mijn eerst scriptjes

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Front-end developer - working on software for arou

Functie They have recently started looking for an experienced Front-end (mobile/app) developer. Because of the short lines within the team, they are also looking for someone who can communicate with the service desk, sales and support for technical questions. You will join their IT team consisting of about 10 colleagues divided over two teams in rooms opposite each other. Half of these are involved in their front-end. You will work together with, among others, the Architect, 1 senior, 1 junior and there is a Team Leader. In terms of technology, they work with a unique tech-stack, particularly because of the

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features ontwikkelen; Werken met technieken als C#, Angular 12 en Javascript,; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken In een team van 7 professionals ben je als Full Stack .NET Developer verantwoordelijk voor het ontwikkelen van applicaties voor het grootste inhouse product: een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je hierbij beheerst is C#. Wil je van meerwaarde

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij als developer werken bij een interne organisatie en de eigen software verder helpen ontwikkelen? Lees dan snel verder! In deze functie ga je werken als PHP Developer en de interne software en applicaties verder ontwikkelen. In het kort houdt dit in: Je gaat de interne applicaties en software verder optimaliseren. Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen. Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen. Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief in het

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Hilversum! Voor een leuk bedrijf in de omgeving van Hilversum zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. Ben jij iemand die graag aan verschillende projecten werkt en het ook leuk vindt om bij klanten op bezoek te gaan? Dan ben jij de perfecte kandidaat! Deze functie is erg divers, je moet dus goed kunnen schakelen. Je komt te werken in een klein team van developers. Binnen het bedrijf hangt er een gemoedelijke informele

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

PHP Developer

Als PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen pure PHP code schrijven. Samenwerken met de klantreiziger om onze klanten

Bekijk vacature »

Klein team zoekt grote fullstack .NET developer to

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever is marktleider in de Benelux en is Europees ook al aardig aan de weg aan het timmeren. Ze voorzien technische winkels van apparatuur om producten een langer leven te geven. Hiermee reduceren ze flink wat CO2 uitstoot en dat is natuurlijk goed voor iedereen! IT speelt een belangrijke rol in de bedrijfsvoering en de applicaties zijn van goed niveau. Als fullstack .NET developer ga jij je bijdrage leveren aan het verder verbeteren van de applicaties en de interne processen. Ze zijn nu met ruim 50 medewerkers in totaal en de afdeling development bestaat uit een 5tal developers.

Bekijk vacature »

.Net Ontwikkelaar

Dit ga je doen Het ontwerpen en ontwikkelen van software voor klanten; Het bijdragen van kennis en ervaring; Het integreren van van de software en afstemmen met klanten; Het functioneel testen van de ontwikkelde software. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij momenteel op zoek naar een .Net Developer die wilt werken aan software die draait op machines wereldwijd. De organisatie produceert software voor applicaties die gebruikt worden in verschillende branches. De software wordt geleverd aan fabrikanten van verschillende robotica en machines. Als .Net ontwikkelaar ben je intern onderdeel van het team wat de applicatie omgevingen ontwikkeld en

Bekijk vacature »

Machine Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Machine Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Machine Software Developer ben je verantwoordelijk voor: - Je ontwerpt, ontwikkelt en debugt software voor machinebesturingssystemen en complexe landbouwmachines; - Je stelt gebruikersinterfaces op (cabinedisplays); - Op termijn ga je softwareprojecten leiden voor specifieke machines; - Inclusief planning, documentatie en validatie; - Om specificaties te verifiëren

Bekijk vacature »

.net developer

Hoi! Wij zijn auto.nl en wij verkopen auto's online. je bestelt bij ons een auto net zo makkelijk als een spijkerbroek. En bevalt ie niet? Dan stuur je 'm gewoon weer terug. En dat we dat goed doen bewijst onze hoge klanttevredenheid van een 9,3. Nu maken we de volgende stap bij auto.nl. We starten met fysieke winkels. Online zoeken, offline bekijken. Maar nog altijd, geen gedoe! Gewoon eerlijk, transparant en zonder zorgen een auto kopen.. Maar om dat waar te blijven maken en nóg beter te worden, zoeken we uitbreiding van ons development team. Wat ga je precies doen?

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als developer heb jij de keuze om aan te sluiten bij het team (13 developers) die op locatie projectmatig bij klanten werkt. Wanneer jij liever intern bij de werkgever werkt is er ook alle ruimte voor jou in het interne team (8 developers) van dit bedrijf. Je werkt samen aan verschillende projecten bij of voor de klant. Het project wordt aangeleverd door sales aan de project manager. Die maakt samen met de Resourcer een planning en op basis daarvan wordt uit het development team een “projectgroep” opgesteld. Hoeveel en welke projecten jij wilt oppakken gebeurt geheel in samenspraak met

Bekijk vacature »

Junior Java Developer

Dit ga je doen Full stack web- en appdevelopment; Vertalen van de functionele wensen naar de technische specificaties; Sturing geven aan/klank board zijn voor de software teams; Trainen van de software teams; Sparren met klanten; Meedenken over architectuur. Hier ga je werken De organisatie is een bureau welke websites en mobiele applicaties bouwt voor verschillende toonaangevende organisaties. Hierbij richten zij zich voornamelijk op de sectoren leisure, overheid en zorg. De sfeer intern kenmerkt zich door informaliteit, gezelligheid en ambitie. Ze werken dag in dag uit samen om mooie producten op te leveren voor hun klanten. Op dit moment zijn er

Bekijk vacature »

Back-end developer (Magento2)

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Reinhout

reinhout

19/05/2007 20:45:00
Quote Anchor link
Ik heb nu een boek uit over php en daarbij ben ik nu een minimalistische cms aan het maken. Nu heb ik 2 fouten die ik nog wil fixen, maar waar ik geen antwoord voor vindt in mijn boek.
1: Als ik mijn berichtje wil aanpassen krijg ik een fout, maar ik heb geen idee hoe ik dat weg kan krijgen.
2: Het uur klopt niet; wordt niet in de db geschreven want de standaardwaarde wordt getoond.

de database ziet er als volgt uit:
systeem --> tut --> tut_ID, tut_header, tut_main, tut_datetime
die tut_datetime is datetime, not null en de standaardwaarde (0000-00-00 00:00:00) kwam er automatisch bij

tut_edit.php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
include("connect.inc.php");
$SQL_tut="SELECT * FROM tut WHERE tut_ID=" . $_GET['tut_ID'];
$tut_result=mysql_query($SQL_tut);
$tut=mysql_fetch_array($tut_result);
mysql_close();
//br-tags naar regeluiteinden
$tut['tut_main'] = eregi_replace('<br[[:space:]]*/?[[:space:]]*>',"/n", $tut['tut_main']);

//******************formulier*****************
?>

<html>
<form action=tut_list.php method=post>
  <input type="text" name="tut_header" value="<?php echo $tut['tut_header'] ?>" size="50" maxlenth="120"><br>
  <input type="text" name="tut_datetime" value="<?php echo $tut['tut_datetime'] ?>" size="19" maxlength="19"><br>
  <textarea name="tut_main" rows="6" cols="45"><?php echo $tut['tut_main'] ?></textarea><br>
  <input type="hidden" name="action" value="update">
  <input type="submit" name="Submit" value="OK">
</form>
</html>


dan het deel van tut_list.php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?php
//*************tut aanpassen*******************
if($action=="update"){
  //parameters lezen
  $tut_ID=$_POST['tut_ID'];
  $tut_main=$_POST['tut_main'];
  $tut_header=$_POST['tut_header'];
  $tut_datetime=$_POST['datetime'];
  
  //regeleinden naar br

  $tut_SQL_update="UPDATE tut SET tut_header='$tut_header',tut_main='$tut_main',tut_datetime=$tut_datetime' WHERE tut_ID='tut_ID'";
  $bool=mysql_query($tut_SQL_update);
  if($bool==1) echo "<script language=JavaScript>window.alert('Bericht bewerkt')</script>";
  if($bool<>1) echo "<script language=JavaScript>window.alert('Er is een fout opgetreden')</script>";
}

//***********nieuwe tut maken*****************
if($action=="insert"){
 //parameters lezen
 $tut_main=$_POST['tut_main'];
 $tut_header=$_POST['tut_header'];
 $tut_datetime=$_POST['tut_datetime'];
 
 $tut_SQL_insert="INSERT INTO tut (tut_header,tut_datetime,tut_main) VALUES ('$tut_header','$tut_datetime','$tut_main')";
 $bool=mysql_query($tut_SQL_insert);
 if($bool==1) echo "<script language=JavaScript>window.alert('Bericht toegevoegd')</script>";
 if($bool<>1) echo "<script language=JavaScript>window.alert('Er is een fout opgetreden!')</script>";
?>

}
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Reinhout
 
PHP hulp

PHP hulp

20/05/2024 23:59:53
 
- SanThe -

- SanThe -

19/05/2007 20:55:00
Quote Anchor link
reinhout schreef op 19.05.2007 20:45:
Nu heb ik 2 fouten die ik nog wil fixen,
Welke foutmeldingen?
 
Reinhout

reinhout

19/05/2007 20:56:00
Quote Anchor link
wel, diegene die ik zelf laat tonen in een alert als er iets fout is
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door reinhout
 
- SanThe -

- SanThe -

19/05/2007 21:04:00
Quote Anchor link
Tja, dan zal je toch even iets moeten veranderen zodat je de 'echte' errors te zien krijgt.

Maar zo even snel:
In je update query.....
tut_datetime=$tut_datetime' ..... mist een enkele quote.
WHERE tut_ID='tut_ID' ....... moet dat geen $tut_ID zijn
 
Reinhout

reinhout

19/05/2007 21:40:00
Quote Anchor link
Dat verandert niets.
en die tut_ID moet geen $tut_ID zijn tenzij er een fout in mijn boek staat
toch bedankt voor de moeite...

vriendelijke groet,
reinhout
 
TJVB tvb

TJVB tvb

19/05/2007 22:08:00
Quote Anchor link
reinhout schreef op 19.05.2007 21:40:
Dat verandert niets.
en die tut_ID moet geen $tut_ID zijn tenzij er een fout in mijn boek staat
toch bedankt voor de moeite...

vriendelijke groet,
reinhout

Dan zal er waarschijnlijk toch een fout staan (het is tenslotte door mensen geschreven)
want hierbij kijk je of 1 wel 1 is, of 2 wel 2 is. Je vergelijkt steeds een waarde met zichzelf.
 
Reinhout

reinhout

19/05/2007 22:11:00
Quote Anchor link
niet helemaal:
hier wordt de tut_ID in de url meegegeven; hij loopt de db door tot die 2 waardes overeenkomen en dan wordt die post aangepast

ps: die tut_ID is auto increment (?) dus wordt die bij iedere post 1 cijfer hoger.

edit moet mijn vorige post herzien denk ik; ik krijg Notice: Undefined index: tut_ID in /storage/mijndomein/users/070658/public/sites/www.onlinetutorials.be/admin/tut_list.php on line 84

Notice: Undefined index: datetime in /storage/mijndomein/users/070658/public/sites/www.onlinetutorials.be/admin/tut_list.php on line 87

dit is als ik via een omweg toch de error's zie
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door reinhout
 
- SanThe -

- SanThe -

19/05/2007 22:45:00
Quote Anchor link
SanThe schreef op 19.05.2007 21:04:
In je update query.....
tut_datetime=$tut_datetime' ..... mist een enkele quote.
WHERE tut_ID='tut_ID' ....... moet dat geen $tut_ID zijn

Dus toch ... ;-)
 
Reinhout

reinhout

19/05/2007 22:47:00
Quote Anchor link
wat moet ik dan doen nu? :$
 
- SanThe -

- SanThe -

19/05/2007 22:48:00
Quote Anchor link
reinhout schreef op 19.05.2007 22:11:
hier wordt de tut_ID in de url meegegeven;

Dan moet toch
$tut_ID=$_POST['tut_ID'];
een GET zijn?
$tut_ID=$_GET['tut_ID'];
 
Reinhout

reinhout

19/05/2007 22:51:00
Quote Anchor link
et gaat zo:
je wil editten (tut_edit.php) en daar staat een formulier die alles inleest en dan weer verzendt naar tut_list.php
daar wordt gekeken wat er moet veranderen (uit url halen) en dat wordt dan toegepast naargelang action gelijk is aan edit, delete of new
 
- SanThe -

- SanThe -

19/05/2007 23:01:00
Quote Anchor link
Als dit uit een boek komt dan zitten er behoorlijk wat fouten in.

In tut_edit.php krijg je tut_ID uit de url. Je verzendt het formulier naar tut_list.php maar je geeft tut_ID niet meer mee.
if($action=="update"){
$action komt uit het formulier dus dat moet een POST-var zijn.
if($_POST['action']=="update"){
En dan nog mijn eerder genoemde punten in de query.

Zet dit eens bovenin elke pagina.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
ini_set('display_errors', 1); // 0 = uit, 1 = aan
error_reporting(E_ALL);

// rest van het script
?>
 
Martin Meijer

Martin Meijer

20/05/2007 09:36:00
Quote Anchor link
Ik zou ook een beetje mee rom je veiligheid van het script letten! Voornamelijk bij de invoer van gegevens!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<?php
//*************tut aanpassen*******************
if($action=="update"){
  //parameters lezen
  $tut_ID        = ( int ) $_POST['tut_ID'];
  $tut_main        = mysql_escape_string( $_POST['tut_main'] );
  $tut_header    = mysql_escape_string( $_POST['tut_header'] );
  $tut_datetime    = mysql_escape_string( $_POST['datetime'] );
  
  //regeleinden naar br

  $tut_SQL_update="UPDATE tut SET tut_header='$tut_header',tut_main='$tut_main',tut_datetime=$tut_datetime' WHERE tut_ID='tut_ID'";
  $bool=mysql_query($tut_SQL_update);
  if($bool==1) echo "<script language=JavaScript>window.alert('Bericht bewerkt')</script>";
  if($bool<>1) echo "<script language=JavaScript>window.alert('Er is een fout opgetreden')</script>";
}

//***********nieuwe tut maken*****************
if($action=="insert"){
 //parameters lezen
 $tut_main= mysql_escape_string( $_POST['tut_main'] );
 $tut_header= mysql_escape_string( $_POST['tut_header']);
 $tut_datetime= mysql_escape_string( $_POST['tut_datetime']);
 
 $tut_SQL_insert="INSERT INTO tut (tut_header,tut_datetime,tut_main) VALUES ('$tut_header','$tut_datetime','$tut_main')";
 $bool=mysql_query($tut_SQL_insert);
 if($bool==1) echo "<script language=JavaScript>window.alert('Bericht toegevoegd')</script>";
 if($bool<>1) echo "<script language=JavaScript>window.alert('Er is een fout opgetreden!')</script>";
?>


En met de tijd, kan je beter in de query gelijk NOW() doen in plaats van de varriabele die je er nu hebt staan.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Martin Meijer
 
Aaa Trump

aaa Trump

20/05/2007 10:17:00
Quote Anchor link
In een phpboek wordt toch wel op veiligheid gelet?

Welk boek was het?
 
Reinhout

reinhout

20/05/2007 13:11:00
Quote Anchor link
robin schreef op 20.05.2007 10:17:
In een phpboek wordt toch wel op veiligheid gelet?

Welk boek was het?

PHP5 & MySQL van Jochen Franke & Axel Bornträger
startersboek met cd-rom

het is het nieuwste boek dat onze bib heeft (2005)
 
Reinhout

reinhout

20/05/2007 13:14:00
Quote Anchor link
Martin Meijer schreef op 20.05.2007 09:36:
Ik zou ook een beetje mee rom je veiligheid van het script letten! Voornamelijk bij de invoer van gegevens!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<?php
//*************tut aanpassen*******************
if($action=="update"){
  //parameters lezen
  $tut_ID        = ( int ) $_POST['tut_ID'];
  $tut_main        = mysql_escape_string( $_POST['tut_main'] );
  $tut_header    = mysql_escape_string( $_POST['tut_header'] );
  $tut_datetime    = mysql_escape_string( $_POST['datetime'] );
  
  //regeleinden naar br

  $tut_SQL_update="UPDATE tut SET tut_header='$tut_header',tut_main='$tut_main',tut_datetime=$tut_datetime' WHERE tut_ID='tut_ID'";
  $bool=mysql_query($tut_SQL_update);
  if($bool==1) echo "<script language=JavaScript>window.alert('Bericht bewerkt')</script>";
  if($bool<>1) echo "<script language=JavaScript>window.alert('Er is een fout opgetreden')</script>";
}

//***********nieuwe tut maken*****************
if($action=="insert"){
 //parameters lezen
 $tut_main= mysql_escape_string( $_POST['tut_main'] );
 $tut_header= mysql_escape_string( $_POST['tut_header']);
 $tut_datetime= mysql_escape_string( $_POST['tut_datetime']);
 
 $tut_SQL_insert="INSERT INTO tut (tut_header,tut_datetime,tut_main) VALUES ('$tut_header','$tut_datetime','$tut_main')";
 $bool=mysql_query($tut_SQL_insert);
 if($bool==1) echo "<script language=JavaScript>window.alert('Bericht toegevoegd')</script>";
 if($bool<>1) echo "<script language=JavaScript>window.alert('Er is een fout opgetreden!')</script>";
?>


En met de tijd, kan je beter in de query gelijk NOW() doen in plaats van de varriabele die je er nu hebt staan.

1 ding dat bij mij opkomt: ?????????????
kan je even zeggen wat er nu gebeurt ipv het originele script? Ik begrijp er namelijk niets van (als ik dat wel doe kan ik er lessen uit trekken)
 
Reinhout

reinhout

20/05/2007 13:17:00
Quote Anchor link
SanThe schreef op 19.05.2007 23:01:
Als dit uit een boek komt dan zitten er behoorlijk wat fouten in.

In tut_edit.php krijg je tut_ID uit de url. Je verzendt het formulier naar tut_list.php maar je geeft tut_ID niet meer mee.
if($action=="update"){
$action komt uit het formulier dus dat moet een POST-var zijn.
if($_POST['action']=="update"){
En dan nog mijn eerder genoemde punten in de query.

Zet dit eens bovenin elke pagina.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
ini_set('display_errors', 1); // 0 = uit, 1 = aan
error_reporting(E_ALL);

// rest van het script
?>

In tut_list krijg ik devolgende fouten:
Notice: Undefined variable: action in /storage/mijndomein/users/070658/public/sites/www.onlinetutorials.be/admin/tut_list.php on line 54

Notice: Undefined variable: action in /storage/mijndomein/users/070658/public/sites/www.onlinetutorials.be/admin/tut_list.php on line 69

Notice: Undefined variable: action in /storage/mijndomein/users/070658/public/sites/www.onlinetutorials.be/admin/tut_list.php on line 82

en na tut_edit:

Notice: Undefined index: datetime in /storage/mijndomein/users/070658/public/sites/www.onlinetutorials.be/admin/tut_list.php on line 87

(dat van dat niet meer terug-geven van tut_ID had ik zelf al gevonden (trots dat ik nu ben ^^)
 
- SanThe -

- SanThe -

20/05/2007 13:38:00
Quote Anchor link
Die regels met $action er in..
if($action=="update"){

moeten zo worden
if(isset($_POST['action']) and ($_POST['action'] =="update")){
 
Reinhout

reinhout

20/05/2007 13:45:00
Quote Anchor link
mooi! die notices zijn weg.
Weet je nu nog hoe ik dat van de tijd kan aanpassen?
tut_ID wordt nu via een verborgen veld meegegeven...
De fout moet ook in tut_insert.php zitten want de eerste keer wordt die datetime ook niet doorgegeven.
tut_insert:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<html>
<form action=tut_list.php method=post>
  <a>De titel van de tut:<br>
    <input type="text" name="tut_header" value="" size="50" maxlenth="120"><br></a>
  <a>De tijd (hoeft niet aangepast te worden):<br>
    <input type="text" name="tut_datetime" value="<?php echo date('Y-M-D H:I:S')?>" name="19" aanlengt="19"><br></a>
  <a>De inhoud van de tut (voorlopig nog in html):<br>
    <textarea name="tut_main" rows="6" cols="45"></textarea><br></a>
  <input type="hidden" name="action" value="insert">
  <input type="submit" name="Submit" value="OK">
</form>
</html>
 
- SanThe -

- SanThe -

20/05/2007 13:50:00
Quote Anchor link
Je echoot een vreemde date.
Dit bedoel je waarschijnlijk: echo date('Y-m-d H:i:s');
 
Reinhout

reinhout

20/05/2007 13:57:00
Quote Anchor link
sh*t: wat een slecht boek is dit. typisch voor onze bib om dat in de rekken te leggen.
SanThe: Die moderator onder je naam is je niet gestolen :)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door reinhout
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.