correcte coding

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Junior Software Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer!? Sta jij aan het begin van jouw loopbaan of heb jij misschien al enige ervaring? Vind jij het daarnaast belangrijk om jezelf constant te kunnen ontwikkelen en uitdagen? Lees dan snel verder! Voor een vooraanstaand softwarehuis in Nieuwegein ben ik op zoek naar een Junior Software Developer. De eigenaar van het bedrijf is ervan bewust dat je als junior nog een hoop kan leren, waardoor je de eerste maanden veel begeleiding en diverse trainingen krijgt. Daarna ga je samen met je collega's aan zowel kleine als grote projecten werken.

Bekijk vacature »

Software developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze PHP/Symfony Developer. Een enthousiast persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe en nieuwe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel persoonlijke als professionele groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Aanpassingssuggesties van collega’s in kaart brengen, vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en

Bekijk vacature »

Front-end PHP Developer

Dit ga je doen Bouwen van de frontend van een nieuwe applicaties; Verbeteren van de user experience; Opstellen van een style guide; Schakelen met collega developers over de te bouwen oplossing; Je speelt een belangrijke rol in het neerzetten van het nieuwe systeem; Werken met o.a. Symfony 6, API Platform, Twig, Javascript, Redis Automatiseren van processen; Koppelen van verschillende functionaliteiten; Unit tests, integration tests, end-to-end tests; In de toekomst ga je nog werken aan andere projecten. Hier ga je werken Voor onze vaste opdrachtgever in de regio Breda zijn wij op zoek naar een Frontend Developer. Het betreft een organisatie

Bekijk vacature »

Webshop beheerder / Fullstack developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig gaat houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Barendrecht! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Boskoop dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten.Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie Middels Scrum en sprints bouw jij in deze functie mee aan complexe webapplicaties en ons SaaS platform. Hierbij hoort ook architectuur tot een van je taken. Daarnaast ben je één van de leden van het Scrum team. Dat betekent dat je naast je kerntaken ook in contact staat met de product owner. Oftewel, je bent bij het gehele ontwikkelproces betrokken. Tools die hierbij gebruikt worden zijn o.a. PHP, Symfony en Git. Eisen • Minimaal HBO werk- en denkniveau • Minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring met PHP • Kennis en ervaring Symfony (Laravel is pré) & Lando • Kennis van

Bekijk vacature »

Developer (One Data)

Do you have experience with managing IT Teams in a service delivery organization? Are you keen to bring the team and our platform to a higher level? Then Nutreco has a very interesting role for you! As a One Data developer you are responsible for the management, running and functional use of our integration landscape and processes within Nutreco. Nutreco is using at this time BizTalk 2016, and Apigee for its API management, to be replaced by Azure Integration Services as of 2023. You will be part of a virtual teams of 11 people (own and outsourced) working in an

Bekijk vacature »

Back end developer Python, PHP

Functie Jij als full stack ontwikkelaar zult komen te werken samen met 1 PHP ontwikkelaar een PO en een flexibele schil aan ontwikkelaars . Samen ga je ervoor zorgen dat de huidige producten doorontwikkeld worden. De marketplace is geschreven in PHP Laravel en in de front end React. De roostersoftware is ontwikkeld in Python in combinatie met React in de front end. Jij zult voornamelijk (lees 75%) werken aan de roostersoftware. Momenteel ligt de uitdaging in het feit dat de roostersoftware breder schaalbaar moet worden zodat het voor meerdere flexwerkers ingezet kan worden. Verder willen ze financiële koppelingen gaan maken

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een enthousiaste PHP / Symfony Developer. Een ambitieus persoon die het gemotiveerde development team komt versterken met het realiseren van nieuwe en complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor professionele groei? Dit ga je doen: Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Front-end Developer vue.js node.js SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Frontend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf de regio Nieuw Vennep zijn wij opzoek naar een ervaren Front-end Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een SaaS-platform.

Bekijk vacature »

Junior/medior PHP developer Onderwijssector

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een developer die, veelal fullstack, mee gaat werken aan de ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP), Vue.js

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 3 volgende »

Radio Dancemania

Radio Dancemania

28/09/2010 22:19:44
Quote Anchor link
Beste PHPhulpers,

Ik heb in mijn vorige topic een probleem beschreven..(waarbij ik niet voldoende hulp heb mogen ontvangen ,helaas).. Nu heb ik het probleem ondertussen zelf opgelost en vroeg ik me af of deze code correct is. Hij werkt goed alleen vraag ik me af is hij veilig e.d. en wat zouden jullie anders doen?
Hier komt ie dan:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php
if ($artiest->fotogroep == '1')
    {

        echo'
        <a href="/images/artiesten/'
.$artiest->foto1.'.jpg" rel="lightbox['.$artiest->naam.']" title="'.$artiest->naam.'">
        <img src="/images/artiesten/'
.$artiest->foto1.'.jpg" alt="'.$artiest->foto1.'" width="200" height="200" />';
        
        $dbfoto = array(false,$artiest->foto1,$artiest->foto2,$artiest->foto3.$artiest->foto4,$artiest->foto5);
        $fotos = range(1,5);
        foreach($fotos as $value)
        {

            if (!empty($dbfoto[$value]) && $value != '1')
            {

                echo '<a href="/images/artiesten/'.$dbfoto[$value].'.jpg" rel="lightbox['.$artiest->naam.']"  title="'.$artiest->naam.'">';
            }
        }

        echo'</a>';
    }

    elseif($artiest->fotogroep == '0')
    {

        echo'
        <a href="/images/artiesten/'
.$artiest->foto1.'.jpg" rel="lightbox" title="'.$artiest->naam.'">
        <img src="/images/artiesten/'
.$artiest->foto1.'.jpg" alt="'.$artiest->foto1.'" width="200" height="200" /></a>';    
    }

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

09/05/2024 20:49:42
 
Martijn B

Martijn B

28/09/2010 22:25:44
Quote Anchor link
Dit heb ik nog niet eerder gezien:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$dbfoto
= array(false,$artiest->foto1,$artiest->foto2,$artiest->foto3.$artiest->foto4,$artiest->foto5);
        $fotos = range(1,5);
        foreach($fotos as $value)
        {

// en dan binnen de foreach $dbfoto[$value] gebruiken.
?>


Heel creatief ;D

waarom loop je niet gelijk door $dbfoto ?

dus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
foreach($dbfoto as $bestandsnaam)
{

  if( $bestandsnaam )
  {
    ...
  }
}

?>
Gewijzigd op 28/09/2010 22:29:11 door Martijn B
 
Radio Dancemania

Radio Dancemania

28/09/2010 22:29:26
Quote Anchor link
als ik die foreach($dbfoto as $bestandsnaam) pak werkt hij namelijk niet.

wat hier de reden van is kwam ik niet geheel uit dus heb ik die array gebruikt(en hierdoor werkt hij wel)


Toevoeging op 28/09/2010 22:30:41:

en jij bent zeer snel met veranderen van je code hahaha

kzal even kijken of dit zal werken:P
 
Martijn B

Martijn B

28/09/2010 22:33:30
Quote Anchor link
Volgens mij werkt dit altijd:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$array
= array(1,2,3,4,5);
foreach( $array as $nummer )
{

  echo $nummer;
}

?>


Dus ik denk dat het wel werkt ;P

Een foreach werkt niet als bijvoorbeeld $array geen array is.
 
Radio Dancemania

Radio Dancemania

28/09/2010 22:39:03
Quote Anchor link
dus:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$dbfoto
= array(false,$artiest->foto1,$artiest->foto2,$artiest->foto3.$artiest->foto4,$artiest->foto5);
foreach($dbfoto as $value)
        {

            if (!empty($value) && $value != '1')
            {

                echo '<a href="/images/artiesten/'.$dbfoto.'.jpg" rel="lightbox['.$artiest->naam.']"  title="'.$artiest->naam.'">';    
            }
        }

?>
 
Martijn B

Martijn B

28/09/2010 22:41:33
Quote Anchor link
Bijna:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$dbfoto
= array($artiest->foto1,$artiest->foto2,$artiest->foto3.$artiest->foto4,$artiest->foto5);
foreach($dbfoto as $bestandsnaam)
{

 if ( $bestandsnaam )
 {

  echo '<a href="/images/artiesten/'.$bestandsnaam.'.jpg" rel="lightbox['.$artiest->naam.']"  title="'.$artiest->naam.'">';    
 }
}

?>


Er zit trouwens een punt tussen foto3 en foto4 moet dat geen komma zijn?
Gewijzigd op 28/09/2010 22:43:48 door Martijn B
 
Radio Dancemania

Radio Dancemania

28/09/2010 22:43:43
Quote Anchor link
heb deze code geprobeert .. allen krijg ik als ik op de foto klik..
Foto 1 van 3 terwijl er maar in totaal 2 zijn.(2e foto kan ik overigens niet zien dus dit is een foto die niet "bestaat" blijkaar.


Toevoeging op 28/09/2010 22:45:37:

Martijn B op 28/09/2010 22:41:33:
Bijna:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$dbfoto
= array($artiest->foto1,$artiest->foto2,$artiest->foto3.$artiest->foto4,$artiest->foto5);
foreach($dbfoto as $bestandsnaam)
{

 if ( $bestandsnaam )
 {

  echo '<a href="/images/artiesten/'.$bestandsnaam.'.jpg" rel="lightbox['.$artiest->naam.']"  title="'.$artiest->naam.'">';    
 }
}

?>


Er zit trouwens een punt tussen foto3 en foto4 moet dat geen komma zijn?


Foto 1 moet ie niet weergeven omdat deze erboven al woord weergegeven om de "groep" te vormen onder 1 foto(effect van lightbox).
En of je $bestandsnaam gebruikt of $value lijkt me niet veel uit te maken.

en de punt moest inderdaad een komma zijn.


na in broncode te hebben gekeken krijg ik als antwoord :
/images/artiesten/Array.jpg

logisch aangezien je geen nummer in de Array selecteerd(lijkt mij)
Gewijzigd op 28/09/2010 22:47:51 door Radio Dancemania
 
Martijn B

Martijn B

28/09/2010 22:46:11
Quote Anchor link
En als je mijn aangepast code gebruikt?


De variabele $dbfoto wordt nergens anders gebruikt? Hierin zit namelijk 1 waarde minder in.

edit:

Ok foto 1 overslaan kun je aan de hand van de sleutel van de array doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$dbfoto
= array($artiest->foto1,$artiest->foto2,$artiest->foto3.$artiest->foto4,$artiest->foto5);
foreach($dbfoto as $sleutel => $bestandsnaam)
{

 if ( $sleutel && $bestandsnaam )
 {

  echo '<a href="/images/artiesten/'.$bestandsnaam.'.jpg" rel="lightbox['.$artiest->naam.']"  title="'.$artiest->naam.'">';    
 }
}

?>


De eerste sleutel is altijd 0 of wel false.
Gewijzigd op 28/09/2010 22:47:36 door Martijn B
 
Pim -

Pim -

28/09/2010 22:47:05
Quote Anchor link
Waarom niet $artiest->fotos[1] ?
 
- SanThe -

- SanThe -

28/09/2010 22:47:51
Quote Anchor link
Die punt in je array() moet een komma zijn.
... ,$artiest->foto3.$artiest->foto4, ...

Getallen horen niet binnen quotes.
if ($artiest->fotogroep == '1')
 
Radio Dancemania

Radio Dancemania

28/09/2010 22:48:29
Quote Anchor link
Pim de Haan op 28/09/2010 22:47:05:
Waarom niet $artiest->fotos[1] ?



omdat in mijn db de tabellen foto1 , foto2, foto3, foto4, foto5 zijn?
 
Martijn B

Martijn B

28/09/2010 22:49:22
Quote Anchor link
^^^^ ja dan kun je gelijk doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
foreach( $artiest->fotos as $sleutel => $bestandsnaam )
{
...
}

?>


Edit:


Je had een fotos tabel moeten maken kun je meer dan 5 foto's gebruiken.
Gewijzigd op 28/09/2010 22:51:10 door Martijn B
 

28/09/2010 22:52:09
Quote Anchor link
Radio Dancemania op 28/09/2010 22:48:29:
Pim de Haan op 28/09/2010 22:47:05:
Waarom niet $artiest->fotos[1] ?



omdat in mijn db de tabellen foto1 , foto2, foto3, foto4, foto5 zijn?


Karl Karl op 28/09/2010 22:49:07:
(...) Ik heb het idee dat het datamodel niet klopt.

Bron quote.
Ha, ik heb gelijk.
 
Radio Dancemania

Radio Dancemania

28/09/2010 22:53:42
Quote Anchor link
oke complete code zoals ik hem nu dus heb(werkend met dank aan martijn)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php
if ($artiest->fotogroep == 1)
    {

        echo'
        <a href="/images/artiesten/'
.$artiest->foto1.'.jpg" rel="lightbox['.$artiest->naam.']" title="'.$artiest->naam.'">
        <img src="/images/artiesten/'
.$artiest->foto1.'.jpg" alt="'.$artiest->foto1.'" width="200" height="200" />';
        
        $dbfoto = array($artiest->foto1,$artiest->foto2,$artiest->foto3.$artiest->foto4,$artiest->foto5);
        foreach($dbfoto as $key => $foto)
        {

             if ( $key && $foto )
             {

                  echo '<a href="/images/artiesten/'.$foto.'.jpg" rel="lightbox['.$artiest->naam.']"  title="'.$artiest->naam.'">';    
             }
        }

        echo'</a>';
    }

    elseif($artiest->fotogroep == 0)
    {

        echo'
        <a href="/images/artiesten/'
.$artiest->foto1.'.jpg" rel="lightbox" title="'.$artiest->naam.'">
        <img src="/images/artiesten/'
.$artiest->foto1.'.jpg" alt="'.$artiest->foto1.'" width="200" height="200" /></a>';    
    }

?>

iemand nog een tip?:)
 

28/09/2010 22:56:19
Quote Anchor link
Ga normaliseren.
 
Radio Dancemania

Radio Dancemania

28/09/2010 22:57:31
Quote Anchor link
Karl Karl op 28/09/2010 22:56:19:
Ga normaliseren.


geef misschien antwoorden waar iemand wat aan heeft of zeg gewoon niks;)
 
- SanThe -

- SanThe -

28/09/2010 22:58:32
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
        $dbfoto
= array($artiest->foto1,$artiest->foto2,$artiest->foto3.$artiest->foto4,$artiest->foto5);
        foreach($dbfoto as $key => $foto)
        {

             if ( $key && $foto )
             {

                  echo '<a href="/images/artiesten/'.$foto.'.jpg" rel="lightbox['.$artiest->naam.']"  title="'.$artiest->naam.'">';    
             }
        }

?>

Waarom moeilijk als het ook zonder if() kan.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
        $dbfoto
= array($artiest->foto2,$artiest->foto3,$artiest->foto4,$artiest->foto5);
        foreach($dbfoto as $foto)
        {

             echo '<a href="/images/artiesten/'.$foto.'.jpg" rel="lightbox['.$artiest->naam.']"  title="'.$artiest->naam.'">';    
        }

?>
Gewijzigd op 28/09/2010 23:04:22 door - SanThe -
 
Martijn B

Martijn B

28/09/2010 22:58:53
Quote Anchor link
De eerste foto uit de array laten heb je $key ook niet meer nodig:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
        $dbfoto
= array($artiest->foto2,$artiest->foto3,$artiest->foto4,$artiest->foto5);
        foreach($dbfoto as $foto)
        {

             if ( $foto )
             {

             }
        }

?>


Als je alleen fotogroep 1 en 0 hebt dan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
if( $artiest->fotogroep )
{
...
}

else
{
...
}

?>


@SanThe Nvt:

Omdat misschien foto5 niet gevuld kan zijn.
Gewijzigd op 28/09/2010 23:01:00 door Martijn B
 
- SanThe -

- SanThe -

28/09/2010 23:00:26
Quote Anchor link
Radio Dancemania op 28/09/2010 22:57:31:
Karl Karl op 28/09/2010 22:56:19:
Ga normaliseren.


geef misschien antwoorden waar iemand wat aan heeft of zeg gewoon niks;)


Tja, zo kan je het ook opvatten.

Echter, hij heeft wel gelijk.
 

28/09/2010 23:01:01
Quote Anchor link
Radio Dancemania op 28/09/2010 22:57:31:
Karl Karl op 28/09/2010 22:56:19:
Ga normaliseren.


geef misschien antwoorden waar iemand wat aan heeft of zeg gewoon niks;)

Je datadase model klopt niet.
Je hebt nu vijf tabellen zeg je.
Met daarin foto's
Tabel foto1, tabel foto2, enzovoort.
Dat klopt niet. Dat zorgt voor fouten. Dat is niet een genormaliseerd model.
Wat nu als je wilt dat er meerdere foto's kunnen toegevoegd worden?
En als je iets niet weet, dan moet je maar eens gaan googelen.
 
Radio Dancemania

Radio Dancemania

28/09/2010 23:01:32
Quote Anchor link
SanThe Nvt op 28/09/2010 22:58:32:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
        $dbfoto
= array($artiest->foto1,$artiest->foto2,$artiest->foto3.$artiest->foto4,$artiest->foto5);
        foreach($dbfoto as $key => $foto)
        {

             if ( $key && $foto )
             {

                  echo '<a href="/images/artiesten/'.$foto.'.jpg" rel="lightbox['.$artiest->naam.']"  title="'.$artiest->naam.'">';    
             }
        }

?>

Waarom moeilijk als het ook zonder if() kan.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
        $dbfoto
= array(p$artiest->foto2,$artiest->foto3,$artiest->foto4,$artiest->foto5);
        foreach($dbfoto as $foto)
        {

             echo '<a href="/images/artiesten/'.$foto.'.jpg" rel="lightbox['.$artiest->naam.']"  title="'.$artiest->naam.'">';    
        }

?>


als je hem zonder if doet pakt ie dus alle 5 de fotos in het geval van martijn dus 4 foto's terwijl ik check of die foto's wel ingevoerd zijn?

Toevoeging op 28/09/2010 23:02:30:

Karl Karl op 28/09/2010 23:01:01:
Radio Dancemania op 28/09/2010 22:57:31:
Karl Karl op 28/09/2010 22:56:19:
Ga normaliseren.


geef misschien antwoorden waar iemand wat aan heeft of zeg gewoon niks;)

Je datadase model klopt niet.
Je hebt nu vijf tabellen zeg je.
Met daarin foto's
Tabel foto1, tabel foto2, enzovoort.
Dat klopt niet. Dat zorgt voor fouten. Dat is niet een genormaliseerd model.
Wat nu als je wilt dat er meerdere foto's kunnen toegevoegd worden?
En als je iets niet weet, dan moet je maar eens gaan googelen.


nee ik heb geen tabel foto's ik heb een tabel met bijv artiesten:
naam, blabla,foto1,foto2,foto3,foto4 enz verder..
 

Pagina: 1 2 3 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.