db connection

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer Games

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met hardware en wil jij kleuren binnen een Qt framework? Spreek jij de talen C en of C ++? Dan ben ik wellicht opzoek naar jou! Voor een super gave opdrachtgever in omgeving Delft is er namelijk plek voor een nieuwe kracht! Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke game industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen en buitenland? Je zult in een team, samen met vier ontwikkelaars, de mooiste

Bekijk vacature »

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Zoek jij een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf? Wij zijn voor deze functie op zoek naar een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Verder begeleid je complexe projecten, ben jij iemand die altijd kansen ziet? Dan zoeken wij jou! Verder ga jij je bezighouden met: Het verbeteren van functionaliteiten binnen het dataplatform; Meedenken in oplossingsrichtingen; Werken aan de architectuur; Ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk

Bekijk vacature »

.NET Developer Senior

Dit ga je doen Het ontwikkelen van backend applicaties in C#; Het maken van vele koppelingen met andere ERP-applicaties zoals JD Edwards en SAP; Je bent (mede) verantwoordelijk voor het opstellen van technisch ontwerpen voor de te ontwikkelen software oplossingen; Je bent gemiddeld 90% van je tijd inhouse oplossingen aan het ontwikkelen en testen. De overige 10% van je tijd ben je bij klanten op locatie om oplossingen te implementeren, klanten te begeleiden en de software verder te innoveren; Naast het zelfstandig ontwikkelen van software oplossingen ben je ook bezig met het waarborgen van je contacten bij de klant, het

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in één van de 5 IT teams van dit bedrijf. Jullie werken op basis van interne klantprojecten aan voornamelijk webapplicaties. Dit betekent dat jij continu uitgedaagd wordt en veelal met verschillende soorten projecten bezig bent. Het gave is dan ook dat jullie als team samen bekijken welke technieken het beste passen bij het project waar jullie verantwoordelijk voor zijn. Zo kan het zijn dat jij als .NET developer gaat werken aan een project, maar dat jullie als team liever gebruik maken van Haskell of F# om de klus te klaren.

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Doorontwikkelen van software; Ontwikkelen en testen van nieuwe functionaliteiten; Implementaties van nieuwe functionaliteiten en updates; Verzorgen van technische migraties naar nieuwe frameworks; Verwerken van incidenten. Hier ga je werken Onze klant, gevestigd in de regio Amsterdam, draagt bij aan het verbeteren van de veiligheid en efficiëntie van de Nederlandse infrastructuur door het ontwikkelen van afgemeten software oplossingen. Zo passen zij location intelligence toe om onderhoud en reparaties efficiënt te laten verlopen. Verder zorgen deze systemen dat incidenten zo snel mogelijk worden opgelost. Als Front-end Developer ben jij samen met je team betrokken met het (door)ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je aan de slag met het door ontwikkelen van de interne software. Zij maken gebruik van een CRM, wat door de hele organisatie gebruikt wordt. Andere taken: Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen; Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen; Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties; Deelnemen aan overleggen met het development team; Bij interesse is er de mogelijkheid om junioren te gaan begeleiden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Als Senior PHP developer heb je een sterke mening over de architectuur van projecten en de processen binnen het team. Je bent de sparringpartner voor je Team Lead. Ook ondersteun je met jouw kennis de minder ervaren developers in jouw team. Ze werken regelmatig aan projecten vanaf scratch en dit geeft ruimte om voor nieuwe technieken te kiezen. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en

Bekijk vacature »

Cloud Developer

Cloud Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel, Docker, Gitlab-CI)

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit 4 ontwikkelaars. Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. Een groot deel van de systemen is gebouwd met behulp van het Laravel framework en PHP (minimaal 7.2), Docker voor lokaab gebruik en Gitlab-CI voor het deployen

Bekijk vacature »

Java Developer

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Bij Getnoticed doen wij wat we leuk vinden, websites bouwen en online marketing. Voor veel van onze klanten doen we dan ook allebei. Wel zo fijn om campagnes te draaien voor conversiegerichte website die in eigen beheer zijn. In onze vestiging in Nederweert zitten onze development afdelingen en worden de websites gebouwd. Op dit moment zijn we op zoek naar jou: dé PHP/Back-end developer die net als wij, het hoofd boven het maaiveld durft uit te steken! In het kort Even een paar punten die omschrijven wat deze toffe baan inhoudt: Het bedenken van nieuwe functionaliteiten Het verbeteren van het

Bekijk vacature »
Nick van der heijden

nick van der heijden

01/04/2012 16:02:40
Quote Anchor link
Beste phpers,

laatst ookal een topic hier over gehad toen werkte het script wel weer.

maar nu niet meer en ik kan geen fout erin vinden.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<?php
class db
{
    protected $host;
    protected $username;
    protected $password;

    public function __construct($host,$username,$password)
{

    $this->host=$host;
    $this->username=$username;
    $this->password=$password;
}

public function connect()
{

    mysql_connect($this->host,$this->username,$this->password);

    
    }
            }


$conn = new db ('localhost','root','wachtwoord');
if(!$conn->connect()){
echo"kan geen verbinding maken";
}

else{
echo"verbonden";
}

?>

[\code]
alvast bedankt :)
 
PHP hulp

PHP hulp

20/05/2024 15:29:11
 
Wouter J

Wouter J

01/04/2012 16:04:34
Quote Anchor link
Je returned niks in db::connect en hoe kun je dat dan vergelijken in een if?

En daarnaast is er een ongeschreven regel dat classnamen altijd met een hoofdletter begin, staat wel zo mooi.
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

01/04/2012 16:07:01
Quote Anchor link
aah nu werkt het wel heb return toegevoegd :) dankje

Toevoeging op 01/04/2012 16:12:32:

of toch niet

moet toch zo dan

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
public function connect()
{
mysql_connect($this->host,$this->username,$this->password);

return true;
}

of heb ik het nu fout
 
Wouter J

Wouter J

01/04/2012 16:19:17
Quote Anchor link
Je moet in de method zelf kijken of het goed of fout is en dan iets aan die waarde returnen.
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

01/04/2012 16:19:20
Quote Anchor link
Tja, en welk nut heeft het nu om nog if !$conn->connect() - wat ook nog eens smerig is - te doen, nu is ie altijd waar!!
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

01/04/2012 16:35:01
Quote Anchor link
Ik heb het nu zo gedaan:)


public function connect()
{
$conn=mysql_connect($this->host,$this->username,$this->password);
return $conn;

}
 
Wouter J

Wouter J

01/04/2012 16:36:30
Quote Anchor link
Je kan dan ook meteen de functie returnen, bespaard weer wat geheugen.
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

01/04/2012 16:37:11
Quote Anchor link
hoe return ik gelijk de functie dat zal indd makkelijker zijn
 
- SanThe -

- SanThe -

01/04/2012 16:39:03
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
return mysql_connect($this->host,$this->username,$this->password);
?>
Gewijzigd op 01/04/2012 16:39:29 door - SanThe -
 
Wouter J

Wouter J

01/04/2012 16:39:26
Quote Anchor link
Gewoon:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
class Db
{
  public function connect()
  {

    return mysql_connect(...);
  }
}

?>
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

01/04/2012 16:39:48
Quote Anchor link
ooh dankje :P jaa ben het nog aan het leren maar komt van zelf wel ;) allemaal bedankt :)
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

01/04/2012 16:45:29
Quote Anchor link
Waat moet dat heen. Welk nut heeft die variabele nu binnen die method.

Lees even wat mysql_connect kan terug geven
-> false, als het mislukt
-> mysql link identifier als het goed gaat

Als je met dit soort situaties te maken hebt, dan moet je strict controleren!

de return:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
return mysql_connect(.....,.....,.....) === false ? false : true;
?>
Gewijzigd op 01/04/2012 16:50:49 door Noppes Homeland
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

01/04/2012 16:52:49
Quote Anchor link
@Noppes waar heb je het over ? tuurlijk kan mysql_connect alleen true of false geven en hoezo strict controleren ? doe ik toch met if en else
 
- SanThe -

- SanThe -

01/04/2012 17:03:03
Quote Anchor link
Nick van der heijden op 01/04/2012 16:52:49:
... tuurlijk kan mysql_connect alleen true of false geven ...


Daar heeft ie het dus over, want dat is niet waar.
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

01/04/2012 17:06:30
Quote Anchor link
ja oke snap ik maar waarom zou je controleren met false?false:true; vind ik beetje nutteloos maarja
 
Koen Hollander

Koen Hollander

01/04/2012 17:45:45
Quote Anchor link
Noppes,
ik vind jouw taalgebruik best vulgair.
Gewijzigd op 01/04/2012 17:46:42 door Koen Hollander
 
Wouter J

Wouter J

01/04/2012 17:47:20
Quote Anchor link
Koen Hollander:
ik vind jouw taalgebruik best vulgair, ik zal maar oppassen want ik weet wat er achter de schermen afspeelt

Zo we hebben er weer een paar nieuwe 'ik kan lekker achter de schermen kijken en jullie niet' redactie leden erbij? Kom op, waarom moet je dit nou zeggen, het heeft 1) totaal geen nut aan dit topic 2) hoort in een PM thuis 3) jij hebt hier niks over te zeggen, want je bent redactie en geen mod/beheerder.
Gewijzigd op 01/04/2012 17:47:44 door Wouter J
 
Bart V B

Bart V B

01/04/2012 17:50:58
Quote Anchor link
Quote:
jij hebt hier niks over te zeggen, want je bent redactie en geen mod/beheerder.


Uhm.. beginners foutje?
Kan dit allemaal niet in een ander klaag topic ofzo?
Anders moeten we allemaal zo lang muizen door de offtopic berichten. ;)
 
Koen Hollander

Koen Hollander

01/04/2012 17:51:13
Quote Anchor link
Ik mag best een mening hebben er staat ik vind, ik beveel hem niks

Wouter J op 01/04/2012 17:47:20:
Koen Hollander:
ik vind jouw taalgebruik best vulgair, ik zal maar oppassen want ik weet wat er achter de schermen afspeelt

Zo we hebben er weer een paar nieuwe 'ik kan lekker achter de schermen kijken en jullie niet' redactie leden erbij? Kom op, waarom moet je dit nou zeggen, het heeft 1) totaal geen nut aan dit topic 2) hoort in een PM thuis 3) jij hebt hier niks over te zeggen, want je bent redactie en geen mod/beheerder.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

01/04/2012 18:12:12
Quote Anchor link
Heren, vanaf hier graag weer on-topic. Het plaatsen van off-topic berichten is vooralsnog niet de bedoeling.
 
Pim -

Pim -

01/04/2012 22:26:46
Quote Anchor link
@Noppes
Hoezo zou je het strict doen? Resources zijn toch altijd gewoon true?

En als je het echt wil, doe het dan zo:
return mysql_connect() !== false
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.