correcte coding

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior/medior Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij als ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor veel van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van maatwerk features en applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. Jij als full stack developer zult dus

Bekijk vacature »

Lead Webdeveloper

Als Lead webdeveloper bij KUBUS ben je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de webapplicatie en services van BIMcollab. In je rol als lead developer zoek je als vanzelf op een creatieve manier naar het optimum tussen benodigde implementatie-tijd, de performance van de applicatie en een snelle go-to-market van features, aansluitend bij onze geautomatiseerde test- en release train. Hierbij bewaak je in samenwerking met de andere senior ontwikkelaars in je team de architectuur van de applicatie en adviseer je de product owner over noodzakelijke refactoring om de onderhoudbaarheid van het platform te verbeteren. Ons

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in de regio van Bergen op Zoom ben je als PHP Developer niet alleen gefocust op het ontwikkelen van Software. Daarnaast ben je ook voortdurend bezig met het zoeken naar nieuwe mogelijkheden en innovaties die essentieel kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Je deelt veel kennis en informatie met het team en ontvangt deze dan ook graag terug. Techstack: PHP, Symfony & mySQL. Bedrijfsprofiel Deze uitdagende opdrachtgever is ruim 20 jaar actief in de regio Bergen op Zoom. Het vooruitstrevende team staat de hele dag voor je klaar om je te helpen en ondersteunen.

Bekijk vacature »

Laravel PHP developer in een jong team

Bedrijfsomschrijving Als je op zoek bent naar een werkplek waar plezier en uitdaging hand in hand gaan, dan is dit bedrijf de juiste keuze voor jou. Hier kun je werken aan uitdagende projecten en krijg je als developer veel verantwoordelijkheid. Het bedrijf waardeert kwaliteit boven kwantiteit en richt zich op het ontwikkelen van hoogwaardige applicaties en websites waar klanten enthousiast over zijn. Dit bedrijf is vooruitstrevend en streeft naar het leveren van de best mogelijke resultaten voor hun klanten. Als medior PHP ontwikkelaar met 3 jaar ervaring ben jij de persoon die we zoeken. Je krijgt hier de kans om

Bekijk vacature »

Java Developer

Functieomschrijving Are you an experienced Java Developer who wants to be challenged? Then this is your job! As a Java Developer, you are co-responsible for building custom applications within our extensive IT landscape. Development takes place on both the back-end side (Spring/JEE). Together with the IT department, you are responsible for the daily adjustments and expansions of our IT systems. In addition, you will work in small scrum teams using the Agile methodologies. Besides the realization of our in-house systems, you are responsible for the roll-out of the application (version) as well as the operational support after going live. Team

Bekijk vacature »

.net developer

Hoi! Wij zijn auto.nl en wij verkopen auto's online. je bestelt bij ons een auto net zo makkelijk als een spijkerbroek. En bevalt ie niet? Dan stuur je 'm gewoon weer terug. En dat we dat goed doen bewijst onze hoge klanttevredenheid van een 9,3. Nu maken we de volgende stap bij auto.nl. We starten met fysieke winkels. Online zoeken, offline bekijken. Maar nog altijd, geen gedoe! Gewoon eerlijk, transparant en zonder zorgen een auto kopen.. Maar om dat waar te blijven maken en nóg beter te worden, zoeken we uitbreiding van ons development team. Wat ga je precies doen?

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Alblasserdam zijn wij op zoek naar versterking op de afdeling Software Development! Als Fullstack react.js developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met de back

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Je komt in een DevOps-cultuur te werken waarbij je met je team werkt aan de front-end van diverse brand websites; Het ontwerpen van functionele en grafische ontwerpen die worden geïmplementeerd; Draagt zorg voor het maken van analyses; Je werkt nauw met je collega’s samen en geeft elkaar feedback en suggesties waar nodig; Het uitwerken van vraagstukken die afkomstig zijn van verschillende klanten; Hier ga je werken Deze marktleider op gebied van fietsen en fietservaring is gevestigd in twee provincies, verspreid over meerdere locaties. Jij zult voornamelijk in regio Joure aan de slag gaan. De organisatie doelt

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie As a .NET developer you work together in a multidisciplinary development team with 1-2 Senior .NET developers, two front-end developers, Data Scientists and one UX designer. As a team you work on developing a Cloud based application and making this application more stable. Unit testing will also become very important in your new position. Together with the Senior .NET developer you will be responsible for developing the API. You work with a lot of data and occasionally there will also be data issues and some queries will have to be run. This means that you will work a lot

Bekijk vacature »

Traineeship IT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

Front-End React Developer

Als Front-End React Developer verbeter je de user experience van onze eigen webapplicaties voor onze collega's binnen Coolblue. Wat doe je als Front-End React Developer bij Coolblue? Als Front-end React Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten met React.js. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end React Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop

Bekijk vacature »

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »

Java Full Stack Developer

Java Full Stack developer What makes Cognizant a unique place to work? The combination of rapid growth and an international and innovative environment! This is creating a lot of opportunities for people like YOU — people with an entrepreneurial spirit who want to make a difference in this world. At Cognizant, together with your colleagues from all around the world, you will collaborate on creating solutions for the world's leading companies and help them become more flexible, more innovative and successful. And this is your chance to be part of the success story: we are looking for a (Senior) Java

Bekijk vacature »

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Software Developer C# .NET gezocht voor een dynamische organisatie! Ben jij net afgestudeerd of toe aan een volgende stap in je maatschappelijke carrière? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Software Developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging en die een organisatie in de regio Houten wil versterken. Je werkt in deze functie aan verschillende projecten en gaat vaak op bezoek bij klanten. In deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid verwachten. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken bij een organisatie dat gespecialiseerd is in

Bekijk vacature »

Full stack developer Node.js, React Remote

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 3 volgende »

Radio Dancemania

Radio Dancemania

28/09/2010 22:19:44
Quote Anchor link
Beste PHPhulpers,

Ik heb in mijn vorige topic een probleem beschreven..(waarbij ik niet voldoende hulp heb mogen ontvangen ,helaas).. Nu heb ik het probleem ondertussen zelf opgelost en vroeg ik me af of deze code correct is. Hij werkt goed alleen vraag ik me af is hij veilig e.d. en wat zouden jullie anders doen?
Hier komt ie dan:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php
if ($artiest->fotogroep == '1')
    {

        echo'
        <a href="/images/artiesten/'
.$artiest->foto1.'.jpg" rel="lightbox['.$artiest->naam.']" title="'.$artiest->naam.'">
        <img src="/images/artiesten/'
.$artiest->foto1.'.jpg" alt="'.$artiest->foto1.'" width="200" height="200" />';
        
        $dbfoto = array(false,$artiest->foto1,$artiest->foto2,$artiest->foto3.$artiest->foto4,$artiest->foto5);
        $fotos = range(1,5);
        foreach($fotos as $value)
        {

            if (!empty($dbfoto[$value]) && $value != '1')
            {

                echo '<a href="/images/artiesten/'.$dbfoto[$value].'.jpg" rel="lightbox['.$artiest->naam.']"  title="'.$artiest->naam.'">';
            }
        }

        echo'</a>';
    }

    elseif($artiest->fotogroep == '0')
    {

        echo'
        <a href="/images/artiesten/'
.$artiest->foto1.'.jpg" rel="lightbox" title="'.$artiest->naam.'">
        <img src="/images/artiesten/'
.$artiest->foto1.'.jpg" alt="'.$artiest->foto1.'" width="200" height="200" /></a>';    
    }

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

20/05/2024 14:35:03
 
Martijn B

Martijn B

28/09/2010 22:25:44
Quote Anchor link
Dit heb ik nog niet eerder gezien:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$dbfoto
= array(false,$artiest->foto1,$artiest->foto2,$artiest->foto3.$artiest->foto4,$artiest->foto5);
        $fotos = range(1,5);
        foreach($fotos as $value)
        {

// en dan binnen de foreach $dbfoto[$value] gebruiken.
?>


Heel creatief ;D

waarom loop je niet gelijk door $dbfoto ?

dus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
foreach($dbfoto as $bestandsnaam)
{

  if( $bestandsnaam )
  {
    ...
  }
}

?>
Gewijzigd op 28/09/2010 22:29:11 door Martijn B
 
Radio Dancemania

Radio Dancemania

28/09/2010 22:29:26
Quote Anchor link
als ik die foreach($dbfoto as $bestandsnaam) pak werkt hij namelijk niet.

wat hier de reden van is kwam ik niet geheel uit dus heb ik die array gebruikt(en hierdoor werkt hij wel)


Toevoeging op 28/09/2010 22:30:41:

en jij bent zeer snel met veranderen van je code hahaha

kzal even kijken of dit zal werken:P
 
Martijn B

Martijn B

28/09/2010 22:33:30
Quote Anchor link
Volgens mij werkt dit altijd:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$array
= array(1,2,3,4,5);
foreach( $array as $nummer )
{

  echo $nummer;
}

?>


Dus ik denk dat het wel werkt ;P

Een foreach werkt niet als bijvoorbeeld $array geen array is.
 
Radio Dancemania

Radio Dancemania

28/09/2010 22:39:03
Quote Anchor link
dus:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$dbfoto
= array(false,$artiest->foto1,$artiest->foto2,$artiest->foto3.$artiest->foto4,$artiest->foto5);
foreach($dbfoto as $value)
        {

            if (!empty($value) && $value != '1')
            {

                echo '<a href="/images/artiesten/'.$dbfoto.'.jpg" rel="lightbox['.$artiest->naam.']"  title="'.$artiest->naam.'">';    
            }
        }

?>
 
Martijn B

Martijn B

28/09/2010 22:41:33
Quote Anchor link
Bijna:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$dbfoto
= array($artiest->foto1,$artiest->foto2,$artiest->foto3.$artiest->foto4,$artiest->foto5);
foreach($dbfoto as $bestandsnaam)
{

 if ( $bestandsnaam )
 {

  echo '<a href="/images/artiesten/'.$bestandsnaam.'.jpg" rel="lightbox['.$artiest->naam.']"  title="'.$artiest->naam.'">';    
 }
}

?>


Er zit trouwens een punt tussen foto3 en foto4 moet dat geen komma zijn?
Gewijzigd op 28/09/2010 22:43:48 door Martijn B
 
Radio Dancemania

Radio Dancemania

28/09/2010 22:43:43
Quote Anchor link
heb deze code geprobeert .. allen krijg ik als ik op de foto klik..
Foto 1 van 3 terwijl er maar in totaal 2 zijn.(2e foto kan ik overigens niet zien dus dit is een foto die niet "bestaat" blijkaar.


Toevoeging op 28/09/2010 22:45:37:

Martijn B op 28/09/2010 22:41:33:
Bijna:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$dbfoto
= array($artiest->foto1,$artiest->foto2,$artiest->foto3.$artiest->foto4,$artiest->foto5);
foreach($dbfoto as $bestandsnaam)
{

 if ( $bestandsnaam )
 {

  echo '<a href="/images/artiesten/'.$bestandsnaam.'.jpg" rel="lightbox['.$artiest->naam.']"  title="'.$artiest->naam.'">';    
 }
}

?>


Er zit trouwens een punt tussen foto3 en foto4 moet dat geen komma zijn?


Foto 1 moet ie niet weergeven omdat deze erboven al woord weergegeven om de "groep" te vormen onder 1 foto(effect van lightbox).
En of je $bestandsnaam gebruikt of $value lijkt me niet veel uit te maken.

en de punt moest inderdaad een komma zijn.


na in broncode te hebben gekeken krijg ik als antwoord :
/images/artiesten/Array.jpg

logisch aangezien je geen nummer in de Array selecteerd(lijkt mij)
Gewijzigd op 28/09/2010 22:47:51 door Radio Dancemania
 
Martijn B

Martijn B

28/09/2010 22:46:11
Quote Anchor link
En als je mijn aangepast code gebruikt?


De variabele $dbfoto wordt nergens anders gebruikt? Hierin zit namelijk 1 waarde minder in.

edit:

Ok foto 1 overslaan kun je aan de hand van de sleutel van de array doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$dbfoto
= array($artiest->foto1,$artiest->foto2,$artiest->foto3.$artiest->foto4,$artiest->foto5);
foreach($dbfoto as $sleutel => $bestandsnaam)
{

 if ( $sleutel && $bestandsnaam )
 {

  echo '<a href="/images/artiesten/'.$bestandsnaam.'.jpg" rel="lightbox['.$artiest->naam.']"  title="'.$artiest->naam.'">';    
 }
}

?>


De eerste sleutel is altijd 0 of wel false.
Gewijzigd op 28/09/2010 22:47:36 door Martijn B
 
Pim -

Pim -

28/09/2010 22:47:05
Quote Anchor link
Waarom niet $artiest->fotos[1] ?
 
- SanThe -

- SanThe -

28/09/2010 22:47:51
Quote Anchor link
Die punt in je array() moet een komma zijn.
... ,$artiest->foto3.$artiest->foto4, ...

Getallen horen niet binnen quotes.
if ($artiest->fotogroep == '1')
 
Radio Dancemania

Radio Dancemania

28/09/2010 22:48:29
Quote Anchor link
Pim de Haan op 28/09/2010 22:47:05:
Waarom niet $artiest->fotos[1] ?



omdat in mijn db de tabellen foto1 , foto2, foto3, foto4, foto5 zijn?
 
Martijn B

Martijn B

28/09/2010 22:49:22
Quote Anchor link
^^^^ ja dan kun je gelijk doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
foreach( $artiest->fotos as $sleutel => $bestandsnaam )
{
...
}

?>


Edit:


Je had een fotos tabel moeten maken kun je meer dan 5 foto's gebruiken.
Gewijzigd op 28/09/2010 22:51:10 door Martijn B
 

28/09/2010 22:52:09
Quote Anchor link
Radio Dancemania op 28/09/2010 22:48:29:
Pim de Haan op 28/09/2010 22:47:05:
Waarom niet $artiest->fotos[1] ?



omdat in mijn db de tabellen foto1 , foto2, foto3, foto4, foto5 zijn?


Karl Karl op 28/09/2010 22:49:07:
(...) Ik heb het idee dat het datamodel niet klopt.

Bron quote.
Ha, ik heb gelijk.
 
Radio Dancemania

Radio Dancemania

28/09/2010 22:53:42
Quote Anchor link
oke complete code zoals ik hem nu dus heb(werkend met dank aan martijn)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php
if ($artiest->fotogroep == 1)
    {

        echo'
        <a href="/images/artiesten/'
.$artiest->foto1.'.jpg" rel="lightbox['.$artiest->naam.']" title="'.$artiest->naam.'">
        <img src="/images/artiesten/'
.$artiest->foto1.'.jpg" alt="'.$artiest->foto1.'" width="200" height="200" />';
        
        $dbfoto = array($artiest->foto1,$artiest->foto2,$artiest->foto3.$artiest->foto4,$artiest->foto5);
        foreach($dbfoto as $key => $foto)
        {

             if ( $key && $foto )
             {

                  echo '<a href="/images/artiesten/'.$foto.'.jpg" rel="lightbox['.$artiest->naam.']"  title="'.$artiest->naam.'">';    
             }
        }

        echo'</a>';
    }

    elseif($artiest->fotogroep == 0)
    {

        echo'
        <a href="/images/artiesten/'
.$artiest->foto1.'.jpg" rel="lightbox" title="'.$artiest->naam.'">
        <img src="/images/artiesten/'
.$artiest->foto1.'.jpg" alt="'.$artiest->foto1.'" width="200" height="200" /></a>';    
    }

?>

iemand nog een tip?:)
 

28/09/2010 22:56:19
Quote Anchor link
Ga normaliseren.
 
Radio Dancemania

Radio Dancemania

28/09/2010 22:57:31
Quote Anchor link
Karl Karl op 28/09/2010 22:56:19:
Ga normaliseren.


geef misschien antwoorden waar iemand wat aan heeft of zeg gewoon niks;)
 
- SanThe -

- SanThe -

28/09/2010 22:58:32
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
        $dbfoto
= array($artiest->foto1,$artiest->foto2,$artiest->foto3.$artiest->foto4,$artiest->foto5);
        foreach($dbfoto as $key => $foto)
        {

             if ( $key && $foto )
             {

                  echo '<a href="/images/artiesten/'.$foto.'.jpg" rel="lightbox['.$artiest->naam.']"  title="'.$artiest->naam.'">';    
             }
        }

?>

Waarom moeilijk als het ook zonder if() kan.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
        $dbfoto
= array($artiest->foto2,$artiest->foto3,$artiest->foto4,$artiest->foto5);
        foreach($dbfoto as $foto)
        {

             echo '<a href="/images/artiesten/'.$foto.'.jpg" rel="lightbox['.$artiest->naam.']"  title="'.$artiest->naam.'">';    
        }

?>
Gewijzigd op 28/09/2010 23:04:22 door - SanThe -
 
Martijn B

Martijn B

28/09/2010 22:58:53
Quote Anchor link
De eerste foto uit de array laten heb je $key ook niet meer nodig:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
        $dbfoto
= array($artiest->foto2,$artiest->foto3,$artiest->foto4,$artiest->foto5);
        foreach($dbfoto as $foto)
        {

             if ( $foto )
             {

             }
        }

?>


Als je alleen fotogroep 1 en 0 hebt dan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
if( $artiest->fotogroep )
{
...
}

else
{
...
}

?>


@SanThe Nvt:

Omdat misschien foto5 niet gevuld kan zijn.
Gewijzigd op 28/09/2010 23:01:00 door Martijn B
 
- SanThe -

- SanThe -

28/09/2010 23:00:26
Quote Anchor link
Radio Dancemania op 28/09/2010 22:57:31:
Karl Karl op 28/09/2010 22:56:19:
Ga normaliseren.


geef misschien antwoorden waar iemand wat aan heeft of zeg gewoon niks;)


Tja, zo kan je het ook opvatten.

Echter, hij heeft wel gelijk.
 

28/09/2010 23:01:01
Quote Anchor link
Radio Dancemania op 28/09/2010 22:57:31:
Karl Karl op 28/09/2010 22:56:19:
Ga normaliseren.


geef misschien antwoorden waar iemand wat aan heeft of zeg gewoon niks;)

Je datadase model klopt niet.
Je hebt nu vijf tabellen zeg je.
Met daarin foto's
Tabel foto1, tabel foto2, enzovoort.
Dat klopt niet. Dat zorgt voor fouten. Dat is niet een genormaliseerd model.
Wat nu als je wilt dat er meerdere foto's kunnen toegevoegd worden?
En als je iets niet weet, dan moet je maar eens gaan googelen.
 
Radio Dancemania

Radio Dancemania

28/09/2010 23:01:32
Quote Anchor link
SanThe Nvt op 28/09/2010 22:58:32:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
        $dbfoto
= array($artiest->foto1,$artiest->foto2,$artiest->foto3.$artiest->foto4,$artiest->foto5);
        foreach($dbfoto as $key => $foto)
        {

             if ( $key && $foto )
             {

                  echo '<a href="/images/artiesten/'.$foto.'.jpg" rel="lightbox['.$artiest->naam.']"  title="'.$artiest->naam.'">';    
             }
        }

?>

Waarom moeilijk als het ook zonder if() kan.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
        $dbfoto
= array(p$artiest->foto2,$artiest->foto3,$artiest->foto4,$artiest->foto5);
        foreach($dbfoto as $foto)
        {

             echo '<a href="/images/artiesten/'.$foto.'.jpg" rel="lightbox['.$artiest->naam.']"  title="'.$artiest->naam.'">';    
        }

?>


als je hem zonder if doet pakt ie dus alle 5 de fotos in het geval van martijn dus 4 foto's terwijl ik check of die foto's wel ingevoerd zijn?

Toevoeging op 28/09/2010 23:02:30:

Karl Karl op 28/09/2010 23:01:01:
Radio Dancemania op 28/09/2010 22:57:31:
Karl Karl op 28/09/2010 22:56:19:
Ga normaliseren.


geef misschien antwoorden waar iemand wat aan heeft of zeg gewoon niks;)

Je datadase model klopt niet.
Je hebt nu vijf tabellen zeg je.
Met daarin foto's
Tabel foto1, tabel foto2, enzovoort.
Dat klopt niet. Dat zorgt voor fouten. Dat is niet een genormaliseerd model.
Wat nu als je wilt dat er meerdere foto's kunnen toegevoegd worden?
En als je iets niet weet, dan moet je maar eens gaan googelen.


nee ik heb geen tabel foto's ik heb een tabel met bijv artiesten:
naam, blabla,foto1,foto2,foto3,foto4 enz verder..
 

Pagina: 1 2 3 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.