PDO Probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Backend Developer PHP Laravel SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Backend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf, in de regio Nieuw Vennep, zijn wij opzoek naar een ervaren Backend Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een

Bekijk vacature »

UX Writer (m/v/d)

UX Writer (m/v/d) Everything we do, starts with you. Together with you, we build the most human-centric fintech. We have the ambition to create the next. And - with Bertelsmann - a strong foundation to start from. Let’s make it new – for society and for yourself. Wij zijn op zoek naar een UX Writer (m/v/d) Fulltime - Op ons kantoor in Amsterdam of Heerenveen / deels vanuit huis Als UX Writer bij Riverty hou jij je bezig met onze strategie om daar te zijn waar onze gebruikers zijn en op de manier waarop zij ons nodig hebben, terwijl wij

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als Lead developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van circa 23 software engineers. Als team werken jullie agile en zijn termen als Continuous Integration en Continuous Delivery dagelijkse koek. Jullie werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel klanten een totaal oplossing aan te kunnen bieden. Jij wordt verantwoordelijk voor complete projecten waarbij jij als verantwoordelijke zorgt dat het project op de juiste manier blijft draaien. Zo haal jij ook de requirements op bij de klant en kijk jij samen met het team en met de salesafdeling hoeveel uren hiervoor nodig zijn. Daarnaast stuur jij jouw

Bekijk vacature »

PHP developer

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een PHP developer die affiniteit heeft met C++. Ben jij reeds afgestudeerd of heb je al een paar jaar ervaring? Lees snel verder en kijk of dit iets voor jou is! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van

Bekijk vacature »

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij komt terecht binnen een informeel team waarin je verantwoordelijk bent voor de backend systemen voor grote klanten als Ziggo en KPN. Als Medior Java developer werk je in teamverband en soms individueel. Gedurende de werkweek zal je veelvuldig sparren met je collega’s voor een goede implementatie van de software. Ben jij een echte Java developer? Ben je geïnteresseerd in de nieuwste technieken en de laatste ontwikkelingen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Eisen Wat wordt er van jou verwacht? • Minimaal HBO/WO denk- en werkniveau; • Analytisch sterk, open

Bekijk vacature »

C# .NET Backend Developer HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever is een professionele speler op gebied van IT en E-Commerce. Wil jij werken voor een e-commerce platform? Heb je ervaring met C#, Javascript en Scrum? Vaste baan: C# .NET Developer Backend E-Commerce 3.400 - 4.500 Backend Developer Wij ontwikkelen software voor E-Commerce toepassingen. Ons eigen Content Management systeem biedt een integrale oplossing met diverse ERP software. Onze systemen zijn vaak complex en omvangrijk en draaien bij grote organisaties. Maar ook kleine ondernemingen hebben steeds vaker behoefte aan een vlekkeloos werkende E-Commerce oplossing. Zij bieden een uitdagende werkomgeving met gezellige collega's. Je krijgt veel vrijheid en er is

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Programmeren in .NET, Javascript & C# en ontwikkelen in Web Services, Windows Services en MS SQL Server; Zelfstandig verbanden maken Analyseren, testen, bugs fixen, reviewen en rapporteren; Juiste prioriteiten stellen en verantwoordelijkheid nemen; Op architectuur niveau meedenken; Af en toe klanten bezoeken. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij opzoek naar een .NET ontwikkelaar met minimaal 3 jaar werkervaring. Je komt te werken in een groeiend bedrijf met betrokken collega's die zorgen voor een familiaire sfeer op de werkvloer. Als .NET ontwikkelaar word jij vanaf de eerste werkdag betrokken bij het gehele ontwikkelproces. De

Bekijk vacature »

BizTalk/ Azure Developer

Dit ga je doen •Understanding the scope of required functionality, translate them within context of way of working of the team into developed solutions, whilst safeguarding documentation; •Planning based on assigned sprint tasks; •Acting as an expert in estimation techniques and planning; •Understanding your role in the agile process and act in this way; •Facilitating internal communication and effective collaboration; •Working closely with scrum master to handle backlogs and new requests; •Providing information to the third parties about activities and needs for compliance. Hier ga je werken Our client is a leading organization focusing on animal nutrition, offering solutions that

Bekijk vacature »

PHP Developer

As a PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing vanilla PHP code. Working with

Bekijk vacature »

Front End Ontwikkelaar (React)

In het kort Als front end developer ga je aan de slag met maatwerkprojecten voor onze klanten. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van een machine aan een database of het corrigeren van formulieren voor ingestuurde orders. Voorbeeld van zo’n project is Smart Link. De projecten waar je op ingezet kunt worden liggen binnen het technische domein waar jij als front end developer een grote rol speelt om samen met je back end collega’s de juiste oplossingen te leveren. please note that this particular role requires fluent Dutch language skills. Dit vind je leuk om te doen Het omzetten van designs

Bekijk vacature »

Front-end developer wanted! (Angular, React, Vue.j

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

.Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Als developer bouw je in DevOps teams aan enterprise applicaties, nieuwe IOT, Chatbots of AI oplossingen. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij vorig jaar Microsoft Partner of the year geworden.

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP

Functie Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als PHP developer en zoek je een leuke platte organisatie? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

Senior Fullstack developer wanted! (C#, Java, Angu

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »
Han eev

Han eev

08/03/2008 20:51:00
Quote Anchor link
Heey,

Ik ben maar eens bezig gegaan met PDO.
Alleen, ik heb een probleem. (natuurlijk)

Ik heb een query
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
// Dit is mijn $sql
UPDATE
tabel
SET
naam = :naam,
kop = :kop,
text = :text
WHERE
id = :id


Leuk en aardig :)
De waardes haal ik uit een array,
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?PHP
$arr
= array(
'naam'=>'enz...'
);

$prepared = $pdo->prepare($sql);

foreach($arr as $key => $val) {
$val = $val; // Hier ga ik in mijn eigen script iets aan veranderen dan
$prepared = bindParam(':'.$key,$val, PDO::PARAM_STR);
}


$prepared->execute();
?>


En weetje wat ik kreeg?
Alle velden met 11 (id van die regel).

Ik heb al van alles geprobeerd, maar hoe los ik dit op, dus dat elke waarde zijn eigen waarde krijgt. Dit komt overigens omdat de laatste $val (=11) gebruikt worden in elke $val omdat het in bindParam ook wordt gebruikt (zie php.net)

Weet iemand hier een goede oplossing voor?
in de execute de array doorsturen werkt niet, overigens.

Alvast bedankt!
Als ik dit weet kan ik weer verder :)

mvg,
Han

Edit::
Hoe kan je zien wat de totale query wordt van die je klaargemaakt hebt voordat je hem execute? (misschien weet iemand dit?) op google kon ik niet echt vinden.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Han eev
 
PHP hulp

PHP hulp

10/05/2024 17:31:34
 
Jan geen

Jan geen

08/03/2008 21:51:00
Quote Anchor link
Die execute() moet in je foreach (klik)

edit: je constructie klopt niet helemaal klik even op die link om te zien hoe het wel moet...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan geen
 
Han eev

Han eev

08/03/2008 21:58:00
Quote Anchor link
Je hebt helemaal gelijk, dat is idd mijn probleem :)

Je moet aangeven naar welke var hij moet kijken, en dan ga je die vullen voordat je execute doet. :)

Thnx!
 
Han eev

Han eev

09/03/2008 12:16:00
Quote Anchor link
Sorry, als ik zo vroeg 'bump', tis niet echt bumpen ^^.

Maarja,

Probleem met exucute(array $waardes)

Het gaat goed als ik letterlijk de array uitschrijf en die meegeef in de execute.
Maar als ik de array laat genereren. (door mijn form handler). en die mee geef, dan doet hij niets. Het rare is dat execute false terug geeft. dus er gaat iets fout, maar errorInfo geeft 00000 terug. Ook krijg ik geen exception oid.

Wat doe ik fout?
Dus letterlijk array uitschrijven en meegeven gaat goed, array zelf maken en meegeven gaat fout.

Wat doe ik verkeert?

Gr Han
 
Jelmer -

Jelmer -

09/03/2008 12:36:00
Quote Anchor link
var_dump beide arrays eens, en zoek de verschillen :)
 
Han eev

Han eev

09/03/2008 12:42:00
Quote Anchor link
Dat is nou juist het rare, want die zijn er niet, ik heb ze precies hetzelfde gemaakt! Ik snap er niets van.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
// Werkt niet.

Array
(
    [:kop] => titel
    [:type] => 0
    [:text] =>

werkt dit?1212

    [:img] =>
    [:WHid] => 11
)

Werkt wel.

Array
(
    [:kop] => titel
    [:img] =>
    [:text] => werkt dit?
    [:WHid] => 11
    [:type] => 0
)


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<?PHP
// SQL parsen
    public function parseSQL($sql,$data) {
    
    
    
        $prep = self::$pdo->prepare($sql);        
        // Lopen en Binden

        $arr = array();
        
        foreach($data as $key => $val) {        
            $arr[':'.$key] = $val;
        }

    
        

//        $arr = array(':kop'=>'titel',':img'=>'',':text'=>'werkt dit?',':WHid'=>11,':type'=>'0'); // Deze werkt dus wel, maar die data erboven niet

        // Fout

        $res = $prep->execute($arr);

        
        if($res === false) {
            $err = self::$pdo->errorInfo();
            self::Adderr($err[2] . ' - SQL:'. Overig::ColorSQL($sql));
        }
else {
            return true;
        }
    }

?>


Hardcoded doet het, zelf gemaakt niet...
 
Han eev

Han eev

10/03/2008 17:39:00
Quote Anchor link
Toch maar even een soort van Bump...

Zelfde probleem, en wat vinden jullie van

Het gebruik van references? (het '&' tekentje?)
Gebruiken jullie dat veel, of raden jullie het helemaal af?

gr Han
 
Gebruiker PHP

Gebruiker PHP

10/03/2008 17:47:00
Quote Anchor link
In PHP5 is alles standaard by reference dus heb je het & tekentje niet meer nodig.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

10/03/2008 17:50:00
Quote Anchor link
Ik weet zo uit mijn hoofd niet zeker of de volgorde van de parameters in je gegevensarray uitmaakt of niet.

In je voorbeeld zijn volgorde van de parameters in beide arrays niet hetzelfde. Je zou verwachten dat dit niets uitmaakt, maar proberen kan natuurlijk nooit kwaad...
 
Han eev

Han eev

10/03/2008 18:36:00
Quote Anchor link
Na veel gepruts toch gelukt :)
wat het nu precies is, ik heb echt geen idee.

Maar bedankt voor de Opmerkingen!

Maar volgens mij is niet alles reference, want dat zou beetje fout zijn...

Want dan zal dit niet goed gaan, en dat gaat het wel.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?PHP
class test {
    public $test = '';
    
    public function set(&$data) {
        $this->test = &$data;
    }

    
    public function ikke() {
        echo $this->test;
    }
}


$t = new test;

$ikke = 'gek';

$t->set($ikke);

$ikke = 'boe';

echo $t->ikke(); // Dit geeft nu BOE, zonder die ennetjes geeft GEK...
?>



Dus :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.