Lek?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Machine Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Machine Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Machine Software Developer ben je verantwoordelijk voor: - Je ontwerpt, ontwikkelt en debugt software voor machinebesturingssystemen en complexe landbouwmachines; - Je stelt gebruikersinterfaces op (cabinedisplays); - Op termijn ga je softwareprojecten leiden voor specifieke machines; - Inclusief planning, documentatie en validatie; - Om specificaties te verifiëren

Bekijk vacature »

Front-end developer wanted! (Angular, React, Vue.j

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Junior Low-code ontwikkelaar gezocht omgeving Arnh

Bedrijfsomschrijving Wij zijn een dynamisch IT-bedrijf dat zich richt op het stroomlijnen van bedrijfsprocessen en het creëren van ondersteunende applicaties. Onze kracht ligt in het combineren van zakelijk inzicht met IT-expertise via gestroomlijnde procesontwerpen en wendbare applicatieontwikkeling met behulp van Low-code technologieën. Als jonge professional krijg je de kans om samen te werken met een team van 15 deskundige collega's, verspreid over nationale en internationale locaties. We bieden je een leerzame omgeving waar je je vaardigheden kunt ontwikkelen en groeien in je rol als Low-code ontwikkelaar. Word jij onze nieuwe Junior Low-code Ontwikkelaar (OutSystems)? Versterk ons team en draag bij

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn ze op zoek naar een Technische front end developer. Momenteel hun front end back end team gescheiden aan het werk. Hier willen ze verandering in krijgen. Omdat ook veel interne applicaties ontwikkeld worden zoeken ze iemand die hen kan helpen om de interne applicaties te voorzien van de juiste Vue.js componenten. Zodoende willen ze de interactie tussen front end en back end versoepelen en de volgende stap binnen het platform gaan zetten. Deze componenten die jij ontwikkeld zullen in elk project gebruikt worden. Het back end team bestaat momenteel uit 8 ontwikkelaars

Bekijk vacature »

Airport Developer / System engineer

De functie Als onze nieuwe Airport Developer / System Engineer is je doel om uit nieuwbouw- en onderhoudsprojecten maximale waarde te creëren voor Schiphol Group en haar stakeholders. Vanuit je visie en expertise, maar ook (technologische) ontwikkelingen, wetgeving en beleid vertaal je klantwensen naar een gedegen programma van eisen. In de planontwikkelingsfase werk je nauw samen met Plan Ontwikkelaars om je kennis in te brengen ten behoeve van de kwaliteit van het investeringsvoorstel. Je overlegt met diverse partijen, stelt de vraag achter de vraag en verbindt zo de belangen van de luchthaven, proceseigenaar en asseteigenaar om tot een gedragen ontwikkelopgave

Bekijk vacature »

.NET Developer Medior Senior

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Herbruikbare componenten maken; Testen; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als .NET Developer kom jij terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als .NET Developer werk jij aan het ontwikkelen van verbeterde software voor

Bekijk vacature »

Delphi Programmeur

Functie omschrijving Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in kantoor-bedrijfssoftware en zit gevestigd in omgeving Numansdorp. Als programmeur ben jij bij dit bedrijf met het volgende bezig; Je vertaalt technische en functionele ontwerpen naar kwalitatieve software. Je ontwikkelt, ontwerpt en test software. Je maakt daarbij veel gebruik met de volgende tools & technologieën: Delphi 10.3 (Rio), QuickReport 6. Je krijgt in deze rol veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Je levert projecten van A - Z op, en werkt daarbij projectmatig en gestructureerd. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf richt zich op maatwerk software oplossingen. Deze software oplossingen worden ingezet in de financiële branche. Het betreft een

Bekijk vacature »

Java Developer bij een jonge groeiende organisatie

Bedrijfsomschrijving Vind jij het als Java developer ook zo belangrijk dat een bedrijf je de ruimte en tijd geeft voor persoonlijke ontwikkeling? Dan zit je hier helemaal goed. Deze jonge organisatie is opgericht in 2018 en is ondertussen uitgegroeid tot een club van ongeveer 30 medewerkers. Het gaat hier om een echte Java club, die vrijheid en verantwoordelijkheid erg belangrijk vinden. Het bedrijf heeft een informele sfeer en de teams zijn erg hecht met elkaar. Ze delen graag de kennis en ervaringen met anderen, maar vinden andermans mening ook zeer belangrijk. De organisatie zet zich in voor ontwikkeling en besteed

Bekijk vacature »

Anaplan Developer

Dit ga je doen What are you going to do: Picking up Stories: Design planning had, how are we going to build it in Anaplan; Talking to the end user to build a forecasting model; Having contact with the data team about which data is needed; Being able to convert an Excel sheet into a 3, 4 or 5 dimensional modeling environment; Giving knowledge sessions about Anaplan; Solving incidents; Making instructional videos on how teams should read forecasts; Writing blogs about forecasting. Hier ga je werken We are looking for an Anaplan Builder to deliver end-to-end solutions within a big

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer Games

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met hardware en wil jij kleuren binnen een Qt framework? Spreek jij de talen C en of C ++? Dan ben ik wellicht opzoek naar jou! Voor een super gave opdrachtgever in omgeving Delft is er namelijk plek voor een nieuwe kracht! Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke game industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen en buitenland? Je zult in een team, samen met vier ontwikkelaars, de mooiste

Bekijk vacature »

Front-End Developer

As a Front-End Developer at Coolblue you improve the user-friendliness of our webshop for millions of customers. How do I become a Front-End Developer at Coolblue? As a Front-End Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present these within the team. You also take pride in your work and welcome any feedback. Would you like to become a Front-End Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You

Bekijk vacature »

SQL developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de omgeving van Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL ontwikkelaar. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt er als volgt uit te zien: Het ontwerpen en implementeren van databaseschema's: Je bent in staat om een database te ontwerpen en de structuur van tabellen, relaties, indexen en andere objecten te definiëren; Het schrijven van complexe SQL-query's: Je kunt complexe query's schrijven om gegevens uit de database

Bekijk vacature »

Ervaren PHP developer gezocht!

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »
Dalando De Zuil

Dalando De Zuil

17/08/2010 13:10:27
Quote Anchor link
Ik heb nu mijn volgende blog met mysql bijna klaar, maar ik wil nog even bij jullie checken of jullie kansen zien om te hacken, en hoe ik het kan repareren.

dit is niet mijn hele code, alleen de code die het in de database stop en eruit haalt.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST") {
    if (empty($_POST['naam'])) {
        echo "Naam was leeg!";               // Naam is leeg
        
    } elseif (empty($_POST['bericht'])) {
        echo "Bericht was leeg!";          // Bericht was leeg
    
        } else {                              // Niks aan de hand!

    $naam = $_POST['naam']; // Wat=wat?
    $bericht = $_POST['bericht'];

    $naam = mysql_real_escape_string($naam);   // voor de veiligheid
    $bericht = mysql_real_escape_string($bericht); // met real_escape_string          

    // de query: In de tabel blog, in kolom naam & bericht, de inhoud van $naam en $bericht doen

    $sql = "
        INSERT INTO blog
        (
            naam,
            bericht
        )
        VALUES
        (
            '"
.$naam."',
            '"
.$bericht."'
        )
    "
;
?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<?php
$sql
= "
    SELECT
        naam,
        bericht
    FROM
        blog
    ORDER BY
        id DESC        
"
;

// Gaat iets fout
if(!$res = mysql_query($sql))
{

    trigger_error(mysql_error().'<br />In query: '.$sql); // foutmessage
}
elseif(mysql_num_rows($res) == 0)
{

    echo 'no messages yet'; // als de database leeg is
}
else
{
    // Nu gaat alles goed
    while($row = mysql_fetch_assoc($res))
    {

    echo "<div style='width:300px; border:1px solid black; text-align:left;'><br><b>Naam:</b>". htmlentities($row['naam']) ."<br/><b>Bericht:</b><br/><br>". htmlentities($row['bericht']) ."<br></div><br/>"; // de regels
    }
}

 mysql_close($db) ; // connectie sluiten
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

10/05/2024 09:47:37
 
Pim -

Pim -

17/08/2010 13:21:28
Quote Anchor link
Nee, niet echt. Geen XSS en geen injection. Wel spam

Oh, wel is een mysql_error() weergeven levensgevaarlijk als er ergens toch injection mogelijk blijkt.
Gewijzigd op 17/08/2010 13:25:45 door Pim -
 
- SanThe -

- SanThe -

17/08/2010 13:26:38
Quote Anchor link
Gebruik dubbele quotes voor html en enkele voor php om je html valid te maken.
 
Hipska BE

Hipska BE

17/08/2010 13:27:46
Quote Anchor link
1) nooit sorteren op ID dat gat zowieso ooit mis. Je kan beter bij het opslaan de tijd met sql NOW() meegeven en dan kan je ook later nog tonen op welke datum het bericht geplaatst is geweest.

2) van je eerste stukje code is lijn 11 en 12 totaal overbodig. Verwerk die $_POST beter in lijn 14 en 15

3) Je toont bij een fout de query aan je bezoekers. Stel dat je bezoeker een hacker/scriptkiddie is, dan weet ie meteen een deel van je database schema. Toon een melding aan de bezoeker en stuur de effectieve fout door naar jezelf of plaats het in een log bestand.
 
- Mark -

- Mark -

17/08/2010 13:30:42
Quote Anchor link
Je hoeft geen variabelen over te schijven, dat is nergens voor nodig. Tevens zou ik de mysql_real_escape_string() pas zo laat mogelijk doen. De kans dat je hem dan vergeet is veel kleiner als je het jezelf op die manier aanleert.

Je formulier afhandeling is niet echt al te mooi om eerlijk te zijn.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php      

    // de query: In de tabel blog, in kolom naam & bericht, de inhoud van $naam en $bericht doen
    
    $sql = "
        INSERT INTO blog
        (
            naam,
            bericht
        )
        VALUES
        (
            '"
.mysql_real_escape_string($_POST['naam'])."',
            '"
.mysql_real_escape_string($_POST['bericht'])."'
        )
    "
;
    
?>
 
Pim -

Pim -

17/08/2010 13:32:31
Quote Anchor link
@Hipska, wat kan er dan mis gaan met sorteren op ID. Een auto-increment is betrouwbaar toch?
 
Hipska BE

Hipska BE

17/08/2010 13:38:28
Quote Anchor link
Het auto-increment getal hoeft niet per se opeenvolgend zijn, en bij het terugplaatsen van backups zal je nog meer problemen zien ;) Berichten kunnen dus in een niet gewenste volgorde komen te staan.

Je zoekt er het forum of google maar eens over rond.
Gewijzigd op 17/08/2010 13:39:48 door Hipska BE
 
Niels K

Niels K

17/08/2010 15:06:40
Quote Anchor link
Verder moet je wat beter scripten, ik vind het onoverzichtelijk zo.

Kijk eens naar dit: Dat ziet er toch veel beter uit?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
<?php

// Foutmeldingen bijhouden in een array
$aErrors = array( );

    // Kijken of de pagina zichzelf heeft aangeroepen
    if( $_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST' )
    {

        // Kijken of er een geldige naam is ingevoerd
        if( !preg_match( '#^[\w\d]+$#', $_POST['naam'] ) )
        {

            // Array vullen
            $aErrors[ ] = '...';
        }

        // Kijken of er een geldig bericht is ingevoerd
        if( empty( $_POST['bericht'] ) && strlen( $_POST['bericht'] ) < 10 )
        {

            // Array vullen
            $aErrors[ ] = '...';
        }

        
        // Kijken of er foutmeldingen zijn opgetreden, dit kan ook met count of sizeof
        if( empty( $aErrors ) )
        {

            // Query die uitgevoerd dient te worden
            $insertQuery =
            "
                INSERT INTO
                    blog
                (
                    blog_name,
                    blog_message,
                    user_id,
                    blog_date
                )
                VALUES
                (
                    '"
.mysql_real_escape_string( $_POST['naam'] ). "',
                    '"
.mysql_real_escape_string( $_POST['bericht'] ). "',
                    '"
.mysql_insert_id( ). "',
                    NOW()
                )
            "
;
            
                // Kijken of Query gelukt is
                if( !$result = mysql_query( $insertQuery ) )
                {

                    $aErrors[ ] = '..';
                }

                
                // Etc..
        }
    }
    
?>


Nog een paar dingen:

- Let op de naamgeving: Gebruik het liefst engels
- Overzichtelijker programmeren
- Meer documentatie
- Misschien gebruik maken van OOP?
- Misschien gebruik maken van MySQLi of PDO?
- Foutenafhandeling kan beter
- Formulier controles kunnen beter

En kijk eens naar de Query. Ik heb de veldnamen wat aangepast.. Het is niet alleen naam en bericht wat je moet opslaan. Nee veel meer.
 
Pim -

Pim -

17/08/2010 15:43:52
Quote Anchor link
Toch vind ik niet dat elke regel becommentarieerd (leuk woord trouwens ;) ) hoeft te worden.
 
Jordy nvt

Jordy nvt

17/08/2010 15:47:36
Quote Anchor link
Ik zet nooi { en } op een aparte regel, maar zet ze meteen achter de lus. Dus niet

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
if ($lol=TRUE)
{

   voer iets uit
}
else
{
   doe dit
}
?>


Maar altijd dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
if ($lol=TRUE){
   voer iets uit
}else{
   doe dit
}
?>
Gewijzigd op 17/08/2010 15:47:45 door Jordy nvt
 
Mark Beets

Mark Beets

17/08/2010 16:03:55
Quote Anchor link
Volgens mij kan ik met curl je tabel nog wel vol stoppen met zooi.
Volgens mij vangt REQUEST_METHOD dat toch niet af, heren?


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
if( $_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST' and isset($_SERVER['HTTP_REFERER']) )
 
- Mark -

- Mark -

17/08/2010 16:05:29
Quote Anchor link
@Niels De controle van het bericht klopt niet echt of wel? Dat moet toch OR zijn en niet AND.

En waar is mysql_insert_id( ) goed voor?

@Pim Persoonlijk heb ik dat liever wel, Al drijf ik het vaak te ver door ben ik bang.

@Jordy inspringen is persoons gebonden, De manier waar jij het op doet is veels te veel op elkaar geduwd. Nu moet ik wel zeggen dat ik nogal veel witregel gebruik in mijn scripts. Ik zorg er altijd voor dat het blokkerig uitziet zullen we maar zeggen. zodat je makkelijker kunt zien wat bij elkaar hoort en wat niet.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php

    if($voorwaarde){
    
    #| Commentaar.
    
        $resultaat = 'Er is aan de voorwaarde voldaan';
        
    }

    else{
    
    #| Commentaar.
    
        $resultaat = 'Helaas! Er wordt niet aan de voorwaarde voldaan.';
        
    }


?>
Gewijzigd op 17/08/2010 16:08:31 door - Mark -
 
Niels K

Niels K

17/08/2010 16:06:24
Quote Anchor link
Heb je gelijk in Mark. Was ik vergeten..

@pim..

Nee klopt

// Array vullen

Is natuurlijk overbodig.. Maar beter te veel documenteren dan te weinig..

"De controle van het bericht klopt niet echt of wel? Dat moet toch OR zijn en niet AND."

Jawel klopt wel. Empty laat een spatie ook door.. vandaar die controle met strlen
Gewijzigd op 17/08/2010 16:53:09 door Niels K
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.