db connection

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen aan de software dat beschikbaar is op de substations; Ontwikkelen in C++, C, Python en JavaScript. Daarnaast op een Embedded Linux omgeving, opgebouwd met containers en DevOps; Meewerken aan cyber security (OWASP); Uitvoeren/bouwen van geautomatiseerde testen in samenwerking met de Quality Specialist; Vertalen van wensen van de klanten/business naar werkbare/duurzame oplossingen. Hier ga je werken Als Software Ontwikkelaar kom je te werken bij een organisatie gericht op de (internationale) energiemarkt, waar wordt gewerkt voor het verwerven en verwerken van realtime, high quality data. Er wordt gewerkt vanuit het hart van de substations en direct voor

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Back end developer Python, PHP

Functie Jij als full stack ontwikkelaar zult komen te werken samen met 1 PHP ontwikkelaar een PO en een flexibele schil aan ontwikkelaars . Samen ga je ervoor zorgen dat de huidige producten doorontwikkeld worden. De marketplace is geschreven in PHP Laravel en in de front end React. De roostersoftware is ontwikkeld in Python in combinatie met React in de front end. Jij zult voornamelijk (lees 75%) werken aan de roostersoftware. Momenteel ligt de uitdaging in het feit dat de roostersoftware breder schaalbaar moet worden zodat het voor meerdere flexwerkers ingezet kan worden. Verder willen ze financiële koppelingen gaan maken

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

Als Senior PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn en coach je andere developers op de hard en soft skills. Wat doe je als Senior PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om

Bekijk vacature »

Back-end PHP Developer

Dit ga je doen Her- en uitbouwen van het inhouse softwareplatform dmv PHP; Onderhouden van bovengenoemd platform in PHP; Sparren met het team; Meedenken over nieuwe functionaliteiten, security etc; Jouw input leveren aan het proces door op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen etc. Hier ga je werken Onze klant, gevestigd in de omgeving van Alkmaar, levert wereldwijd oplossingen op het gebied van IT. Dag in dag uit werken zij met veel passie aan hun product waarmee ze streven naar verbeteringen binnen zorg. Voor onze klant zijn we op zoek naar een medior PHP Developer. Je komt te werken

Bekijk vacature »

Frontend Developer - Leeuwarden

Als Frontend Developer bouw jij mee aan het onderwijs van de toekomst! In een scrum team werken met jonge en enthousiaste collega’s, moderne technieken, ruimte voor eigen ontwikkeling en op een proactieve wijze kunnen meewerken aan innovatie binnen het onderwijs. Magister is het state-of-the-art softwarepakket dat scholen in het voortgezet onderwijs op alle fronten ontzorgt. Van leerlingenadministratie tot het ondersteunen van individuele leerlijnen, van toegang tot digitaal lesmateriaal tot het plannen van het lesrooster. In de Magister app bedient Magister ruim 2,5 miljoen gebruikers waarvan, dagelijks meer dan 600.000 unieke. Hiermee is Magister de absolute marktleider in onderwijsland. Wat vragen

Bekijk vacature »

PHP developer - Digital Agency

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »

Creatieve Front-end developer gezocht!

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

Laravel developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Front-End React Developer

As a Front-End React Developer you improve the user-experience of our web applications for your colleagues in Coolblue. How do I become a Front-End React Developer at Coolblue? As a Front-End React Developer you are responsible for developing user interface components and implementing them using React.js concepts and workflows. You work with the UX Designer and get energy from coming up with creative solutions and present these within the team. During the day you gather and welcome feedback on your technical and soft skills. Would you like to become a Front-End React Developer at Coolblue? Read below if the job

Bekijk vacature »

Java Developer

Functieomschrijving Are you an experienced Java Developer who wants to be challenged? Then this is your job! As a Java Developer, you are co-responsible for building custom applications within our extensive IT landscape. Development takes place on both the back-end side (Spring/JEE). Together with the IT department, you are responsible for the daily adjustments and expansions of our IT systems. In addition, you will work in small scrum teams using the Agile methodologies. Besides the realization of our in-house systems, you are responsible for the roll-out of the application (version) as well as the operational support after going live. Team

Bekijk vacature »

Low-Code Expert/Developer: Power Platform Speciali

Bedrijfsomschrijving Als Low-Code Expert/Developer bij ons innovatieve bedrijf, neem je een cruciale rol op je in de creatie, ondersteuning en implementatie van diverse oplossingen met behulp van het veelzijdige Power Platform. Dit platform omvat Power Apps, Power BI, Power Automate, Power Virtual Agent en Azure Logic Apps. Het Power Platform biedt je de mogelijkheid om klanten te voorzien van naadloze integraties door op maat gemaakte oplossingen te creëren die compatibel zijn met (bijna) alle bestaande software-infrastructuren. Dankzij het uitgebreide scala aan toepassingen, krijg je de kans om als architect en projectleider van je eigen oplossing te fungeren. Dompel jezelf onder

Bekijk vacature »

Informeel bureau zoekt Senior PHP developer

Functie Als senior PHP developer neem je het voortouw in ontwikkeltrajecten en ben je in staat werk uit te leggen aan collega’s om zo je kennis met hen te delen. Je deinst niet terug voor ingewikkelde projecten. Deze zie jij alleen maar als uit uitdaging. Je werkt doorlopend aan klantcases (en hierdoor je klant echt leert kennen), maar toch ben je afwisselend bezig. Dit alles in een vrije en ontspannen werksfeer, met een team van gelijkgestemde. Binnen de development teams werken ze met o.a. PHP, Laravel, React, Node, Elastic, Amazon AWS, JIRA, Solid, Domain-driven-design, Doctrine, Redis, docker, Kubernetes, CI, PHP

Bekijk vacature »

OutSystems Developer

Dit ga je doen Het van scratch af aan ontwikkelen van applicaties met OutSystems; Het aanhaken bij diverse projecten binnen de organisatie; Schakelen met de business; Meedenken over de mogelijkheden van het platform binnen de organisatie. Hier ga je werken Deze organisatie is een toonaangevende speler in de vastgoedbranche en telt momenteel ruim 500 medewerkers. Met meer dan 150 applicaties staat er een complex applicatielandschap, bestaande uit standaard- en maatwerkapplicaties. De maatwerkapplicaties worden ontwikkeld door een inhouse development team. Het doel voor de komende periode is het verder vernieuwen en optimaliseren van het huidige applicatielandschap. Zo staat de organisatie aan

Bekijk vacature »
Nick van der heijden

nick van der heijden

01/04/2012 16:02:40
Quote Anchor link
Beste phpers,

laatst ookal een topic hier over gehad toen werkte het script wel weer.

maar nu niet meer en ik kan geen fout erin vinden.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<?php
class db
{
    protected $host;
    protected $username;
    protected $password;

    public function __construct($host,$username,$password)
{

    $this->host=$host;
    $this->username=$username;
    $this->password=$password;
}

public function connect()
{

    mysql_connect($this->host,$this->username,$this->password);

    
    }
            }


$conn = new db ('localhost','root','wachtwoord');
if(!$conn->connect()){
echo"kan geen verbinding maken";
}

else{
echo"verbonden";
}

?>

[\code]
alvast bedankt :)
 
PHP hulp

PHP hulp

10/05/2024 00:43:04
 
Wouter J

Wouter J

01/04/2012 16:04:34
Quote Anchor link
Je returned niks in db::connect en hoe kun je dat dan vergelijken in een if?

En daarnaast is er een ongeschreven regel dat classnamen altijd met een hoofdletter begin, staat wel zo mooi.
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

01/04/2012 16:07:01
Quote Anchor link
aah nu werkt het wel heb return toegevoegd :) dankje

Toevoeging op 01/04/2012 16:12:32:

of toch niet

moet toch zo dan

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
public function connect()
{
mysql_connect($this->host,$this->username,$this->password);

return true;
}

of heb ik het nu fout
 
Wouter J

Wouter J

01/04/2012 16:19:17
Quote Anchor link
Je moet in de method zelf kijken of het goed of fout is en dan iets aan die waarde returnen.
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

01/04/2012 16:19:20
Quote Anchor link
Tja, en welk nut heeft het nu om nog if !$conn->connect() - wat ook nog eens smerig is - te doen, nu is ie altijd waar!!
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

01/04/2012 16:35:01
Quote Anchor link
Ik heb het nu zo gedaan:)


public function connect()
{
$conn=mysql_connect($this->host,$this->username,$this->password);
return $conn;

}
 
Wouter J

Wouter J

01/04/2012 16:36:30
Quote Anchor link
Je kan dan ook meteen de functie returnen, bespaard weer wat geheugen.
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

01/04/2012 16:37:11
Quote Anchor link
hoe return ik gelijk de functie dat zal indd makkelijker zijn
 
- SanThe -

- SanThe -

01/04/2012 16:39:03
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
return mysql_connect($this->host,$this->username,$this->password);
?>
Gewijzigd op 01/04/2012 16:39:29 door - SanThe -
 
Wouter J

Wouter J

01/04/2012 16:39:26
Quote Anchor link
Gewoon:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
class Db
{
  public function connect()
  {

    return mysql_connect(...);
  }
}

?>
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

01/04/2012 16:39:48
Quote Anchor link
ooh dankje :P jaa ben het nog aan het leren maar komt van zelf wel ;) allemaal bedankt :)
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

01/04/2012 16:45:29
Quote Anchor link
Waat moet dat heen. Welk nut heeft die variabele nu binnen die method.

Lees even wat mysql_connect kan terug geven
-> false, als het mislukt
-> mysql link identifier als het goed gaat

Als je met dit soort situaties te maken hebt, dan moet je strict controleren!

de return:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
return mysql_connect(.....,.....,.....) === false ? false : true;
?>
Gewijzigd op 01/04/2012 16:50:49 door Noppes Homeland
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

01/04/2012 16:52:49
Quote Anchor link
@Noppes waar heb je het over ? tuurlijk kan mysql_connect alleen true of false geven en hoezo strict controleren ? doe ik toch met if en else
 
- SanThe -

- SanThe -

01/04/2012 17:03:03
Quote Anchor link
Nick van der heijden op 01/04/2012 16:52:49:
... tuurlijk kan mysql_connect alleen true of false geven ...


Daar heeft ie het dus over, want dat is niet waar.
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

01/04/2012 17:06:30
Quote Anchor link
ja oke snap ik maar waarom zou je controleren met false?false:true; vind ik beetje nutteloos maarja
 
Koen Hollander

Koen Hollander

01/04/2012 17:45:45
Quote Anchor link
Noppes,
ik vind jouw taalgebruik best vulgair.
Gewijzigd op 01/04/2012 17:46:42 door Koen Hollander
 
Wouter J

Wouter J

01/04/2012 17:47:20
Quote Anchor link
Koen Hollander:
ik vind jouw taalgebruik best vulgair, ik zal maar oppassen want ik weet wat er achter de schermen afspeelt

Zo we hebben er weer een paar nieuwe 'ik kan lekker achter de schermen kijken en jullie niet' redactie leden erbij? Kom op, waarom moet je dit nou zeggen, het heeft 1) totaal geen nut aan dit topic 2) hoort in een PM thuis 3) jij hebt hier niks over te zeggen, want je bent redactie en geen mod/beheerder.
Gewijzigd op 01/04/2012 17:47:44 door Wouter J
 
Bart V B

Bart V B

01/04/2012 17:50:58
Quote Anchor link
Quote:
jij hebt hier niks over te zeggen, want je bent redactie en geen mod/beheerder.


Uhm.. beginners foutje?
Kan dit allemaal niet in een ander klaag topic ofzo?
Anders moeten we allemaal zo lang muizen door de offtopic berichten. ;)
 
Koen Hollander

Koen Hollander

01/04/2012 17:51:13
Quote Anchor link
Ik mag best een mening hebben er staat ik vind, ik beveel hem niks

Wouter J op 01/04/2012 17:47:20:
Koen Hollander:
ik vind jouw taalgebruik best vulgair, ik zal maar oppassen want ik weet wat er achter de schermen afspeelt

Zo we hebben er weer een paar nieuwe 'ik kan lekker achter de schermen kijken en jullie niet' redactie leden erbij? Kom op, waarom moet je dit nou zeggen, het heeft 1) totaal geen nut aan dit topic 2) hoort in een PM thuis 3) jij hebt hier niks over te zeggen, want je bent redactie en geen mod/beheerder.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

01/04/2012 18:12:12
Quote Anchor link
Heren, vanaf hier graag weer on-topic. Het plaatsen van off-topic berichten is vooralsnog niet de bedoeling.
 
Pim -

Pim -

01/04/2012 22:26:46
Quote Anchor link
@Noppes
Hoezo zou je het strict doen? Resources zijn toch altijd gewoon true?

En als je het echt wil, doe het dan zo:
return mysql_connect() !== false
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.