[Pg]installatie etc.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Java Developer

Java Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

Full stack developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

C# Unity Developer

Functieomschrijving Ontwikkel jij mee door applicaties te bouwen die bijdragen aan het optimaliseren van processen? Voor een erkende werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een Unity C# Developer die graag de uitdaging aangaat! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Je bent verantwoordelijk voor het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de reeds draaiende applicaties. Bedrijfsprofiel Je komt te werken voor een internationale werkgever in regio Tilburg. Samen met een vooruitstrevend team

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Hilversum! Voor een leuk bedrijf in de omgeving van Hilversum zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. Ben jij iemand die graag aan verschillende projecten werkt en het ook leuk vindt om bij klanten op bezoek te gaan? Dan ben jij de perfecte kandidaat! Deze functie is erg divers, je moet dus goed kunnen schakelen. Je komt te werken in een klein team van developers. Binnen het bedrijf hangt er een gemoedelijke informele

Bekijk vacature »

Junior Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Samenwerken in een team van 10 collega's; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als startende IT-professional kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven.

Bekijk vacature »

Medior/senior PHP ontwikkelaar E-commerce

Functie Het software development team bestaat momenteel 5 scrum teams . Ieder team heeft een eigen SCRUM Master en eigen tester. Zij werken voornamelijk in PHP en met hun eigen geschreven framework wat Symfony based is . Jij bent samen met je collega’s verantwoordelijk voor het interne softwaresysteem en alle projecten die daar omheen lopen. Alles wat jij ontwikkelt, wordt direct toegepast en uitgerold (wereldwijd). Dit maakt jouw werk tastbaar en uitdagend! Een greep uit jouw werkzaamheden: Toevoegen en ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten Logistieke software ontwikkelen voor intern gebruik Tientallen gigabytes aan data inzichtelijk maken Altijd op zoek gaan naar

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Binnen het team bouw je aan een applicatie met andere .Net Developers, testers een Product Owner en een Business Analyst. Met het team wordt de backlog besproken. In overleg claim jij jouw deel en zorgt ervoor dat onderhoud en innovatie wordt gerealiseerd. Het project dat momenteel draait is het opgraden van de omgeving. Doorontwikkelen van de huidige applicatie; Overleggen met teamleden om de backlog te verdelen; Onderhouden van de huidige omgeving; Sparren met de business en het ophalen van nieuwe requirements. Hier ga je werken De organisatie is een van de grootste landelijke aanbieder van diverse

Bekijk vacature »

PHP/Symfony developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Bergen op Zoom ben je als PHP/Symfony Developer niet alleen bezig met software ontwikkeling. Je bent buiten ontwikkeling ook continu bezig met het zoeken naar nieuwe trends en ontwikkelingen die van waarde kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Techstack: PHP, Symfony & mySQL. Jouw takenpakket ziet er als volgt uit: Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Randstad B.V.- Freelance Senior Fullstack Develope

Startdatum: 01.05.2023 Richttarief: € 75,00 - €85,00 Duur van de opdracht: 1 jaar Uren per week: 40 Werkmodel: Hybride, dinsdag en donderdag aanwezig op kantoor in Diemen en meer wanneer dit nodig is. Functieomschrijving: De ideale kandidaat gaat onderdeel uitmaken van een junior team binnen het foundation domein. Vanuit het foundation domein werkt dit team samen met andere foundation teams en teams uit het online domein (professionals B2B en B2C) voor het bouwen en integreren van HRM functionaliteiten (verlof en benefits) in de persoonlijke portal van Interim Professionals. Er is meer backend werk dan frontend, maar kandidaat moet beiden leuk

Bekijk vacature »

Front-end developer (React)

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Ervaren .NET Developer gezocht! Wij zoeken een ervaren .NET developer die aan de slag gaat voor een softwarebedrijf in de regio Rhenen. In deze rol ben jij zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Daarnaast houdt jij je bezig met de nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en product specialisten om mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken voor snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Klanten van deze

Bekijk vacature »

Back-end ontwikkelaar

Functie omschrijving Wil jij meebouwen aan diverse databasesystemen in een klein bedrijf met een platte organisatie? In een team van ruim 10 ontwikkelaars wordt er aan diverse ICT oplossingen gewerkt. Jouw taken hierbij zullen bestaan uit: Het onderhouden en door-ontwikkelen van bestaande databases. Denk hierbij aan schema verbeteringen en performance-tuning. Bij nieuwe ontwikkelingen ga jij ook bezig met het bouwen van het databaseschema. Omdat je in een klein team werkt zal je ook de C# routine verder uitbouwen en ontwikkelen. Ook kan je meedraaien in algemene refactory-, ontwikkel- of testwerkzaamheden. Je zal voornamelijk gebruik maken van de volgende technieken: .NET

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Functie omschrijving Ben jij een getalenteerde PHP Developer en aan de slag in een gemotiveerd team? Lees dan snel verder! Voor onze opdrachtgever in de omgeving van Valkenswaard zijn we op zoek naar een ervaren PHP developer. Jij gaat hier zorg dragen voor het optimaliseren en up-to-date houden van de bestaande applicaties. Je werkt verder aan de applicaties die jij verder ontwikkelt. Dit doe je voornamelijk met PHP en MySQL. Verder ga je je bezig houden met: Het uitbouwen van het E-commerce software platform. Deelnemen aan overleggen met het team. Het ondersteunen van jouw team developers (3 man) en helpen

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je aan de slag met het door ontwikkelen van de interne software. Zij maken gebruik van een CRM, wat door de hele organisatie gebruikt wordt. Andere taken: Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen; Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen; Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties; Deelnemen aan overleggen met het development team; Bij interesse is er de mogelijkheid om junioren te gaan begeleiden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er

Bekijk vacature »
Vincent

Vincent

30/01/2008 15:29:00
Quote Anchor link
Yoo,

Ik wil samen met henk Postgresql gaan uitproberen.
Hier had k ff paar vraagjes over..
- Is er een soort pakket like w(l)amp ?
- Ik wil het op windows OF op linux installeren.. maakt niet uit op welke maar heb t liefst op linux.. hoe moet ik dat gaan fixen =) ?
- Welke admin kan ik t best gebruik phppgadmin? Want gebruik maken van foreign keys is iets wat wij graag willen en dus graag via de admin zouden willen doen..

Groeten Vincent
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 21:57:37
 
Frank -

Frank -

30/01/2008 15:38:00
Quote Anchor link
- Nee, pgSQL heeft niks met wamp o.i.d. te maken, een databaseserver is een apart onderdeel die je apart kunt installeren. Niks bijzonders
- RTFM. Download bv. een RPM en in notime heb je pgSQL draaien. Zie de handleiding
- pgAdmin3 is dé tool om pgSQL-databases te beheren. Ga niet met php-scriptjes klooien (PhpPgAdmin == php), dat werkt niet goed.

FK's kun je gewoon met een stukje SQL aanmaken, leer je meer van dan een drag-and_drop.

Voorbeeldje:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
CREATE TABLE schemanaam.orders (
  id serial,
  id_product integer,
  aantal integer,
    CONSTRAINT pk_orders PRIMARY KEY (id),
    CONSTRAINT c_aantal CHECK (aantal > 0),
    CONSTRAINT fk_orders_product FOREIGN KEY (id_product)
      REFERENCES products (id)
        ON DELETE RESTRICT
        ON UPDATE RESTRICT
);
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Frank -
 
Vincent

Vincent

30/01/2008 15:42:00
Quote Anchor link
Ok tnx =)
Is pgadmin3 een programma dat je moet installeren op een andere computer als je in de database van een andere computer wilt ?
Wat is trouwens serial precies? al gevonden
Is soort primary key ofzo?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Vincent
 
Frank -

Frank -

30/01/2008 15:50:00
Quote Anchor link
Een PK is een PK, een serial is een integer met een sequence, een nummergenerator. Zeg maar de auto_increment van pgSQL, maar dan beter dan de auto_increment die je kent van MySQL.

pgAdmin3 is een lokaal programma om pgSQL-databases te beheren. Die installeer je op je eigen pc. Of je daarmee ook de database op de server kunt beheren, ligt aan de instellingen van de server. Via ssh of evt. PhpPgAdmin kun je uiteraard altijd pgSQL beheren.
 
Vincent

Vincent

30/01/2008 15:54:00
Quote Anchor link
Oke dankje frank!
Ik zou mn linux bak is gaan opstarten en gaan proberen!
 
Vincent

Vincent

01/02/2008 14:28:00
Quote Anchor link
T lukt me niet om php en pg te installeren.. al genoeg gegoogled maar kan maar niet duidelijke/makkelijk tut vinden, heeft iemand misschien een duidelijk tut voor mij?
 
Frank -

Frank -

01/02/2008 14:31:00
Quote Anchor link
Je geeft erg weinig informatie. Wat probeer je allemaal te installeren op welk platform? En wat gaat er fout? Welke foutmeldingen krijg je, etc. etc.
 
Vincent

Vincent

01/02/2008 14:45:00
Quote Anchor link
Ik maak voor apache en php gebruik van deze tut :
http://www.htmlwijzer.nl/artikel/linserver.php
er staat: Nu is het tijd om PHP te gaan installeren. Op dezelfde manier installeer je de volgende pakketten: php4-cgi, php4-mysql, php5-cgi en php5-mysql.

dus dan selecteer ik die pakketten in synaptic en krijg ik een error:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
W: Kan http://security.ubuntu.com/ubuntu/pool/main/m/mysql-dfsg-5.0/mysql-common_5.0.38-0ubuntu1.1_all.deb niet ophalen
  404 Not Found

W: Kan http://security.ubuntu.com/ubuntu/pool/main/m/mysql-dfsg-5.0/libmysqlclient15off_5.0.38-0ubuntu1.1_i386.deb niet ophalen
  404 Not Found

W: Kan http://security.ubuntu.com/ubuntu/pool/main/p/php5/php5-common_5.2.1-0ubuntu1.4_i386.deb niet ophalen
  404 Not Found

W: Kan http://security.ubuntu.com/ubuntu/pool/main/p/php5/php5-cgi_5.2.1-0ubuntu1.4_i386.deb niet ophalen
  404 Not Found

W: Kan http://security.ubuntu.com/ubuntu/pool/main/p/php5/php5-mysql_5.2.1-0ubuntu1.4_i386.deb niet ophalen
  404 Not Found


Je kan natuurlijk de php-bestanden zelf wel halen ergens vandaan, maar waar moeten ze dan staan enzo

Mvg Vincent
 
Frank -

Frank -

01/02/2008 14:50:00
Quote Anchor link
tja, die url's zijn niet goed, daar krijg je inderdaad een 404 op.

Maar wat heeft dit met PostgreSQL te maken? Daar krijg je geen enkel error op! Probeer je die eigenlijk wel te installeren of is die installatie al klaar?
 
Vincent

Vincent

01/02/2008 14:53:00
Quote Anchor link
Ik heb nog geen php op mijn server.. kijk wat ik wil is:
- apache (die staat erop)
- php
- postgresql
- mysql (minder belangrijk)
Maar wat heb ik aan postgresql zonder php (als je een site wilt maken) daarom =)
 
Frank -

Frank -

01/02/2008 14:58:00
Quote Anchor link
PostgreSQL-package voor Ubuntu

En hier een tut voor en LAMP-installatie op ubuntu. Let er wel op dat je de pgSQL-paramters opgeeft bij de installatie van PHP, anders gaat dat niet werken!

Ps. Vergeet PDO e.d. niet! Kijk dus vooraf even hoe jouw PHP-installatie eruit moet komen te zien. Kan je een hoop dubbel werk schelen
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Frank -
 
Vincent

Vincent

01/02/2008 15:21:00
Quote Anchor link
Ohja PDO, ik ben nu bezig met postgresql dus php komt nog =)
Trouwens.. ik gebruik deze nu: http://bioinformaticsonline.co.uk/2007/02/26/postgresql_on_ubuntu_linux_how_to want vond die erg duidelijk.
Alleen toch 1 vraagje over er staat:
add in your subnet mask (i.e. 255.255.255.0) and the IP address of the machine that you would like to access your server (i.e. 138.250.192.115).

mijn subnet mask is dacht ik 255.255.255.0 dus die voer ik wel in.. maar met ip bedoelen ze dan locale ip of ip van bijv. http://www.mijnip.nl ?

Laat maar! heb postgresql nu werkend ! :D met pgAdmin III ernaast! nu php nog =)

Ik heb nu via tasksel gedaan wat jij had gestuurd.. maar nu is ie in 1x geinstalleerd ? zonder vragen.... nu weet ik niks over installatie van PDO etc.. ik zal wel ff testen of het erop zit..
en voila
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
Array
(
    [0] => mysql
    [1] => pgsql
)

Dit zegt mij: goed nieuws! =)


2 vraagje die ik toch even wil stellen:
- Is een schema zoiets als een tabel?
- Is PDO de enige manier om postgresql te benaderen (gewoon interesse)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Vincent
 
Frank -

Frank -

02/02/2008 18:00:00
Quote Anchor link
1) Nee, een SCHEMA is geen tabel, tabellen staan namelijk in een SCHEMA, samen met andere objecten. Dankzij het gebruik van SCHEMA's kun je al een beetje OO in de database toepassen: users met al hun tabellen en andere objecten in het SCHEMA users en topics met al hun tabellen en andere objecten in het SCHEMA topics. Ook zou je een SCHEMA api kunnen aanmaken waarmee je de database voor de buitenwereld openstelt. Alle andere SCHEMA's sluit je af.
2) Nee, je kunt ook met pg_connect() een verbinding opzetten en de rest van de pgSQL-specifieke PHP-functies gebruiken. Denk aan pg_query() om een queyr uit te voeren. Ik ben lui en gebruik dus PDO, hoef ik nergens meer over na te denken.
 
Vincent

Vincent

05/02/2008 14:09:00
Quote Anchor link
Ik weet niet of ik schema's ga gebruiken, als ik het zou gaan gebruiken doe ik dat bij een hele grote database.

Tussen PDO en de echte Pg_connect stuff, zit daar veel verschil in dan met namelijk functies die je echt gaat missen zoals bijvoorbeeld bij mysql -> mysql_num_rows of zijn daar allemaal weer andere oplossingen voor?

En om nog even terug te komen op:

pgFrank schreef op 30.01.2008 15:38:
FK's kun je gewoon met een stukje SQL aanmaken, leer je meer van dan een drag-and_drop.


Ik ga dat waarschijnlijk ook in meeste gevallen doen maar toch zou ik graag weten hoe je dat in pgAdmin III doet. =)

Edit:

btw, biertje erbij =) ? 't begint redelijk lang topic tussen ons 2e te worden :P
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Vincent
 
Frank -

Frank -

05/02/2008 14:23:00
Quote Anchor link
Vincent schreef op 05.02.2008 14:09:
Ik weet niet of ik schema's ga gebruiken, als ik het zou gaan gebruiken doe ik dat bij een hele grote database.
En hoe denk jij pgSQL te gaan gebruiken zonder SCHEMA's? Ja, ook 'public' is een SCHEMA. En deze gooi je weg, gooi hem weg uit de database template1. Dan wordt deze ook niet meer aangemaakt in nieuwe databases, die zijn namelijk gebaseerd op de database template1.

Quote:
Tussen PDO en de echte Pg_connect stuff, zit daar veel verschil in dan met namelijk functies die je echt gaat missen zoals bijvoorbeeld bij mysql -> mysql_num_rows of zijn daar allemaal weer andere oplossingen voor?
Zoals reeds is gezegd, ik ben lui en gebruik alleen PDO. Kan dus niet echt wat zinnigs zeggen over de pg_stuff-functies. Ik weet dat ze vergelijkbaar zijn met de mysql_stuff-functies, maar daar houdt het mee op.

Quote:
Ik ga dat waarschijnlijk ook in meeste gevallen doen maar toch zou ik graag weten hoe je dat in pgAdmin III doet. =)
Zie de secundaire sleutel, dat is de nederlandse vertaling voor foreign key. Wanneer je een tabel aanmaakt, kun je bij het tabblad constraints ook secundaire sleutels aanmaken.

Quote:
btw, biertje erbij =) ? 't begint redelijk lang topic tussen ons 2e te worden :P
Iets na 11 uur 's morgens aan het bier? Dat is mij nog iets te vroeg, zeker tijdens de carnaval. Ik moet eerst de consumptie van gisteravond verwerken... Foto's voor de liefhebbers van Samba. Zondagavond zijn wij ook naar Sambódromo geweest, een aanrader!
 
Vincent

Vincent

05/02/2008 14:28:00
Quote Anchor link
Oke hartelijk dank!
Ik ga meteen aan de slag =)
Hier is t btw al 14:27 en was al heel vroeg op vandaag vandaar =)
Zozo, sexy foto's daar hoor, ziet er gezellig/leuk uit!

Edit:

Je moet idd altijd minimaal 1 schema gebruiken, zat tijdens het typen van die regel al te bedenken om het te verbeteren maar toch niet gedaan =) maakt opzich ook niet veel uit =)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Vincent
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.