Installatie Zend framework

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior/Lead Python developer

Functie Samen met je team, bestaande uit een senior, 2 mediors en één junior ontwikkelaar ga je op een Agile-gebaseerde aanpak werken aan hun software. Je hebt oog voor kwaliteit, risico’s en klantbelang. Communicatie met je collega’s en waar nodig ook met klanten speelt een belangrijke rol in het bereiken van een succesvol resultaat. Als persoon ben je slim, krijg je dingen voor elkaar en ga je resultaatgericht te werk. Binnen het development team is er veel zelfstandigheid, los van de stand-up (10:00 uur) en zo nu en dan pair-programming sessies. Technieken die zij gebruiken zijn o.a. Python, Django, MySQL,

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving PHP Software Developer gezocht! Voor een organisatie in de regio Zeist die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in een scrumteam aan de ontwikkeling van een medicatiebewakingssysteem; Meedenken over de mogelijkheden en onmogelijkheden van projecten;

Bekijk vacature »

WordPress & Azure Developer

Dit ga je doen Zowel front- als back-end development aan de online website omgeving; Het up-to-date houden van alle WordPress-sites; Koppelingen maken tussen applicaties; Meedenken en adviseren over verbeteringen; Development door middel van WordPress, Javascript, HTML en CSS; Werken binnen Scrum/Agile team. Hier ga je werken Voor een grote overheidsinstelling in Den Haag zijn wij opzoek naar een WordPress developer, met kennis en ervaring op het gebied van Azure. De organisatie zit in een grote transitie waarbij de gehele website/online omgeving vernieuwd zal gaan worden. Binnen dit Scrum/Agile team ben je verantwoordelijk voor deze grote migratie/ombouw van de omgeving. De

Bekijk vacature »

Traineeship Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij start via ons bij deze opdrachtgever als Trainee Java ontwikkelaar, tijdens het traineeship ga je in 1 jaar van de basis naar professioneel Java ontwikkelaar. Je start samen met een groep trainees, volgt de aangeboden cursussen en gaat aan de slag bij één van onze opdrachtgevers. Na een aantal maanden volgt de volgende opdracht. Door de groei in jouw rol kom je op steeds complexere opdrachten terecht. Veel afwisseling dus. Collega’s met ervaring helpen je bij deze groei en samen met jouw coach ga je een persoonlijke leerplan opzetten om jou

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

Als Senior PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn en coach je andere developers op de hard en soft skills. Wat doe je als Senior PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om

Bekijk vacature »

C# .NET Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Gezocht: Software Developer C# .NET voor een dynamische organisatie! Ben je onlangs afgestudeerd of ben je toe aan de volgende stap in je professionele carrière? Lees dan verder! We zijn momenteel op zoek naar een Software Developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging en die onze eindklant in de regio Arnhem kan versterken. In deze functie werk je aan verschillende projecten en bezoek je vaak klanten. Je kunt een rol verwachten met veel uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid. Bedrijfsprofiel Binnen welke organisatie ga je aan de slag? Je gaat werken bij een organisatie die zich specialiseert in het

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie As a .NET developer you work together in a multidisciplinary development team with 1-2 Senior .NET developers, two front-end developers, Data Scientists and one UX designer. As a team you work on developing a Cloud based application and making this application more stable. Unit testing will also become very important in your new position. Together with the Senior .NET developer you will be responsible for developing the API. You work with a lot of data and occasionally there will also be data issues and some queries will have to be run. This means that you will work a lot

Bekijk vacature »

Software Developer (Junior functie)

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een Software Developer! Sta jij in de startblokken om je carrière te beginnen en kan je niet wachten om toffe software te gaan ontwikkelen? Kortom, ben je onlangs afgestudeerd of sta je op het punt om je papiertje te behalen? Voor een IT dienstverlener dat gespecialiseerd is in Microsoft technologie zijn wij op zoek naar C#.NET Developers. Het bedrijf heeft meerdere klanten in regio Utrecht waar je permanent kan komen te werken. Kom je liever te werken bij een klein softwarebedrijf of bij een groot consultancy bureau? Dat is helemaal aan jou de keuze!

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Je bent verantwoordelijk voor de warehouse applicatie die een integratie heeft met de PLC laag; Je ontwikkelt in C#/.Net; Je werkt mee aan de migratie naar .NET 6; Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interfaces en het visualiseren van componenten; Je denkt mee over het design voor business oplossingen; Je bent verantwoordelijk voor het testen van de gebouwde oplossing. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Software Developer. Zij zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van

Bekijk vacature »

Front-end (Angular) developer - remote werken

Functie Als Front-end (Angular) developer ga je aan de slag met het uitbouwen van hun webapplicatie, als één van de front-end experts ga je samen met collega’s in een devops team werken aan een nieuw front-end voor hun calculatie oplossing. Binnen de calculatiesoftware kunnen meerdere professionals tegelijk samenwerken, 3D calculaties uitvoeren en ook inzien met de benodigde specifieke details. Deze software wordt veel ingezet om projectbeschrijvingen en kosten in kaart te brengen, en tijdens de uitvoering te bewaken. Maar hiernaast liggen er in de toekomst veel meer plannen op het gebied van front-end in de andere applicaties. Genoeg te doen

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP

Functie Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als PHP developer en zoek je een leuke platte organisatie? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

Hands-on Solution Architect / Software Architect (

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Solution Architect / Software Architect op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je werkt samen met gedreven DevOps teams, bestaande uit frontend, backend en middleware developers, testers, UX-designers. Samen met de teams ben je continu op zoek naar de beste oplossingen voor onze klanten. Als Solution Architect onderzoek

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Veel begeleiding en de kans om je verder te ontwikkelen als software developer. Dat kunnen wij jou bieden bij deelname aan deze leuke traineeship. Je krijgt een mentor toegewezen die jou alle kneepjes van het vak leert. Heb jij al wat ervaring als software developer? Daar worden wij heel blij van! Lees snel verder! Bedrijfsprofiel Als software developer neem je deel aan een trainings programma in de omgeving van Haarlem waar je persoonlijk wordt begeleidt, zodat je alle kneepjes van het vak leert. Aan de hand van jouw kennis en ervaring krijg je een persoonlijk opleidingstraject. Je gaat

Bekijk vacature »

Full Stack Java ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor de politie zijn wij op zoek naar een Full stack Java ontwikkelaar. Als ervaren full stack Java ontwikkelaar binnen de gewenste deadlines meewerken aan de totstandkoming van de gewenste werkzaamheden. Taken Upgraden van GeoServer, SOLR, Oracle Spatial database, Tomcat Migreren Oracle Spatial naar PostgreSQL/PostGIS Migreren SOLR naar ElasticSearch Geografische gegevens op het interne netwerk beschikbaar maken Doorontwikkelen en actualiseren van de geografische services Het up to date brengen van de CI/CD pipeline, samen met medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de CI/CD tooling Aanspreekbaar op de solution architectuur en stemt die met collega's in het cluster Geo De opdracht

Bekijk vacature »
Synaps Framework

Synaps Framework

21/09/2010 21:38:52
Quote Anchor link
Hiephoi,

Weet niet of dit de beste plaats is, maar dit was de enige plek waar ze over frameworks praten in de omschrijving.

Mijn vraag: Is het echt noodzakelijk te gaan rond kutten met een .bat bestand om te kunnen werken met het zend framework? Ik zit al die documentatie te lezen en ze hebben het alleen over dat .bat bestand welke je nodig hebt om te kunnen extracten?

Is er geen normale weg; hieronder versta ik dat ik die zooi upload en een index pagina kan aanmaken welke het MCV gedeelte aanroept.

Ik heb het al een keer geprobeerd met zend studie. Echter maakt deze zon rare constructie aan dat mijn hele host over de zeikt raakt met 505 errors.

Enige posts die ik kan vinden over hoe ik het graag wil hebben stammen uit 2008. Met wel te verstaan verouderde zend framework.

Ik hoor hier wel vaker dingen over het zend framework dus hopelijk kan iemand mij uitleggen hoe ik het aan de praat ga krijgen!

Cheers in advanced.
 
PHP hulp

PHP hulp

10/05/2024 05:26:13
 
Jelmer -

Jelmer -

21/09/2010 22:58:01
Quote Anchor link
Volgens mij zijn die .bat bestanden alleen maar onderdeel van Zend_Tool, wat vooral bedoeld is om via een interface de configuratie te veranderen (?) en snel template-bestanden voor je controllers en models te maken. ZF zelf is en blijft gewoon PHP code, uploaden, ervoor zorgen dat het ergens staat, bij voorkeur in je include path, en zorgen dat Apache (of PHP, als je cgi gebruikt) de bestanden kan lezen (en uitvoeren?) zou voldoende moeten zijn.
 
Synaps Framework

Synaps Framework

21/09/2010 23:01:55
Quote Anchor link
Jelmer, met het uploaden bedoel je dus het gehele Zend mapje uploaden waar alle classes instaan? Hoe bepaal ik die include path? Is dat een folder buiten de root? Zoja kan ik dat zelf aanmaken of moet dat via mijn host? Daarnaast mis ik nog een stuk script waarmee ik het geheel kan aanroepen en het MCV gebeuren start. Heeft iemand daar een voorbeeld van?
 
Hipska BE

Hipska BE

21/09/2010 23:06:19
Quote Anchor link
Voorbeeld kan je vast wel bij tutorials vinden.

En je php classes e.d. (dus ook die van Zend) zet je bij voorkeur altijd buiten de webroot, zodat mensen er niet zomaar via http aankunnen. Bij een goede host kan je dat via de ftp (of ssh) verbinding. Indien niet, dan heb je pech en zul je ze wel in de webroot moeten zetten.
 
Jelmer -

Jelmer -

21/09/2010 23:15:09
Quote Anchor link
Je kan ook heel include_path even achterwege laten als je niet weet wat het is, en gewoon "include" gebruiken zoals je dat dan waarschijnlijk wel kent, door ernaar te verwijzen.

Heb je tutorials over ZF gelezen? Ik meende dat je een bootstrap.php moet maken (of dat dat in iig handig is) en daarin een autoloader aanmaakt, zodat je in ieder geval van het includen van de rest van het framework niet meer hoeft om te kijken. Verder zal je een front-controller moeten aanmaken, en die aan je mvc moeten hangen. En bootstrap.php zal je in index.php moeten includen en daar zal je de frontcontroller moeten starten oid. index.php is immers het bestand waar meestal alles begint.

Maar dit zit toch wel ergens in een examples-mapje wanneer je ZF download? En anders staat het sowieso in een tutorial.
 
Synaps Framework

Synaps Framework

22/09/2010 21:55:15
Quote Anchor link
Heb ik het geheel zo ongeveer aan de praat, beland ik bij het .htaccess bestand.

Omdat mijn host op windows servers werkt gebruik ik IsapiRewrite4.ini voor de rewrite rules. Echter, als ik dan de condities upload zoals het in de documentatie staat krijg ik een dikke 404 error.

Iemand hier ook problemen mee gehad?

.htaccess
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
RewriteEngine On
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -s [OR]
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -l [OR]
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -d
RewriteRule ^.*$ - [NC,L]
RewriteRule ^.*$ /index.php [NC,L]


Misschien handig om mijn structuur erbij te zetten? het mapje wwwroot is mijn root zoals de naam je misschien al heeft doen vermoeden

Afbeelding
Gewijzigd op 22/09/2010 22:11:22 door Synaps Framework
 
Pim -

Pim -

22/09/2010 23:17:10
Quote Anchor link
.htaccess werkt slechts op apache. Google hier eens op
 
Synaps Framework

Synaps Framework

22/09/2010 23:18:15
Quote Anchor link
Synaps Framework op 22/09/2010 21:55:15:
Omdat mijn host op windows servers werkt gebruik ik IsapiRewrite4.ini voor de rewrite rules.


Wat ik hierin zet werkt precies hetzelfde als in een .htaccess bestand.
 
Jelmer -

Jelmer -

23/09/2010 00:03:17
Quote Anchor link
Kan je index.php wel rechtstreeks aanroepen? Wat als je die slash voor index.php weghaalt? Wordt die 404 gemaakt door IIS, of door ZF zelf? Wat als je de handelingen op http://framework.zend.com/wiki/display/ZFDEV/Configuring+Your+URL+Rewriter volgt?
Gewijzigd op 23/09/2010 00:04:37 door Jelmer -
 
Synaps Framework

Synaps Framework

23/09/2010 09:33:14
Quote Anchor link
Jelmer. Nee dat kon niet. de root, dus http://www.site.nl veranderde in een 404.
Echter, heb ik naar je link bekeken. Ik heb de rewrite nu wat veranderd, en nu kan ik de pagina wel openen, maar de rest niks. zoals http://www.site.nl/test/.

Mijn Rewrite is momenteel:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule !\.(js|ico|gif|jpg|png|css)$ index.php


Ik heb de setHttpResponseCode(*); uitgecommenteerd, dus ik neem aan ZF de header niet verzend.
 
Niels K

Niels K

23/09/2010 10:22:30
Quote Anchor link
Je krijgt een witte pagina bedoel je?
 
Synaps Framework

Synaps Framework

23/09/2010 10:30:20
Quote Anchor link
Nee ik krijg een 404
 
Niels K

Niels K

23/09/2010 10:33:31
Quote Anchor link
Ok. En wat is je error handler tot nu toe?
 
Synaps Framework

Synaps Framework

23/09/2010 10:37:46
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php
class ErrorController extends Zend_Controller_Action {

    public function errorAction() {
        $errors = $this->_getParam('error_handler');
 
        switch ($errors->type) {
            case
Zend_Controller_Plugin_ErrorHandler::EXCEPTION_NO_ROUTE:
            case
Zend_Controller_Plugin_ErrorHandler::EXCEPTION_NO_CONTROLLER:
            case
Zend_Controller_Plugin_ErrorHandler::EXCEPTION_NO_ACTION:
                // 404 error -- controller or action not found
                //$this->getResponse()->setHttpResponseCode(404);

                $this->view->message = 'Page not found';
                break;

            default:

                // application error
                //$this->getResponse()->setHttpResponseCode(500);

                $this->view->message = 'Application error';
                break;
        }

 
        $this->view->exception = $errors->exception;
        $this->view->request   = $errors->request;
    }
}

?>
 
Pim -

Pim -

23/09/2010 11:45:02
Quote Anchor link
Maar krijg je die 404 van apache of gaat het wel door het ZF?

Toevoeging op 23/09/2010 11:45:02:

Maar krijg je die 404 van apache of gaat het wel door het ZF?
 
Niels K

Niels K

23/09/2010 11:53:47
Quote Anchor link
En als je die cases even opdeelt, welke specifieke error krijg je dan?

Route, controller of action?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.