Directory Traversal probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C# .Net Developer

Dit ga je doen Het bouwen van Api's; Nieuwe oplossingen bouwen met C# .Net; De huidige software uitbouwen met C# .Net; Meewerken in projecten; Meedenken aan de toekomstplannen en verbeteringen; Onderdeel van het Scrum Team. Hier ga je werken Onze klant is een dienstverlenende organisatie voor diverse soorten organisaties in Nederland. Ze zijn van oorsprong een familiebedrijf en er is een open cultuur. Ze zijn vooruitstrevend op IT gebied en hebben een eigen inhouse development team van circa 11 man. Je komt hier te werken in het subteam .Net Core. Hier werken ze volgens scrum met de nieuwste technieken en

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript developer (ReactJS, NodeJS, T

Functie Het team bestaat momenteel uit ruim 15 collega’s, waarvan ruim de helft in het ontwikkelteam werkzaam is. Er zijn gave plannen om het platform ook te gaan toepassen op bijv. vliegvelden, maar ook internationale groei zit in het verschiet en daarom zijn ze op zoek naar versterking. Als Fullstack JavaScript developer werk je nauw samen met 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creeren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld

Bekijk vacature »

Oracle APEX Ontwikkelaar (3.500-6.000 euro)

Bedrijfsomschrijving Ben jij een getalenteerde Oracle APEX ontwikkelaar met minimaal één jaar ervaring in het ontwikkelen van Oracle APEX-applicaties? Ben je gepassioneerd over het ontwikkelen van bedrijfskritische oplossingen en wil je werken bij een toonaangevend consultancybedrijf? Dan zijn wij op zoek naar jou! Deze organisatie beschikt over zowel inhouse als externe projecten, maar bovenal over een sterk team en netwerk van opdrachten waardoor jij jezelf verder kunt ontwikkelen. Het team bestaat uit een aantal junior en medior developers, maar vooral uit senioren. De business unit managers binnen het team zijn mensen die hun vak verstaan en zelf als Oracle APEX

Bekijk vacature »

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

NodeJS developer

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden, maar hiernaast doe je onderzoek naar de inzet van nieuwe technieken, tools of bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Qua technische kennis zoeken ze iemand die goed op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen, daar zij nu ontwikkelen op NodeJs back-end,

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Full stack Javascript ontwikkelaar

Functie Benieuwd hoe jouw dag eruit ziet? Je komt binnen rond een uur of 10 en dat start je met de morning call. Dit doen we vanaf het hoofdkantoor of op het lab, ligt eraan welk project je mee bezig bent. Na de call en het verdelen van de tickets ga je met je team aan de slag. Rond een uur of 12 is er een goede lunch en ga je smiddags weer lekker door met je werk. De ene keer maak jij een game voor een groot merk om de interactie tussen product en eindgebruiker te vergroten. De andere

Bekijk vacature »

C#.NET-developer - JUNIOR

Functie omschrijving Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Brielle zijn wij op zoek naar een junior developer. Werk jij graag met de volgende tools & technieken? C#, .NET, ASP.NET, MVC en SQL? Kijk dan snel of dit iets voor jou is! Als programmeur bij een productiebedrijf zal je voornamelijk nieuwe software schrijven maar ook bestaande software verbeteren. Verder werk je veel samen in back end projecten met leuke collega's. Bedrijfsprofiel Met een team van ruim 130 personen staan ze elke dag weer klaar om IT en Business te combineren door het ontwikkelen van producten op maat. Er zijn 3 teams,

Bekijk vacature »

SAP Integratie Ontwikkelaar

Ben jij ambitieus in de verdere ontwikkeling van SAP binnen HANOS, en heb je kennis van SAP PI, CPI (SAP integration suite) en of andere middleware tooling? Dan ben jij mogelijk onze nieuwe SAP Integratie (middleware) Ontwikkelaar! Lees snel verder en solliciteer! Wat ga je doen? Als SAP Financieel Consultant ben je, als deel van een gedreven team van interne SAP consultants, de schakel tussen de gebruikersorganisatie en ICT. Je draagt proactief bij aan een optimale aansluiting van de SAP-functionaliteit (een applicatielandschap met o.a. Suite on HANA, Fiori, Hybris, C4C en BO), op de bedrijfsprocessen. Verder ondersteun je de HANOS

Bekijk vacature »

Frontend Developer

Functieomschrijving Voor de NIPV zijn wij opzoek naar een Frontend Developer. Als Frontend Developer ga jij aan de slag om dashboards te bouwen vanuit het datawarehouse. Dit stelt NIPV in staat om snel en eenvoudig bij correcte bedrijfsvoeringsinformatie te kunnen. Je ontwikkelt dashboards in PowerBI, publiceert en onderhoud die, verzameld en verwerkt feedback in overleg met het ontwikkelteam. Naast dashboards ontwikkel en onderhoud je een datamodel in Excel waarmee adviseurs, controllers en analisten in staat worden gesteld om de gegevens uit de dashboards te raadplegen en anders te filteren of bepaalde gegevens nader te verfijnen, zodat verdiepende vragen kunnen worden

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer (Vue.js)

Functie Als Front-end developer ben je uiteindelijk overkoepelend aan de slag voor de 3 ontwikkelteams die ieder aan een specifiek product werken. In samenwerking met de UX-designer en de huidige Front-end developer zorg je voor gebruiksvriendelijke software. Lijkt het jou interessant om complexe problemen op te lossen en feautures naar een hoger niveau te tillen? En vind je het niet erg om oudere delen van de applicaties te refactoren i.c.m. het toevoegen van nieuwe functionaliteiten? Dan komen wij graag met je in contact. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar papieren, maar naar denkniveau, motivatie en zelfredzaamheid)

Bekijk vacature »

Senior PHP developer met ambities tot Software Arc

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »
Cocotj bos

cocotj bos

05/05/2022 16:30:32
Quote Anchor link
Hoi!,

Ik ben bezig met een klein nieuw projectje waar ik een week geleden aan begonnen ben.
Het is cloudsoftware voor op het web geprogrammeerd in PHP. En ik ben dus bezig met de File Manager.
Iedere user krijgt een specifiek mapje op de cloud. Dat is de bedoeling, maar het is niet de bedoeling
dat ze verder uit hun eigen mapje om zo helemaal door het systeem heen te snuffelen. Ik heb al geprobeerd
om realpath() functie te gebruiken, maar hij gaat nogsteeds het user mapje uit. Heel irritant dus. Hier
de code van hoe het er nu uitziet:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
<?php
$root_path
= $_SERVER['DOCUMENT_ROOT']."/cloudsoftware/users/tim/";
$realbase = realpath($root_path);

function
test()
{

  GLOBAL $realbase;

  if(isset($_GET['p']))
  {

    $_SESSION['dir'] = $_GET['p'];
    echo "<script>window.location = '?';</script>";
  }

  if(empty($_SESSION['dir']))
  {

    $realbase = str_replace('\\', '/', $realbase);
  }
else {
    $realbase = $_SESSION['dir'];
  }


  $exp = explode("/", $realbase);
  foreach($exp as $x=>$dirx)
  {

    if(empty($dirx))
    {

      continue;
    }

    $do = "<a href='?p='>";
    for($i=0;$i<=$x;$i++)
    {

      $do .= $exp[$i]."/";
    }

    $do .= "$dirx</a></li>\n";
  }

  chdir($realbase);


}


test();
?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
<?php
function get_root_dir()
{

  // include dir
  GLOBAL $realbase;

  $folder_list = "";
  $file_list  = "";

  $files = scandir($realbase);
  foreach($files as $file)
  {

    if(($file != '.'))
    {

      if(is_dir($realbase.'/'.$file))
      {

        $folder_list .= "<tr>
        <td><hr><a href='?p="
.$realbase.'/'.$file."' style='text-decoration: none; color: #333; font-size: 17px;'><i class='fa-solid fa-folder' style='color:  #2dacff; font-size: 25px;'></i> $file</a></td>
        <td><hr>"
.sizeFormat(filesize($realbase.'/'.$file))."</td>
        <td><hr>"
.date ("F d Y H:i:s.", filemtime($realbase.'/'.$file))."</td>
        <td><hr>ddd</td>
        </tr>"
;

        if(empty(is_dir($realbase.'/'.$file)))
        {

          echo 'go back';
        }
      }
elseif(is_file($realbase.'/'.$file)) {
        $file_list .= "<tr>
        <td><hr><a href='?p="
.$realbase.'/'.$file."' style='text-decoration: none; color: #333; font-size: 17px;'><i class='fa-solid fa-file' style='color: #2dacff; font-size: 27px;'></i> $file</a></td>
        <td><hr>"
.sizeFormat(filesize($realbase.'/'.$file))."</td>
        <td><hr>"
.date ("F d Y H:i:s.", filemtime($realbase.'/'.$file))."</td>
        <td><hr>Delete</td>
        </tr>"
;
      }
    }
  }


  print $folder_list;
  print $file_list;
}


// declare function
get_root_dir();
?>


Heeft iemand een idee wat ik hier precies fout doe? Kan het even niet zo 1..2...3 zien :P

Gr Cocotj
Gewijzigd op 05/05/2022 18:23:40 door Cocotj bos
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 21:59:08
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/05/2022 17:53:02
Quote Anchor link
Kan je jouw code tussen code-tags plaatsen? Zie ook de Veelgestelde Vragen.
Gewijzigd op 05/05/2022 17:53:35 door - Ariën -
 
Cocotj bos

cocotj bos

05/05/2022 18:08:44
Quote Anchor link
- Ariën - op 05/05/2022 17:53:02:
Kan je jouw code tussen code-tags plaatsen? Zie ook de Veelgestelde Vragen.


Hier tussen code tags:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
<?php
$root_path
= $_SERVER['DOCUMENT_ROOT']."/cloudsoftware/users/tim/";
$realbase = realpath($root_path);

function
test()
{

  GLOBAL $realbase;

  if(isset($_GET['p']))
  {

    $_SESSION['dir'] = $_GET['p'];
    echo "<script>window.location = '?';</script>";
  }

  if(empty($_SESSION['dir']))
  {

    $realbase = str_replace('\\', '/', $realbase);
  }
else {
    $realbase = $_SESSION['dir'];
  }


  $exp = explode("/", $realbase);
  foreach($exp as $x=>$dirx)
  {

    if(empty($dirx))
    {

      continue;
    }

    $do = "<a href='?p='>";
    for($i=0;$i<=$x;$i++)
    {

      $do .= $exp[$i]."/";
    }

    $do .= "$dirx</a></li>\n";
  }

  chdir($realbase);


}


test();
?>


dit zorgt ervoor dat er een sessie word aangemaakt als je in je File Manager zit,
En dat je beweegbaar door de bestanden heen kan. Maar je kan dus ook uit je usermap en dat is niet de bedoeling.

Hier een stuk code van hoe de bestanden worden gelist:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
<?php
function get_root_dir()
{

  // include dir
  GLOBAL $realbase;

  $folder_list = "";
  $file_list  = "";

  $files = scandir($realbase);
  foreach($files as $file)
  {

    if(($file != '.'))
    {

      if(is_dir($realbase.'/'.$file))
      {

        $folder_list .= "<tr>
        <td><hr><a href='?p="
.$realbase.'/'.$file."' style='text-decoration: none; color: #333; font-size: 17px;'><i class='fa-solid fa-folder' style='color:  #2dacff; font-size: 25px;'></i> $file</a></td>
        <td><hr>"
.sizeFormat(filesize($realbase.'/'.$file))."</td>
        <td><hr>"
.date ("F d Y H:i:s.", filemtime($realbase.'/'.$file))."</td>
        <td><hr>ddd</td>
        </tr>"
;

        if(empty(is_dir($realbase.'/'.$file)))
        {

          echo 'go back';
        }
      }
elseif(is_file($realbase.'/'.$file)) {
        $file_list .= "<tr>
        <td><hr><a href='?p="
.$realbase.'/'.$file."' style='text-decoration: none; color: #333; font-size: 17px;'><i class='fa-solid fa-file' style='color: #2dacff; font-size: 27px;'></i> $file</a></td>
        <td><hr>"
.sizeFormat(filesize($realbase.'/'.$file))."</td>
        <td><hr>"
.date ("F d Y H:i:s.", filemtime($realbase.'/'.$file))."</td>
        <td><hr>Delete</td>
        </tr>"
;
      }
    }
  }


  print $folder_list;
  print $file_list;
}


// declare function
get_root_dir();
?>
Gewijzigd op 05/05/2022 18:09:19 door cocotj bos
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

06/05/2022 12:21:00
Quote Anchor link
Je gebruikt wel '.' voor de huidige directory maar controleert niet op '..' voor een bovenliggende directory. Dat laatste maakt path traversal mogelijk, bijvoorbeeld ook met '../' in de vorm '/foo/../bar/' ergens tussenin.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.