correcte coding

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Applicatiebeheerder/ Ontwikkelaar

Dit ga je doen - Verantwoordelijkheid dragen voor het complexe applicatielandschap; - Schakelen met eindgebruikers en leveranciers; - Verdeling in werkzaamheden tussen dagelijks beheer ontwikkelen; - Het analyseren van de behoeften van gebruikers en het vertalen hiervan naar functionele specificaties voor de applicaties; - Actief bijdragen aan het leveren van passende oplossingen voor het applicatielandschap. Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de regio van Amsterdam is een van de meest toonaangevende mediaorganisaties in Nederland. Door de organisatiecultuur krijg jij veel ruimte om initiatief te nemen en zelfstandig aan het werk te gaan. Samen met het IT team zorg

Bekijk vacature »

Junior Java Developer

Dit ga je doen Je ontwikkelt innovatieve, maatschappelijk belangrijke applicaties; Je implementeert nieuwe features; Je gaat in gesprek met eindgebruikers en designers om de applicaties continu te finetunen; Je draait mee in een professionele Agile/Scrum omgeving. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de omgeving van Amsterdam. Ze staan zeer goed bekend in de markt door hun innovatieve dienstverlening op IT gebied en hun gepassioneerde werknemers. Voor hun inspanningen op het gebied van IT hebben ze meerdere prijzen gewonnen! Onze klant is onderdeel van een Corporate werkgever en heeft zelf 300 mensen in dienst. Om

Bekijk vacature »

Java developer - procesoptimalisatie (Inhouse)

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij als back end developer hebt al enige ervaring opgedaan in jouw vakgebied. Voornamelijk het werken met Java en Spring spreekt jou aan. Jij wordt samen met je collega developers in het team verantwoordelijk voor de gehele back end van de applicatie. Hierdoor heb jij veel zelfstandigheid in je rol en zul je ook zelf beslissingen samen met de PO maken. Er wordt gewerkt volgens de SCRUM methodiek, om zo structuur te creëren in de werkzaamheden. Binnen de 2-wekelijkse sprints pak jij je taken op die samen met de PO afgestemd zijn.

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Voor een bedrijf in Den Bosch zoek ik een PHP Developer, die al wat werkervaring heeft. Jij gaat aan de slag met de verdere professionalisering van de interne applicaties en software. In de functie ga je verder: Verdere ontwikkeling eigen CRM systeem, vooral middels PHP; Bouwen van verschillende API's & koppelingen; Meedenken om de software/applicaties te verbeteren/optimaliseren; Aan de slag met de interne tooling. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er werken ruim 70 medewerkers, verdeeld over verschillende afdelingen. De afdeling Development bestaat uit vijf collega's, onder

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Onze klant is sinds 2 jaar actief als adviseur en bemiddelaar in de verzekeringsmarkt. Sindsdien proberen zij deze slapende markt flink wakker te schudden. Dit willen zij doen door het bouwen van slimme vergelijkers op hun eigen website en die van partners. Het bedrijf wil continu voorop lopen, zodat consumenten eenvoudig de verzekeringen kunnen vinden die het beste bij ze past. Functieomschrijving Als Front-end Developer werk je aan vergelijkingsmodules die consumenten dagelijks gebruiken bij het vergelijken en afsluiten van verzekeringen. Je vindt het leuk om samen te werken met de product owner, bestaande modules te verbeteren en nieuwe vergelijkers "from

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Moordrecht zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »

T-SQL Database developer

Functie omschrijving Ben jij een ETL database specialist? Houd jij ervan om te puzzelen met Databases, Query's & Stored procedures? Zoek jij uitdaging, vrijheid en verantwoordelijkheid? Zoek dan niet verder! Wij zijn per direct op zoek naar medior en senior database developers. Je gaat werken voor een relatief klein softwarebedrijf in omgeving Tilburg. Samen met 12 collega's (allemaal techneuten), ga jij je bezig houden met het bouwen en/of onderhouden van database software. Deze software wordt internationaal ingezet voor het automatiseren van logistieke processen. Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je bent in een klein team met developers, verantwoordelijk

Bekijk vacature »

Senior Software developer PHP

Functie Jij als senior PHP ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 developers binnen onze organisatie Jij gaat de brug zijn tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je je taken op voor de dag. Een greep van jouw taken zijn: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden met Security & Privacy Eisen • Minimaal 4

Bekijk vacature »

Front-End React Developer

As a Front-End React Developer you improve the user-experience of our web applications for your colleagues in Coolblue. How do I become a Front-End React Developer at Coolblue? As a Front-End React Developer you are responsible for developing user interface components and implementing them using React.js concepts and workflows. You work with the UX Designer and get energy from coming up with creative solutions and present these within the team. During the day you gather and welcome feedback on your technical and soft skills. Would you like to become a Front-End React Developer at Coolblue? Read below if the job

Bekijk vacature »

Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Samenwerken in een team van 10 collega's; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven. De

Bekijk vacature »

Java developer (remote)

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij als Java ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 ontwikkelaars binnen onze organisatie waarbij jij de brug slaat tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je jouw taken op voor de dag. Hieronder een aantal taken die jij zal uitvoeren: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden

Bekijk vacature »

Front-end developer

Functie Als front-end developer kom je te werken in een team van 30 gedetacheerde, en het team is momenteel flink aan het groeien. Je hebt ervaring met het bouwen van complexe bedrijfsapplicaties waar je gebruik maakt van de nieuwste technologieën waarmee jij elke klant omver blaast. Het gaat om uitdagende projecten met een gemiddelde doorlooptijd van 2 jaar. Hierdoor heb jij echt de volledige focus op een project en kun je flinke impact maken. Het team zit boordevol met ervaren developers die samen dezelfde ambitie delen. Aan de hand van opleidingen en trainingen kun je certificaten halen in jouw expertise

Bekijk vacature »

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Functioneel applicatiebeheerder - SOP-SYS-SAM

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Functioneel Applicatiebeheerder op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je gaat samenwerken in een team van circa 15 functioneel applicatiebeheerders en gaat onderdeel uitmaken van een DevOps team. Met dit team ga je applicaties (laten) ontwikkelen en beheren. Hierbij concentreer je je vooral op de functionele aspecten, zodat

Bekijk vacature »

Full stack ontwikkelaar Laravel, Vue.js

Functie Als ontwikkelaar binnen deze organisatie hou jij je voornamelijk met lopende projecten voor de verschillende klanten. Zo bouw je de ene dag aan prijsschifting systemen en de andere dag onderzoek je crawlers en stel je ze zo in dat de data goed binnen komt binnen het systeem. Daarnaast bouw je mee aan dashboards en ben je dus constant bezig met het verbeteren van het platform. Er is een vaste werkwijze, zo werken ze met Trello kaarten en onderverdelen ze deze aan het begin van iedere week onder de developers. Dit wordt door de lead developer gedaan, maar in samenspraak

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2 3 volgende »

28/09/2010 23:04:22
Quote Anchor link
Radio Dancemania op 28/09/2010 23:01:32:
(...)

Karl Karl op 28/09/2010 23:01:01:
Radio Dancemania op 28/09/2010 22:57:31:
Karl Karl op 28/09/2010 22:56:19:
Ga normaliseren.


geef misschien antwoorden waar iemand wat aan heeft of zeg gewoon niks;)

Je datadase model klopt niet.
Je hebt nu vijf tabellen zeg je.
Met daarin foto's
Tabel foto1, tabel foto2, enzovoort.
Dat klopt niet. Dat zorgt voor fouten. Dat is niet een genormaliseerd model.
Wat nu als je wilt dat er meerdere foto's kunnen toegevoegd worden?
En als je iets niet weet, dan moet je maar eens gaan googelen.


nee ik heb geen tabel foto's ik heb een tabel met bijv artiesten:
naam, blabla,foto1,foto2,foto3,foto4 enz verder..


Dat klopt dus ook niet. Zelfde probleem als ik hierboven uitleg.
Gewijzigd op 28/09/2010 23:06:31 door
 
PHP hulp

PHP hulp

01/06/2024 17:26:13
 
Radio Dancemania

Radio Dancemania

28/09/2010 23:05:22
Quote Anchor link
het probleem van meer foto's krijg ik niet op deze pagina omdat ik maximaal 5 foto's toelaat per artiest.. meer is niet nodig daar hebben ze hun eigen website voor.
 

28/09/2010 23:07:29
Quote Anchor link
Radio Dancemania op 28/09/2010 23:05:22:
het probleem van meer foto's krijg ik niet op deze pagina omdat ik maximaal 5 foto's toelaat per artiest.. meer is niet nodig daar hebben ze hun eigen website voor.


Dat is niet het hoofd probleem. Het hoofdprobleem is dat je die vage code van dat vorige en dit topic moest schrijven. Als je gewoon een standaard 1:n relatie had gedaan (of misschien zelfs wel een n:m relatie voor artiesten die samenwerken en dus samen op een foto staan) had je deze problemen niet gehad. Dan had je gewoon een net lijstje met foto's gehad.
En wat als je in de toekomst het wilt veranderen?
En wat als iemand maar één foto heeft?
 
- SanThe -

- SanThe -

28/09/2010 23:08:44
Quote Anchor link
Radio Dancemania op 28/09/2010 23:01:32:
als je hem zonder if doet pakt ie dus alle 5 de fotos in het geval van martijn dus 4 foto's terwijl ik check of die foto's wel ingevoerd zijn?


Beter kijken. Ik heb ook de eerste weggelaten. Om met een if() te kijken is totaal zinloos omdat de foreach() alle records uit het array() afloopt en niet meer. Dus die waarde bestaat altijd.
 
Radio Dancemania

Radio Dancemania

28/09/2010 23:09:46
Quote Anchor link
Karl Karl op 28/09/2010 23:07:29:
Radio Dancemania op 28/09/2010 23:05:22:
het probleem van meer foto's krijg ik niet op deze pagina omdat ik maximaal 5 foto's toelaat per artiest.. meer is niet nodig daar hebben ze hun eigen website voor.


Dat is niet het hoofd probleem. Het hoofdprobleem is dat je die vage code van dat vorige en dit topic moest schrijven. Als je gewoon een standaard 1:n relatie had gedaan (of misschien zelfs wel een n:m relatie voor artiesten die samenwerken en dus samen op een foto staan) had je deze problemen niet gehad. Dan had je gewoon een net lijstje met foto's gehad.
En wat als je in de toekomst het wilt veranderen?
En wat als iemand maar één foto heeft?

Quote:
En wat als iemand maar één foto heeft?

check de code nogmaals;)
 

28/09/2010 23:10:21
Quote Anchor link
Radio Dancemania op 28/09/2010 23:09:46:
Karl Karl op 28/09/2010 23:07:29:
Radio Dancemania op 28/09/2010 23:05:22:
het probleem van meer foto's krijg ik niet op deze pagina omdat ik maximaal 5 foto's toelaat per artiest.. meer is niet nodig daar hebben ze hun eigen website voor.


Dat is niet het hoofd probleem. Het hoofdprobleem is dat je die vage code van dat vorige en dit topic moest schrijven. Als je gewoon een standaard 1:n relatie had gedaan (of misschien zelfs wel een n:m relatie voor artiesten die samenwerken en dus samen op een foto staan) had je deze problemen niet gehad. Dan had je gewoon een net lijstje met foto's gehad.
En wat als je in de toekomst het wilt veranderen?
En wat als iemand maar één foto heeft?

Quote:
En wat als iemand maar één foto heeft?

check de code nogmaals;)

Je gaat van de code uit. De code moet dus jou fouten in de database opvangen?
 
Radio Dancemania

Radio Dancemania

28/09/2010 23:10:49
Quote Anchor link
SanThe Nvt op 28/09/2010 23:08:44:
Radio Dancemania op 28/09/2010 23:01:32:
als je hem zonder if doet pakt ie dus alle 5 de fotos in het geval van martijn dus 4 foto's terwijl ik check of die foto's wel ingevoerd zijn?


Beter kijken. Ik heb ook de eerste weggelaten. Om met een if() te kijken is totaal zinloos omdat de foreach() alle records uit het array() afloopt en niet meer. Dus die waarde bestaat altijd.


Het gaat mij erom.. dat als bijv $artiest->foto3 en $artiest->foto4 e.d. leeg zijn, niet getoond worden en ik dus ook geen lightbox krijg met alleen het plaatje loading(omdat die foto er gewoonweg niet is)
Gewijzigd op 28/09/2010 23:12:09 door Radio Dancemania
 
Martijn B

Martijn B

28/09/2010 23:12:11
Quote Anchor link
Ja en dat doet die if dus.

deze:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
        $dbfoto
= array($artiest->foto2,$artiest->foto3,$artiest->foto4,$artiest->foto5);
        foreach($dbfoto as $foto)
        {

             if ( $foto )
             {

             }
        }

?>
Gewijzigd op 28/09/2010 23:13:30 door Martijn B
 

28/09/2010 23:15:04
Quote Anchor link
Radio Dancemania op 28/09/2010 23:10:49:
SanThe Nvt op 28/09/2010 23:08:44:
Radio Dancemania op 28/09/2010 23:01:32:
als je hem zonder if doet pakt ie dus alle 5 de fotos in het geval van martijn dus 4 foto's terwijl ik check of die foto's wel ingevoerd zijn?


Beter kijken. Ik heb ook de eerste weggelaten. Om met een if() te kijken is totaal zinloos omdat de foreach() alle records uit het array() afloopt en niet meer. Dus die waarde bestaat altijd.


Het gaat mij erom.. dat als bijv $artiest->foto3 en $artiest->foto4 e.d. leeg zijn, niet getoond worden en ik dus ook geen lightbox krijg met alleen het plaatje loading(omdat die foto er gewoonweg niet is)


Zie je nou zelf niet dat deze database je allerlei problemen oplevert? Je zit zelf nu ook dus met dat probleem als er maar één foto is dat er niet meer moeten worden getoond.
 
Radio Dancemania

Radio Dancemania

28/09/2010 23:15:19
Quote Anchor link
Martijn B op 28/09/2010 23:12:11:
Ja en dat doet die if dus.

deze:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
        $dbfoto
= array($artiest->foto2,$artiest->foto3,$artiest->foto4,$artiest->foto5);
        foreach($dbfoto as $foto)
        {

             if ( $foto )
             {

             }
        }

?>


juist ja.. zoals ik hem ook nu heb staan.. als ik die if weglaat krijg ik dus 4 extra foto's die niet bestaan daarom dus die if;)
 
- SanThe -

- SanThe -

28/09/2010 23:15:21
Quote Anchor link
Ik ben het met Karl eens: Ga normaliseren.
Deze manier van scripten is waardeloos.
Ik stop mijn support aan dit topic.
 
Hipska BE

Hipska BE

28/09/2010 23:15:42
Quote Anchor link
En wat anderen al de hele tijd proberen te zeggen is dat je die foto3, foto4 en foto5 helemaal niet moet controlleren moest je een goed datamodel hebben.

Bij zo'n goed datamodel zou je meteen een array van foto's van een artiest kunnen krijgen uit de DB. En dan hoefde je je hoofd niet meer te breken over dit soort brakke en onlogische code met dubbel werk.
 

28/09/2010 23:16:27
Quote Anchor link
SanThe Nvt op 28/09/2010 23:15:21:
Ik ben het met Karl eens: Ga normaliseren.
Deze manier van scripten is waardeloos.
Ik stop mijn support aan dit topic.


Hipska BE op 28/09/2010 23:15:42:
En wat anderen al de hele tijd proberen te zeggen is dat je die foto3, foto4 en foto5 helemaal niet moet controlleren moest je een goed datamodel hebben.

Bij zo'n goed datamodel zou je meteen een array van foto's van een artiest kunnen krijgen uit de DB. En dan hoefde je je hoofd niet meer te breken over dit soort brakke en onlogische code met dubbel werk.


AMEN!
 
Radio Dancemania

Radio Dancemania

28/09/2010 23:17:18
Quote Anchor link
en hoe zien jullie zo'n extra DBveld ??


Toevoeging op 28/09/2010 23:18:11:

SanThe Nvt op 28/09/2010 23:15:21:
Ik ben het met Karl eens: Ga normaliseren.
Deze manier van scripten is waardeloos.
Ik stop mijn support aan dit topic.


je hebt ook nog geen nuttig antwoord gegeven dus maakt verder weinig uit.. ik kom hier alleen om hulp maar ik merk al dat hier 2 uit de hoogte geblazen figuren zitten die het altijd beter weten en maar al te goed over willen komen.

erg jammer niet iedereen is zo goed als jullie;)
Gewijzigd op 28/09/2010 23:18:31 door Radio Dancemania
 
Martijn B

Martijn B

28/09/2010 23:25:08
Quote Anchor link
Dit zou een betere database structuur zijn.

Tabellen:

- artiesten (id, naam, omschrijving, ...)

- artiest_fotos (id, artiest_id, bestandsnaam, ...)

- artiest_liedjes (id, artiest_id, naam, ...)

1 artiest meerdere foto's
1 artiest meerdere liedjes
 
Radio Dancemania

Radio Dancemania

28/09/2010 23:26:21
Quote Anchor link
Martijn B op 28/09/2010 23:25:08:
Dit zou een betere database structuur zijn.

Tabellen:

- artiesten (id, naam, omschrijving, ...)

- artiest_fotos (id, artiest_id, bestandsnaam, ...)

- artiest_liedjes (id, artiest_id, naam, ...)

1 artiest meerdere foto's
1 artiest meerdere liedjes

en dit dus controleren door artiest_id te controleren met id van artiesten ?
 
Martijn B

Martijn B

28/09/2010 23:28:02
Quote Anchor link
Ja, de kolom artiest_id wordt ook wel vreemde sleutel genoemd. (foreign key)

Deze verwijst naar een id in een andere tabel.

Edit:


Meestal zet je ook een index op een vreemde sleutel. Hierdoor voorkom je dat MySQL de hele tabel moet doorzoeken naar een bepaalde artiest.
Gewijzigd op 28/09/2010 23:29:56 door Martijn B
 
Synaps Framework

Synaps Framework

28/09/2010 23:28:25
Quote Anchor link
Nee. Hij geeft je juist nuttige antwoorden. Jij hebt alleen een blok voor je kop en negeert het goede antwoord. Jij zit te wachten totdat iemand je verteld hoe je dit het beste kunt oplossen met een verkeerde database structuur.

Zoals Hipska al aangeeft. Stop je energie nou gewoon in het normaliseren van je database structuur. Is je probleem meteen verholpen.
 
Radio Dancemania

Radio Dancemania

28/09/2010 23:29:33
Quote Anchor link
Synaps Framework op 28/09/2010 23:28:25:
Nee. Hij geeft je juist nuttige antwoorden. Jij hebt alleen een blok voor je kop en negeert het goede antwoord. Jij zit te wachten totdat iemand je verteld hoe je dit het beste kunt oplossen met een verkeerde database structuur.

Zoals Hipska al aangeeft. Stop je energie nou gewoon in het normaliseren van je database structuur. Is je probleem meteen verholpen.


hier wil ik ook aan beginnen maar zoals ik aangeef.. niet iedereen is zo slim als de rest hier.. ik zit hier met een reden om hulp te vragen. En als alle "pro" scripters hier dan met dingen aankomen die niet duidelijk zijn dan is de naam PHPhulp toch echt verkeerd genomen.
 
- SanThe -

- SanThe -

28/09/2010 23:35:11
Quote Anchor link
Omdat het jou blijkbaar te veel moeite kost om het zelf te vinden. Normaliseren.
 

Pagina: « vorige 1 2 3 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.