PDO Probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Traineeship IT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een enthousiaste PHP / Symfony Developer. Een ambitieus persoon die het gemotiveerde development team komt versterken met het realiseren van nieuwe en complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor professionele groei? Dit ga je doen: Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Medior/senior Fullstack developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

Junior Front end developer

Functie Jij als developer gaat ons helpen onze producten verder te ontwikkelen en in te zetten in de markt. Op dit moment bestaat ons SaaS product uit 3 componenten die zowel los als in een pakket gekocht kunnen worden. Het gaat hier om een online kaartapplicatie, een workflow tool en een monitoring tool. Momenteel zijn wij 3 jaar geleden gestart met de ontwikkeling. De tech-stack waarmee we werken is voornamelijk Javascript, Vue.js en Python. Daarnaast gebruiken wij FaundaDB als database en werken we veel met GIS applicaties. De uitdaging die we momenteel hebben is dat we momenteel een intern team

Bekijk vacature »

(Junior) PHP Ontwikkelaar bij een retail bedrijf i

Bedrijfsomschrijving Ben jij een ervaren PHP ontwikkelaar met een passie voor retail en ICT? Wil jij werken in een team dat zich bezighoudt met het ontwikkelen van uitdagende applicaties voor een groot retailbedrijf in Delft? Dan zijn zij op zoek naar jou! Functieomschrijving Als PHP Ontwikkelaar werk je in een team aan de ontwikkeling van applicaties die door de gehele organisatie worden gebruikt. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen, testen en implementeren van deze applicaties. Je werkt hierbij nauw samen met andere ontwikkelaars, projectmanagers en stakeholders binnen de organisatie. Je taken bestaan onder andere uit: Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en

Bekijk vacature »

WordPress & Azure Developer

Dit ga je doen Zowel front- als back-end development aan de online website omgeving; Het up-to-date houden van alle WordPress-sites; Koppelingen maken tussen applicaties; Meedenken en adviseren over verbeteringen; Development door middel van WordPress, Javascript, HTML en CSS; Werken binnen Scrum/Agile team. Hier ga je werken Voor een grote overheidsinstelling in Den Haag zijn wij opzoek naar een WordPress developer, met kennis en ervaring op het gebied van Azure. De organisatie zit in een grote transitie waarbij de gehele website/online omgeving vernieuwd zal gaan worden. Binnen dit Scrum/Agile team ben je verantwoordelijk voor deze grote migratie/ombouw van de omgeving. De

Bekijk vacature »

C# developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ik ben op zoek naar een back-end developer, die met name kennis & ervaring heeft van de programmeertaal C#. Jij gaat aan de slag bij een topspeler in de logistieke sector, die zich behalve met logistiek, ook bezig houdt met softwareontwikkeling. Welke taken komen hierbij kijken? Je gaat desktop- en webapplicaties onderhouden en optimaliseren, waarin je werkt met o.a. C#, ASP.NET, SQL Server en T-SQL. Je hebt regelmatig klantcontact om de wensen in kaart te brengen en te evalueren over de huidige draaiende applicaties. Je implementeert nieuwe functionaliteiten toe aan

Bekijk vacature »

Software Developer (Junior functie)

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een Software Developer! Sta jij in de startblokken om je carrière te beginnen en kan je niet wachten om toffe software te gaan ontwikkelen? Kortom, ben je onlangs afgestudeerd of sta je op het punt om je papiertje te behalen? Voor een IT dienstverlener dat gespecialiseerd is in Microsoft technologie zijn wij op zoek naar C#.NET Developers. Het bedrijf heeft meerdere klanten in regio Utrecht waar je permanent kan komen te werken. Kom je liever te werken bij een klein softwarebedrijf of bij een groot consultancy bureau? Dat is helemaal aan jou de keuze!

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET Core developer wordt jij onderdeel van ons team met drie breed ontwikkelde software engineers en een flexibele schil met zes ervaren freelancers. Jij gaat mee in de visie van onze organisatie om als IoT partner in deze branche specifieke markt “het” platform te blijven innoveren en deze ook steeds slimmer te maken. Wij hopen dan ook zeker dit in de toekomst te kunnen realiseren met bijvoorbeeld Artificial Intelligence. De architectuur van ons platform is opgemaakt uit een deel eigen protocol, een interface laag en een laag welke de protocollen van derde partijen vertaald naar het eigen

Bekijk vacature »

Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij komt terecht binnen een informeel team waarin je verantwoordelijk bent voor de backend systemen voor grote klanten als Ziggo en KPN. Als Medior Java developer werk je in teamverband en soms individueel. Gedurende de werkweek zal je veelvuldig sparren met je collega’s voor een goede implementatie van de software. Ben jij een echte Java developer? Ben je geïnteresseerd in de nieuwste technieken en de laatste ontwikkelingen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Eisen Wat wordt er van jou verwacht? • Minimaal HBO/WO denk- en werkniveau; • Analytisch sterk, open

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Barendrecht! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »
Han eev

Han eev

08/03/2008 20:51:00
Quote Anchor link
Heey,

Ik ben maar eens bezig gegaan met PDO.
Alleen, ik heb een probleem. (natuurlijk)

Ik heb een query
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
// Dit is mijn $sql
UPDATE
tabel
SET
naam = :naam,
kop = :kop,
text = :text
WHERE
id = :id


Leuk en aardig :)
De waardes haal ik uit een array,
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?PHP
$arr
= array(
'naam'=>'enz...'
);

$prepared = $pdo->prepare($sql);

foreach($arr as $key => $val) {
$val = $val; // Hier ga ik in mijn eigen script iets aan veranderen dan
$prepared = bindParam(':'.$key,$val, PDO::PARAM_STR);
}


$prepared->execute();
?>


En weetje wat ik kreeg?
Alle velden met 11 (id van die regel).

Ik heb al van alles geprobeerd, maar hoe los ik dit op, dus dat elke waarde zijn eigen waarde krijgt. Dit komt overigens omdat de laatste $val (=11) gebruikt worden in elke $val omdat het in bindParam ook wordt gebruikt (zie php.net)

Weet iemand hier een goede oplossing voor?
in de execute de array doorsturen werkt niet, overigens.

Alvast bedankt!
Als ik dit weet kan ik weer verder :)

mvg,
Han

Edit::
Hoe kan je zien wat de totale query wordt van die je klaargemaakt hebt voordat je hem execute? (misschien weet iemand dit?) op google kon ik niet echt vinden.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Han eev
 
PHP hulp

PHP hulp

20/05/2024 22:59:39
 
Jan geen

Jan geen

08/03/2008 21:51:00
Quote Anchor link
Die execute() moet in je foreach (klik)

edit: je constructie klopt niet helemaal klik even op die link om te zien hoe het wel moet...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan geen
 
Han eev

Han eev

08/03/2008 21:58:00
Quote Anchor link
Je hebt helemaal gelijk, dat is idd mijn probleem :)

Je moet aangeven naar welke var hij moet kijken, en dan ga je die vullen voordat je execute doet. :)

Thnx!
 
Han eev

Han eev

09/03/2008 12:16:00
Quote Anchor link
Sorry, als ik zo vroeg 'bump', tis niet echt bumpen ^^.

Maarja,

Probleem met exucute(array $waardes)

Het gaat goed als ik letterlijk de array uitschrijf en die meegeef in de execute.
Maar als ik de array laat genereren. (door mijn form handler). en die mee geef, dan doet hij niets. Het rare is dat execute false terug geeft. dus er gaat iets fout, maar errorInfo geeft 00000 terug. Ook krijg ik geen exception oid.

Wat doe ik fout?
Dus letterlijk array uitschrijven en meegeven gaat goed, array zelf maken en meegeven gaat fout.

Wat doe ik verkeert?

Gr Han
 
Jelmer -

Jelmer -

09/03/2008 12:36:00
Quote Anchor link
var_dump beide arrays eens, en zoek de verschillen :)
 
Han eev

Han eev

09/03/2008 12:42:00
Quote Anchor link
Dat is nou juist het rare, want die zijn er niet, ik heb ze precies hetzelfde gemaakt! Ik snap er niets van.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
// Werkt niet.

Array
(
    [:kop] => titel
    [:type] => 0
    [:text] =>

werkt dit?1212

    [:img] =>
    [:WHid] => 11
)

Werkt wel.

Array
(
    [:kop] => titel
    [:img] =>
    [:text] => werkt dit?
    [:WHid] => 11
    [:type] => 0
)


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<?PHP
// SQL parsen
    public function parseSQL($sql,$data) {
    
    
    
        $prep = self::$pdo->prepare($sql);        
        // Lopen en Binden

        $arr = array();
        
        foreach($data as $key => $val) {        
            $arr[':'.$key] = $val;
        }

    
        

//        $arr = array(':kop'=>'titel',':img'=>'',':text'=>'werkt dit?',':WHid'=>11,':type'=>'0'); // Deze werkt dus wel, maar die data erboven niet

        // Fout

        $res = $prep->execute($arr);

        
        if($res === false) {
            $err = self::$pdo->errorInfo();
            self::Adderr($err[2] . ' - SQL:'. Overig::ColorSQL($sql));
        }
else {
            return true;
        }
    }

?>


Hardcoded doet het, zelf gemaakt niet...
 
Han eev

Han eev

10/03/2008 17:39:00
Quote Anchor link
Toch maar even een soort van Bump...

Zelfde probleem, en wat vinden jullie van

Het gebruik van references? (het '&' tekentje?)
Gebruiken jullie dat veel, of raden jullie het helemaal af?

gr Han
 
Gebruiker PHP

Gebruiker PHP

10/03/2008 17:47:00
Quote Anchor link
In PHP5 is alles standaard by reference dus heb je het & tekentje niet meer nodig.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

10/03/2008 17:50:00
Quote Anchor link
Ik weet zo uit mijn hoofd niet zeker of de volgorde van de parameters in je gegevensarray uitmaakt of niet.

In je voorbeeld zijn volgorde van de parameters in beide arrays niet hetzelfde. Je zou verwachten dat dit niets uitmaakt, maar proberen kan natuurlijk nooit kwaad...
 
Han eev

Han eev

10/03/2008 18:36:00
Quote Anchor link
Na veel gepruts toch gelukt :)
wat het nu precies is, ik heb echt geen idee.

Maar bedankt voor de Opmerkingen!

Maar volgens mij is niet alles reference, want dat zou beetje fout zijn...

Want dan zal dit niet goed gaan, en dat gaat het wel.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?PHP
class test {
    public $test = '';
    
    public function set(&$data) {
        $this->test = &$data;
    }

    
    public function ikke() {
        echo $this->test;
    }
}


$t = new test;

$ikke = 'gek';

$t->set($ikke);

$ikke = 'boe';

echo $t->ikke(); // Dit geeft nu BOE, zonder die ennetjes geeft GEK...
?>



Dus :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.