Nieuwste Lid uit DB Halen.

Overzicht

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

OutSystems developer

Dit ga je doen Klanten adviseren over de mogelijkheden van OutSystems; OutSystems oplossingen ontwikkelen en implementeren; Stakeholdermanagement; Kennis en expertise up to date houden en delen met het team. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Amsterdam, is een innovatieve dienstverlener die zich richt op grote corporates in verschillende sectoren. Doordat je bij veel verschillende klanten aan de slag zal gaan is geen enkel project hetzelfde. De organisatie kenmerkt zich door hoge mate van professionaliteit en innovatieve oplossingen. In de rol van OutSystems developer zal jij verschillende grote klanten helpen om efficiënte OutSystems oplossingen te ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Lasrobotprogrammeur/operator

Heb je interesse in trekkers en beschik je overvlijmscherpse precisie? Solliciteer dan op deze vacature! Als Lasoperator ben je vooral bezig met het maken van nieuwe lasrobotprogramma’s en het optimaliseren van bestaande programma’s, zowel online als offline (incl. het bedienen van de Lasrobots). Daarnaast draag je bij aan een optimaal rendement van de las robots. Verder heb je de volgende werkzaamheden: Het meewerken als operator c.q. Robotlassen niveau 2 (van complexe samenstellingen/halffabricaten), het om- en instellen van de diverse stations van lasmallen (productdragers), het afwerken van laswerk (verwijderen lasspetters en oxiden), het bewaken van de machineplanning (op bewerkingen) incl. de

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer Consultancy

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Ben jij een senior .NET developer en heb jij tevens ervaring als teamlead? Ben jij iemand met een helikopterview en denk jij graag mee met de klanten? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor een geweldig bedrijf zijn wij namelijk op zoek naar een ervaren .NET developer. Het bedrijf houdt zich bezig met het ontwerpen en bouwen van websites, portalen en applicaties voor met name zorg- en onderwijsinstellingen en overheidsinstanties. Jouw taken: Het fungeren als Lead Developer; Het meedenken met de business (dit vergt commercieel inzicht); Het begeleiden van diverse projecten (van klein tot groot); Het ontwerpen

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

C# Unity Developer

Functieomschrijving Ontwikkel jij mee door applicaties te bouwen die bijdragen aan het optimaliseren van processen? Voor een erkende werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een Unity C# Developer die graag de uitdaging aangaat! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Je bent verantwoordelijk voor het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de reeds draaiende applicaties. Bedrijfsprofiel Je komt te werken voor een internationale werkgever in regio Tilburg. Samen met een vooruitstrevend team

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Jouw werkzaamheden zullen grotendeels bestaan uit het in teamverband ontwerpen, vernieuwen en door ontwikkelen van het systeem. Het is echt back-end werk (bijvoorbeeld het doorontwikkelen van een API) en dit moet je dan ook liggen. Ze zijn niet persee gebonden aan talen of tools maar gebruiken graag de technieken die het beste aansluiten op de gegeven oplossing. Voor nieuwe (versies van) componenten maken ze veelal gebruik van Go(lang). Bij aanpassingen aan bestaande onderdelen gebeurt dit in PHP en C++. Het team is heel divers, er hangt een relaxte sfeer en ze organiseren regelmatig leuke music nights, game nights e.d.

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer wordt jij onderdeel van ons ICT team. In dit multidisciplinaire team ben jij samen met onze senior .NET ontwikkelaar en medior .NET ontwikkelaar verantwoordelijk voor ons ERP systeem. In dit systeem (Navision) ga jij leren ontwikkelen. Wij bieden jou dan ook een gedegen opleiding aan, samen met de ondersteuning van onze Senior .NET developer. Daarnaast ga jij aan de slag met ons portaal geschreven in Sharepoint. Verder ben jij verantwoordelijk voor EDI verkeer en het ontwikkelen binnen het ERP systeem en andere toepassingen en rapportages. Van jou wordt verwacht dat jij het proces goed leert kennen

Bekijk vacature »

Back End Developer .NET

Dit ga je doen Ontwikkelen in C# .NET en werken aan nieuwbouw, uitbouw en onderhoud van de software (die communiceren met 68.000 sensoren, waardoor er meerdere miljoenen berichten per uur verwerkt worden); Samenwerken in Scrum Teams; Meewerken aan verschillende, uitdagende projecten; Werken met nieuwe technologieën en vrijheid krijgen om jezelf te ontwikkelen en door te groeien. Hier ga je werken Je komt als Developer te werken bij een organisatie die gespecialiseerd is in software die real-time wordt gebruikt. De software constateert waar werk moet worden uitgevoerd en de chauffeurs worden met een andere applicatie hierop geattendeerd. Ook wordt er direct

Bekijk vacature »

Java Programmeur

Functie Heb jij altijd al samen willen werken met ervaren java ontwikkelaars dan hebben wij hier de ultieme kans voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving van Naaldwijk zijn wij op zoek naar uitbreiding van het vaste ontwikkel team. Je zult je hier voornamelijk bezig gaan houden met; Wijzigingsverzoeken van klanten uitvoeren, hier wordt je diep in betrokken; Samen met consultants sluit je aan bij gesprekken met klanten, voor alle projecten; Je schakelt veel met consultants, wat is de behoefte van de klant? Hoe kan je hierop integreren?; Het framework moet naar de Cloud gebracht worden, je wordt betrokken bij

Bekijk vacature »

Back-end Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende development functie bij een klein gespecialiseerd softwarebedrijf? Wil jij graag hybride werken (combi tussen thuis + kantoor), loop jij warm voor maatwerk software en voel jij je prettig in een informele cultuur? Zoek dan niet verder! Reageer direct! Voor een gewilde werkgever in omgeving Tilburg zoeken wij een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je gaat werken voor een klein softwarebedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling van integratiesoftware. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: In een klein team met 4 ontwikkelaars houd jij je bezig met afwisselende

Bekijk vacature »

Mendix Developer

For our client in Amsterdam, we are looking for a Senior Mendix Developer. Company description Our client is an IT Consultancy company who’s been active for 10 years now. With their ambitious team, they are working with different clients in order to help them with analyzing their data and giving advice to them, regarding how they can use their data in the smartest ways, or to make sure that their mobile or web applications are working efficiently. As you get a glimpse of various industries, it is guaranteed that no day will be the same. Job description As a Mendix

Bekijk vacature »

Full-stack developer

Als Full-stack developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Samen met je SCRUM team werk je aan zowel de front- als de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en echt het verschil te kunnen maken. Ons ontwikkelteam bestaat uit ruim 40 ontwikkelaars, testers, scrum

Bekijk vacature »

Cloud Engineer

Ben jij een ervaren Cloud Engineer die complexe omgevingen kan overzien en wil je graag in vaste dienst werken bij een professioneel en kleinschalig bedrijf waar je een belangrijke rol kan spelen? Wij, IntelliMagic in Leiden, ontwikkelen specialistische IT monitoring software die we als SaaS oplossing verkopen aan grote bedrijven in Europa en de VS. We zijn een Nederlands bedrijf met een goede sfeer en met grote waardering voor de persoonlijke inbreng en kwaliteiten van onze medewerkers. Wij zoeken een ervaren Cloud Engineer met academisch denkniveau die verantwoordelijk wordt voor het beheer van de cloud infrastructuur voor onze Europese klanten.

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Marvin Radioo

Marvin Radioo

14/12/2010 19:31:44
Anchor link
Hallo,

Ik ben bezig met een nieuwe website, en nu wil ik op de homepage het nieuwste lid laten zien.

kan ik dit doen met behulp van een mysql code?

Dit is mijn Database Structuur:

`id` int(11) unsigned NOT NULL AUTO_INCREMENT,
`username` varchar(50) NOT NULL,
`real_name` varchar(100) NOT NULL DEFAULT '',
`password` varchar(50) NOT NULL DEFAULT '-',
`mail` varchar(50) NOT NULL DEFAULT '[email protected]',
`auth_ticket` varchar(1250) NOT NULL DEFAULT '0',
`rank` int(11) unsigned NOT NULL DEFAULT '1',
`credits` int(11) NOT NULL DEFAULT '0',
`vip_points` int(11) NOT NULL DEFAULT '0',
`activity_points` int(11) NOT NULL DEFAULT '0',
`activity_points_lastupdate` double NOT NULL DEFAULT '0',
`look` varchar(100) NOT NULL DEFAULT 'hr-115-42.hd-190-1.ch-215-62.lg-285-91.sh-290-62',
`gender` enum('M','F') NOT NULL DEFAULT 'M',
`motto` varchar(50) NOT NULL,
`account_created` varchar(50) NOT NULL,
`last_online` varchar(50) NOT NULL,
`online` enum('0','1') NOT NULL DEFAULT '0',
`ip_last` varchar(120) NOT NULL DEFAULT '127.0.0.1',
`ip_reg` varchar(120) NOT NULL DEFAULT '127.0.0.1',
`home_room` int(10) unsigned NOT NULL DEFAULT '0',
`respect` int(11) NOT NULL DEFAULT '0',
`daily_respect_points` int(11) NOT NULL DEFAULT '3',
`daily_pet_respect_points` int(11) NOT NULL DEFAULT '3',
`newbie_status` int(11) NOT NULL DEFAULT '2',
`is_muted` enum('0','1') NOT NULL DEFAULT '0',
`mutant_penalty` enum('0','1','2') NOT NULL DEFAULT '0',
`mutant_penalty_expire` int(11) NOT NULL DEFAULT '0',
`block_newfriends` enum('0','1') NOT NULL DEFAULT '0',
`bb_ball` varchar(500) NOT NULL DEFAULT 'none',
`baldosas_pulsadas` int(255) NOT NULL DEFAULT '0',
PRIMARY KEY (`id`)


Zou iemand me hiermee willen helpen?
Greetz Marvin
Gewijzigd op 14/12/2010 22:52:41 door Jens V
 
PHP hulp

PHP hulp

10/05/2024 02:22:36
 
Jens V

Jens V

14/12/2010 19:37:18
Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT username FROM users ORDER BY id DESC LIMIT 1
 

14/12/2010 19:38:19
Anchor link
'hr-115-42.hd-190-1.ch-215-62.lg-285-91.sh-290-62',
wtf is dat?
En nee. Met deze structuur is dat niet mogelijk.
 
Hipska BE

Hipska BE

14/12/2010 19:39:20
Anchor link
Om de nieuwste lid te kunnen selecteren (met zekerheid, want id biedt je geen zekerheid) heb je een DATETIME veld nodig met daarin het tijdstip van registratie, en dit veld zie ik niet in uw tabel staan.
 
Jens V

Jens V

14/12/2010 19:39:44
Anchor link
Karl Karl op 14/12/2010 19:38:19:
'hr-115-42.hd-190-1.ch-215-62.lg-285-91.sh-290-62',
wtf is dat?
En nee. Met deze structuur is dat niet mogelijk.


Wat dat is maakt toch niet uit? En waarom zou het niet gaan? Kijk een naar mijn vorige post?


Hipska BE op 14/12/2010 19:39:20:
Om de nieuwste lid te kunnen selecteren (met zekerheid, want id biedt je geen zekerheid) heb je een DATETIME veld nodig met daarin het tijdstip van registratie, en dit veld zie ik niet in uw tabel staan.


Als je id auto_increment is is dit toch goed? Tenzij je misschien ook nog een activeersysteem gebruikt. Dan moet je ergens de datetime gaan bijhouden van de activatie. En anders, moet je gewoon een datetime gaan gebuiken. (account_created waarschijnlijk, al moet dat dan wel een datetime worden)
Gewijzigd op 14/12/2010 19:42:38 door Jens V
 
Hipska BE

Hipska BE

14/12/2010 19:42:14
Anchor link
@Jens: Die is zo fout als dat het maar zou kunnen..
 

14/12/2010 19:43:47
Anchor link
Jens V op 14/12/2010 19:39:44:
Karl Karl op 14/12/2010 19:38:19:
'hr-115-42.hd-190-1.ch-215-62.lg-285-91.sh-290-62',
wtf is dat?
En nee. Met deze structuur is dat niet mogelijk.


Wat dat is maakt toch niet uit? En waarom zou het niet gaan? Kijk een naar mijn vorige post?


Foei! Een waarde hangen aan auto increment. Auto increment zorgt er alleen voor dat je unieke waarden krijgt. Toevallig is het zo dat je bij mysql een oplopende rij cijfers krijgt (hoeft ook weer niet per se, kan met gaten, en kan tussendoor worden opgevuld).
Andere databasesystemen gebruiken zelfs letters...

Verder maakt dat wel uit. Dat duid er nog meer op dat dit een verkeerd databasemodel is. Onzin hoort niet thuis in een database.
 
Jens V

Jens V

14/12/2010 19:47:48
Anchor link
Karl Karl op 14/12/2010 19:43:47:
Foei! Een waarde hangen aan auto increment. Auto increment zorgt er alleen voor dat je unieke waarden krijgt. Toevallig is het zo dat je bij mysql een oplopende rij cijfers krijgt (hoeft ook weer niet per se, kan met gaten, en kan tussendoor worden opgevuld).
Andere databasesystemen gebruiken zelfs letters...


Naar alle waarschijnlijkheid gebruikt hij MySQL, aangezien hij hulp nodig heeft met een simpele query. En auto_increment geeft ALTIJD een hogere waarde terug. Waarom denk je dat er INCREMENT staat?

Karl Karl op 14/12/2010 19:43:47:
Verder maakt dat wel uit. Dat duid er nog meer op dat dit een verkeerd databasemodel is. Onzin hoort niet thuis in een database.

Als die data zin heeft voor hem mag daar toch staan wat je wilt? Wie zegt dat dat geen gestructureerde data is? Ik kan het niet weten, maar ja. Daar gaat het hier niet om :)
Gewijzigd op 14/12/2010 19:48:45 door Jens V
 
Marvin Radioo

Marvin Radioo

14/12/2010 19:49:13
Anchor link
en dat is een standaard uiterlijk.
ik werk met een profiel systeem.

Allemaal bedankt, met de tip van Jens is het gelukt!

Nu heb ik nog een vraag, ik wil het nieuws ook laten zien op mijn site maar dan de laatste 3, moet ik dan ook met id gaan werken?
 
Jens V

Jens V

14/12/2010 19:50:47
Anchor link
Marvin Radioo op 14/12/2010 19:49:13:
en dat is een standaard uiterlijk.
ik werk met een profiel systeem.

Allemaal bedankt, met de tip van Jens is het gelukt!

Nu heb ik nog een vraag, ik wil het nieuws ook laten zien op mijn site maar dan de laatste 3, moet ik dan ook met id gaan werken?


Daarbij sorteer je best op datum. Maar uiteindelijke zou het ook met het id kunnen gaan, ja. Gewoon die LIMIT 1 verhogen....
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

14/12/2010 19:50:52
Anchor link
dan moet je met LIMIT werken het kan met id maar het kan ook met datum
 
Hipska BE

Hipska BE

14/12/2010 19:55:56
Anchor link
Nee, zeker niet met id! De database kan niet garanderen dat het hoogste id ook effectief het laatst toegevoegde record is. Pas met een datetime veld weet je dit 100% zeker.

Dit kom je onderandere tegen als je met meerdere gelinkte database servers werkt of bij terugplaatsen van backups of een andere manier van synchroniseren.

Wat Jens je hier aanpraat is STERK af te raden, hoe dan ook zal het ooit mis gaan op die manier.
 
Marvin Radioo

Marvin Radioo

14/12/2010 19:57:17
Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php $sql = "SELECT title FROM site_news ORDER BY id DESC LIMIT 3";
$query = mysql_query($sql) or die(mysql_error());
$hoeveel = mysql_result($query,0,0);

echo $hoeveel;  ?>


Deze gebruik ik nu.

Maar ik krijg dit:
http://i51.tinypic.com/1zmmid4.png

En het moet worden:
http://i54.tinypic.com/290uemu.png

Wie weet het antwoord.

Trouwens, dat wat het moet worden komt van een andere site.

Groetjes Marvin
Gewijzigd op 14/12/2010 19:58:03 door Marvin Radioo
 
Hipska BE

Hipska BE

14/12/2010 20:00:03
Anchor link
Ziedaar, het gaat nu al mis.

Probeer eerst eens iets te doen met de nuttige reacties in dit topic en niet te gaan voor de gemakkelijkheidsoplossing.
Gewijzigd op 14/12/2010 20:01:02 door Hipska BE
 
Marvin Radioo

Marvin Radioo

14/12/2010 20:00:25
Anchor link
?
 
Jens V

Jens V

14/12/2010 20:04:28
Anchor link
Hipska BE op 14/12/2010 20:00:03:
Ziedaar, het gaat nu al mis.

Probeer eerst eens iets te doen met de nuttige reacties in dit topic en niet te gaan voor de gemakkelijkheidsoplossing.


Zoals ik al zei; voor nieuws gebruik je best een datum. Die is altijd accuraat. Voor iets triviaal als de laatste nieuwe gebruiker tonen, kan een id gebruiken geen kwaad (naar mijn inzien), maar kan dezelfde constructie gebruikt worden met een datetime veld.
Gewijzigd op 14/12/2010 20:05:15 door Jens V
 
Hipska BE

Hipska BE

14/12/2010 20:05:50
Anchor link
@Jens, zoals ik al zei kan de database je dan niet garanderen dat het hoogste ID ook de nieuwste gebruiker is. Zie hiervoor mijn eerdere post.
 
Jens V

Jens V

14/12/2010 20:07:49
Anchor link
Hipska BE op 14/12/2010 20:05:50:
@Jens, zoals ik al zei kan de database je dan niet garanderen dat het hoogste ID ook de nieuwste gebruiker is. Zie hiervoor mijn eerdere post.


Leg eens verder uit, als je wilt. (Ik geloof je wel hoor ;) ) Ik zou eens willen weten hoe dat komt. :)
 

14/12/2010 20:08:20
Anchor link
Dit wordt zeker phphulp's nieuwe ondertitel:
PHPhulp: Voor idioten door idioten!.

Echt, echt echt. Ik heb er gewoon geen woorden voor.

Jens V op 14/12/2010 19:47:48:
Karl Karl op 14/12/2010 19:43:47:
Foei! Een waarde hangen aan auto increment. Auto increment zorgt er alleen voor dat je unieke waarden krijgt. Toevallig is het zo dat je bij mysql een oplopende rij cijfers krijgt (hoeft ook weer niet per se, kan met gaten, en kan tussendoor worden opgevuld).
Andere databasesystemen gebruiken zelfs letters...


Naar alle waarschijnlijkheid gebruikt hij MySQL, aangezien hij hulp nodig heeft met een simpele query. En auto_increment geeft ALTIJD een hogere waarde terug. Waarom denk je dat er INCREMENT staat?

Alsjeblieft, wees nou niet zo'n arrogant omhooggevallen kut joch. Twee mensen zeggen hier direct al dat het fout is. Als je even verder kijkt dan je neus lang is (dus niet in mysql's handleiding, of wat nouw de betekenis van een woord is (daarom vind ik je een arrogant omhooggevallen kut joch)).
Het is een ontzettend grote fout. Ik heb ergens gelezen dat je op school zit en java kan ofzo. Daaruit zou je al moeten kunnen beredeneren dat een id niet echt juist is om het nieuwste lid op te halen. Want wat zou je moeten doen als je het nieuwste lid per week wilt ophalen? Dat kan niet met je leuke 'gebruik toch die id' theorie

Het is zo zonde dat MySQL zoveel wordt gebruikt. Want het heeft zoveel fouten. Alleen al met auto increment:
Auto increment.
Dingen die je moet weten over databases # records kennen geen volgorde.
De auto increment functie is een verhaal apart, daarom een hoofdstuk apart.
De slechte punten van MySQL op een rijtje # geen getal uit auto increment zonder een record in te voeren.
De slechte punten van Mysql op een rijtje # slechts één auto increment kolom per tabel.
De slechte punten van mysql op een rijtje # auto increment slechts in een tabel tegelijk te gebruiken.
En nu zal je waarschijnlijk gaan zeiken dat dit allemaal van dezelfde website komt. Inderdaad, maar wat je waarschijnlijk niet weet is dat achter deze websites database guru's zitten. Die voor hun dagelijks werk met databases werken. En als je dus een beetje verder kijkt, dan zul je inderdaad vaker zien dat je auto increment niet op deze manier moet gebruiken.

Volgens mij stond het zelfs in de manual van mysql dat het alleen maar een rijtje getallen genereert.

Jens V op 14/12/2010 19:47:48:
Karl Karl op 14/12/2010 19:43:47:
Verder maakt dat wel uit. Dat duid er nog meer op dat dit een verkeerd databasemodel is. Onzin hoort niet thuis in een database.

Als die data zin heeft voor hem mag daar toch staan wat je wilt? Wie zegt dat dat geen gestructureerde data is? Ik kan het niet weten, maar ja. Daar gaat het hier niet om :)

Als die data zin zou hebben (heb sterk mijn twijfels, ook als ik naar de rest kijk van deze entiteit), dan zou het een zinnige naam moeten hebben.

Deze onzin wijst, zoals ik al eerder heb aangegeven heb, op een verkeerd databasemodel. Dat betekend dat de TS-er gemakkelijk in de problemen kan raken door de onzin die hij heeft. Als hij in de problemen zit, dan komt hij hier terecht.
Verder weet hij niet hoe hij de laatste gebruiker kan opzoeken (jij ook niet), wat er ook nog eens op wijst dat hij niet erg veel verstand heeft van databases. Daarom zou hij dus beter eerst eens kunnen leren hoe je daar precies mee om moet gaan (jij misschien ook?)

Edit:
Marvin Radioo op 14/12/2010 20:00:25:
?

Je hebt vingers gekregen om mee te tikken. Tik dan ook wat zinnigs.

Jens V op 14/12/2010 20:04:28:
Hipska BE op 14/12/2010 20:00:03:
Ziedaar, het gaat nu al mis.

Probeer eerst eens iets te doen met de nuttige reacties in dit topic en niet te gaan voor de gemakkelijkheidsoplossing.


Zoals ik al zei; voor nieuws gebruik je best een datum. Die is altijd accuraat. Voor iets triviaal als de laatste nieuwe gebruiker tonen, kan een id gebruiken geen kwaad (naar mijn inzien), maar kan dezelfde constructie gebruikt worden met een datetime veld.

TRIVIAALS? WTF! Jezus christus. Ik geloof mijn ogen niet.
Jij moet je echt diep schamen.
Stel je voor dat dit een bedrijf is. En die heeft werknemers. Is het dan TRIVIAAL hoe lang iemand in dienst is??!?!?!?

Jens V op 14/12/2010 20:07:49:
Hipska BE op 14/12/2010 20:05:50:
@Jens, zoals ik al zei kan de database je dan niet garanderen dat het hoogste ID ook de nieuwste gebruiker is. Zie hiervoor mijn eerdere post.


Leg eens verder uit, als je wilt. (Ik geloof je wel hoor ;) ) Ik zou eens willen weten hoe dat komt. :)

Waarom dan? Waarom dan? Waarom dan? Waarom dan? Waarom dan?
Lijkt wel alsof je dit doet. En dat doen kleuters.
Kunnen we nu met logica stellen dat jij een kleuter bent? Ik vind van WEL!
Gewijzigd op 14/12/2010 20:11:49 door
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

14/12/2010 20:12:52
Anchor link
ik heb geen zin om dat te lezen maar soms vind ik dat je wel gelijk hebt karl
 
Marvin Radioo

Marvin Radioo

14/12/2010 20:35:55
Anchor link
:S

Maar wat kan ik nu gebruiken als code?
 

Pagina: 1 2 volgende »

 

Dit topic is gesloten.



Overzicht

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.