correcte coding

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Samenwerken in een team van 10 collega's; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als startende IT-professional kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven.

Bekijk vacature »

Randstad B.V.- Freelance Senior Fullstack Develope

Startdatum: 01.05.2023 Richttarief: € 75,00 - €85,00 Duur van de opdracht: 1 jaar Uren per week: 40 Werkmodel: Hybride, dinsdag en donderdag aanwezig op kantoor in Diemen en meer wanneer dit nodig is. Functieomschrijving: De ideale kandidaat gaat onderdeel uitmaken van een junior team binnen het foundation domein. Vanuit het foundation domein werkt dit team samen met andere foundation teams en teams uit het online domein (professionals B2B en B2C) voor het bouwen en integreren van HRM functionaliteiten (verlof en benefits) in de persoonlijke portal van Interim Professionals. Er is meer backend werk dan frontend, maar kandidaat moet beiden leuk

Bekijk vacature »

Lasrobotprogrammeur/operator

Heb je interesse in trekkers en beschik je overvlijmscherpse precisie? Solliciteer dan op deze vacature! Als Lasoperator ben je vooral bezig met het maken van nieuwe lasrobotprogramma’s en het optimaliseren van bestaande programma’s, zowel online als offline (incl. het bedienen van de Lasrobots). Daarnaast draag je bij aan een optimaal rendement van de las robots. Verder heb je de volgende werkzaamheden: Het meewerken als operator c.q. Robotlassen niveau 2 (van complexe samenstellingen/halffabricaten), het om- en instellen van de diverse stations van lasmallen (productdragers), het afwerken van laswerk (verwijderen lasspetters en oxiden), het bewaken van de machineplanning (op bewerkingen) incl. de

Bekijk vacature »

Front-end Developer vue.js node.js SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Frontend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf de regio Nieuw Vennep zijn wij opzoek naar een ervaren Front-end Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een SaaS-platform.

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar start jij in een multidisciplinair team met 7 ontwikkelaars. Dit team is verdeeld onder Front-end ontwikkelaars en backend developers. De backend developers werken voornamelijk aan desktop applicaties in combinatie met backend systemen. Hier ga jij dus ook mee aan de slag! Hierbij wordt voornamelijk gebruik gemaakt van C# .NET, WPF, UWP, XAML en MVVM. WPF, UWP, .NET Core, Azure Devops en Entity Framework. WPF en UWP worden dan ook voornamelijk gebruikt voor de user interface van de desktop applicatie. Het development team is dan ook erg gedreven m.b.t. het ontwikkelen van vooruitstrevende en innovatieve horeca automatiseringsoplossingen.

Bekijk vacature »

PHP ontwikkelaar

Functie Met een complex en uitgebreid e-commerce platform, een eigen PIM-systeem en eigen scan applicatie – krijg jij dagelijks te zien hoe jouw werk gebruikt wordt door miljoenen gebruikers. En we staan qua development pas in de startblokken, aangezien er nog meerdere projecten op de plank liggen te wachten! Ons huidige development team bestaat uit 8 programmeurs. Er wordt dagelijks gereflecteerd op geschreven code, Scrum taken en kennisdelen onderling is een must. Onze voertaal binnen ons team is Engels, dit omdat wij twee internationale collega’s hebben. Ons huidige “IT Landschap” bestaat voornamelijk uit allerlei losse onderdelen die individueel, maar ook

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn ze op zoek naar een Technische front end developer. Momenteel hun front end back end team gescheiden aan het werk. Hier willen ze verandering in krijgen. Omdat ook veel interne applicaties ontwikkeld worden zoeken ze iemand die hen kan helpen om de interne applicaties te voorzien van de juiste Vue.js componenten. Zodoende willen ze de interactie tussen front end en back end versoepelen en de volgende stap binnen het platform gaan zetten. Deze componenten die jij ontwikkeld zullen in elk project gebruikt worden. Het back end team bestaat momenteel uit 8 ontwikkelaars

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Ons programma is voor afgestudeerde enthousiastelingen die het als een uitdaging zien om met een klein dynamisch team bij de grootste bedrijven van Nederland aan de slag te gaan. Tijdens jouw dienstverband word jij begeleid door een talent manager. Het ontwikkelen van jouw talent staat hierbij centraal. Het programma doorloop je met een team van circa 8 Mede- trainees. De eerste maand start je met een fulltime inhouse opleiding. Deze staat geheel in het teken van de werkzaamheden die jij verder in het programma zult uitvoeren. Na deze opleidingsmaand ga je aan de slag in een dynamische omgeving bij

Bekijk vacature »

Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Ben jij een kei van een full-stack developer? Heb je ambitie om te groeien en jezelf te ontwikkelen binnen een ambitieus bedrijf? Gaat jouw hart sneller kloppen van transpilers of frameworks zoals Angular, Vue of React? Dan ben jij de persoon die wij zoeken! Voor onze opdrachtgever zijn wij op zoek naar een full-stack developer om onderdeel te zijn van een team dat bestaat uit gedreven developers. Ieders met hun eigen specialiteiten en kennis van de projecten en behoeften vanuit de product owners. We zoeken iemand die met zijn/haar huidige competenties en domeinen dit team wil begeleiden, stimuleren en tevens

Bekijk vacature »

Front-end developer (medior/senior)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

Lead Webdeveloper

As Lead Web Developer at KUBUS you are responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the web application and services of BIMcollab. In your role as lead developer you will naturally search for the optimum between the required implementation time, the performance of the application and a fast go-to-market of features, in line with our automated test and release train. Together with the other senior developers in your team you monitor the architecture of the application and you advise the product owner about necessary refactoring to improve the maintainability of the platform. Our development team

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een enthousiaste PHP / Symfony Developer. Een ambitieus persoon die het gemotiveerde development team komt versterken met het realiseren van nieuwe en complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor professionele groei? Dit ga je doen: Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Back-End Developer in Laravel / PHP

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP Laravel Developer voor een gaaf bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Voor een enthousiast team die zich graag bezig houdt met softwareontwikkeling zijn wij op zoek naar versterking. Je werkt in een klein ontwikkelteam en bent zeer betrokken bij alle aspecten van de softwareoplossingen. Van het ontwerpen tot de oplevering. Binnen deze functie ga je aan de slag met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je krijgt veel te maken met koppelingen naar systemen en de verzoeken van de klant. Je komt terecht in een team, waarbij

Bekijk vacature »

Junior Java Developer

Dit ga je doen Full stack web- en appdevelopment; Vertalen van de functionele wensen naar de technische specificaties; Sturing geven aan/klank board zijn voor de software teams; Trainen van de software teams; Sparren met klanten; Meedenken over architectuur. Hier ga je werken De organisatie is een bureau welke websites en mobiele applicaties bouwt voor verschillende toonaangevende organisaties. Hierbij richten zij zich voornamelijk op de sectoren leisure, overheid en zorg. De sfeer intern kenmerkt zich door informaliteit, gezelligheid en ambitie. Ze werken dag in dag uit samen om mooie producten op te leveren voor hun klanten. Op dit moment zijn er

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 3 volgende »

Radio Dancemania

Radio Dancemania

28/09/2010 22:19:44
Quote Anchor link
Beste PHPhulpers,

Ik heb in mijn vorige topic een probleem beschreven..(waarbij ik niet voldoende hulp heb mogen ontvangen ,helaas).. Nu heb ik het probleem ondertussen zelf opgelost en vroeg ik me af of deze code correct is. Hij werkt goed alleen vraag ik me af is hij veilig e.d. en wat zouden jullie anders doen?
Hier komt ie dan:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php
if ($artiest->fotogroep == '1')
    {

        echo'
        <a href="/images/artiesten/'
.$artiest->foto1.'.jpg" rel="lightbox['.$artiest->naam.']" title="'.$artiest->naam.'">
        <img src="/images/artiesten/'
.$artiest->foto1.'.jpg" alt="'.$artiest->foto1.'" width="200" height="200" />';
        
        $dbfoto = array(false,$artiest->foto1,$artiest->foto2,$artiest->foto3.$artiest->foto4,$artiest->foto5);
        $fotos = range(1,5);
        foreach($fotos as $value)
        {

            if (!empty($dbfoto[$value]) && $value != '1')
            {

                echo '<a href="/images/artiesten/'.$dbfoto[$value].'.jpg" rel="lightbox['.$artiest->naam.']"  title="'.$artiest->naam.'">';
            }
        }

        echo'</a>';
    }

    elseif($artiest->fotogroep == '0')
    {

        echo'
        <a href="/images/artiesten/'
.$artiest->foto1.'.jpg" rel="lightbox" title="'.$artiest->naam.'">
        <img src="/images/artiesten/'
.$artiest->foto1.'.jpg" alt="'.$artiest->foto1.'" width="200" height="200" /></a>';    
    }

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

20/05/2024 11:31:34
 
Martijn B

Martijn B

28/09/2010 22:25:44
Quote Anchor link
Dit heb ik nog niet eerder gezien:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$dbfoto
= array(false,$artiest->foto1,$artiest->foto2,$artiest->foto3.$artiest->foto4,$artiest->foto5);
        $fotos = range(1,5);
        foreach($fotos as $value)
        {

// en dan binnen de foreach $dbfoto[$value] gebruiken.
?>


Heel creatief ;D

waarom loop je niet gelijk door $dbfoto ?

dus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
foreach($dbfoto as $bestandsnaam)
{

  if( $bestandsnaam )
  {
    ...
  }
}

?>
Gewijzigd op 28/09/2010 22:29:11 door Martijn B
 
Radio Dancemania

Radio Dancemania

28/09/2010 22:29:26
Quote Anchor link
als ik die foreach($dbfoto as $bestandsnaam) pak werkt hij namelijk niet.

wat hier de reden van is kwam ik niet geheel uit dus heb ik die array gebruikt(en hierdoor werkt hij wel)


Toevoeging op 28/09/2010 22:30:41:

en jij bent zeer snel met veranderen van je code hahaha

kzal even kijken of dit zal werken:P
 
Martijn B

Martijn B

28/09/2010 22:33:30
Quote Anchor link
Volgens mij werkt dit altijd:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$array
= array(1,2,3,4,5);
foreach( $array as $nummer )
{

  echo $nummer;
}

?>


Dus ik denk dat het wel werkt ;P

Een foreach werkt niet als bijvoorbeeld $array geen array is.
 
Radio Dancemania

Radio Dancemania

28/09/2010 22:39:03
Quote Anchor link
dus:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$dbfoto
= array(false,$artiest->foto1,$artiest->foto2,$artiest->foto3.$artiest->foto4,$artiest->foto5);
foreach($dbfoto as $value)
        {

            if (!empty($value) && $value != '1')
            {

                echo '<a href="/images/artiesten/'.$dbfoto.'.jpg" rel="lightbox['.$artiest->naam.']"  title="'.$artiest->naam.'">';    
            }
        }

?>
 
Martijn B

Martijn B

28/09/2010 22:41:33
Quote Anchor link
Bijna:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$dbfoto
= array($artiest->foto1,$artiest->foto2,$artiest->foto3.$artiest->foto4,$artiest->foto5);
foreach($dbfoto as $bestandsnaam)
{

 if ( $bestandsnaam )
 {

  echo '<a href="/images/artiesten/'.$bestandsnaam.'.jpg" rel="lightbox['.$artiest->naam.']"  title="'.$artiest->naam.'">';    
 }
}

?>


Er zit trouwens een punt tussen foto3 en foto4 moet dat geen komma zijn?
Gewijzigd op 28/09/2010 22:43:48 door Martijn B
 
Radio Dancemania

Radio Dancemania

28/09/2010 22:43:43
Quote Anchor link
heb deze code geprobeert .. allen krijg ik als ik op de foto klik..
Foto 1 van 3 terwijl er maar in totaal 2 zijn.(2e foto kan ik overigens niet zien dus dit is een foto die niet "bestaat" blijkaar.


Toevoeging op 28/09/2010 22:45:37:

Martijn B op 28/09/2010 22:41:33:
Bijna:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$dbfoto
= array($artiest->foto1,$artiest->foto2,$artiest->foto3.$artiest->foto4,$artiest->foto5);
foreach($dbfoto as $bestandsnaam)
{

 if ( $bestandsnaam )
 {

  echo '<a href="/images/artiesten/'.$bestandsnaam.'.jpg" rel="lightbox['.$artiest->naam.']"  title="'.$artiest->naam.'">';    
 }
}

?>


Er zit trouwens een punt tussen foto3 en foto4 moet dat geen komma zijn?


Foto 1 moet ie niet weergeven omdat deze erboven al woord weergegeven om de "groep" te vormen onder 1 foto(effect van lightbox).
En of je $bestandsnaam gebruikt of $value lijkt me niet veel uit te maken.

en de punt moest inderdaad een komma zijn.


na in broncode te hebben gekeken krijg ik als antwoord :
/images/artiesten/Array.jpg

logisch aangezien je geen nummer in de Array selecteerd(lijkt mij)
Gewijzigd op 28/09/2010 22:47:51 door Radio Dancemania
 
Martijn B

Martijn B

28/09/2010 22:46:11
Quote Anchor link
En als je mijn aangepast code gebruikt?


De variabele $dbfoto wordt nergens anders gebruikt? Hierin zit namelijk 1 waarde minder in.

edit:

Ok foto 1 overslaan kun je aan de hand van de sleutel van de array doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$dbfoto
= array($artiest->foto1,$artiest->foto2,$artiest->foto3.$artiest->foto4,$artiest->foto5);
foreach($dbfoto as $sleutel => $bestandsnaam)
{

 if ( $sleutel && $bestandsnaam )
 {

  echo '<a href="/images/artiesten/'.$bestandsnaam.'.jpg" rel="lightbox['.$artiest->naam.']"  title="'.$artiest->naam.'">';    
 }
}

?>


De eerste sleutel is altijd 0 of wel false.
Gewijzigd op 28/09/2010 22:47:36 door Martijn B
 
Pim -

Pim -

28/09/2010 22:47:05
Quote Anchor link
Waarom niet $artiest->fotos[1] ?
 
- SanThe -

- SanThe -

28/09/2010 22:47:51
Quote Anchor link
Die punt in je array() moet een komma zijn.
... ,$artiest->foto3.$artiest->foto4, ...

Getallen horen niet binnen quotes.
if ($artiest->fotogroep == '1')
 
Radio Dancemania

Radio Dancemania

28/09/2010 22:48:29
Quote Anchor link
Pim de Haan op 28/09/2010 22:47:05:
Waarom niet $artiest->fotos[1] ?



omdat in mijn db de tabellen foto1 , foto2, foto3, foto4, foto5 zijn?
 
Martijn B

Martijn B

28/09/2010 22:49:22
Quote Anchor link
^^^^ ja dan kun je gelijk doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
foreach( $artiest->fotos as $sleutel => $bestandsnaam )
{
...
}

?>


Edit:


Je had een fotos tabel moeten maken kun je meer dan 5 foto's gebruiken.
Gewijzigd op 28/09/2010 22:51:10 door Martijn B
 

28/09/2010 22:52:09
Quote Anchor link
Radio Dancemania op 28/09/2010 22:48:29:
Pim de Haan op 28/09/2010 22:47:05:
Waarom niet $artiest->fotos[1] ?



omdat in mijn db de tabellen foto1 , foto2, foto3, foto4, foto5 zijn?


Karl Karl op 28/09/2010 22:49:07:
(...) Ik heb het idee dat het datamodel niet klopt.

Bron quote.
Ha, ik heb gelijk.
 
Radio Dancemania

Radio Dancemania

28/09/2010 22:53:42
Quote Anchor link
oke complete code zoals ik hem nu dus heb(werkend met dank aan martijn)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php
if ($artiest->fotogroep == 1)
    {

        echo'
        <a href="/images/artiesten/'
.$artiest->foto1.'.jpg" rel="lightbox['.$artiest->naam.']" title="'.$artiest->naam.'">
        <img src="/images/artiesten/'
.$artiest->foto1.'.jpg" alt="'.$artiest->foto1.'" width="200" height="200" />';
        
        $dbfoto = array($artiest->foto1,$artiest->foto2,$artiest->foto3.$artiest->foto4,$artiest->foto5);
        foreach($dbfoto as $key => $foto)
        {

             if ( $key && $foto )
             {

                  echo '<a href="/images/artiesten/'.$foto.'.jpg" rel="lightbox['.$artiest->naam.']"  title="'.$artiest->naam.'">';    
             }
        }

        echo'</a>';
    }

    elseif($artiest->fotogroep == 0)
    {

        echo'
        <a href="/images/artiesten/'
.$artiest->foto1.'.jpg" rel="lightbox" title="'.$artiest->naam.'">
        <img src="/images/artiesten/'
.$artiest->foto1.'.jpg" alt="'.$artiest->foto1.'" width="200" height="200" /></a>';    
    }

?>

iemand nog een tip?:)
 

28/09/2010 22:56:19
Quote Anchor link
Ga normaliseren.
 
Radio Dancemania

Radio Dancemania

28/09/2010 22:57:31
Quote Anchor link
Karl Karl op 28/09/2010 22:56:19:
Ga normaliseren.


geef misschien antwoorden waar iemand wat aan heeft of zeg gewoon niks;)
 
- SanThe -

- SanThe -

28/09/2010 22:58:32
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
        $dbfoto
= array($artiest->foto1,$artiest->foto2,$artiest->foto3.$artiest->foto4,$artiest->foto5);
        foreach($dbfoto as $key => $foto)
        {

             if ( $key && $foto )
             {

                  echo '<a href="/images/artiesten/'.$foto.'.jpg" rel="lightbox['.$artiest->naam.']"  title="'.$artiest->naam.'">';    
             }
        }

?>

Waarom moeilijk als het ook zonder if() kan.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
        $dbfoto
= array($artiest->foto2,$artiest->foto3,$artiest->foto4,$artiest->foto5);
        foreach($dbfoto as $foto)
        {

             echo '<a href="/images/artiesten/'.$foto.'.jpg" rel="lightbox['.$artiest->naam.']"  title="'.$artiest->naam.'">';    
        }

?>
Gewijzigd op 28/09/2010 23:04:22 door - SanThe -
 
Martijn B

Martijn B

28/09/2010 22:58:53
Quote Anchor link
De eerste foto uit de array laten heb je $key ook niet meer nodig:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
        $dbfoto
= array($artiest->foto2,$artiest->foto3,$artiest->foto4,$artiest->foto5);
        foreach($dbfoto as $foto)
        {

             if ( $foto )
             {

             }
        }

?>


Als je alleen fotogroep 1 en 0 hebt dan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
if( $artiest->fotogroep )
{
...
}

else
{
...
}

?>


@SanThe Nvt:

Omdat misschien foto5 niet gevuld kan zijn.
Gewijzigd op 28/09/2010 23:01:00 door Martijn B
 
- SanThe -

- SanThe -

28/09/2010 23:00:26
Quote Anchor link
Radio Dancemania op 28/09/2010 22:57:31:
Karl Karl op 28/09/2010 22:56:19:
Ga normaliseren.


geef misschien antwoorden waar iemand wat aan heeft of zeg gewoon niks;)


Tja, zo kan je het ook opvatten.

Echter, hij heeft wel gelijk.
 

28/09/2010 23:01:01
Quote Anchor link
Radio Dancemania op 28/09/2010 22:57:31:
Karl Karl op 28/09/2010 22:56:19:
Ga normaliseren.


geef misschien antwoorden waar iemand wat aan heeft of zeg gewoon niks;)

Je datadase model klopt niet.
Je hebt nu vijf tabellen zeg je.
Met daarin foto's
Tabel foto1, tabel foto2, enzovoort.
Dat klopt niet. Dat zorgt voor fouten. Dat is niet een genormaliseerd model.
Wat nu als je wilt dat er meerdere foto's kunnen toegevoegd worden?
En als je iets niet weet, dan moet je maar eens gaan googelen.
 
Radio Dancemania

Radio Dancemania

28/09/2010 23:01:32
Quote Anchor link
SanThe Nvt op 28/09/2010 22:58:32:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
        $dbfoto
= array($artiest->foto1,$artiest->foto2,$artiest->foto3.$artiest->foto4,$artiest->foto5);
        foreach($dbfoto as $key => $foto)
        {

             if ( $key && $foto )
             {

                  echo '<a href="/images/artiesten/'.$foto.'.jpg" rel="lightbox['.$artiest->naam.']"  title="'.$artiest->naam.'">';    
             }
        }

?>

Waarom moeilijk als het ook zonder if() kan.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
        $dbfoto
= array(p$artiest->foto2,$artiest->foto3,$artiest->foto4,$artiest->foto5);
        foreach($dbfoto as $foto)
        {

             echo '<a href="/images/artiesten/'.$foto.'.jpg" rel="lightbox['.$artiest->naam.']"  title="'.$artiest->naam.'">';    
        }

?>


als je hem zonder if doet pakt ie dus alle 5 de fotos in het geval van martijn dus 4 foto's terwijl ik check of die foto's wel ingevoerd zijn?

Toevoeging op 28/09/2010 23:02:30:

Karl Karl op 28/09/2010 23:01:01:
Radio Dancemania op 28/09/2010 22:57:31:
Karl Karl op 28/09/2010 22:56:19:
Ga normaliseren.


geef misschien antwoorden waar iemand wat aan heeft of zeg gewoon niks;)

Je datadase model klopt niet.
Je hebt nu vijf tabellen zeg je.
Met daarin foto's
Tabel foto1, tabel foto2, enzovoort.
Dat klopt niet. Dat zorgt voor fouten. Dat is niet een genormaliseerd model.
Wat nu als je wilt dat er meerdere foto's kunnen toegevoegd worden?
En als je iets niet weet, dan moet je maar eens gaan googelen.


nee ik heb geen tabel foto's ik heb een tabel met bijv artiesten:
naam, blabla,foto1,foto2,foto3,foto4 enz verder..
 

Pagina: 1 2 3 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.