Directory Traversal probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Sportieve Junior C#.NET developer gezocht!

Bedrijfsomschrijving Wil jij werken aan webapplicaties bij de marktleider binnen de branche? Voor een klant in de buurt van Oosterhout ben ik op zoek naar een Fullstack .NET developer. Dit bedrijf bestaat bijna 10 jaar en is inmiddels uitgegroeid tot marktleider in Nederland en heeft tevens kantoren in meerdere landen in Europa. Dit bedrijf bouwt webapplicaties waarbij internationaal enkele honderdduizenden deelnemers, soms tegelijk, een beroep doen op de realtime data uit deze applicaties. Dit brengt erg veel technische uitdaging met zich mee. Ze ontwikkelen nieuwe applicaties maar ook bestaande applicaties worden uitgebreid en verbeterd. Hier kan jij een onderdeel van

Bekijk vacature »

In-house .NET software developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende in-house development functie? Maak jij graag hét verschil m.b.t. interne automatisering? Haal jij energie uit het automatiseren van processen voor je eigen collega's? Dan hebben wij de perfecte vacature voor je! Voor een gezellig Brabants familiebedrijf, zijn wij op zoek naar een .NET software developer. Je gaat in deze zelfstandige functie werken aan de ontwikkeling van eigen applicaties & en het koppelen van deze applicaties aan de ingekocht software. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het management team signaleert behoeftes vanuit de business. Vervolgens worden deze behoeftes uitgewerkt en geprioriteerd.

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

Back end developer Digital Agency

Functie Wij zijn van origine een wordpress bureau, maar sinds 2006 zijn wij dit wel redelijk ontgroeid. Naar mate de jaren verstreken zijn we gegroeid in omvang, maar ook in de complexiteit van opdrachten waarin wij onze klanten kunnen bedienen. Momenteel bestaat onze organisatie uit 4 front end developers, 12 back end developer 3 projectmanagers en een 2 koppig management. Wij zijn een hele informele, bijna familiaire organisatie. Geen strak pak of overhemd, nee gewoon dragen waar jij je prettig bij voelt. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en 30 en wij doen er veel aan om onze hechte

Bekijk vacature »

.Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Als developer bouw je in DevOps teams aan enterprise applicaties, nieuwe IOT, Chatbots of AI oplossingen. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij vorig jaar Microsoft Partner of the year geworden.

Bekijk vacature »

Mendix Developer

Functie Wat ga je doen als Mendix Developer? We leven in een wereld die snel ontwikkelt en veranderd, ook nemen bedrijfsbelangen toe en blijken risico’s moeilijker in te schatten, daarom wij op zoek naar Junior, Medior en Senior Developers die bedrijven kunnen helpen met hun screeningproces en zorgen dat deze efficiënt en 100 procent AVG compliant is. Het concept achter Mendix is duidelijk. De klant heeft een vraag/probleem. Dit kunnen we door middel van slimme software oplossen. In plaats van te werken met de nieuwste technieken en tools, wordt er gekozen voor het implementeren en maken van software dat op

Bekijk vacature »

SQL ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een gave werkgever in regio Breda zijn wij per direct op zoek naar een SQL ontwikkelaar/ functioneel consultant. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Je test de ontwikkelde oplossingen om er zeker van te zijn dat deze voldoen aan de functionele specificaties en de behoeften van de organisatie; Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Je stelt op

Bekijk vacature »

Gezocht: Ervaren VB6 developer met C# ambitie!

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf is een vooraanstaande softwareleverancier die gespecialiseerd is in het ontwikkelen van software pakketten voor autoschade herstel bedrijven. De software wordt gebruikt door meer dan de helft van alle autoschade herstel bedrijven in Nederland. Het team van professionals is op zoek naar getalenteerde collega developers die hun vaardigheden willen inzetten om het bedrijf te laten groeien. Functieomschrijving Voor dit bedrijf zoek ik een ervaren VB6 / VB.NET developer met interesse om op termijn verder te gaan in C#. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het onderhouden van de bestaande softwarepakketten. Een deel van de code is nog

Bekijk vacature »

Creatieve Front-end developer gezocht!

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

Traineeship Front-end developer (WO, 0 tot 3 jaar

Functie Zoals beschreven ga je vanaf start aan de slag bij een passende opdrachtgever, hierbij kijken ze echt naar jouw wensen, kennis/ervaring maar ook de reisafstand. Momenteel hebben ze meerdere klanten waarbij ze groepen hebben opgezet wat maakt dat er diverse uitdagende kansen liggen. Naast het werken bij de opdrachtgever, en het volgen van de masterclasses, zul je regelmatig met de andere trainees in contact zijn. Niet alleen op professioneel vlak maar juist ook bij de borrels en kwartaaluitjes! Kortom; een jaar lang hard aan jezelf werken in combinatie met gezelligheid en plezier. Spreek dit jou aan? Dan komen we

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Dit ga je doen Met behulp van diverse programmeertalen ontwikkelen van Front-end software; Het begeleiden van het front-end team; Het oplossen van incidenten; Het bijhouden van een backlog; Je hebt een actieve bijdrage in de wekelijkse overleggen met de omliggende teams; Je houdt trends bij en adviseert het management hierover waar nodig; Helder communiceren met de stakeholders om hen zo mee te nemen in projecten en laten inzien wat de duur en toegevoegde waarde van bepaalde projecten is. Hier ga je werken Deze organisatie heeft circa 40 miljoen bezoekers per maand en heeft innovatie hoog in het vaandel staan. Het

Bekijk vacature »

Lead Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig wil bezig houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator door middel van

Bekijk vacature »

C# .NET Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Gezocht: Software Developer C# .NET voor een dynamische organisatie! Ben je onlangs afgestudeerd of ben je toe aan de volgende stap in je professionele carrière? Lees dan verder! We zijn momenteel op zoek naar een Software Developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging en die onze eindklant in de regio Arnhem kan versterken. In deze functie werk je aan verschillende projecten en bezoek je vaak klanten. Je kunt een rol verwachten met veel uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid. Bedrijfsprofiel Binnen welke organisatie ga je aan de slag? Je gaat werken bij een organisatie die zich specialiseert in het

Bekijk vacature »

Python (Django) developer - Remote in The Netherla

Functie Together with your team, consisting of a senior, 2 mediors and one junior developer, you will work on their software in an Agile-based approach. You have an eye for quality, risk, and customer interest. Communication with your colleagues and, where necessary, with customers, plays an important role in achieving a successful result. As a person, you are smart, get things done, and are result-oriented. There is a lot of independence within the development team, apart from the stand-up (10:00 am) and occasional pair-programming sessions. Techniques they use include Python, Django, MySQL, Mercurial, Ubuntu Linux, Nginx. In terms of front-end

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Developer

Functieomschrijving PHP Developer met brede ervaring gezocht! Ben jij een Full Stack PHP Developer met brede ervaring die toe is aan een volgende stap? Lees dan snel verder! Voor onze eindklant in de regio Nunspeet zijn wij op zoek naar een ervaren PHP Developer die het IT Team van deze organisatie gaat versterken. Wij zoeken een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die er voor gaat zorgen dat deze innovatieve organisatie de volgende stap gaat maken. Om deze functie goed uit te kunnen voeren moet je communicatief goed zijn en in staat zijn om zelfstandig problemen op te lossen. Daarnaast bestaat

Bekijk vacature »
Cocotj bos

cocotj bos

05/05/2022 16:30:32
Quote Anchor link
Hoi!,

Ik ben bezig met een klein nieuw projectje waar ik een week geleden aan begonnen ben.
Het is cloudsoftware voor op het web geprogrammeerd in PHP. En ik ben dus bezig met de File Manager.
Iedere user krijgt een specifiek mapje op de cloud. Dat is de bedoeling, maar het is niet de bedoeling
dat ze verder uit hun eigen mapje om zo helemaal door het systeem heen te snuffelen. Ik heb al geprobeerd
om realpath() functie te gebruiken, maar hij gaat nogsteeds het user mapje uit. Heel irritant dus. Hier
de code van hoe het er nu uitziet:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
<?php
$root_path
= $_SERVER['DOCUMENT_ROOT']."/cloudsoftware/users/tim/";
$realbase = realpath($root_path);

function
test()
{

  GLOBAL $realbase;

  if(isset($_GET['p']))
  {

    $_SESSION['dir'] = $_GET['p'];
    echo "<script>window.location = '?';</script>";
  }

  if(empty($_SESSION['dir']))
  {

    $realbase = str_replace('\\', '/', $realbase);
  }
else {
    $realbase = $_SESSION['dir'];
  }


  $exp = explode("/", $realbase);
  foreach($exp as $x=>$dirx)
  {

    if(empty($dirx))
    {

      continue;
    }

    $do = "<a href='?p='>";
    for($i=0;$i<=$x;$i++)
    {

      $do .= $exp[$i]."/";
    }

    $do .= "$dirx</a></li>\n";
  }

  chdir($realbase);


}


test();
?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
<?php
function get_root_dir()
{

  // include dir
  GLOBAL $realbase;

  $folder_list = "";
  $file_list  = "";

  $files = scandir($realbase);
  foreach($files as $file)
  {

    if(($file != '.'))
    {

      if(is_dir($realbase.'/'.$file))
      {

        $folder_list .= "<tr>
        <td><hr><a href='?p="
.$realbase.'/'.$file."' style='text-decoration: none; color: #333; font-size: 17px;'><i class='fa-solid fa-folder' style='color:  #2dacff; font-size: 25px;'></i> $file</a></td>
        <td><hr>"
.sizeFormat(filesize($realbase.'/'.$file))."</td>
        <td><hr>"
.date ("F d Y H:i:s.", filemtime($realbase.'/'.$file))."</td>
        <td><hr>ddd</td>
        </tr>"
;

        if(empty(is_dir($realbase.'/'.$file)))
        {

          echo 'go back';
        }
      }
elseif(is_file($realbase.'/'.$file)) {
        $file_list .= "<tr>
        <td><hr><a href='?p="
.$realbase.'/'.$file."' style='text-decoration: none; color: #333; font-size: 17px;'><i class='fa-solid fa-file' style='color: #2dacff; font-size: 27px;'></i> $file</a></td>
        <td><hr>"
.sizeFormat(filesize($realbase.'/'.$file))."</td>
        <td><hr>"
.date ("F d Y H:i:s.", filemtime($realbase.'/'.$file))."</td>
        <td><hr>Delete</td>
        </tr>"
;
      }
    }
  }


  print $folder_list;
  print $file_list;
}


// declare function
get_root_dir();
?>


Heeft iemand een idee wat ik hier precies fout doe? Kan het even niet zo 1..2...3 zien :P

Gr Cocotj
Gewijzigd op 05/05/2022 18:23:40 door Cocotj bos
 
PHP hulp

PHP hulp

14/05/2024 11:27:37
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/05/2022 17:53:02
Quote Anchor link
Kan je jouw code tussen code-tags plaatsen? Zie ook de Veelgestelde Vragen.
Gewijzigd op 05/05/2022 17:53:35 door - Ariën -
 
Cocotj bos

cocotj bos

05/05/2022 18:08:44
Quote Anchor link
- Ariën - op 05/05/2022 17:53:02:
Kan je jouw code tussen code-tags plaatsen? Zie ook de Veelgestelde Vragen.


Hier tussen code tags:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
<?php
$root_path
= $_SERVER['DOCUMENT_ROOT']."/cloudsoftware/users/tim/";
$realbase = realpath($root_path);

function
test()
{

  GLOBAL $realbase;

  if(isset($_GET['p']))
  {

    $_SESSION['dir'] = $_GET['p'];
    echo "<script>window.location = '?';</script>";
  }

  if(empty($_SESSION['dir']))
  {

    $realbase = str_replace('\\', '/', $realbase);
  }
else {
    $realbase = $_SESSION['dir'];
  }


  $exp = explode("/", $realbase);
  foreach($exp as $x=>$dirx)
  {

    if(empty($dirx))
    {

      continue;
    }

    $do = "<a href='?p='>";
    for($i=0;$i<=$x;$i++)
    {

      $do .= $exp[$i]."/";
    }

    $do .= "$dirx</a></li>\n";
  }

  chdir($realbase);


}


test();
?>


dit zorgt ervoor dat er een sessie word aangemaakt als je in je File Manager zit,
En dat je beweegbaar door de bestanden heen kan. Maar je kan dus ook uit je usermap en dat is niet de bedoeling.

Hier een stuk code van hoe de bestanden worden gelist:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
<?php
function get_root_dir()
{

  // include dir
  GLOBAL $realbase;

  $folder_list = "";
  $file_list  = "";

  $files = scandir($realbase);
  foreach($files as $file)
  {

    if(($file != '.'))
    {

      if(is_dir($realbase.'/'.$file))
      {

        $folder_list .= "<tr>
        <td><hr><a href='?p="
.$realbase.'/'.$file."' style='text-decoration: none; color: #333; font-size: 17px;'><i class='fa-solid fa-folder' style='color:  #2dacff; font-size: 25px;'></i> $file</a></td>
        <td><hr>"
.sizeFormat(filesize($realbase.'/'.$file))."</td>
        <td><hr>"
.date ("F d Y H:i:s.", filemtime($realbase.'/'.$file))."</td>
        <td><hr>ddd</td>
        </tr>"
;

        if(empty(is_dir($realbase.'/'.$file)))
        {

          echo 'go back';
        }
      }
elseif(is_file($realbase.'/'.$file)) {
        $file_list .= "<tr>
        <td><hr><a href='?p="
.$realbase.'/'.$file."' style='text-decoration: none; color: #333; font-size: 17px;'><i class='fa-solid fa-file' style='color: #2dacff; font-size: 27px;'></i> $file</a></td>
        <td><hr>"
.sizeFormat(filesize($realbase.'/'.$file))."</td>
        <td><hr>"
.date ("F d Y H:i:s.", filemtime($realbase.'/'.$file))."</td>
        <td><hr>Delete</td>
        </tr>"
;
      }
    }
  }


  print $folder_list;
  print $file_list;
}


// declare function
get_root_dir();
?>
Gewijzigd op 05/05/2022 18:09:19 door cocotj bos
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

06/05/2022 12:21:00
Quote Anchor link
Je gebruikt wel '.' voor de huidige directory maar controleert niet op '..' voor een bovenliggende directory. Dat laatste maakt path traversal mogelijk, bijvoorbeeld ook met '../' in de vorm '/foo/../bar/' ergens tussenin.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.