PDO Probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

ERP Developer fleet managementsysteem

Wat ga je doen als ERP Developer fleet managementsysteem? Als ERP developer speel jij een belangrijke rol bij het doorvoeren van wijzigingen en verbeteringen binnen het fleet managementsysteem. Jouw expertise op het gebied van ERP systemen stelt jou in staat om de applicatie optimaal te laten functioneren en te blijven ontwikkelen. Als lid van het IT-team werk je nauw samen met andere developers en het business team om het fleet managementsysteem te integreren met andere systemen. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en het implementeren van verbeteringen op basis van de wensen en eisen van onze klanten.

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Voor een bedrijf in Den Bosch zoek ik een PHP Developer, die al wat werkervaring heeft. Jij gaat aan de slag met de verdere professionalisering van de interne applicaties en software. In de functie ga je verder: Verdere ontwikkeling eigen CRM systeem, vooral middels PHP; Bouwen van verschillende API's & koppelingen; Meedenken om de software/applicaties te verbeteren/optimaliseren; Aan de slag met de interne tooling. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er werken ruim 70 medewerkers, verdeeld over verschillende afdelingen. De afdeling Development bestaat uit vijf collega's, onder

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

Een verantwoordelijke baan met leuke uitdagingen. Heb jij ervaring met het programmeren van robots? Kan jij goed samenwerken met collega's die verschillende specialisaties hebben? Ben je oplossingsgericht, analytisch en flexibel? Ga dan aan de slag als Robot Programmeur bij Gibas in Nijkerk! Als Robot Programmeur kom je te werken bij Gibas. Dat betekent dat je gegarandeerd meewerkt aan unieke oplossingen in productieprocessen. Bij elk project moet er opnieuw geëngineerd en geprogrammeerd worden. Dat maakt jouw werk uitdagend! Voordat je robots gaat programmeren komt er het volgende bij kijken: De opdracht gaat van de afdeling Sales naar de afdeling Operations door

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met ICT en een WO diploma in de pocket? Dan ben je hier aan het juiste adres. Voor een opdrachtgever in Amsterdam zijn wij op zoek naar kandidaten die (enige) ervaring hebben met Java, Javascript, C of C++. Je zal door middel van trainingen worden opgeleid tot een volwaardige Software Developer. Er wordt tijdens de training natuurlijk veel aandacht besteedt aan de vaktechnische aspecten, maar er gaat ook veel aandacht uit naar jouw persoonlijke ontwikkeling. Bedrijfsprofiel Bij deze opdrachtgever in de omgeving van Amsterdam zoeken ze meerdere enthousiaste kandidaten die hun carrière willen starten met

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Als junior .NET Developer lever je met jouw oplossingen direct een bijdrage aan de bedrijfsprocessen van de klanten. Werkzaamheden waar jij je zoal mee bezig houdt zijn; Het ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van de draaiende platforms van de klanten; Softwareontwikkeling middels C#, .NET; Klantcontact om de wensen te bespreken en uit te werken; Optimaliseren van de (huidige) bedrijfsprocessen; De IT-afdeling bestaat uit 30 personen verdeeld over 3 teams. Het team waar je in terecht komt bestaat uit ongeveer tien man. Het is een team wat bestaat uit betrokken collega’s, waar iedereen bereidt is om elkaar te

Bekijk vacature »

E-Identity Developer met Projectleider Kwaliteiten

Functieomschrijving Voor de kamer van koophandel zijn we op zoek naar een E-Identity developer met projectleider kwaliteiten. Voor deze opdracht zoekt KVK een Informatieanalist met Technisch Projectleider en ICT developer kwaliteiten, met kennis van E-identity. We zoeken in de breedte en niet specifiek in de diepte qua skillset. Een Junior Projectmanager, een Junior Informatieanalist, een Junior Developer (full stack), een Junior Designer en een Junior ICT architect ineen, met een sterk gevoel van stakeholder management en planning vaardigheden. Door de internationale setting, én de realisatie van ontsluiting van en naar basisregisters toe zijn wij op zoek naar enige ervaring binnen

Bekijk vacature »

Traineeship IT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Ervaren .NET Developer gezocht! Wij zoeken een ervaren .NET developer die aan de slag gaat voor een softwarebedrijf in de regio Rhenen. In deze rol ben jij zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Daarnaast houdt jij je bezig met de nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en product specialisten om mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken voor snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Klanten van deze

Bekijk vacature »

Ervaren Magento developer gezocht!

Functie Je komt te werken in een zelfsturend team waarin vertrouwen voorop staat en inbreng en ideeën worden gewaardeerd. Ook staat innovatie centraal. Ze bieden jou de mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen. Denk hierbij aan cursussen en een persoonlijk ontwikkelplan. Je komt terecht in het team van momenteel 4 (ervaren) collega’s en zal meewerken aan de doorontwikkeling en nieuwbouw van de Magento platformen van meerdere opdrachtgevers volgens Agile/Scrum. Denk hierbij aan nieuwe functionaliteiten, UX en koppelingen met verschillende back-end systemen. Als ervaren developer zul je hiernaast ook andere developers assisteren en waar nodig de leiding nemen in het project.

Bekijk vacature »

Medior front-end developer gezocht (€3.300 -

Functie Wat ga je doen? Jij als front-end developer gaat werken binnen de teams van/voor onze klant. Je werkt in een team met starters en ervaren ontwikkelaars met allemaal 1 overeenkomst; passie voor het vak. Maak je een fout? Geen probleem, leer ervan en ga dan weer door. Door de variëteit aan werk kun je in verschillende omgevingen een kijkje nemen en jezelf dus snel ontwikkelen. Wat hebben we jou te bieden? • Uitdagende projecten bij mooie klanten (bij jou in de buurt, of binnenkort intern vanuit ons kantoor!) • Een jonge organisatie met talentvolle collega’s • Veel ruimte voor

Bekijk vacature »

Machine Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Machine Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Machine Software Developer ben je verantwoordelijk voor: - Je ontwerpt, ontwikkelt en debugt software voor machinebesturingssystemen en complexe landbouwmachines; - Je stelt gebruikersinterfaces op (cabinedisplays); - Op termijn ga je softwareprojecten leiden voor specifieke machines; - Inclusief planning, documentatie en validatie; - Om specificaties te verifiëren

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Java Developer bij een jonge groeiende organisatie

Bedrijfsomschrijving Vind jij het als Java developer ook zo belangrijk dat een bedrijf je de ruimte en tijd geeft voor persoonlijke ontwikkeling? Dan zit je hier helemaal goed. Deze jonge organisatie is opgericht in 2018 en is ondertussen uitgegroeid tot een club van ongeveer 30 medewerkers. Het gaat hier om een echte Java club, die vrijheid en verantwoordelijkheid erg belangrijk vinden. Het bedrijf heeft een informele sfeer en de teams zijn erg hecht met elkaar. Ze delen graag de kennis en ervaringen met anderen, maar vinden andermans mening ook zeer belangrijk. De organisatie zet zich in voor ontwikkeling en besteed

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie Middels Scrum en sprints bouw jij in deze functie mee aan complexe webapplicaties en ons SaaS platform. Hierbij hoort ook architectuur tot een van je taken. Daarnaast ben je één van de leden van het Scrum team. Dat betekent dat je naast je kerntaken ook in contact staat met de product owner. Oftewel, je bent bij het gehele ontwikkelproces betrokken. Tools die hierbij gebruikt worden zijn o.a. PHP, Symfony en Git. Eisen • Minimaal HBO werk- en denkniveau • Minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring met PHP • Kennis en ervaring Symfony (Laravel is pré) & Lando • Kennis van

Bekijk vacature »
Han eev

Han eev

08/03/2008 20:51:00
Quote Anchor link
Heey,

Ik ben maar eens bezig gegaan met PDO.
Alleen, ik heb een probleem. (natuurlijk)

Ik heb een query
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
// Dit is mijn $sql
UPDATE
tabel
SET
naam = :naam,
kop = :kop,
text = :text
WHERE
id = :id


Leuk en aardig :)
De waardes haal ik uit een array,
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?PHP
$arr
= array(
'naam'=>'enz...'
);

$prepared = $pdo->prepare($sql);

foreach($arr as $key => $val) {
$val = $val; // Hier ga ik in mijn eigen script iets aan veranderen dan
$prepared = bindParam(':'.$key,$val, PDO::PARAM_STR);
}


$prepared->execute();
?>


En weetje wat ik kreeg?
Alle velden met 11 (id van die regel).

Ik heb al van alles geprobeerd, maar hoe los ik dit op, dus dat elke waarde zijn eigen waarde krijgt. Dit komt overigens omdat de laatste $val (=11) gebruikt worden in elke $val omdat het in bindParam ook wordt gebruikt (zie php.net)

Weet iemand hier een goede oplossing voor?
in de execute de array doorsturen werkt niet, overigens.

Alvast bedankt!
Als ik dit weet kan ik weer verder :)

mvg,
Han

Edit::
Hoe kan je zien wat de totale query wordt van die je klaargemaakt hebt voordat je hem execute? (misschien weet iemand dit?) op google kon ik niet echt vinden.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Han eev
 
PHP hulp

PHP hulp

03/06/2024 14:14:27
 
Jan geen

Jan geen

08/03/2008 21:51:00
Quote Anchor link
Die execute() moet in je foreach (klik)

edit: je constructie klopt niet helemaal klik even op die link om te zien hoe het wel moet...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan geen
 
Han eev

Han eev

08/03/2008 21:58:00
Quote Anchor link
Je hebt helemaal gelijk, dat is idd mijn probleem :)

Je moet aangeven naar welke var hij moet kijken, en dan ga je die vullen voordat je execute doet. :)

Thnx!
 
Han eev

Han eev

09/03/2008 12:16:00
Quote Anchor link
Sorry, als ik zo vroeg 'bump', tis niet echt bumpen ^^.

Maarja,

Probleem met exucute(array $waardes)

Het gaat goed als ik letterlijk de array uitschrijf en die meegeef in de execute.
Maar als ik de array laat genereren. (door mijn form handler). en die mee geef, dan doet hij niets. Het rare is dat execute false terug geeft. dus er gaat iets fout, maar errorInfo geeft 00000 terug. Ook krijg ik geen exception oid.

Wat doe ik fout?
Dus letterlijk array uitschrijven en meegeven gaat goed, array zelf maken en meegeven gaat fout.

Wat doe ik verkeert?

Gr Han
 
Jelmer -

Jelmer -

09/03/2008 12:36:00
Quote Anchor link
var_dump beide arrays eens, en zoek de verschillen :)
 
Han eev

Han eev

09/03/2008 12:42:00
Quote Anchor link
Dat is nou juist het rare, want die zijn er niet, ik heb ze precies hetzelfde gemaakt! Ik snap er niets van.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
// Werkt niet.

Array
(
    [:kop] => titel
    [:type] => 0
    [:text] =>

werkt dit?1212

    [:img] =>
    [:WHid] => 11
)

Werkt wel.

Array
(
    [:kop] => titel
    [:img] =>
    [:text] => werkt dit?
    [:WHid] => 11
    [:type] => 0
)


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<?PHP
// SQL parsen
    public function parseSQL($sql,$data) {
    
    
    
        $prep = self::$pdo->prepare($sql);        
        // Lopen en Binden

        $arr = array();
        
        foreach($data as $key => $val) {        
            $arr[':'.$key] = $val;
        }

    
        

//        $arr = array(':kop'=>'titel',':img'=>'',':text'=>'werkt dit?',':WHid'=>11,':type'=>'0'); // Deze werkt dus wel, maar die data erboven niet

        // Fout

        $res = $prep->execute($arr);

        
        if($res === false) {
            $err = self::$pdo->errorInfo();
            self::Adderr($err[2] . ' - SQL:'. Overig::ColorSQL($sql));
        }
else {
            return true;
        }
    }

?>


Hardcoded doet het, zelf gemaakt niet...
 
Han eev

Han eev

10/03/2008 17:39:00
Quote Anchor link
Toch maar even een soort van Bump...

Zelfde probleem, en wat vinden jullie van

Het gebruik van references? (het '&' tekentje?)
Gebruiken jullie dat veel, of raden jullie het helemaal af?

gr Han
 
Gebruiker PHP

Gebruiker PHP

10/03/2008 17:47:00
Quote Anchor link
In PHP5 is alles standaard by reference dus heb je het & tekentje niet meer nodig.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

10/03/2008 17:50:00
Quote Anchor link
Ik weet zo uit mijn hoofd niet zeker of de volgorde van de parameters in je gegevensarray uitmaakt of niet.

In je voorbeeld zijn volgorde van de parameters in beide arrays niet hetzelfde. Je zou verwachten dat dit niets uitmaakt, maar proberen kan natuurlijk nooit kwaad...
 
Han eev

Han eev

10/03/2008 18:36:00
Quote Anchor link
Na veel gepruts toch gelukt :)
wat het nu precies is, ik heb echt geen idee.

Maar bedankt voor de Opmerkingen!

Maar volgens mij is niet alles reference, want dat zou beetje fout zijn...

Want dan zal dit niet goed gaan, en dat gaat het wel.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?PHP
class test {
    public $test = '';
    
    public function set(&$data) {
        $this->test = &$data;
    }

    
    public function ikke() {
        echo $this->test;
    }
}


$t = new test;

$ikke = 'gek';

$t->set($ikke);

$ikke = 'boe';

echo $t->ikke(); // Dit geeft nu BOE, zonder die ennetjes geeft GEK...
?>



Dus :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.