Elke user speciaal, nummer meegeven

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Intern - Junior PHP ontwikkelaar in fris en jong t

Bedrijfsomschrijving Werk jij graag een in fris, flexibel en jong team? Bij ons ben jij vrij om te bepalen waar jij het liefst werkt en op de vrijdag komen wij gezellig bij elkaar op kantoor. Flexibiliteit en vrijheid zijn bij ons de norm en dat geeft jou de ruimte en energie om het beste uit jezelf te halen! Ons team bestaat uit vijf enthousiaste collega's die jou graag ondersteunen in zowel je persoonlijke als professionele ontwikkeling. Met twee ervaren Senior Developers als mentoren ben jij in goede handen. Wij zien onszelf als een vriendengroep die gezamenlijk werken aan iets moois

Bekijk vacature »

C++ Developer

Functieomschrijving Ben jij als software engineer toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor het maken van de procesbesturingsoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Ontwerpen, programmeren en testen van productaanpassingen; Implementeren van nieuwe productreleases in de projectteams; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden,

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving: De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van bromen snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie.De opdracht bestaat uit: het programmeren van de diverse modules;het tijdens demo's tonen van de

Bekijk vacature »

Front end developer binnen de consultancy

Functie Je komt in een team met ambitieuze developers die de passie voor Front-End met jou delen. Samen ga je aan de slag met leuke en leerzame opdrachten. Het team heeft een eigen budget en financiën en zij bepalen zelf hoe dat besteed en investeert wordt. Je gebruikt tools als JavaScript, Node.js, React, Angular, Typescript en Vue.js wanneer je werkt aan de opdrachten. Daarnaast zul je veel leren van je collega’s en gezamenlijk een leuke tijd doorbrengen tijdens activiteiten zoals wintersport, hackatons en conferentiebezoeken. Je krijgt niet alleen de mogelijkheid Front-End te ontwikkelen, maar ook vooral jezelf. Dit kan behaald

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Lead Webdeveloper

Als Lead webdeveloper bij KUBUS ben je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de webapplicatie en services van BIMcollab. In je rol als lead developer zoek je als vanzelf op een creatieve manier naar het optimum tussen benodigde implementatie-tijd, de performance van de applicatie en een snelle go-to-market van features, aansluitend bij onze geautomatiseerde test- en release train. Hierbij bewaak je in samenwerking met de andere senior ontwikkelaars in je team de architectuur van de applicatie en adviseer je de product owner over noodzakelijke refactoring om de onderhoudbaarheid van het platform te verbeteren. Ons

Bekijk vacature »

Senior Node.js developer Digital Agency

Functie Door de groei van de organisatie zijn ze op zoek naar een Tech Lead. Als tech lead ben jij verantwoordelijk Als Back end Node.js developer kom je terecht in een van de 8 multidisciplinaire teams in het projectenhuis. Afhankelijk van jouw interesses, wensen en capaciteiten word je bij projecten en onderwerpen naar keuze betrokken. Als ervaren ontwikkelaar zul jij vaak leiding nemen in de projecten en in het team een aanvoerder zijn van technische discussies. Uiteindelijk wil jij natuurlijk de klantwensen zo goed mogelijk vertalen naar robuuste code. De projecten kunnen varieren van langlopende- tot kleinschalige trajecten. Voorheen werkte

Bekijk vacature »

Mendix Developer

Functie Wat ga je doen als Mendix Developer? We leven in een wereld die snel ontwikkelt en veranderd, ook nemen bedrijfsbelangen toe en blijken risico’s moeilijker in te schatten, daarom wij op zoek naar Junior, Medior en Senior Developers die bedrijven kunnen helpen met hun screeningproces en zorgen dat deze efficiënt en 100 procent AVG compliant is. Het concept achter Mendix is duidelijk. De klant heeft een vraag/probleem. Dit kunnen we door middel van slimme software oplossen. In plaats van te werken met de nieuwste technieken en tools, wordt er gekozen voor het implementeren en maken van software dat op

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een software bedrijf in omgeving Breda zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het huidige team developers zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. De klanten van dit groeiende bedrijf zitten door heel Europa en jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Het samenstellen van de software op basis van de input vanuit de klant (T-SQL & C#.NET). Het bezoeken van klanten om de processen en mogelijkheden in kaart te brengen. Het ontwerpen van databases met T-SQL als programmeer laag.

Bekijk vacature »

Node.js developer looking for a challenging consul

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Software Developer PHP JavaScript Python HBO SQL

Samengevat: Wij zijn een softwarebedrijf voor Autodealers. Ben jij een Medior of Senior Software Developer? Heb je ervaring met PHP, JavaScript of Python? Vaste baan: Java.Developer Software HBO €3.000 - €5.200 Bij ons op de werkvloer is er een positieve en informele sfeer. Naast een goede begeleiding en een enthousiaste klantenkring biedt deze werkgever een prettige omgeving met zeer afwisselende werkzaamheden. Houd jij van aanpakken en denk je dat je deze uitdaging aankunt? Dan zoeken wij jou! Zij werken voor grote klanten. Zij doen omvangrijke projecten die we bij deze werkgever op kantoor realiseren (geen detachering). Zij werken met state-of-the-art

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij hebben drie scrumteams. Het eerste team focust zich op het stukje hardware wat wij in huis doen. Zij maken als team o.a. gebruik van C++. De andere twee scrumteams zijn allebei bezig met data verwerking en maken hierbij in de backend gebruik van C# .NET / .NET Core. Het verschil tussen deze teams is dat één team de data verwerking doet voor de mobiele applicatie. Zij werken hierbij dus ook met Xamarin. Het andere team focust zich op de webapplicaties en maakt hierbij ook gebruik van ASP.NET MVC. Op basis van jouw ambities en kwaliteiten kijken wij samen

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Developer

Functieomschrijving PHP Developer met brede ervaring gezocht! Ben jij een Full Stack PHP Developer met brede ervaring die toe is aan een volgende stap? Lees dan snel verder! Voor onze eindklant in de regio Nunspeet zijn wij op zoek naar een ervaren PHP Developer die het IT Team van deze organisatie gaat versterken. Wij zoeken een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die er voor gaat zorgen dat deze innovatieve organisatie de volgende stap gaat maken. Om deze functie goed uit te kunnen voeren moet je communicatief goed zijn en in staat zijn om zelfstandig problemen op te lossen. Daarnaast bestaat

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Wouter K

Wouter K

13/12/2007 13:22:00
Quote Anchor link
Hey,


Na het topic van mijn loginsysteem made by jan koehoorn, heb ik dus ook user's en ik wil dat elke user nu een uur krijgt.
Het gaat eigenlijk zo.
Elke klant komt een dag op bezoek, en op een bepaald uur,

Nu de user's bestaan al, maar hoe kan ik het aanpassen dat alle user's een Dag, en uur krijgen (handmatig invullen.)


Weet iemand dit ?

mvg
systeem : http://wouter.php-design.be/nieuwelogin/index.php
 
PHP hulp

PHP hulp

01/06/2024 17:26:32
 
Joren de Wit

Joren de Wit

13/12/2007 13:25:00
Quote Anchor link
Dan zou ik de klant een begin en eindtijd geven. Dus twee DATETIME kolommen met respectievelijk 'begin' en 'eind'.

Met die twee gegevens is alles vastgelegd...
 
Wouter K

Wouter K

13/12/2007 13:27:00
Quote Anchor link
Kan je dat soms even bouwen in het script ofzw want van dat ken ik persoonlijk heel weinig
 
Joren de Wit

Joren de Wit

13/12/2007 13:30:00
Quote Anchor link
Wat wil je precies bereiken met 'het toekennen van een uur' aan een klant? Dat moet je je eerst afvragen voordat je iets nuttigs aan je database of script kunt veranderen.
 
Bart van der veen

bart van der veen

13/12/2007 13:31:00
Quote Anchor link
een veld is voldoende, php kan het uur verschillen wel uitrekenen. Tijd mee selecteren in je query en dan een extra if opnemen. Kan misschien ook wel in een query maar ik weet ff zosnel niet hoe...
 
Wouter K

Wouter K

13/12/2007 13:42:00
Quote Anchor link
Bedoel je een veld in sql maken en uitlezen van DB
 
Joren de Wit

Joren de Wit

13/12/2007 13:45:00
Quote Anchor link
Quote:
Elke klant komt een dag op bezoek, en op een bepaald uur,
Het lijkt mij dat het hier gaat om afspraken? Je kunt ervoor kiezen om alleen de begintijd van een afspraak op te slaan als datumtijd-stempel in een DATETIME veld. Van die datumtijd-stempel kun je met HOUR() heel eenvoudig het uur bepalen...

Maar wellicht dat het ook handig is om een eindtijd op te slaan. Op die manier weet je ook direct wanneer je je volgende afspraak kunt plannen...
 
Bart van der veen

bart van der veen

13/12/2007 13:46:00
Quote Anchor link
ja in princiepe wel

ik bedoel een kolom (niet een veld, dat is een waarde) maken in de mysql tabel die gebruikt voor je users, en die waarde lees je uit met je query en die kun je dan controleren met een if/else statement.
 
Wouter K

Wouter K

13/12/2007 13:51:00
Quote Anchor link
Neen, want er zijn nooit nooit doorlopende afspraken en op donderdag nemen ze de telefoon zelfs niet op...


Dus het is niet druk druk agenda
 
Joren de Wit

Joren de Wit

13/12/2007 13:52:00
Quote Anchor link
bart van der veen schreef op 13.12.2007 13:46:
ik bedoel een kolom (niet een veld, dat is een waarde) maken in de mysql tabel die gebruikt voor je users, en die waarde lees je uit met je query en die kun je dan controleren met een if/else statement.
Als het inderdaad afspraken betreffen is het niet verstandig om deze gegevens in de users tabel op te slaan.

Gebruik dan gewoon een aparte tabel waarin je alle afspraken vastlegt. Op die manier is het ook mogelijk om meerdere afspraken met dezelfde klant te maken etc...
 
Wouter K

Wouter K

13/12/2007 14:15:00
Quote Anchor link
Eigenlijk is het systeem zo

dat klanten inloggen (geen verplichting)

en dat we dan zo de klant herhinneren aan zijn afspraak,

de klant kiest of hij meewerkt aan dit alles of niet,..
 
Joren de Wit

Joren de Wit

13/12/2007 14:20:00
Quote Anchor link
Maar voordat je een klant kunt herinneren aan een afspraak, zul je die afspraak toch eerst opgeslagen moeten hebben...
 
Wouter K

Wouter K

13/12/2007 18:23:00
Quote Anchor link
Ja, maar dit kan ik zelf niet maken :(
 
Joren de Wit

Joren de Wit

13/12/2007 18:26:00
Quote Anchor link
Hoezo niet? De eerste stappen zijn je in dit topic al gegeven lijkt me...

Dus nogmaals:
- Voor jezelf formuleren wat je precies wilt
- Je database naar die wensen aanpassen
- Je PHP scripts schrijven...
 
Wouter K

Wouter K

13/12/2007 18:45:00
Quote Anchor link
Met het laatste zal het dus fout gaan

Ik denk wel dat ik ong wat en hoe,
formuleren wat ik wil
- Elke klant krijgt een dag en uur wanneer hij op afspraak komt.
- Klant ziet dit op de inlogpagina als hij inlogd.

Het structuur DB
Ik lees elke user met het 'ID' uit en maak een extra tabel onder

- ID
- username
- password
- afspraakuur
- afspraakdag

Het script
RUW GESCHETST !
<php

// maak connectie met database
// check wie het is die inlogt
// uitlezen database
// show

//afsluiten
?>

en dan dus mijn loginpagina,


Klopt dit ong, ?
 
Joren de Wit

Joren de Wit

13/12/2007 19:02:00
Quote Anchor link
Database structuur klopt niet. Dat zou er zo uit horen te zien:

gebruikers
-------
id
username
password

afspraken
------------
id
gebruiker_id
tijdstip

Waarbij tijdstip een DATETIME kolom is. Je slaat dus geen uur en dag apart op, maar je slaat gewoon een datumtijd-stempel van het begin van de afspraak op in de kolom tijdstip.

Wat betreft het php script: je weet wie er ingelogd is via de sessievariabele die je tijdens het inloggen aanmaakt. Vervolgens kun je de gegevens van de afspraak uit de database uitlezen.
 
Wouter K

Wouter K

13/12/2007 19:06:00
Quote Anchor link
ah dus op toevoeging van het script komt er een extra tabel bij ,

nu hoe check ik het id ?

stel

1. jos vermeulen

afspraak

1. 11-02-2008 14.00


Dus eerst zien wie het is, kan ik via username he, in een var en dan zien via
$_POST['username'] maar nu hoe haal ik het ID uit het username of hoe doe ik dat via een sql


SELECT FROM afspraken ID

dat zou ik nog , en dan eerst de naam checken dat is wat ik niet kan of weet hoe

Dus de sql maken en de gegevens uitlezen,


Mocht je dit willen doen voor mij ?


dit kan me mss helpen
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php
session_start();
ini_set('display_errors', 1);
error_reporting(E_ALL);

//onderstaand bestandje zorgt voor de verbinding met de database.
require_once 'connect.php';
$sql_ansi = "SET SESSION sql_mode = 'ANSI'";
if(!mysql_query($sql_ansi)){
    echo 'werkt niet in ANSI modus';
    }

//query voor bekijken of er al iemand met dit ip eerder op de dag online is geweest
$getsql = "
    SELECT
        id
    FROM
        visitors
    WHERE
        ip = '"
.$_SERVER['REMOTE_ADDR']."'
    AND
        DATE(online) = CURDATE()"
;
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Wouter K
 
Joren de Wit

Joren de Wit

13/12/2007 19:27:00
Quote Anchor link
Quote:
ah dus op toevoeging van het script komt er een extra tabel bij
Nee, het aantal tabellen blijft gelijk. Enkel als een nieuwe klant zich registreert, maak je ook een nieuw record aan in de tabel met afspraken waarin de afspraak gegevens voor die klant staan.

Verder, bij het inloggen wordt aan de hand van de ingevulde gebruikersnaam en wachtwoord het id van de gebruiker uit de database gehaald. Enkel als het inloggen lukt, wordt dit id opgeslagen in $_SESSION['id'].

Na het inloggen weet je dus wie er ingelogd is aan de hand van deze sessievariabele. Deze kun je dan vervolgens ook weer gebruiken om de afspraak gegevens uit de database te halen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$sql
= "
    SELECT DATE_FORMAT(tijdstip, '%d-%m-%Y %H:%i') AS formatted_date
    FROM afspraken
    WHERE gebruiker_id = "
.$_SESSION['id'];

// Query uitvoeren en resultaat fetchen...
?>

Nu komt het tijdstip van de afspraak van de ingelogde gebruiker uit de database rollen in het formaat dd-mm-yyyy hh:mm.

Natuurlijk is dit maar een voorbeeld en zul je het zelf compleet naar je eigen wensen aan moeten passen...
 
Wouter K

Wouter K

13/12/2007 19:42:00
Quote Anchor link
mysql fetchen goh zal ik wel nog wat moeten leren ,

Hoe is het dan ?

$id = $_POST['naam'] == $_POST['id']

of weet ik veel wat heb dit nog nooit gedaan blanche, en veel wijzer word ik niet(wel). Ik snap nog steeds niet dat je in de tabel members geen nieuwe tabel mag maken afspraken..


myndb
-----------
members
afspraken

zo is het toch ?,

Ik zal al zeker eens kijken, ga er iemand bij roepen,.

mvg
 
Joren de Wit

Joren de Wit

13/12/2007 19:49:00
Quote Anchor link
Maak voor jezelf eerst eens het onderscheid tussen database, tabel en kolom.

Een database bevat tabellen en tabellen bevatten kolommen:

database
======

table
----------
column1
column2

table2
----------
column3

Je hebt dus uit eindelijk 2 tabellen. In die tabellen staan allerlei records. In de gebruikers tabel staan allemaal staat er voor elke gebruiker 1 record etc...
 
Wouter K

Wouter K

13/12/2007 20:03:00
Quote Anchor link
Ok, dat bedoelde ik ook,

Heb iemand gevonden die me altijd kan helpen op msn, strx of morgen begin ik eraan,

mvg

dit wordt dan wrs de sql

$sql = mysql_query("SELECT * FROM members WHERE naam="'.$gebruiker_naam."'");
$row = mysql_fetch_array($sql);

mysql_query("UPDATE members SET registratie_uur='".$row['afspraak_uur']."'");
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.