correcte coding

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back End Developer .NET

Dit ga je doen Ontwikkelen in C# .NET en werken aan nieuwbouw, uitbouw en onderhoud van de software (die communiceren met 68.000 sensoren, waardoor er meerdere miljoenen berichten per uur verwerkt worden); Samenwerken in Scrum Teams; Meewerken aan verschillende, uitdagende projecten; Werken met nieuwe technologieën en vrijheid krijgen om jezelf te ontwikkelen en door te groeien. Hier ga je werken Je komt als Developer te werken bij een organisatie die gespecialiseerd is in software die real-time wordt gebruikt. De software constateert waar werk moet worden uitgevoerd en de chauffeurs worden met een andere applicatie hierop geattendeerd. Ook wordt er direct

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Jij hebt natuurlijk net jouw Bachelor op zak en gaat nu voor het eerst aan de slag bij een werkgever als junior .NET ontwikkelaar. Waarschijnlijk lijkt het jou spannend om ineens aan de slag te gaan bij klanten in de consultancy. Maak je niet druk, jij komt hier terecht in een warm bad en wordt totaal niet in het diepe gegooid. Zodra jij hier begint wordt jij gekoppeld aan een persoonlijke manager met een persoonlijk ontwikkelplan. Jij krijgt een scala aan trainingen, denk aan trainingen ten behoeve van het opdoen van zelf kennis en gedragscompetenties, maar ook trainingen voor

Bekijk vacature »

Senior .NET Developer I goed salaris en deels thui

Bedrijfsomschrijving Mijn opdrachtgever is al ruim 20 jaar een gevestigde naam in de wereld van software ontwikkeling, met drie kantoren in de Randstad, waaronder Alphen aan den Rijn. Zij richten zich op het bouwen van IT-oplossingen die ervoor zorgen dat de productiviteit van klanten te allen tijden optimaal is. Hiervoor neemt jouw nieuwe werkgever het volledige ontwikkelproces tot haar rekening; van het eerste gesprek om de klantwensen in kaart te brengen, tot aan het uiteindelijke onderhoud van de opgeleverde oplossing. In totaal werken er inmiddels bijna 200 gemotiveerde IT-ers binnen deze organisatie. De gemiddelde leeftijd ligt rond de 35. Het

Bekijk vacature »

Java developer (remote)

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij als Java ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 ontwikkelaars binnen onze organisatie waarbij jij de brug slaat tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je jouw taken op voor de dag. Hieronder een aantal taken die jij zal uitvoeren: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET developer start jij in een development team met twee ervaren software ontwikkelaars. Jouw persoonlijke ontwikkeling is voor ons erg belangrijk en jij gaat dan ook meelopen met onze Senior .NET ontwikkelaar die jou met zijn kennis en ervaring een goede begeleiding kan aanbieden. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor het schrijven van software voor onze toonaangevende Automatiseringssystemen. Jij gaat aan de slag met de onderhoud van de kernsoftware, ondersteund de software van derden door het gebruik van onze webservices en als team zijn jullie verantwoordelijk voor het ontwikkelen van onze backend oplossingen. Wij maken op dit

Bekijk vacature »

Full-stack Developer

As a Full-stack developer at KUBUS, you will develop the (web)applications and services of BIMcollab. You will work on both the front- and back-end. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact in the market, but small enough that as an individual developer you can have an impact and really make a difference. Our development team consists of over 40 developers, testers, scrum masters and product owners, divided over

Bekijk vacature »

Junior Front end developer Onderwijssoftware

Functie Als Junior front end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Jij als ervaren Front end developer bent een expert het gebied van Javascript en React. Je wordt onderdeel van een multidisciplinair team bestaande uit een PO, twee Front end developers, een DevOps/Back end developer, een UX/UI designer en een projectmanager. Verder is er iemand verantwoordelijk voor de HR en is de algemeen directeur nauw betrokken bij alle projecten. Dagelijks hou jij je bezig met de verschillende projecten die zijn opgenomen in de sprint. Daarnaast denk je mee over mogelijke oplossingen om de behoefte van de klant op de beste manier in te vullen. Verder spar jij intern met collega’s

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

Als Senior PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn en coach je andere developers op de hard en soft skills. Wat doe je als Senior PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer met Laravel ervaring! Voor een groeiende werkgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een medior PHP developer met Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten in een specifieke markt. Als PHP developer ben je samen met een gemotiveerd team van 6 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en het innoveren van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Als software developer ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Om

Bekijk vacature »

Full stack developer Node.js, React Remote

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar C# .NET

Functie omschrijving Startende Software Ontwikkelaar gezocht met kennis van C# .NET! Ben jij net klaar met je opleiding en ben je op zoek naar je eerste echte werkervaring? Of heb jij al enige werkervaring maar ben toe aan iets nieuws? Dan is dit de perfecte kans voor jou! Wij zoeken namelijk een Junior Software Ontwikkelaar die klaar is voor een nieuwe uitdaging bij een leuke werkgeven in de regio Zeist. In deze functie werk jij vaak aan verschillende projecten en ga je bij klanten op bezoek. Ben jij op zoek naar een functie met uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid? Dan is

Bekijk vacature »

Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij komt te werken in ons webdevelopment team, wat bestaat uit 8 ervaren collega’s. Hiernaast hebben wij nog een team van 2 ontwikkelaars die aan native applicaties werken. Bij ons zijn er korte lijntjes en er hangt een gezellige informele werksfeer. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat je aan geweldige applicaties zult gaan werken! Wij willen als organisatie niet te groot worden, we willen gewoon toffe dingen maken. Onze techstack bestaat momenteel uit: PHP, Laravel, Javascript, Typescript, Git, MySQL, Java, Kotlin, Xamarin. Samen met ons ga jij zorgen dat we puik werk leveren! Waarbij je bij elke fase in

Bekijk vacature »

PHP Developer

As a PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing vanilla PHP code. Working with

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 3 volgende »

Radio Dancemania

Radio Dancemania

28/09/2010 22:19:44
Quote Anchor link
Beste PHPhulpers,

Ik heb in mijn vorige topic een probleem beschreven..(waarbij ik niet voldoende hulp heb mogen ontvangen ,helaas).. Nu heb ik het probleem ondertussen zelf opgelost en vroeg ik me af of deze code correct is. Hij werkt goed alleen vraag ik me af is hij veilig e.d. en wat zouden jullie anders doen?
Hier komt ie dan:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php
if ($artiest->fotogroep == '1')
    {

        echo'
        <a href="/images/artiesten/'
.$artiest->foto1.'.jpg" rel="lightbox['.$artiest->naam.']" title="'.$artiest->naam.'">
        <img src="/images/artiesten/'
.$artiest->foto1.'.jpg" alt="'.$artiest->foto1.'" width="200" height="200" />';
        
        $dbfoto = array(false,$artiest->foto1,$artiest->foto2,$artiest->foto3.$artiest->foto4,$artiest->foto5);
        $fotos = range(1,5);
        foreach($fotos as $value)
        {

            if (!empty($dbfoto[$value]) && $value != '1')
            {

                echo '<a href="/images/artiesten/'.$dbfoto[$value].'.jpg" rel="lightbox['.$artiest->naam.']"  title="'.$artiest->naam.'">';
            }
        }

        echo'</a>';
    }

    elseif($artiest->fotogroep == '0')
    {

        echo'
        <a href="/images/artiesten/'
.$artiest->foto1.'.jpg" rel="lightbox" title="'.$artiest->naam.'">
        <img src="/images/artiesten/'
.$artiest->foto1.'.jpg" alt="'.$artiest->foto1.'" width="200" height="200" /></a>';    
    }

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

01/06/2024 14:39:13
 
Martijn B

Martijn B

28/09/2010 22:25:44
Quote Anchor link
Dit heb ik nog niet eerder gezien:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$dbfoto
= array(false,$artiest->foto1,$artiest->foto2,$artiest->foto3.$artiest->foto4,$artiest->foto5);
        $fotos = range(1,5);
        foreach($fotos as $value)
        {

// en dan binnen de foreach $dbfoto[$value] gebruiken.
?>


Heel creatief ;D

waarom loop je niet gelijk door $dbfoto ?

dus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
foreach($dbfoto as $bestandsnaam)
{

  if( $bestandsnaam )
  {
    ...
  }
}

?>
Gewijzigd op 28/09/2010 22:29:11 door Martijn B
 
Radio Dancemania

Radio Dancemania

28/09/2010 22:29:26
Quote Anchor link
als ik die foreach($dbfoto as $bestandsnaam) pak werkt hij namelijk niet.

wat hier de reden van is kwam ik niet geheel uit dus heb ik die array gebruikt(en hierdoor werkt hij wel)


Toevoeging op 28/09/2010 22:30:41:

en jij bent zeer snel met veranderen van je code hahaha

kzal even kijken of dit zal werken:P
 
Martijn B

Martijn B

28/09/2010 22:33:30
Quote Anchor link
Volgens mij werkt dit altijd:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$array
= array(1,2,3,4,5);
foreach( $array as $nummer )
{

  echo $nummer;
}

?>


Dus ik denk dat het wel werkt ;P

Een foreach werkt niet als bijvoorbeeld $array geen array is.
 
Radio Dancemania

Radio Dancemania

28/09/2010 22:39:03
Quote Anchor link
dus:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$dbfoto
= array(false,$artiest->foto1,$artiest->foto2,$artiest->foto3.$artiest->foto4,$artiest->foto5);
foreach($dbfoto as $value)
        {

            if (!empty($value) && $value != '1')
            {

                echo '<a href="/images/artiesten/'.$dbfoto.'.jpg" rel="lightbox['.$artiest->naam.']"  title="'.$artiest->naam.'">';    
            }
        }

?>
 
Martijn B

Martijn B

28/09/2010 22:41:33
Quote Anchor link
Bijna:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$dbfoto
= array($artiest->foto1,$artiest->foto2,$artiest->foto3.$artiest->foto4,$artiest->foto5);
foreach($dbfoto as $bestandsnaam)
{

 if ( $bestandsnaam )
 {

  echo '<a href="/images/artiesten/'.$bestandsnaam.'.jpg" rel="lightbox['.$artiest->naam.']"  title="'.$artiest->naam.'">';    
 }
}

?>


Er zit trouwens een punt tussen foto3 en foto4 moet dat geen komma zijn?
Gewijzigd op 28/09/2010 22:43:48 door Martijn B
 
Radio Dancemania

Radio Dancemania

28/09/2010 22:43:43
Quote Anchor link
heb deze code geprobeert .. allen krijg ik als ik op de foto klik..
Foto 1 van 3 terwijl er maar in totaal 2 zijn.(2e foto kan ik overigens niet zien dus dit is een foto die niet "bestaat" blijkaar.


Toevoeging op 28/09/2010 22:45:37:

Martijn B op 28/09/2010 22:41:33:
Bijna:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$dbfoto
= array($artiest->foto1,$artiest->foto2,$artiest->foto3.$artiest->foto4,$artiest->foto5);
foreach($dbfoto as $bestandsnaam)
{

 if ( $bestandsnaam )
 {

  echo '<a href="/images/artiesten/'.$bestandsnaam.'.jpg" rel="lightbox['.$artiest->naam.']"  title="'.$artiest->naam.'">';    
 }
}

?>


Er zit trouwens een punt tussen foto3 en foto4 moet dat geen komma zijn?


Foto 1 moet ie niet weergeven omdat deze erboven al woord weergegeven om de "groep" te vormen onder 1 foto(effect van lightbox).
En of je $bestandsnaam gebruikt of $value lijkt me niet veel uit te maken.

en de punt moest inderdaad een komma zijn.


na in broncode te hebben gekeken krijg ik als antwoord :
/images/artiesten/Array.jpg

logisch aangezien je geen nummer in de Array selecteerd(lijkt mij)
Gewijzigd op 28/09/2010 22:47:51 door Radio Dancemania
 
Martijn B

Martijn B

28/09/2010 22:46:11
Quote Anchor link
En als je mijn aangepast code gebruikt?


De variabele $dbfoto wordt nergens anders gebruikt? Hierin zit namelijk 1 waarde minder in.

edit:

Ok foto 1 overslaan kun je aan de hand van de sleutel van de array doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$dbfoto
= array($artiest->foto1,$artiest->foto2,$artiest->foto3.$artiest->foto4,$artiest->foto5);
foreach($dbfoto as $sleutel => $bestandsnaam)
{

 if ( $sleutel && $bestandsnaam )
 {

  echo '<a href="/images/artiesten/'.$bestandsnaam.'.jpg" rel="lightbox['.$artiest->naam.']"  title="'.$artiest->naam.'">';    
 }
}

?>


De eerste sleutel is altijd 0 of wel false.
Gewijzigd op 28/09/2010 22:47:36 door Martijn B
 
Pim -

Pim -

28/09/2010 22:47:05
Quote Anchor link
Waarom niet $artiest->fotos[1] ?
 
- SanThe -

- SanThe -

28/09/2010 22:47:51
Quote Anchor link
Die punt in je array() moet een komma zijn.
... ,$artiest->foto3.$artiest->foto4, ...

Getallen horen niet binnen quotes.
if ($artiest->fotogroep == '1')
 
Radio Dancemania

Radio Dancemania

28/09/2010 22:48:29
Quote Anchor link
Pim de Haan op 28/09/2010 22:47:05:
Waarom niet $artiest->fotos[1] ?



omdat in mijn db de tabellen foto1 , foto2, foto3, foto4, foto5 zijn?
 
Martijn B

Martijn B

28/09/2010 22:49:22
Quote Anchor link
^^^^ ja dan kun je gelijk doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
foreach( $artiest->fotos as $sleutel => $bestandsnaam )
{
...
}

?>


Edit:


Je had een fotos tabel moeten maken kun je meer dan 5 foto's gebruiken.
Gewijzigd op 28/09/2010 22:51:10 door Martijn B
 

28/09/2010 22:52:09
Quote Anchor link
Radio Dancemania op 28/09/2010 22:48:29:
Pim de Haan op 28/09/2010 22:47:05:
Waarom niet $artiest->fotos[1] ?



omdat in mijn db de tabellen foto1 , foto2, foto3, foto4, foto5 zijn?


Karl Karl op 28/09/2010 22:49:07:
(...) Ik heb het idee dat het datamodel niet klopt.

Bron quote.
Ha, ik heb gelijk.
 
Radio Dancemania

Radio Dancemania

28/09/2010 22:53:42
Quote Anchor link
oke complete code zoals ik hem nu dus heb(werkend met dank aan martijn)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php
if ($artiest->fotogroep == 1)
    {

        echo'
        <a href="/images/artiesten/'
.$artiest->foto1.'.jpg" rel="lightbox['.$artiest->naam.']" title="'.$artiest->naam.'">
        <img src="/images/artiesten/'
.$artiest->foto1.'.jpg" alt="'.$artiest->foto1.'" width="200" height="200" />';
        
        $dbfoto = array($artiest->foto1,$artiest->foto2,$artiest->foto3.$artiest->foto4,$artiest->foto5);
        foreach($dbfoto as $key => $foto)
        {

             if ( $key && $foto )
             {

                  echo '<a href="/images/artiesten/'.$foto.'.jpg" rel="lightbox['.$artiest->naam.']"  title="'.$artiest->naam.'">';    
             }
        }

        echo'</a>';
    }

    elseif($artiest->fotogroep == 0)
    {

        echo'
        <a href="/images/artiesten/'
.$artiest->foto1.'.jpg" rel="lightbox" title="'.$artiest->naam.'">
        <img src="/images/artiesten/'
.$artiest->foto1.'.jpg" alt="'.$artiest->foto1.'" width="200" height="200" /></a>';    
    }

?>

iemand nog een tip?:)
 

28/09/2010 22:56:19
Quote Anchor link
Ga normaliseren.
 
Radio Dancemania

Radio Dancemania

28/09/2010 22:57:31
Quote Anchor link
Karl Karl op 28/09/2010 22:56:19:
Ga normaliseren.


geef misschien antwoorden waar iemand wat aan heeft of zeg gewoon niks;)
 
- SanThe -

- SanThe -

28/09/2010 22:58:32
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
        $dbfoto
= array($artiest->foto1,$artiest->foto2,$artiest->foto3.$artiest->foto4,$artiest->foto5);
        foreach($dbfoto as $key => $foto)
        {

             if ( $key && $foto )
             {

                  echo '<a href="/images/artiesten/'.$foto.'.jpg" rel="lightbox['.$artiest->naam.']"  title="'.$artiest->naam.'">';    
             }
        }

?>

Waarom moeilijk als het ook zonder if() kan.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
        $dbfoto
= array($artiest->foto2,$artiest->foto3,$artiest->foto4,$artiest->foto5);
        foreach($dbfoto as $foto)
        {

             echo '<a href="/images/artiesten/'.$foto.'.jpg" rel="lightbox['.$artiest->naam.']"  title="'.$artiest->naam.'">';    
        }

?>
Gewijzigd op 28/09/2010 23:04:22 door - SanThe -
 
Martijn B

Martijn B

28/09/2010 22:58:53
Quote Anchor link
De eerste foto uit de array laten heb je $key ook niet meer nodig:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
        $dbfoto
= array($artiest->foto2,$artiest->foto3,$artiest->foto4,$artiest->foto5);
        foreach($dbfoto as $foto)
        {

             if ( $foto )
             {

             }
        }

?>


Als je alleen fotogroep 1 en 0 hebt dan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
if( $artiest->fotogroep )
{
...
}

else
{
...
}

?>


@SanThe Nvt:

Omdat misschien foto5 niet gevuld kan zijn.
Gewijzigd op 28/09/2010 23:01:00 door Martijn B
 
- SanThe -

- SanThe -

28/09/2010 23:00:26
Quote Anchor link
Radio Dancemania op 28/09/2010 22:57:31:
Karl Karl op 28/09/2010 22:56:19:
Ga normaliseren.


geef misschien antwoorden waar iemand wat aan heeft of zeg gewoon niks;)


Tja, zo kan je het ook opvatten.

Echter, hij heeft wel gelijk.
 

28/09/2010 23:01:01
Quote Anchor link
Radio Dancemania op 28/09/2010 22:57:31:
Karl Karl op 28/09/2010 22:56:19:
Ga normaliseren.


geef misschien antwoorden waar iemand wat aan heeft of zeg gewoon niks;)

Je datadase model klopt niet.
Je hebt nu vijf tabellen zeg je.
Met daarin foto's
Tabel foto1, tabel foto2, enzovoort.
Dat klopt niet. Dat zorgt voor fouten. Dat is niet een genormaliseerd model.
Wat nu als je wilt dat er meerdere foto's kunnen toegevoegd worden?
En als je iets niet weet, dan moet je maar eens gaan googelen.
 
Radio Dancemania

Radio Dancemania

28/09/2010 23:01:32
Quote Anchor link
SanThe Nvt op 28/09/2010 22:58:32:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
        $dbfoto
= array($artiest->foto1,$artiest->foto2,$artiest->foto3.$artiest->foto4,$artiest->foto5);
        foreach($dbfoto as $key => $foto)
        {

             if ( $key && $foto )
             {

                  echo '<a href="/images/artiesten/'.$foto.'.jpg" rel="lightbox['.$artiest->naam.']"  title="'.$artiest->naam.'">';    
             }
        }

?>

Waarom moeilijk als het ook zonder if() kan.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
        $dbfoto
= array(p$artiest->foto2,$artiest->foto3,$artiest->foto4,$artiest->foto5);
        foreach($dbfoto as $foto)
        {

             echo '<a href="/images/artiesten/'.$foto.'.jpg" rel="lightbox['.$artiest->naam.']"  title="'.$artiest->naam.'">';    
        }

?>


als je hem zonder if doet pakt ie dus alle 5 de fotos in het geval van martijn dus 4 foto's terwijl ik check of die foto's wel ingevoerd zijn?

Toevoeging op 28/09/2010 23:02:30:

Karl Karl op 28/09/2010 23:01:01:
Radio Dancemania op 28/09/2010 22:57:31:
Karl Karl op 28/09/2010 22:56:19:
Ga normaliseren.


geef misschien antwoorden waar iemand wat aan heeft of zeg gewoon niks;)

Je datadase model klopt niet.
Je hebt nu vijf tabellen zeg je.
Met daarin foto's
Tabel foto1, tabel foto2, enzovoort.
Dat klopt niet. Dat zorgt voor fouten. Dat is niet een genormaliseerd model.
Wat nu als je wilt dat er meerdere foto's kunnen toegevoegd worden?
En als je iets niet weet, dan moet je maar eens gaan googelen.


nee ik heb geen tabel foto's ik heb een tabel met bijv artiesten:
naam, blabla,foto1,foto2,foto3,foto4 enz verder..
 

Pagina: 1 2 3 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.