Lek?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Developer - medior functie

Functieomschrijving Ben jij innovatief en wil jij je kennis graag delen met jouw nieuwe collega's? Lees dan snel verder! Voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Roosendaal zoeken wij een Symfony developer. Of je nou junior, medior of senior bent, je krijgt hier alle vrijheid en verantwoordelijkheid om jouw eigen loopbaan te ontwikkelen. Je gaat je hier bezig houden met en inspelen op de actualiteiten van jouw vakgebied. Techstack: Symfony, PHP, mySQL. Kennis van Svelte is helemaal mooi meegenomen. Bedrijfsprofiel Al sinds '99 is dit webbureau actief. De kernwaarden binnen het bedrijf zijn integer, dienstbaar en deskundig. Je komt

Bekijk vacature »

Front end developer binnen het onderwijs

Functie Het doel van dit team is om te zorgen dat de studenten altijd op de hoogte zijn van relevante informatie en de mogelijkheid hebben om online vragen te stellen. Hiervoor hebben ze een portal ontwikkeld. De app is echt een greenfield project met een eigen inrichting middels cloud. De ontwikkeling wordt gedaan door gebruik te maken van oa. Javascript, React, CSS, Next.js, GraphQL in een Azure Cloud omgeving. Daarnaast gebruiken ze tooling als Figma, storybook, Jest en Github. De complexiteit in deze rol zit hem in het feit dat data uit verschillende bronsystemen komt waarbij er zowel gekoppeld wordt

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Dordrecht zijn wij op zoek naar versterking voor op de afdeling Software Development! Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met

Bekijk vacature »

Front-end developer

Functie Jij komt te werken in een team van 5 developers. het product is continue in beweging. Nieuwe en bestaande klanten vragen om vaak nieuwe features. Hierin ben jij zeer belangrijk om te zorgen dat de functionaliteiten goed opgezet worden op technisch vlak. Designs krijg je aangeleverd van een externe partij zodat jij je primair kan focussen op de techniek! Je hebt daarbij alle vrijheid om je eigen creativiteit toe te passen en mee te denken over de gebruikte technieken. Het gezamenlijke doel is een product dat functioneel zeer gebruiksvriendelijk is en het bedrijfsproces van de gebruikers versneld en kwalitatief

Bekijk vacature »

Senior Organisatieontwikkelaar

Als Organisatieontwikkelaar zorg je ervoor dat we in het magazijn van Coolblue altijd vooruit voetballen op het gebied Medewerker en Organisatie Ontwikkeling. Zo draag je bij aan een toekomstbestendig magazijn waar we klanten én medewerkers elke dag blijven verwonderen. Wat doe je als Senior Organisatieontwikkelaar bij Coolblue? Als Organisatieontwikkelaar werk je voor het magazijn van Coolblue. Je krijgt er energie van om continue te bouwen aan een toekomstbestendige organisatie. Dat doe je samen met 17 collega's in het HR-team, ieder met een eigen specialisme. Je werkt graag zelfstandig en je weet snel je weg te vinden als verandermanager. Ook ben

Bekijk vacature »

Typescript Developer / Cloud platform

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het cloud platform; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het cloud platform; Sparren met de business. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Eindhoven, levert een compleet dienstenpakket op het gebied van IT. Zij pakken verschillende (complexe) vraagstukken van grote organisaties op. De sfeer intern is gezellig en informeel. Men houdt van hard werken maar gezelligheid door middel van een borrel of gezamenlijke lunch komt er veel voor. Als Typescript ontwikkelaar word je onderdeel van het team gericht op de (door)ontwikkeling van hun eigen cloud platform welke wordt

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar ontbreekt er aan passie en motivatie niks. Jij bent communicatief sterk en pakt iedere uitdaging dan ook met beide handen aan. Op projectbasis ga jij met je team of met enkele andere ontwikkelaars intern aan de slag bij diverse partners. Op basis van het project ga jij aan de slag en zijn de werkzaamheden en technieken erg divers. Jouw werkgever stelt jouw ontwikkeling hierin voorop, zo krijg je een vast vertrouwenspersoon die één keer in de maand op locatie van jouw project zal kijken hoe het gaat en of er eventuele aandachtspunten zijn. Daarnaast krijg

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar C# .NET

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Amersfoort gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk dataplatform ontwikkelt voor de agrarische sector.

Bekijk vacature »

Mendix Developer

For our client in Amsterdam, we are looking for a Senior Mendix Developer. Company description Our client is an IT Consultancy company who’s been active for 10 years now. With their ambitious team, they are working with different clients in order to help them with analyzing their data and giving advice to them, regarding how they can use their data in the smartest ways, or to make sure that their mobile or web applications are working efficiently. As you get a glimpse of various industries, it is guaranteed that no day will be the same. Job description As a Mendix

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer wordt jij onderdeel van ons ICT team. In dit multidisciplinaire team ben jij samen met onze senior .NET ontwikkelaar en medior .NET ontwikkelaar verantwoordelijk voor ons ERP systeem. In dit systeem (Navision) ga jij leren ontwikkelen. Wij bieden jou dan ook een gedegen opleiding aan, samen met de ondersteuning van onze Senior .NET developer. Daarnaast ga jij aan de slag met ons portaal geschreven in Sharepoint. Verder ben jij verantwoordelijk voor EDI verkeer en het ontwikkelen binnen het ERP systeem en andere toepassingen en rapportages. Van jou wordt verwacht dat jij het proces goed leert kennen

Bekijk vacature »

SQL Database ontwikkelaar

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

C# .NET Backend Developer HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever is een professionele speler op gebied van IT en E-Commerce. Wil jij werken voor een e-commerce platform? Heb je ervaring met C#, Javascript en Scrum? Vaste baan: C# .NET Developer Backend E-Commerce 3.400 - 4.500 Backend Developer Wij ontwikkelen software voor E-Commerce toepassingen. Ons eigen Content Management systeem biedt een integrale oplossing met diverse ERP software. Onze systemen zijn vaak complex en omvangrijk en draaien bij grote organisaties. Maar ook kleine ondernemingen hebben steeds vaker behoefte aan een vlekkeloos werkende E-Commerce oplossing. Zij bieden een uitdagende werkomgeving met gezellige collega's. Je krijgt veel vrijheid en er is

Bekijk vacature »

Medior Front end developer React

Functie Voor deze functie ben ik op zoek naar een enthousiaste front end developer die communicatief vaardig is. Jij wordt onderdeel van een enthousiast jong team dat werkt aan grote websites. Binnen jouw rol ben jij diegene die de vertaling maakt van design naar functionele code en zorg jij voor goede experience op meerdere platformen. Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van Javascript, HTML, CSS en React. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Webcomponents en verschillende authenticatie tools. Doordat er hier gestreefd wordt naar de beste gebruikerservaringen, wordt het product constant doorontwikkeld. Hierdoor blijven ze voor op de

Bekijk vacature »

Creatieve Front-end developer gezocht!

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van Software Developer! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van ervaren

Bekijk vacature »
Dalando De Zuil

Dalando De Zuil

17/08/2010 13:10:27
Quote Anchor link
Ik heb nu mijn volgende blog met mysql bijna klaar, maar ik wil nog even bij jullie checken of jullie kansen zien om te hacken, en hoe ik het kan repareren.

dit is niet mijn hele code, alleen de code die het in de database stop en eruit haalt.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST") {
    if (empty($_POST['naam'])) {
        echo "Naam was leeg!";               // Naam is leeg
        
    } elseif (empty($_POST['bericht'])) {
        echo "Bericht was leeg!";          // Bericht was leeg
    
        } else {                              // Niks aan de hand!

    $naam = $_POST['naam']; // Wat=wat?
    $bericht = $_POST['bericht'];

    $naam = mysql_real_escape_string($naam);   // voor de veiligheid
    $bericht = mysql_real_escape_string($bericht); // met real_escape_string          

    // de query: In de tabel blog, in kolom naam & bericht, de inhoud van $naam en $bericht doen

    $sql = "
        INSERT INTO blog
        (
            naam,
            bericht
        )
        VALUES
        (
            '"
.$naam."',
            '"
.$bericht."'
        )
    "
;
?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<?php
$sql
= "
    SELECT
        naam,
        bericht
    FROM
        blog
    ORDER BY
        id DESC        
"
;

// Gaat iets fout
if(!$res = mysql_query($sql))
{

    trigger_error(mysql_error().'<br />In query: '.$sql); // foutmessage
}
elseif(mysql_num_rows($res) == 0)
{

    echo 'no messages yet'; // als de database leeg is
}
else
{
    // Nu gaat alles goed
    while($row = mysql_fetch_assoc($res))
    {

    echo "<div style='width:300px; border:1px solid black; text-align:left;'><br><b>Naam:</b>". htmlentities($row['naam']) ."<br/><b>Bericht:</b><br/><br>". htmlentities($row['bericht']) ."<br></div><br/>"; // de regels
    }
}

 mysql_close($db) ; // connectie sluiten
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

20/05/2024 23:43:16
 
Pim -

Pim -

17/08/2010 13:21:28
Quote Anchor link
Nee, niet echt. Geen XSS en geen injection. Wel spam

Oh, wel is een mysql_error() weergeven levensgevaarlijk als er ergens toch injection mogelijk blijkt.
Gewijzigd op 17/08/2010 13:25:45 door Pim -
 
- SanThe -

- SanThe -

17/08/2010 13:26:38
Quote Anchor link
Gebruik dubbele quotes voor html en enkele voor php om je html valid te maken.
 
Hipska BE

Hipska BE

17/08/2010 13:27:46
Quote Anchor link
1) nooit sorteren op ID dat gat zowieso ooit mis. Je kan beter bij het opslaan de tijd met sql NOW() meegeven en dan kan je ook later nog tonen op welke datum het bericht geplaatst is geweest.

2) van je eerste stukje code is lijn 11 en 12 totaal overbodig. Verwerk die $_POST beter in lijn 14 en 15

3) Je toont bij een fout de query aan je bezoekers. Stel dat je bezoeker een hacker/scriptkiddie is, dan weet ie meteen een deel van je database schema. Toon een melding aan de bezoeker en stuur de effectieve fout door naar jezelf of plaats het in een log bestand.
 
- Mark -

- Mark -

17/08/2010 13:30:42
Quote Anchor link
Je hoeft geen variabelen over te schijven, dat is nergens voor nodig. Tevens zou ik de mysql_real_escape_string() pas zo laat mogelijk doen. De kans dat je hem dan vergeet is veel kleiner als je het jezelf op die manier aanleert.

Je formulier afhandeling is niet echt al te mooi om eerlijk te zijn.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php      

    // de query: In de tabel blog, in kolom naam & bericht, de inhoud van $naam en $bericht doen
    
    $sql = "
        INSERT INTO blog
        (
            naam,
            bericht
        )
        VALUES
        (
            '"
.mysql_real_escape_string($_POST['naam'])."',
            '"
.mysql_real_escape_string($_POST['bericht'])."'
        )
    "
;
    
?>
 
Pim -

Pim -

17/08/2010 13:32:31
Quote Anchor link
@Hipska, wat kan er dan mis gaan met sorteren op ID. Een auto-increment is betrouwbaar toch?
 
Hipska BE

Hipska BE

17/08/2010 13:38:28
Quote Anchor link
Het auto-increment getal hoeft niet per se opeenvolgend zijn, en bij het terugplaatsen van backups zal je nog meer problemen zien ;) Berichten kunnen dus in een niet gewenste volgorde komen te staan.

Je zoekt er het forum of google maar eens over rond.
Gewijzigd op 17/08/2010 13:39:48 door Hipska BE
 
Niels K

Niels K

17/08/2010 15:06:40
Quote Anchor link
Verder moet je wat beter scripten, ik vind het onoverzichtelijk zo.

Kijk eens naar dit: Dat ziet er toch veel beter uit?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
<?php

// Foutmeldingen bijhouden in een array
$aErrors = array( );

    // Kijken of de pagina zichzelf heeft aangeroepen
    if( $_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST' )
    {

        // Kijken of er een geldige naam is ingevoerd
        if( !preg_match( '#^[\w\d]+$#', $_POST['naam'] ) )
        {

            // Array vullen
            $aErrors[ ] = '...';
        }

        // Kijken of er een geldig bericht is ingevoerd
        if( empty( $_POST['bericht'] ) && strlen( $_POST['bericht'] ) < 10 )
        {

            // Array vullen
            $aErrors[ ] = '...';
        }

        
        // Kijken of er foutmeldingen zijn opgetreden, dit kan ook met count of sizeof
        if( empty( $aErrors ) )
        {

            // Query die uitgevoerd dient te worden
            $insertQuery =
            "
                INSERT INTO
                    blog
                (
                    blog_name,
                    blog_message,
                    user_id,
                    blog_date
                )
                VALUES
                (
                    '"
.mysql_real_escape_string( $_POST['naam'] ). "',
                    '"
.mysql_real_escape_string( $_POST['bericht'] ). "',
                    '"
.mysql_insert_id( ). "',
                    NOW()
                )
            "
;
            
                // Kijken of Query gelukt is
                if( !$result = mysql_query( $insertQuery ) )
                {

                    $aErrors[ ] = '..';
                }

                
                // Etc..
        }
    }
    
?>


Nog een paar dingen:

- Let op de naamgeving: Gebruik het liefst engels
- Overzichtelijker programmeren
- Meer documentatie
- Misschien gebruik maken van OOP?
- Misschien gebruik maken van MySQLi of PDO?
- Foutenafhandeling kan beter
- Formulier controles kunnen beter

En kijk eens naar de Query. Ik heb de veldnamen wat aangepast.. Het is niet alleen naam en bericht wat je moet opslaan. Nee veel meer.
 
Pim -

Pim -

17/08/2010 15:43:52
Quote Anchor link
Toch vind ik niet dat elke regel becommentarieerd (leuk woord trouwens ;) ) hoeft te worden.
 
Jordy nvt

Jordy nvt

17/08/2010 15:47:36
Quote Anchor link
Ik zet nooi { en } op een aparte regel, maar zet ze meteen achter de lus. Dus niet

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
if ($lol=TRUE)
{

   voer iets uit
}
else
{
   doe dit
}
?>


Maar altijd dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
if ($lol=TRUE){
   voer iets uit
}else{
   doe dit
}
?>
Gewijzigd op 17/08/2010 15:47:45 door Jordy nvt
 
Mark Beets

Mark Beets

17/08/2010 16:03:55
Quote Anchor link
Volgens mij kan ik met curl je tabel nog wel vol stoppen met zooi.
Volgens mij vangt REQUEST_METHOD dat toch niet af, heren?


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
if( $_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST' and isset($_SERVER['HTTP_REFERER']) )
 
- Mark -

- Mark -

17/08/2010 16:05:29
Quote Anchor link
@Niels De controle van het bericht klopt niet echt of wel? Dat moet toch OR zijn en niet AND.

En waar is mysql_insert_id( ) goed voor?

@Pim Persoonlijk heb ik dat liever wel, Al drijf ik het vaak te ver door ben ik bang.

@Jordy inspringen is persoons gebonden, De manier waar jij het op doet is veels te veel op elkaar geduwd. Nu moet ik wel zeggen dat ik nogal veel witregel gebruik in mijn scripts. Ik zorg er altijd voor dat het blokkerig uitziet zullen we maar zeggen. zodat je makkelijker kunt zien wat bij elkaar hoort en wat niet.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php

    if($voorwaarde){
    
    #| Commentaar.
    
        $resultaat = 'Er is aan de voorwaarde voldaan';
        
    }

    else{
    
    #| Commentaar.
    
        $resultaat = 'Helaas! Er wordt niet aan de voorwaarde voldaan.';
        
    }


?>
Gewijzigd op 17/08/2010 16:08:31 door - Mark -
 
Niels K

Niels K

17/08/2010 16:06:24
Quote Anchor link
Heb je gelijk in Mark. Was ik vergeten..

@pim..

Nee klopt

// Array vullen

Is natuurlijk overbodig.. Maar beter te veel documenteren dan te weinig..

"De controle van het bericht klopt niet echt of wel? Dat moet toch OR zijn en niet AND."

Jawel klopt wel. Empty laat een spatie ook door.. vandaar die controle met strlen
Gewijzigd op 17/08/2010 16:53:09 door Niels K
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.