alphanumeric order by vanuit phpmyadmin

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior SQR Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 13333 Introductie Are you passionate about contributing to the world's most advanced machines. Do you thrive in a challenging environment working with highly motivated and skilled teams? If so, we have the perfect opportunity for you! We are seeking a Senior Software Design Engineer for Sequence Tooling to play a critical role in creating and maintaining mission-critical software applications. In this role, you will focus on achieving maintainable software architecture that is transparent and easy to extend while maintaining a strong focus on software quality. You will work closely with

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Automotive Angular

Functie Als Senior Front end developer kom je te werken in een team van 11 developers. 9 van de 11 focussen zich op back end, welke is geschreven in Java, en 2 op de front end waarbij er gebruik wordt gemaakt van Typescript en Angular. De focus in deze rol ligt op 2 aspecten; doorontwikkeling van de eigen tooling en gebruik van de tooling t.b.v. klantprojecten. Momenteel zijn ze in de afrondende fase van een project waarbij ze het gehele verkoopproces van nieuwe auto’s anders ingeregeld hebben voor een grote dealer in Nederland. Waarbij Auto’s normaliter pas verkocht werden in

Bekijk vacature »

Low-code developer

Functie omschrijving Heb jij altijd al een training willen volgen in het buitenland? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alphen ad Rijn zijn wij op zoek naar kandidaten die aan de slag willen als Low Code Developer! Beschik jij over HBO/WO nivo, bij voorkeur Informatica, maar een ander technische opleiding zoals bijv. wiskunde, natuurkunde is ook goed. Heb jij aantoonbare affiniteit met IT en ben jij gedreven, enthousiast, communicatief vaardig en klantgericht? Lees dan snel verder! Je wordt getraind tot een volwaardig Low Code Developer, het traject ziet er als volgt uit: Start 1e week januari, opleiding van 3 weken

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Software developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een Software developer die, veelal fullstack, mee gaat werken aan de ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP),

Bekijk vacature »

Lead Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig wil bezig houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator door middel van

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie De perfecte combinatie tussen techniek en vastgoed. Werk samen met de senior software developer om allerlei software van fluX te verbeteren. Gelukkig voel jij je helemaal thuis in de codewereld van .NET. Dus of je nu bezig bent met het verhogen van de conformiteitscore of het automatiseren van allerlei taxatiemodellen, jij weet precies hoe je de doelstellingen realiseert. En dat terwijl je ook samenwerkt met een extern ontwikkelteam. Waar dit team bepaalde softwaresystemen ontwikkelen, richt jij je vooral op onze Nederlands georiënteerde producten en alle wetgeving die daarbij komt kijken. Voor minimaal 32 uur per week verrijk jij onze

Bekijk vacature »

Back-end Programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een ambitieuze werkgever in de regio van Breda zijn wij op zoek naar een Back-end programmeur met affiniteit met C#.NET, SQL en MS Access. Samen met team bestaand uit ware ICT professionals ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Belangrijk is dat je kennis of ervaring hebt van C#.NET en SQL. Je toont een flexibele en sociale houding naar klanten toe. Je denkt in nieuwe mogelijkheden & gaat graag de uitdaging aan. Bedrijfsprofiel De

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving Voor de gemeente Amsterdam zijn wij op zoek naar een softwareontwikkelaar Cleopatra. De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van brom- en snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie. Functie

Bekijk vacature »

Randstad B.V.- Freelance Senior Fullstack Develope

Startdatum: 01.05.2023 Richttarief: € 75,00 - €85,00 Duur van de opdracht: 1 jaar Uren per week: 40 Werkmodel: Hybride, dinsdag en donderdag aanwezig op kantoor in Diemen en meer wanneer dit nodig is. Functieomschrijving: De ideale kandidaat gaat onderdeel uitmaken van een junior team binnen het foundation domein. Vanuit het foundation domein werkt dit team samen met andere foundation teams en teams uit het online domein (professionals B2B en B2C) voor het bouwen en integreren van HRM functionaliteiten (verlof en benefits) in de persoonlijke portal van Interim Professionals. Er is meer backend werk dan frontend, maar kandidaat moet beiden leuk

Bekijk vacature »

Back End Developer

Als Back End developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Je hebt een focus op de back end van onze software, daarvoor werken wij hoofdzakelijk met C# en .NET. Wij hanteren een full-stack benadering, wat betekent dat je naast de back-end ook meehelpt bij andere onderdelen van de code. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel verder en laat wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot aantal creatieve en ambitieuze ontwikkelaars. Ze

Bekijk vacature »

Mendix Developer

Functie Wat ga je doen als Mendix Developer? We leven in een wereld die snel ontwikkelt en veranderd, ook nemen bedrijfsbelangen toe en blijken risico’s moeilijker in te schatten, daarom wij op zoek naar Junior, Medior en Senior Developers die bedrijven kunnen helpen met hun screeningproces en zorgen dat deze efficiënt en 100 procent AVG compliant is. Het concept achter Mendix is duidelijk. De klant heeft een vraag/probleem. Dit kunnen we door middel van slimme software oplossen. In plaats van te werken met de nieuwste technieken en tools, wordt er gekozen voor het implementeren en maken van software dat op

Bekijk vacature »

Ambitieuze Junior/Medior Low-code Developers gezoc

Bedrijfsomschrijving Transformeer bedrijven met jouw expertise in innovatieve technologie Ben je een bedreven softwareontwikkelaar met ervaring in Low-code platformen, of sta je te popelen om je in deze baanbrekende oplossing te verdiepen? Wij zijn op zoek naar jou! Ons klantenbestand groeit en we willen ons team uitbreiden met deskundige en leergierige Low-code specialisten. Is het jouw passie om organisaties te ondersteunen in hun digitale transformatie en maatwerkoplossingen te bieden met behulp van geavanceerde software? Wij zijn een vooruitstrevend bedrijf dat dagelijks werkt aan het oplossen van complexe vraagstukken om de digitale ambities van onze klanten te realiseren. Functieomschrijving Ontwikkel op

Bekijk vacature »
Vincent Gogh

Vincent Gogh

02/03/2024 17:31:51
Quote Anchor link
Hallo,

is er iemand die me kan helpen bij het sorteren van gegevens uit de database waarbij er getallen in de omschrijving staan die ik in de while graag alphanumeric wil tonen op het scherm.
Kan dit al in de SELECT mbv Order by of moet ik in een later stadium doen?
Met de gewone order by zet hij 11 boven de 8. Dus iPhone 8 of iPhone 11 in de omschrijving.

Groet,

Vincent
 
PHP hulp

PHP hulp

19/05/2024 04:51:41
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/03/2024 17:41:36
Quote Anchor link
Of maak een apart veld met het versienummer.
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

02/03/2024 20:09:53
 
Vincent Gogh

Vincent Gogh

03/03/2024 16:43:40
Quote Anchor link
Beide aangedragen opties waren niet het gewenste antwoord.
Inmiddels heb ik na heel wat speurwerk de oplossing gevonden en doet volledig aan mijn vraag en wensen...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
ORDER BY CAST(CASE WHEN modelnaam LIKE '%[0-9][0-9][0-9][0-9][0-9][0-9][0-9]' THEN RIGHT(modelnaam ,7) WHEN modelnaam LIKE '%[0-9][0-9][0-9][0-9][0-9][0-9]' THEN RIGHT(modelnaam ,6) WHEN modelnaam LIKE '%[0-9][0-9][0-9][0-9][0-9]' THEN RIGHT(modelnaam ,5) WHEN modelnaam LIKE '%[0-9][0-9][0-9][0-9]' THEN RIGHT(modelnaam ,4) WHEN modelnaam LIKE '%[0-9][0-9][0-9]' THEN RIGHT(modelnaam ,3) WHEN modelnaam LIKE '%[0-9][0-9]' THEN RIGHT(modelnaam ,2) WHEN modelnaam LIKE '%[0-9]' THEN RIGHT(modelnaam ,1) ELSE NULL END AS INT)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/03/2024 19:12:01
Quote Anchor link
Wat werkte er niet aan de aangedragen mogelijkheden?
 
Vincent Gogh

Vincent Gogh

04/03/2024 12:23:51
Quote Anchor link
Omdat een iPhone meerdere modellen heeft in dezelfde serie.
Dus iPhone 13, iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max.
Dus het is niet te doen om het getal in een aparte kolom te plaatsen om het dan in de db toe te voegen of eruit te filteren.

De andere optie kijkt enkel naar het getal en voldoet dus niet aan de totale volgorde in de gehele naam van het model.

Ik ben blij dat ik de oplossing toch heb gevonden.
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

04/03/2024 14:06:01
Quote Anchor link
Bij mij lukt het met natural sort.

https://ibb.co/ZV2MGYp
 
Vincent Gogh

Vincent Gogh

04/03/2024 14:12:28
Quote Anchor link
Adoptive Solution op 04/03/2024 14:06:01:
Bij mij lukt het met natural sort.

https://ibb.co/ZV2MGYp


Ohw, das dan misschien toch een betere optie. Ik kreeg het zo niet voor elkaar.
Dan ga ik er nog eens even beter naar kijken.
Dank voor het voorbeeld.
 
Ivo P

Ivo P

08/03/2024 11:04:08
Quote Anchor link
misschien leuk om de query hier even te plaatsen?
 
Vincent Gogh

Vincent Gogh

08/03/2024 11:55:32
Quote Anchor link
Ik merk dat mijn optie ook niet optimaal werkt en wil toch die andere opties eens uitproberen.
Op internet is er veel discussie over hoe dit aan te pakken en waarom het niet als standaard is ingesteld in php en in mysql.
Dus ik zou graag dit onderwerp wat uitgebreider willen zien. Wat moet ik bijvoorbeeld instellen in de database en wat in de select ?
 
Ivo P

Ivo P

08/03/2024 11:57:07
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
SELECT *
FROM tabel
ORDER BY NATURAL_SORT_KEY(kolomnaam)


met voorbeelden op https://mariadb.com/kb/en/natural_sort_key/

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
INSERT INTO t1 VALUES
  ('5.5.31'),('10.7.0'),('10.2.3'),
  ('10.1.22'),('10.3.32'),('10.2.12');


SELECT c FROM t1 ORDER BY c;
+---------+
| c       |
+---------+
| 10.1.22 |
| 10.2.12 |
| 10.2.3  |
| 10.3.32 |
| 10.7.0  |
| 5.5.31  |
+---------+

SELECT c FROM t1 ORDER BY NATURAL_SORT_KEY(c);
+---------+
| c       |
+---------+
| 5.5.31  |
| 10.1.22 |
| 10.2.3  |
| 10.2.12 |
| 10.3.32 |
| 10.7.0  |
+---------+
 
Vincent Gogh

Vincent Gogh

08/03/2024 11:59:26
Quote Anchor link
Ik heb die ook geprobeerd maar krijg nu een error omdat ik iets niet heb ingesteld in mysql
Wat zie ik over het hoofd dan?

Toevoeging op 08/03/2024 12:10:31:

Fatal error: Uncaught mysqli_sql_exception: FUNCTION *****_db.NATURAL_SORT_KEY does not exist in /var/www/vhosts/******.nl/httpdocs/concept/defect_melden_model.php

Toevoeging op 08/03/2024 12:49:49:

@ivo, ik lees dat de database wel juist ingesteld dient te zijn voor deze functie. Dus zo eenvoudig deze ORDER BY gebruiken is er kennelijk niet bij.
 
Ivo P

Ivo P

08/03/2024 13:02:27
Quote Anchor link
gebruik je mysql of mariadb en welke versie?


Toevoeging op 08/03/2024 13:04:20:

aanvulling: dit is een MariaDB functie sinds versie 10.7

andere db's kennen deze functie zo te zien niet:

https://modern-sql.com/caniuse/natural_sort_key
 
Vincent Gogh

Vincent Gogh

08/03/2024 13:07:31
Quote Anchor link
Server: Localhost via UNIX socket
Servertype: MariaDB
Serververbinding: SSL wordt niet gebruikt Documentatie
Serverversie: 10.4.30-MariaDB-cll-lve - MariaDB Server
Protocolversie: 10
Gebruiker: db_**fix@localhost
Karakterset van server: cp1252 West European (latin1)
 
Ivo P

Ivo P

08/03/2024 13:08:05
Quote Anchor link
op de pagina https://stackoverflow.com/questions/153633/natural-sort-in-mysql geeft Richard Toth 2 functies om in Mysql te zetten zodat deze functionaliteit beschikbaar komt.

Toevoeging op 08/03/2024 13:13:21:

ah je hebt toch MariaDB.
Maar je hebt versie 10.7 nodig en gebruikt 10.4

Kun je zelf updaten of staat dit bij een hoster?
 
Vincent Gogh

Vincent Gogh

08/03/2024 13:15:11
Quote Anchor link
Ik had geen idee dat er meerdere versies zijn van een db in phpmyadmin. Ik kan het zelf niet updaten, moet ik de hoster vragen. Zou het dan simpelweg werken met die enkele order by?


Toevoeging op 08/03/2024 13:29:00:

@ivo, het wordt vandaag nog geupdated naar de nieuwste versie. Dank voor je reactie.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/03/2024 14:40:02
Quote Anchor link
Het zijn geen versies van een database in phpMyAdmin, maar verschillende versies van de databasesoftware MariaDB.
 
Ivo P

Ivo P

08/03/2024 15:56:31
Quote Anchor link
En phpmyadmin is niet meer dan een webbased tool om tegen een database (of meerdere databases) aan te praten.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.