mijn eerst scriptjes

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Lasrobotprogrammeur/operator

Heb je interesse in trekkers en beschik je overvlijmscherpse precisie? Solliciteer dan op deze vacature! Als Lasoperator ben je vooral bezig met het maken van nieuwe lasrobotprogramma’s en het optimaliseren van bestaande programma’s, zowel online als offline (incl. het bedienen van de Lasrobots). Daarnaast draag je bij aan een optimaal rendement van de las robots. Verder heb je de volgende werkzaamheden: Het meewerken als operator c.q. Robotlassen niveau 2 (van complexe samenstellingen/halffabricaten), het om- en instellen van de diverse stations van lasmallen (productdragers), het afwerken van laswerk (verwijderen lasspetters en oxiden), het bewaken van de machineplanning (op bewerkingen) incl. de

Bekijk vacature »

Implementatie specialist

Standplaats: Honselersdijk Aantal uren: 32 – 40 uur Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij de implementatie expert die onze klanten helpt bij het integreren van de Greencommerce software? Ben jij daarnaast communicatief sterk, denk jij graag in verbeteringen en heb je ervaring met ICT? Lees dan snel verder! Bedrijfsinformatie Jem-id is een grote speler op het gebied van software ontwikkeling. Zo zijn wij continu bezig met het ontwikkelen van de meest innovatieve software voor de AGF- en sierteeltsector. We creëren oplossingen die er toe doen en verbinden klanten niet alleen op technisch vlak, maar zoeken ook de verbinding in

Bekijk vacature »

PHP Back-end Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Starter Werklocatie: Nijmegen Vacature ID: 13633 Introductie OUr client develop websites, webshops, and digital environments that are used by many visitors daily. They are seeking an experienced PHP-Developer Back-end to join the team. If you're looking for a position where you can tackle challenging, innovative, and multidisciplinary ICT projects and make a difference, this vacancy might be for you! Functieomschrijving As a PHP developer, you'll develop websites and digital environments used by many visitors daily. You'll work as a back-end developer and want to continuously develop in this field. You can work independently and efficiently,

Bekijk vacature »

Senior Front-End Developer

Als Senior Front-End Developer bij Coolblue verbeter je de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Wat doe je als Senior Front-End Developer bij Coolblue? Als Senior Front-end Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Senior Front-end Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Nadenken

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Junior Low-code ontwikkelaar gezocht omgeving Arnh

Bedrijfsomschrijving Wij zijn een dynamisch IT-bedrijf dat zich richt op het stroomlijnen van bedrijfsprocessen en het creëren van ondersteunende applicaties. Onze kracht ligt in het combineren van zakelijk inzicht met IT-expertise via gestroomlijnde procesontwerpen en wendbare applicatieontwikkeling met behulp van Low-code technologieën. Als jonge professional krijg je de kans om samen te werken met een team van 15 deskundige collega's, verspreid over nationale en internationale locaties. We bieden je een leerzame omgeving waar je je vaardigheden kunt ontwikkelen en groeien in je rol als Low-code ontwikkelaar. Word jij onze nieuwe Junior Low-code Ontwikkelaar (OutSystems)? Versterk ons team en draag bij

Bekijk vacature »

SQL Database developer

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

PHP back-end developer gezocht!

Functie Werk je liever zonder druk en keiharde deadlines maar met de focus op kwaliteit? Dan kom je hier op de juiste plek terecht! In Het team bestaat momenteel uit 12 developers, hiernaast werken er collega’s van front-end, UX maar ook marketing/sales en support. In iedere sprint ontwikkel je samen functionaliteiten met als uitdaging om de klanten de beste gebruikerservaring te bieden. Ze bieden een werkplek waar je jezelf kunt blijven ontwikkelen, en mee te werken aan zowel bestaande als nieuwe mogelijkheden. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar een papiertje) • Je denkt graag mee over

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functieomschrijving Voor dit leuke softwarre bedrijf in de omgeving Vught zijn we per direct op zoek naar een C#/.NET Developer. Is development jouw passie en doe je dit graag met C#/.NET? Lees dan snel verder! Jou werkzaamheden zullen zijn: Zorgen voor de optimalisatie van de huidige software en het automatiseren van bedrijfsprocessen. Naar aanleiding van de wensen van de klant ga je, met je collega's op zoel naar passende oplossingen en je werkt dit uit tot een mooi eindproduct. Je gaat webshops, websites en webapplicaties ontwikkelen door middel van ASP.NET, C# en MVC Framework. Bedrijfsprofiel Deze opdrachtgever houdt zich bezig

Bekijk vacature »

Front-end developer E-Commere

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als front-end developer heb je een adviserende rol en sta je aan het eindpunt van alles wat met designs te maken heeft. Je overlegt met klanten en collega’s, en zet je in om ideeen om te zetten tot unieke concepten. Je bent het aanspreekpunt voor de klant en bewaakt tevens de planning. Eisen

Bekijk vacature »

Front-end developer (medior/senior)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

.Net ontwikkelaars voor de zorgsector

Bedrijfsomschrijving Voor onze klant in de omgeving van Zwolle zijn wij op zoek naar een ervaren .Net ontwikkelaar, bij voorkeur met ervaring binnen de belangrijkste sector van Nederland, namelijk: de zorgsector. Deze internationale organisatie ontwikkelt software voor de zorgsector. Er werken zo'n 25 medewerkers hard aan een oplossing die gebruikt wordt door heel Nederland. Er heerst een informele sfeer waarbij er altijd ruimte is voor een grapje. Je collega's zijn stuk voor stuk sterke ontwikkelaars vanuit verschillende achtergronden en met verschillende leeftijden. Je komt hier terecht in een organisatie die zich hard inzet om de zorgsector te verbeteren. De mogelijkheden

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Senior .Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

Front-end Developer vue.js node.js SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Frontend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf de regio Nieuw Vennep zijn wij opzoek naar een ervaren Front-end Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een SaaS-platform.

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Reinhout

reinhout

19/05/2007 20:45:00
Quote Anchor link
Ik heb nu een boek uit over php en daarbij ben ik nu een minimalistische cms aan het maken. Nu heb ik 2 fouten die ik nog wil fixen, maar waar ik geen antwoord voor vindt in mijn boek.
1: Als ik mijn berichtje wil aanpassen krijg ik een fout, maar ik heb geen idee hoe ik dat weg kan krijgen.
2: Het uur klopt niet; wordt niet in de db geschreven want de standaardwaarde wordt getoond.

de database ziet er als volgt uit:
systeem --> tut --> tut_ID, tut_header, tut_main, tut_datetime
die tut_datetime is datetime, not null en de standaardwaarde (0000-00-00 00:00:00) kwam er automatisch bij

tut_edit.php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
include("connect.inc.php");
$SQL_tut="SELECT * FROM tut WHERE tut_ID=" . $_GET['tut_ID'];
$tut_result=mysql_query($SQL_tut);
$tut=mysql_fetch_array($tut_result);
mysql_close();
//br-tags naar regeluiteinden
$tut['tut_main'] = eregi_replace('<br[[:space:]]*/?[[:space:]]*>',"/n", $tut['tut_main']);

//******************formulier*****************
?>

<html>
<form action=tut_list.php method=post>
  <input type="text" name="tut_header" value="<?php echo $tut['tut_header'] ?>" size="50" maxlenth="120"><br>
  <input type="text" name="tut_datetime" value="<?php echo $tut['tut_datetime'] ?>" size="19" maxlength="19"><br>
  <textarea name="tut_main" rows="6" cols="45"><?php echo $tut['tut_main'] ?></textarea><br>
  <input type="hidden" name="action" value="update">
  <input type="submit" name="Submit" value="OK">
</form>
</html>


dan het deel van tut_list.php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?php
//*************tut aanpassen*******************
if($action=="update"){
  //parameters lezen
  $tut_ID=$_POST['tut_ID'];
  $tut_main=$_POST['tut_main'];
  $tut_header=$_POST['tut_header'];
  $tut_datetime=$_POST['datetime'];
  
  //regeleinden naar br

  $tut_SQL_update="UPDATE tut SET tut_header='$tut_header',tut_main='$tut_main',tut_datetime=$tut_datetime' WHERE tut_ID='tut_ID'";
  $bool=mysql_query($tut_SQL_update);
  if($bool==1) echo "<script language=JavaScript>window.alert('Bericht bewerkt')</script>";
  if($bool<>1) echo "<script language=JavaScript>window.alert('Er is een fout opgetreden')</script>";
}

//***********nieuwe tut maken*****************
if($action=="insert"){
 //parameters lezen
 $tut_main=$_POST['tut_main'];
 $tut_header=$_POST['tut_header'];
 $tut_datetime=$_POST['tut_datetime'];
 
 $tut_SQL_insert="INSERT INTO tut (tut_header,tut_datetime,tut_main) VALUES ('$tut_header','$tut_datetime','$tut_main')";
 $bool=mysql_query($tut_SQL_insert);
 if($bool==1) echo "<script language=JavaScript>window.alert('Bericht toegevoegd')</script>";
 if($bool<>1) echo "<script language=JavaScript>window.alert('Er is een fout opgetreden!')</script>";
?>

}
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Reinhout
 
PHP hulp

PHP hulp

10/05/2024 10:40:55
 
- SanThe -

- SanThe -

19/05/2007 20:55:00
Quote Anchor link
reinhout schreef op 19.05.2007 20:45:
Nu heb ik 2 fouten die ik nog wil fixen,
Welke foutmeldingen?
 
Reinhout

reinhout

19/05/2007 20:56:00
Quote Anchor link
wel, diegene die ik zelf laat tonen in een alert als er iets fout is
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door reinhout
 
- SanThe -

- SanThe -

19/05/2007 21:04:00
Quote Anchor link
Tja, dan zal je toch even iets moeten veranderen zodat je de 'echte' errors te zien krijgt.

Maar zo even snel:
In je update query.....
tut_datetime=$tut_datetime' ..... mist een enkele quote.
WHERE tut_ID='tut_ID' ....... moet dat geen $tut_ID zijn
 
Reinhout

reinhout

19/05/2007 21:40:00
Quote Anchor link
Dat verandert niets.
en die tut_ID moet geen $tut_ID zijn tenzij er een fout in mijn boek staat
toch bedankt voor de moeite...

vriendelijke groet,
reinhout
 
TJVB tvb

TJVB tvb

19/05/2007 22:08:00
Quote Anchor link
reinhout schreef op 19.05.2007 21:40:
Dat verandert niets.
en die tut_ID moet geen $tut_ID zijn tenzij er een fout in mijn boek staat
toch bedankt voor de moeite...

vriendelijke groet,
reinhout

Dan zal er waarschijnlijk toch een fout staan (het is tenslotte door mensen geschreven)
want hierbij kijk je of 1 wel 1 is, of 2 wel 2 is. Je vergelijkt steeds een waarde met zichzelf.
 
Reinhout

reinhout

19/05/2007 22:11:00
Quote Anchor link
niet helemaal:
hier wordt de tut_ID in de url meegegeven; hij loopt de db door tot die 2 waardes overeenkomen en dan wordt die post aangepast

ps: die tut_ID is auto increment (?) dus wordt die bij iedere post 1 cijfer hoger.

edit moet mijn vorige post herzien denk ik; ik krijg Notice: Undefined index: tut_ID in /storage/mijndomein/users/070658/public/sites/www.onlinetutorials.be/admin/tut_list.php on line 84

Notice: Undefined index: datetime in /storage/mijndomein/users/070658/public/sites/www.onlinetutorials.be/admin/tut_list.php on line 87

dit is als ik via een omweg toch de error's zie
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door reinhout
 
- SanThe -

- SanThe -

19/05/2007 22:45:00
Quote Anchor link
SanThe schreef op 19.05.2007 21:04:
In je update query.....
tut_datetime=$tut_datetime' ..... mist een enkele quote.
WHERE tut_ID='tut_ID' ....... moet dat geen $tut_ID zijn

Dus toch ... ;-)
 
Reinhout

reinhout

19/05/2007 22:47:00
Quote Anchor link
wat moet ik dan doen nu? :$
 
- SanThe -

- SanThe -

19/05/2007 22:48:00
Quote Anchor link
reinhout schreef op 19.05.2007 22:11:
hier wordt de tut_ID in de url meegegeven;

Dan moet toch
$tut_ID=$_POST['tut_ID'];
een GET zijn?
$tut_ID=$_GET['tut_ID'];
 
Reinhout

reinhout

19/05/2007 22:51:00
Quote Anchor link
et gaat zo:
je wil editten (tut_edit.php) en daar staat een formulier die alles inleest en dan weer verzendt naar tut_list.php
daar wordt gekeken wat er moet veranderen (uit url halen) en dat wordt dan toegepast naargelang action gelijk is aan edit, delete of new
 
- SanThe -

- SanThe -

19/05/2007 23:01:00
Quote Anchor link
Als dit uit een boek komt dan zitten er behoorlijk wat fouten in.

In tut_edit.php krijg je tut_ID uit de url. Je verzendt het formulier naar tut_list.php maar je geeft tut_ID niet meer mee.
if($action=="update"){
$action komt uit het formulier dus dat moet een POST-var zijn.
if($_POST['action']=="update"){
En dan nog mijn eerder genoemde punten in de query.

Zet dit eens bovenin elke pagina.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
ini_set('display_errors', 1); // 0 = uit, 1 = aan
error_reporting(E_ALL);

// rest van het script
?>
 
Martin Meijer

Martin Meijer

20/05/2007 09:36:00
Quote Anchor link
Ik zou ook een beetje mee rom je veiligheid van het script letten! Voornamelijk bij de invoer van gegevens!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<?php
//*************tut aanpassen*******************
if($action=="update"){
  //parameters lezen
  $tut_ID        = ( int ) $_POST['tut_ID'];
  $tut_main        = mysql_escape_string( $_POST['tut_main'] );
  $tut_header    = mysql_escape_string( $_POST['tut_header'] );
  $tut_datetime    = mysql_escape_string( $_POST['datetime'] );
  
  //regeleinden naar br

  $tut_SQL_update="UPDATE tut SET tut_header='$tut_header',tut_main='$tut_main',tut_datetime=$tut_datetime' WHERE tut_ID='tut_ID'";
  $bool=mysql_query($tut_SQL_update);
  if($bool==1) echo "<script language=JavaScript>window.alert('Bericht bewerkt')</script>";
  if($bool<>1) echo "<script language=JavaScript>window.alert('Er is een fout opgetreden')</script>";
}

//***********nieuwe tut maken*****************
if($action=="insert"){
 //parameters lezen
 $tut_main= mysql_escape_string( $_POST['tut_main'] );
 $tut_header= mysql_escape_string( $_POST['tut_header']);
 $tut_datetime= mysql_escape_string( $_POST['tut_datetime']);
 
 $tut_SQL_insert="INSERT INTO tut (tut_header,tut_datetime,tut_main) VALUES ('$tut_header','$tut_datetime','$tut_main')";
 $bool=mysql_query($tut_SQL_insert);
 if($bool==1) echo "<script language=JavaScript>window.alert('Bericht toegevoegd')</script>";
 if($bool<>1) echo "<script language=JavaScript>window.alert('Er is een fout opgetreden!')</script>";
?>


En met de tijd, kan je beter in de query gelijk NOW() doen in plaats van de varriabele die je er nu hebt staan.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Martin Meijer
 
Aaa Trump

aaa Trump

20/05/2007 10:17:00
Quote Anchor link
In een phpboek wordt toch wel op veiligheid gelet?

Welk boek was het?
 
Reinhout

reinhout

20/05/2007 13:11:00
Quote Anchor link
robin schreef op 20.05.2007 10:17:
In een phpboek wordt toch wel op veiligheid gelet?

Welk boek was het?

PHP5 & MySQL van Jochen Franke & Axel Bornträger
startersboek met cd-rom

het is het nieuwste boek dat onze bib heeft (2005)
 
Reinhout

reinhout

20/05/2007 13:14:00
Quote Anchor link
Martin Meijer schreef op 20.05.2007 09:36:
Ik zou ook een beetje mee rom je veiligheid van het script letten! Voornamelijk bij de invoer van gegevens!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<?php
//*************tut aanpassen*******************
if($action=="update"){
  //parameters lezen
  $tut_ID        = ( int ) $_POST['tut_ID'];
  $tut_main        = mysql_escape_string( $_POST['tut_main'] );
  $tut_header    = mysql_escape_string( $_POST['tut_header'] );
  $tut_datetime    = mysql_escape_string( $_POST['datetime'] );
  
  //regeleinden naar br

  $tut_SQL_update="UPDATE tut SET tut_header='$tut_header',tut_main='$tut_main',tut_datetime=$tut_datetime' WHERE tut_ID='tut_ID'";
  $bool=mysql_query($tut_SQL_update);
  if($bool==1) echo "<script language=JavaScript>window.alert('Bericht bewerkt')</script>";
  if($bool<>1) echo "<script language=JavaScript>window.alert('Er is een fout opgetreden')</script>";
}

//***********nieuwe tut maken*****************
if($action=="insert"){
 //parameters lezen
 $tut_main= mysql_escape_string( $_POST['tut_main'] );
 $tut_header= mysql_escape_string( $_POST['tut_header']);
 $tut_datetime= mysql_escape_string( $_POST['tut_datetime']);
 
 $tut_SQL_insert="INSERT INTO tut (tut_header,tut_datetime,tut_main) VALUES ('$tut_header','$tut_datetime','$tut_main')";
 $bool=mysql_query($tut_SQL_insert);
 if($bool==1) echo "<script language=JavaScript>window.alert('Bericht toegevoegd')</script>";
 if($bool<>1) echo "<script language=JavaScript>window.alert('Er is een fout opgetreden!')</script>";
?>


En met de tijd, kan je beter in de query gelijk NOW() doen in plaats van de varriabele die je er nu hebt staan.

1 ding dat bij mij opkomt: ?????????????
kan je even zeggen wat er nu gebeurt ipv het originele script? Ik begrijp er namelijk niets van (als ik dat wel doe kan ik er lessen uit trekken)
 
Reinhout

reinhout

20/05/2007 13:17:00
Quote Anchor link
SanThe schreef op 19.05.2007 23:01:
Als dit uit een boek komt dan zitten er behoorlijk wat fouten in.

In tut_edit.php krijg je tut_ID uit de url. Je verzendt het formulier naar tut_list.php maar je geeft tut_ID niet meer mee.
if($action=="update"){
$action komt uit het formulier dus dat moet een POST-var zijn.
if($_POST['action']=="update"){
En dan nog mijn eerder genoemde punten in de query.

Zet dit eens bovenin elke pagina.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
ini_set('display_errors', 1); // 0 = uit, 1 = aan
error_reporting(E_ALL);

// rest van het script
?>

In tut_list krijg ik devolgende fouten:
Notice: Undefined variable: action in /storage/mijndomein/users/070658/public/sites/www.onlinetutorials.be/admin/tut_list.php on line 54

Notice: Undefined variable: action in /storage/mijndomein/users/070658/public/sites/www.onlinetutorials.be/admin/tut_list.php on line 69

Notice: Undefined variable: action in /storage/mijndomein/users/070658/public/sites/www.onlinetutorials.be/admin/tut_list.php on line 82

en na tut_edit:

Notice: Undefined index: datetime in /storage/mijndomein/users/070658/public/sites/www.onlinetutorials.be/admin/tut_list.php on line 87

(dat van dat niet meer terug-geven van tut_ID had ik zelf al gevonden (trots dat ik nu ben ^^)
 
- SanThe -

- SanThe -

20/05/2007 13:38:00
Quote Anchor link
Die regels met $action er in..
if($action=="update"){

moeten zo worden
if(isset($_POST['action']) and ($_POST['action'] =="update")){
 
Reinhout

reinhout

20/05/2007 13:45:00
Quote Anchor link
mooi! die notices zijn weg.
Weet je nu nog hoe ik dat van de tijd kan aanpassen?
tut_ID wordt nu via een verborgen veld meegegeven...
De fout moet ook in tut_insert.php zitten want de eerste keer wordt die datetime ook niet doorgegeven.
tut_insert:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<html>
<form action=tut_list.php method=post>
  <a>De titel van de tut:<br>
    <input type="text" name="tut_header" value="" size="50" maxlenth="120"><br></a>
  <a>De tijd (hoeft niet aangepast te worden):<br>
    <input type="text" name="tut_datetime" value="<?php echo date('Y-M-D H:I:S')?>" name="19" aanlengt="19"><br></a>
  <a>De inhoud van de tut (voorlopig nog in html):<br>
    <textarea name="tut_main" rows="6" cols="45"></textarea><br></a>
  <input type="hidden" name="action" value="insert">
  <input type="submit" name="Submit" value="OK">
</form>
</html>
 
- SanThe -

- SanThe -

20/05/2007 13:50:00
Quote Anchor link
Je echoot een vreemde date.
Dit bedoel je waarschijnlijk: echo date('Y-m-d H:i:s');
 
Reinhout

reinhout

20/05/2007 13:57:00
Quote Anchor link
sh*t: wat een slecht boek is dit. typisch voor onze bib om dat in de rekken te leggen.
SanThe: Die moderator onder je naam is je niet gestolen :)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door reinhout
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.