alphanumeric order by vanuit phpmyadmin

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Je richt je op het doorontwikkelen en herstructureren van het platform; Je werkt in teamverband en zelfstandig aan uitdagende projecten voor verschillende klanten; Softwareontwikkeling middels C# .NET; Je staat in contact met verschillende opdrachtgevers om de klantwensen te bespreken en deze vervolgens te ontwikkelen; Verbeteren van bedrijfsprocessen; Implementaties. Hier ga je werken Als .NET Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer

Functie Jij als Senior Python developer hebt al ruime ervaring opgedaan. Bedrijven komen bij de organisatie om technische vraagstukken op te lossen. Jij als specialist bent dus de representatie van deze kwaliteit. Je zult de keuze krijgen tussen lange of korte projecten waarin je komt te werken in multidisciplinaire teams. Projecten die je gaat uitvoeren zijn zeer uitlopend. Zodoende kun je aan de ene kant kiezen voor een greenfield project en stroom je bij een ander project midden in een migratietraject in. Voor de ene klant ontwikkel je ene nieuwe portal en voor het andere project duik je veel meer

Bekijk vacature »

Senior Product Developer

Functieomschrijving Als senior Product Developer ben je verantwoordelijk voor bestaande mobiliteitsproducten en de ontwikkeling van nieuwe mobiliteitsconcepten. Met behulp van diverse klantonderzoeken, klantsessies en salesmeetings zorg je ervoor dat je de veranderende mobiliteitsbehoeften in de markt kent. Hier speel je op in door innovatieve, flexibele, efficiënte en duurzame vervoersoplossingen te bedenken, te ontwikkelen, te implementeren en uiteindelijk samen met Sales en Marketing collega’s in de markt te zetten. Je initieert en neemt deel aan (internationale en afdeling overschrijdende) projecten, vaak in de rol van projectleider. In die rol bewaak je de voortgang, coördineer je de activiteiten en zorg je voor

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een organisatie waar je samen met een team werkt aan iets moois en waar je naast hard werken ook hard kunt lachen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Voor een informeel IT-bedrijf in omgeving Wassenaar zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Software Developer je verantwoordelijk voor: - Je werkt voortdurend aan oplossingen voor het op afstand bewaken en besturen van oogstmachines; - Het visualiseren van gegevens in rapporten, apps of andere formaten; - Voorspellend machineonderhoud; - Taakplanning; - Je schrijft aangepaste plug-ins om gegevens te importeren of exporteren

Bekijk vacature »

Creatieve Front-end developer gezocht!

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

Junior / Medior C# .NET ontwikkelaar in Brabants t

Bedrijfsomschrijving Ben jij een gepassioneerde C# .NET ontwikkelaar met een voorliefde voor hardware? Dan is dit de perfecte kans voor jou! Bij ons bedrijf krijg je de kans om deel uit te maken van een team van sociale en enthousiaste techneuten die er elke dag naar streven om onze eigen ontwikkelde software nog beter te maken. Het team van ongeveer 10 team medewerkers maakt zich hard om de interne processen gestroomlijnd te laten verlopen. Functieomschrijving Als lid van ons hechte en behulpzame team word je betrokken bij diverse projecten. Daarbij krijg je te maken met data-analyses, content en de logistieke

Bekijk vacature »

IoT Developer

Ben jij innovatief, heb jij passie voor energie en ben je data gedreven? Bouw dan mee aan IoT binnen Bredenoord. Samen met een gedreven team werk jij aan mooie technische en innovatieve oplossingen. Wat houdt de functie van IoT Developer in? Binnen Bredenoord zijn wij momenteel volop in ontwikkeling met ons IoT platform. Als uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar een IoT Developer. Je zal in projectverband meehelpen met het implementeren van IoT vraagstukken binnen Bredenoord. Als IoT Developer op onze R&D-afdeling word je verantwoordelijk voor het verder inrichten en beheren van ons nieuwe IoT platform. Dat

Bekijk vacature »

Freelance Fullstack Java Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar ervaren Fullstack JAVA Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid hebben

Bekijk vacature »

Java Programmeur

Functie Heb jij altijd al samen willen werken met ervaren java ontwikkelaars dan hebben wij hier de ultieme kans voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving van Naaldwijk zijn wij op zoek naar uitbreiding van het vaste ontwikkel team. Je zult je hier voornamelijk bezig gaan houden met; Wijzigingsverzoeken van klanten uitvoeren, hier wordt je diep in betrokken; Samen met consultants sluit je aan bij gesprekken met klanten, voor alle projecten; Je schakelt veel met consultants, wat is de behoefte van de klant? Hoe kan je hierop integreren?; Het framework moet naar de Cloud gebracht worden, je wordt betrokken bij

Bekijk vacature »

(Junior) Back-end Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Altijd al willen werken bij een organisatie, die maatwerk applicaties bouwt, die echt impact hebben in de maatschappij? Dit is je kans. Voor een kleine organisatie in de regio van Eindhoven ben ik op zoek naar een C# Ontwikkelaar. Jij gaat aan de slag met de ontwikkeling van maatwerk software en applicaties. Deze organisatie werkt voor grote organisaties in Nederland, maar ook voor het MKB. De projecten waar je aan gaat werken zijn erg divers, waardoor je werk uitdagend blijft en je erg veel kan leren. Verder ga je aan

Bekijk vacature »

Functioneel Applicatiebeheerder

Wij van CNB zijn op zoek naar een leergierige Functioneel Applicatiebeheerder CNB is de grootste dienstverlener in de markt van bloembollen en vaste planten. In deze markt verricht CNB de volgende diensten: bemiddeling, veilen en het koelen en prepareren van bloembollen. Vanuit ons hoofdkantoor in Lisse werken bijna 100 collega’s dag in dag uit aan de bemiddeling van bloembollen. In Bovenkarspel vindt het koelen en prepareren van de bloembollen plaats. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste Functioneel Applicatiebeheerder die naast een applicatie, ook sfeer kan bouwen! Jij: Vindt het leuk om binnen een klein IT-team aan de slag te

Bekijk vacature »
Vincent Gogh

Vincent Gogh

02/03/2024 17:31:51
Quote Anchor link
Hallo,

is er iemand die me kan helpen bij het sorteren van gegevens uit de database waarbij er getallen in de omschrijving staan die ik in de while graag alphanumeric wil tonen op het scherm.
Kan dit al in de SELECT mbv Order by of moet ik in een later stadium doen?
Met de gewone order by zet hij 11 boven de 8. Dus iPhone 8 of iPhone 11 in de omschrijving.

Groet,

Vincent
 
PHP hulp

PHP hulp

06/05/2024 01:10:13
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/03/2024 17:41:36
Quote Anchor link
Of maak een apart veld met het versienummer.
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

02/03/2024 20:09:53
 
Vincent Gogh

Vincent Gogh

03/03/2024 16:43:40
Quote Anchor link
Beide aangedragen opties waren niet het gewenste antwoord.
Inmiddels heb ik na heel wat speurwerk de oplossing gevonden en doet volledig aan mijn vraag en wensen...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
ORDER BY CAST(CASE WHEN modelnaam LIKE '%[0-9][0-9][0-9][0-9][0-9][0-9][0-9]' THEN RIGHT(modelnaam ,7) WHEN modelnaam LIKE '%[0-9][0-9][0-9][0-9][0-9][0-9]' THEN RIGHT(modelnaam ,6) WHEN modelnaam LIKE '%[0-9][0-9][0-9][0-9][0-9]' THEN RIGHT(modelnaam ,5) WHEN modelnaam LIKE '%[0-9][0-9][0-9][0-9]' THEN RIGHT(modelnaam ,4) WHEN modelnaam LIKE '%[0-9][0-9][0-9]' THEN RIGHT(modelnaam ,3) WHEN modelnaam LIKE '%[0-9][0-9]' THEN RIGHT(modelnaam ,2) WHEN modelnaam LIKE '%[0-9]' THEN RIGHT(modelnaam ,1) ELSE NULL END AS INT)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

03/03/2024 19:12:01
Quote Anchor link
Wat werkte er niet aan de aangedragen mogelijkheden?
 
Vincent Gogh

Vincent Gogh

04/03/2024 12:23:51
Quote Anchor link
Omdat een iPhone meerdere modellen heeft in dezelfde serie.
Dus iPhone 13, iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max.
Dus het is niet te doen om het getal in een aparte kolom te plaatsen om het dan in de db toe te voegen of eruit te filteren.

De andere optie kijkt enkel naar het getal en voldoet dus niet aan de totale volgorde in de gehele naam van het model.

Ik ben blij dat ik de oplossing toch heb gevonden.
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

04/03/2024 14:06:01
Quote Anchor link
Bij mij lukt het met natural sort.

https://ibb.co/ZV2MGYp
 
Vincent Gogh

Vincent Gogh

04/03/2024 14:12:28
Quote Anchor link
Adoptive Solution op 04/03/2024 14:06:01:
Bij mij lukt het met natural sort.

https://ibb.co/ZV2MGYp


Ohw, das dan misschien toch een betere optie. Ik kreeg het zo niet voor elkaar.
Dan ga ik er nog eens even beter naar kijken.
Dank voor het voorbeeld.
 
Ivo P

Ivo P

08/03/2024 11:04:08
Quote Anchor link
misschien leuk om de query hier even te plaatsen?
 
Vincent Gogh

Vincent Gogh

08/03/2024 11:55:32
Quote Anchor link
Ik merk dat mijn optie ook niet optimaal werkt en wil toch die andere opties eens uitproberen.
Op internet is er veel discussie over hoe dit aan te pakken en waarom het niet als standaard is ingesteld in php en in mysql.
Dus ik zou graag dit onderwerp wat uitgebreider willen zien. Wat moet ik bijvoorbeeld instellen in de database en wat in de select ?
 
Ivo P

Ivo P

08/03/2024 11:57:07
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
SELECT *
FROM tabel
ORDER BY NATURAL_SORT_KEY(kolomnaam)


met voorbeelden op https://mariadb.com/kb/en/natural_sort_key/

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
INSERT INTO t1 VALUES
  ('5.5.31'),('10.7.0'),('10.2.3'),
  ('10.1.22'),('10.3.32'),('10.2.12');


SELECT c FROM t1 ORDER BY c;
+---------+
| c       |
+---------+
| 10.1.22 |
| 10.2.12 |
| 10.2.3  |
| 10.3.32 |
| 10.7.0  |
| 5.5.31  |
+---------+

SELECT c FROM t1 ORDER BY NATURAL_SORT_KEY(c);
+---------+
| c       |
+---------+
| 5.5.31  |
| 10.1.22 |
| 10.2.3  |
| 10.2.12 |
| 10.3.32 |
| 10.7.0  |
+---------+
 
Vincent Gogh

Vincent Gogh

08/03/2024 11:59:26
Quote Anchor link
Ik heb die ook geprobeerd maar krijg nu een error omdat ik iets niet heb ingesteld in mysql
Wat zie ik over het hoofd dan?

Toevoeging op 08/03/2024 12:10:31:

Fatal error: Uncaught mysqli_sql_exception: FUNCTION *****_db.NATURAL_SORT_KEY does not exist in /var/www/vhosts/******.nl/httpdocs/concept/defect_melden_model.php

Toevoeging op 08/03/2024 12:49:49:

@ivo, ik lees dat de database wel juist ingesteld dient te zijn voor deze functie. Dus zo eenvoudig deze ORDER BY gebruiken is er kennelijk niet bij.
 
Ivo P

Ivo P

08/03/2024 13:02:27
Quote Anchor link
gebruik je mysql of mariadb en welke versie?


Toevoeging op 08/03/2024 13:04:20:

aanvulling: dit is een MariaDB functie sinds versie 10.7

andere db's kennen deze functie zo te zien niet:

https://modern-sql.com/caniuse/natural_sort_key
 
Vincent Gogh

Vincent Gogh

08/03/2024 13:07:31
Quote Anchor link
Server: Localhost via UNIX socket
Servertype: MariaDB
Serververbinding: SSL wordt niet gebruikt Documentatie
Serverversie: 10.4.30-MariaDB-cll-lve - MariaDB Server
Protocolversie: 10
Gebruiker: db_**fix@localhost
Karakterset van server: cp1252 West European (latin1)
 
Ivo P

Ivo P

08/03/2024 13:08:05
Quote Anchor link
op de pagina https://stackoverflow.com/questions/153633/natural-sort-in-mysql geeft Richard Toth 2 functies om in Mysql te zetten zodat deze functionaliteit beschikbaar komt.

Toevoeging op 08/03/2024 13:13:21:

ah je hebt toch MariaDB.
Maar je hebt versie 10.7 nodig en gebruikt 10.4

Kun je zelf updaten of staat dit bij een hoster?
 
Vincent Gogh

Vincent Gogh

08/03/2024 13:15:11
Quote Anchor link
Ik had geen idee dat er meerdere versies zijn van een db in phpmyadmin. Ik kan het zelf niet updaten, moet ik de hoster vragen. Zou het dan simpelweg werken met die enkele order by?


Toevoeging op 08/03/2024 13:29:00:

@ivo, het wordt vandaag nog geupdated naar de nieuwste versie. Dank voor je reactie.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/03/2024 14:40:02
Quote Anchor link
Het zijn geen versies van een database in phpMyAdmin, maar verschillende versies van de databasesoftware MariaDB.
 
Ivo P

Ivo P

08/03/2024 15:56:31
Quote Anchor link
En phpmyadmin is niet meer dan een webbased tool om tegen een database (of meerdere databases) aan te praten.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.