Map inlezen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor een informele club in omgeving Delft zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Als ontwikkelaar kom je terecht op een afdeling van 6 medewerkers. Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Er wordt voornamelijk gewerkt met PHP, Java en

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als C# ontwikkelaar ben jij de spin in het web bij deze organisatie. Jij begeleidt en traint de field engineers die bij de klanten machines leveren en installeren. Daarnaast ondersteun jij de field engineers als zij bij de klant vastlopen bij het installeren van de machine m.b.t. software matige vragen. Jouw doel is dan ook om de technische kennis van de field engineers door middel van training zoveel mogelijk uit te breiden. Dit om ervoor te zorgen dat zij zelfstandiger software matige problemen kunnen oplossen. Ook ben jij verantwoordelijk voor het bedenken van software oplossingen voor klanten en dit

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Medior/senior Fullstack developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving PHP Software Developer gezocht! Voor een organisatie in de regio Zeist die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in een scrumteam aan de ontwikkeling van een medicatiebewakingssysteem; Meedenken over de mogelijkheden en onmogelijkheden van projecten;

Bekijk vacature »

Sportieve Junior C#.NET developer gezocht!

Bedrijfsomschrijving Wil jij werken aan webapplicaties bij de marktleider binnen de branche? Voor een klant in de buurt van Oosterhout ben ik op zoek naar een Fullstack .NET developer. Dit bedrijf bestaat bijna 10 jaar en is inmiddels uitgegroeid tot marktleider in Nederland en heeft tevens kantoren in meerdere landen in Europa. Dit bedrijf bouwt webapplicaties waarbij internationaal enkele honderdduizenden deelnemers, soms tegelijk, een beroep doen op de realtime data uit deze applicaties. Dit brengt erg veel technische uitdaging met zich mee. Ze ontwikkelen nieuwe applicaties maar ook bestaande applicaties worden uitgebreid en verbeterd. Hier kan jij een onderdeel van

Bekijk vacature »

Full stack developer

Functie Binnen een ontzettend stimulerende werkomgeving kom jij te werken in een software team van 14 developers. Met ontzettend stimulerend bedoel ik een modern pand, wat voorzien is van alle nodige soft- en hardware, zodat jij jouw werk goed kan uitvoeren. Daarnaast zitten ze in een bos, waardoor je in een groene omgeving rustig kunt werken. Het team bestaat uit front end, back end en full stack developers. Jij krijgt dus de keuze hier waar jij jezelf het liefst op zou richten, maar de voorkeur gaat uit naar back end. Er wordt hier Scrum (agile) gewerkt in multidisciplinaire teams met

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Jouw team van vier collega .NET developers is verantwoordelijk voor het bouwen van de ETL processen van jouw nieuwe werkgever. Op dit moment wordt de front-end gedaan door een extern team van professionals. Echter wilt jouw nieuwe werkgever graag intern deze kennis uitbreiden en heeft dan ook de ambitie om dit voor het eind van het jaar intern te gaan aanpakken. Dit betekend dat jij als .NET ontwikkelaar de ideale kans krijgt om jezelf samen met jouw collega’s te ontwikkelen als full stack developer. Als .NET ontwikkelaar werk jij bij deze gave werkgever met C# .NET, SQL, JavaScript, REST

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

C# Developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf in de omgeving van Veghel zijn we op zoek naar een C# developer. Word jij blij van ontwikkelen in C# en .NET? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit gaan zien: Door middel van ASP.NET, MVC Framework en C# ga je webshops, websites en webapplicaties ontwikkelen. Je zorgt voor de optimalisatie van bestaande software en de automatisering van bedrijfsprocessen. Op basis van de wensen van de klant ga je samen met je collega's ga je op zoek naar de juiste oplossingen en je gaat dit uitwerken tot een mooi eindproduct. Bedrijfsprofiel

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Het onderhouden, ontwikkelen en testen van front-end software van diverse klant- en medewerkersapplicaties; Het ontwikkelen van maatwerk front-end oplossingen in Vue.js en participeren in een scrumteam; Mede-verantwoordelijk voor het begeleiden en coachen van drie junior front-end developers; Verantwoordelijk voor code-reviews en het opstellen van de juiste documentatie zoals userstories en API ontwerp; Participeren in diverse projecten t.b.v. optimalisatie van diverse applicaties; Het opzetten van API koppelingen met externe applicaties. Hier ga je werken Betreffende organisatie is gevestigd in de regio van Swifterbant en is al ruim 20 jaar lang bedreven in het ontwikkelen en aanbieden van

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Functieomschrijving Junior PHP Developer gezocht! Voor een opdrachtgever in de regio Gelderland zijn wij op zoek naar een Junior PHP Developer die onderdeel gaat worden van het ontwikkelingsteam van deze organisatie. In deze functie ga jij aan de slag met het schrijven van software voor de aansturing van en het managen van windparken en bijbehorende onderdelen. Hiernaast ga jij je bezighouden met het ontwikkelen, testen en onderhouden van diverse webapplicaties. Het team waarin je komt te werken bestaat uit 3 developers, hierdoor krijg je veel verantwoordelijkheid en de kans om jezelf verder te ontwikkelen. Er wordt echter wel van je

Bekijk vacature »

Lead javascript developer Node.js React

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »
Han eev

Han eev

11/09/2005 15:00:00
Quote Anchor link
Ik heb een functie die geeft deze fouten:

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in E:\test\Niet af\PHP verkenner\include-conf.php on line 9

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in E:\test\Niet af\PHP verkenner\include-conf.php on line 35

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in E:\test\Niet af\PHP verkenner\include-conf.php on line 30

Hij zegt dat de foreach niet goed is maar hij doet wel wat ik wil dus wat betekent deze fout nu?

en is er een snellere manier van alle mappen inlezen?

Script:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
<?
function diropen($dir) {
 if (is_dir($dir)) {
 $i=0;
 //=-=-=-=-=-=-=-=-
    foreach (glob($dir."*") as $filename) {
        if(is_dir($filename)) {
        //========================2
        $var =  mapopen($filename."/");
foreach($var['map'] as $name) { // regel 30
 $files['map'][$filename][$name] = $name;
 $files['all'][$filename][$name] = $name;
 //================================3
 $var1 =  mapopen($name."/");
  foreach($var1['map'] as $name1) { // regel 35
   $files['map'][$filename][$name1] = $name1;
 $files['all'][$filename][$name1] = $name1;
 //===============================4
  }
  //=======================
 }
 $files['map'][$filename][] = $filename;
 $files['all'][$filename][] = $filename;
        }
else {
 $files['file'][$i] = $filename;
 $files['all'][$i] = $filename;
        }

    $i++;
    }

    
    return $files;
    
//=====================
}
}

?>
Gewijzigd op 11/09/2005 15:01:00 door Han eev
 
PHP hulp

PHP hulp

10/05/2024 18:26:21
 
Han eev

Han eev

11/09/2005 15:44:00
Quote Anchor link
Niemand snapt het?? (ik ook niet) lol
 
Jelmer -

Jelmer -

11/09/2005 16:19:00
Quote Anchor link
Quote:
Returns an array containing the matched files/directories or FALSE on error.

Misschien moet je dat eerst eens controleren?
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

11/09/2005 16:33:00
Quote Anchor link
Ik zit even in je code te kijken.

Op een gegeven moment doe je:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$var
=  mapopen($filename."/");
?>


waar komt die functie "mapopen" vandaan? Het resultaat ervan gaat naar de volgende foreach en die regel geeft een foutmelding.
 
Jelmer -

Jelmer -

11/09/2005 16:35:00
Quote Anchor link
idd, jan heeft gelijk. Blijkbaar geeft je mapopen() geen array terug.
 
Legolas

Legolas

11/09/2005 18:01:00
Quote Anchor link
zal waarschijnlijk ook een eigen functie zijn... maarem kun je die ook posten? En moet dat niet toevallig diropen zijn?
 
Han eev

Han eev

11/09/2005 20:49:00
Quote Anchor link
mapopen is een functie die een de map alleen opend
ik zal ff het posten

maar let op! ik wil alleen de fout weghebben hij doet het nu ook, maar hij geeft de fout! een fout geeft hij niet zomaar!

edit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?
function mapopen($dir) {
 if (is_dir($dir)) {
 $i=0;
 //=-=-=-=-=-=-=-=-
    foreach (glob($dir."*") as $filename) {
        if(is_dir($filename)) {
            $files['map'][$i] = $filename;
            $files['all'][$i] = $filename;
        }
else {
            $files['file'][$i] = $filename;
            $files['all'][$i] = $filename;
    $i++;
    }

    return $files;
//=====================
}
}

?>
Gewijzigd op 11/09/2005 20:51:00 door Han eev
 
- SanThe -

- SanThe -

11/09/2005 21:05:00
Quote Anchor link
Je sluit je else niet af....
 
Han eev

Han eev

11/09/2005 21:13:00
Quote Anchor link
jah je hebt gelijk! ff testen :P

edit:
1fout minder :D
2 over
Warning: Invalid argument supplied for foreach() in E:\test\Niet af\PHP verkenner\include-conf.php on line 37

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in E:\test\Niet af\PHP verkenner\include-conf.php on line 32
Gewijzigd op 11/09/2005 21:16:00 door Han eev
 
Legolas

Legolas

11/09/2005 21:54:00
Quote Anchor link
ik denk dat je in je mapopen het eens zou kunnen proberen met gewoon [] ipv [$i] al denk ik niet dat dat het is...
 
Jelmer -

Jelmer -

11/09/2005 21:59:00
Quote Anchor link
Had je al eens geprobeerd:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo '<pre>', print_r(mapopen('./'), true), '</pre>'; ?>

Wat is daarvan de uitkomst? Bevalt die een beetje?
Ik heb zo het vermoeden dat hij alles in $array['file'] en $array['all'] zet...
 
Legolas

Legolas

12/09/2005 07:13:00
Quote Anchor link
wat jelmer zegt: doe aan het begin van die functie:

$array = array();
$array["all"] = array();
$array["file"] = array();
$array["map"] = array();


EDIT: $array moet $files worden...
Gewijzigd op 12/09/2005 07:15:00 door Legolas
 
Han eev

Han eev

12/09/2005 16:12:00
Quote Anchor link
Jelmer:
Had je al eens geprobeerd:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo '<pre>', print_r(mapopen('./'), true), '</pre>'; ?>

Wat is daarvan de uitkomst? Bevalt die een beetje?
Ik heb zo het vermoeden dat hij alles in $array['file'] en $array['all'] zet...

klop je hebt gelijk!!
hij laad alles in file en all maar dan doet de is_dir() het denk ik niet goed!
 
DrQu

DrQu

12/09/2005 16:22:00
Quote Anchor link
Indien het je alleen om de warnings gaat, dan is dit natuurlijk ook uit te zetten in je php.ini. Dit heeft natuurlijk ook weer zijn nadelen.
 
Han eev

Han eev

12/09/2005 16:30:00
Quote Anchor link
DrQu:
Indien het je alleen om de warnings gaat, dan is dit natuurlijk ook uit te zetten in je php.ini. Dit heeft natuurlijk ook weer zijn nadelen.

Dat wil ik niet, want het moet ook werken zonder errors

en volgens mij heb ik het voorelkaar,
Heel erg Bedankt allemaal !
 
Han eev

Han eev

12/09/2005 17:26:00
Quote Anchor link
Nog even een vraag: hoe kan je sneller dan mijn manier alle mappen achter elkaar inlezen?
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

12/09/2005 18:57:00
Quote Anchor link
Ik heb zo geen kant en klare code, maar het zou misschien sneller/eleganter kunnen met een recursieve functie.
 
Han eev

Han eev

12/09/2005 19:44:00
Quote Anchor link
Recursieve?
 
- SanThe -

- SanThe -

12/09/2005 20:07:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
function bla($tel) {
    $tel=$tel+1;
    if($tel < 10) {
        $tel=bla($tel);
    }

    return $tel;
}

?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo bla(1);
?>


Ik hoop dat jullie het snappen, maar dit is een voorbeeld van recursief programmeren. De functie roept zichzelf aan als $tel < 10 is. Het gevolg is dat de echo als resultaat 10 heeft. Sterker nog: Elke aanroep met een getal kleiner dan 10 geeft 10 als resultaat. Alle aanroepen met 10 of meer geeft het getal terug met 1 verhoogt.

Dit is slechts 1 van de vele mogelijkheden van recursief.

Edit: Klein foutje
Gewijzigd op 12/09/2005 20:08:00 door - SanThe -
 
Han eev

Han eev

12/09/2005 20:17:00
Quote Anchor link
Bij mij deed dit het niet, toch maar proberen!
 
Han eev

Han eev

12/09/2005 20:47:00
Quote Anchor link
Ik heb het voorelkaar =) heel erg bedankt iedereen (nogmaals)!!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.