicaties en bepaal je samen met de PO waar elke sprint aan gewerkt zal worden. Je kunt op basis van een user story een goede aanpak formuleren en een planning opstellen, en andere hierin meenemen. Wanneer je team code schrijft verwacht je degelijke oplossingen, bij voorkeur gebruik makend van Domain Driven Design. Je ziet toegevoegde waarde in het beoordelen van het werk van collega’s om zo samen te streven naar hoge kwaliteit

Bekijk vacature »

Software Developer (Junior functie)

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een Software Developer! Sta jij in de startblokken om je carrière te beginnen en kan je niet wachten om toffe software te gaan ontwikkelen? Kortom, ben je onlangs afgestudeerd of sta je op het punt om je papiertje te behalen? Voor een IT dienstverlener dat gespecialiseerd is in Microsoft technologie zijn wij op zoek naar C#.NET Developers. Het bedrijf heeft meerdere klanten in regio Utrecht waar je permanent kan komen te werken. Kom je liever te werken bij een klein softwarebedrijf of bij een groot consultancy bureau? Dat is helemaal aan jou de keuze!

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Voor een opdrachtgever in omgeving Moordrecht zijn wij op zoek naar een programmeur. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

Samen met het development team zorg je ervoor dat alle systemen achter de schermen vlekkeloos werken. Wat doe je als Medior C# Developer bij Coolblue? Als C# developer doe je regelmatig mee aan brainstormsessies over user experience, data en task flow met de UX Designer, Product Owner en Data Scientist in je team. Daarnaast schrijf je op zichzelf staande, consistente en testbare code die goed onderhoudbaar en toekomstbestendig is. Ook C# Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Werken met verschillende soorten data-opslag, zoals Oracle of AWS. Problemen oplossen

Bekijk vacature »

Technisch Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! In deze functie werk jij voornamelijk aan: Het onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Het opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werk je aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkel en implementeren je MS PowerApps en Power BI. Bedrijfsprofiel Je komt terecht bij een familiair

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

Een verantwoordelijke baan met leuke uitdagingen. Heb jij ervaring met het programmeren van robots? Kan jij goed samenwerken met collega's die verschillende specialisaties hebben? Ben je oplossingsgericht, analytisch en flexibel? Ga dan aan de slag als Robot Programmeur bij Gibas in Nijkerk! Als Robot Programmeur kom je te werken bij Gibas. Dat betekent dat je gegarandeerd meewerkt aan unieke oplossingen in productieprocessen. Bij elk project moet er opnieuw geëngineerd en geprogrammeerd worden. Dat maakt jouw werk uitdagend! Voordat je robots gaat programmeren komt er het volgende bij kijken: De opdracht gaat van de afdeling Sales naar de afdeling Operations door

Bekijk vacature »

NodeJS developer

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden, maar hiernaast doe je onderzoek naar de inzet van nieuwe technieken, tools of bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Qua technische kennis zoeken ze iemand die goed op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen, daar zij nu ontwikkelen op NodeJs back-end,

Bekijk vacature »

C#.NET Developer Jr. Functie

Functie omschrijving Bouw jij graag aan applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren? Wij zijn op zoek naar een C#.NET ontwikkelaar in regio Breda die hier graag een steentje aan bijdraagt! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je krijgt veel vrijheid in de keuze van de technieken die je gaat gebruiken. Uiteraard wel binnen de gestelde kaders, en door gebruik te maken van het .NET platform. Je gaat aan de slag met de ontwikkeling van een nieuwe module binnen de WMS suite van dit bedrijf. Deze "carrier" module gaat er voor zorgen dat de selectie van een vervoerder volledig

Bekijk vacature »
Martijn Wieringa

Martijn Wieringa

05/02/2009 13:23:00
Quote Anchor link
Beste webapplicatie-ontwikkelaars,

Ik heb me de laatste tijd verder verdiept in AJAX om optimaal te benutten binnen de ontwikkeling van applicaties.

Nu was mijn vraag wat jullie mening is bij het gebruik van AJAX, en hoe jullie dit in de praktijk toepassen. Hierbij maak ik me met name zorgen over beveiliging vs. flexibiliteit.

Enkele zaken waarvoor ik AJAX wil gaan inzetten:

Valideren van een formulierveld
- Zo wil ik bij een bezoeker die zich wil registreren in de DB kunnen kijken of de gebruikersnaam/emailadres al in gebruik is.

Invullen/aanvullen van formuliervelden
- Adres opzoeken bij postcode, zoekbox aanvullen, etc.

Laden van HTML
- Opvragen van een complete HTML pagina, voor een inline-popups (zoals iBox).
- Opvragen van een blok HTML code om de inhoud van bepaalde elementen te veranderen (banner/nieuwsitem op homepage, chat venster waarmee klant met websitebeheerder kan chatten, etc).

Database handelingen
- Opvragen, updaten en toevoegen van records in de database. Bijvoorbeeld de volgorde van items automatisch opslaan nadat deze d.m.v. drag/drop zijn verschoven.
 
PHP hulp

PHP hulp

20/05/2024 06:47:55
 
Martijn Wieringa

Martijn Wieringa

06/02/2009 17:49:00
Quote Anchor link
*bump*
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

06/02/2009 17:54:00
Quote Anchor link
AJAX vind ik echt heel handig. Je kunt er alle kanten mee op en je website wordt daarmee nog dynamischer.

De beveiligingen laat ik over aan het PHP bestand dat wordt aangeroepen door AJAX. Als je vooraf gaat controleren, heeft dat geen zin; de gebruiker kan namelijk zo terugzoeken welke gegevens mee verzonden worden naar welk bestand. Het liefst maak ik ook gebruik van de method "POST", omdat dat nog wat extra moeite vergt van een gebruiker om daadwerkelijk het bestand juist aan te kunnen roepen. Als het PHP bestand er dan ook nog voor zorgt dat de mee gestuurde variabelen op juistheid gecontroleerd worden is het volgens mij best veilig.
 
Martijn Wieringa

Martijn Wieringa

06/02/2009 18:14:00
Quote Anchor link
Met behulp van een HASH code zou ik kunnen valideren of ontvangen data in POST of GET geldig is, maar deze hashcode moet dan via javascript worden gegenereerd.. en dus uiteindelijk door iedereen te kopieren.

Ik neem aan dat ik bij een AJAX request de PHPSESSID gewoon kan meegeven?! Dus ik zou al kunnen forceren dat een gebruiker ingelogd moet zijn om bepaalde pagina's te kunnen aanroepen.

Maar hoe zorg ik er nu voor dat de achterliggende PHP pagina flexibel is, en de AJAX-aanroep toch beveiligd

Zo maar ff wat 'brainstormen':
Ik stel me zo voor dat ik vanuit mijn pagina een UPDATE query zou willen kunnen uitvoeren. Deze stuurt dan bijv. een QUERY-string als parameter mee naar de PHP-pagina.

Nu wil ik voorkomen dat 'hackers' ineens tal van wijzigingen gaan aanbrengen in deze query.. dus moet deze verder beveiligd worden.. wat is daarvoor een goede aanpak.

Wat ook zou kunnen is een database tabel maken die tal van queries bevat.
AJAX roept dan het PHP script op met een query-ID die aangeeft welke query moet worden uitgevoerd. Probleem daar is echter hoe parameters in de query's kunnen worden toegevoegd...
 
Kumkwat Trender

Kumkwat Trender

06/02/2009 18:28:00
Quote Anchor link
er zijn veel manieren om je pagina te beveiligen

je kan het zo doen
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
if(isset($_SERVER['HTTP_X_USERAGENT']) && $_SERVER['HTTP_X_USERAGENT'] == 'MijnAjaxApplicatie') {
    //een ajax-klant
} else {
    //een saaie browser die een saaie standaard aanroep doet.
}
?>


of zo:

var hash = hex_md5(userid + status + 'MaHashSalt!');

en dan als je de pagina aanvraagt krijg je de volgende hash
index.php?user=17603&status=doing+well&hash=96706c5aa49bda800e9b8b0858485ac6

met de volgende php code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
$user
= $_GET['user'];
$status = urldecode($_GET['status']);
$hash = urldecode($_GET['hash']);
 
if ($hash == md5($user . $status . 'MaHashSalt!')) {
  //this is a valid request!
  //insert into database

}
else {
  //this is not a valid request
  //do nothing!

}
?>


etc.etc.
er zijn heel veel mogelijkheden om het veilig te maken

maar wat jij zegt
"Nu wil ik voorkomen dat 'hackers' ineens tal van wijzigingen gaan aanbrengen in deze query.. dus moet deze verder beveiligd worden.. wat is daarvoor een goede aanpak."

kun je makkelijk tegen gaan door dat je in beschikking bent om sessions te gebruiken, hashes enz.
is wel te doen..
 
Martijn Wieringa

Martijn Wieringa

06/02/2009 18:37:00
Quote Anchor link
Allereerst bedankt voor je reactie! Ik ben het echter niet met je eens wat betreft het gemak van beveiligen..

Mijns inziens is de 'HTTP_X_USERAGENT' beslist niet te vertrouwen.. in o.a. Opera kun je deze variabele in je browser zelf instellen. Zeker omdat je die setting zelf in je javascript SET, kan de 'hacker' deze waarde eenvoudig kopiëren, en overnemen in zijn browser.

Daarnaast moet de hash worden berekend via javascript, vlak voordat de gewenste URL door AJAX wordt opgeroepen. Dit betekend dat de 'secret hash key' in je javascript moet staan.. oftewel gewoon uit te lezen is via het bekijken van de broncode..
 
Kumkwat Trender

Kumkwat Trender

06/02/2009 19:09:00
Quote Anchor link
Hmm, volgens mij bestaat er ook niet echt een "Veilige" manier ervoor.
ik denk meer dat je meer tijd moet besteden om met php te controlleren dan met ajax de gegevens veilig te sturen.

trouwens misschien wel handig:
http://www.ebrueggeman.com/blog/tag/forged-ajax-request/

maar ik zie het als een formulier. Als je een formulier verzend heb je ook namelijk een name tag en een value.
dit controlleer je natuurlijk door je php pagina. wanneer het goed is voeg je het toe in je database.

met ajax is het ook zo.
je krijgt door middel van get request een value die je moet controlleren en een actie moet voeren..
nja suc6 ermee ;)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Kumkwat Trender
 
Jelmer -

Jelmer -

06/02/2009 20:29:00
Quote Anchor link
Wat wil je precies beveiligen? Cookies worden gewoon meegestuurd bij AJAX requests, dus je kan gewoon gebruik maken van $_SESSION, en de beveiliging is inweze vrijwel gelijk aan die van normale pagina's volgens mij.
 
Lode

Lode

06/02/2009 23:25:00
Quote Anchor link
controlleer de url wellicht in ajax om cross source request forgery CSRF tegen te gaan. Verder zou ik zeggen doe zoveel mogenlijk in de backend. wat niet weet wat niet deert...
 
Martijn Wieringa

Martijn Wieringa

07/02/2009 08:46:00
Quote Anchor link
Ik vind het een zeer goed en logisch klinkend argument om een AJAX request gelijk aan een formulier te behandelen.

Nadeel is echter dat je per formulier een 'uniek' afhandel-script moet ontwikkelen die input en rechten valideert. Ik hoopte een oplossing te vinden waarmee ik de afhandeling veel flexibeler kan oplossen, maar miss. is dat er gewoon weg niet :(
 
Midas

Midas

07/02/2009 09:43:00
Quote Anchor link
Ik weet niet of je moet zeggen dat het slecht is om voor elk formulier een aparte afhandeling hebt. Dat strookt volgens mij toch wel met het MVC pattern, en vergroot dus de uitbreidbaarheid.
 
Martijn Wieringa

Martijn Wieringa

10/02/2009 14:51:00
Quote Anchor link
Voor een formulier moet je vaak unieke code schrijven om een goede afhandeling en beveiliging te garanderen. Ik hoop echter via enkele standaard oplossingen tal van AJAX-requests te kunnen afhandelen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.