[Pg]installatie etc.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Applicatie ontwikkelaar Java

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving We verwachten van je,

Bekijk vacature »

Starter/junior PHP developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een junior PHP developer om het team te versterken. Als back-end developer bouw je de enterprise software die hun bedrijf helpt bij haar primaire processen. Afhankelijk van de omvang van het project werk je in een klein team aan een project. Ze hebben dagelijkse stand-ups en elke twee weken een scrumsessie, begeleid door de Scrum Master, waar je je ideeën kunt presenteren en samen met de Product Owner kunt werken aan het beste product. Ze vertrouwen enorm op hun eigen bedrijfssoftware. Dit geeft hun een groot voordeel ten opzichte van hun concurrentie. Zo

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je MBO of HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een uitdagende werkgever in de regio van Tilburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze back-end programmeur met affiniteit met MS Acess. Samen met een enthousiast team ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL, Maar affiniteit met MS Acess is nog belangrijker. Je bent sociaal naar klanten en flexibel ingesteld. Je denkt altijd in kansen en gaat graag de uitdaging aan. Verder

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie; Het oplossen van bugs en incidenten. Hier ga je werken Als C#.NET Developer binnen deze organisatie kan jij het verschil maken. Zij werken momenteel nog met programmatuur die is ontwikkeld in C++. Hiervan gaan zij afscheid nemen zodra alle nieuwe software in C#.NET geschreven is. Een grootschalig en langdurig project. Voor hen is deze software van

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie Middels Scrum en sprints bouw jij in deze functie mee aan complexe webapplicaties en ons SaaS platform. Hierbij hoort ook architectuur tot een van je taken. Daarnaast ben je één van de leden van het Scrum team. Dat betekent dat je naast je kerntaken ook in contact staat met de product owner. Oftewel, je bent bij het gehele ontwikkelproces betrokken. Tools die hierbij gebruikt worden zijn o.a. PHP, Symfony en Git. Eisen • Minimaal HBO werk- en denkniveau • Minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring met PHP • Kennis en ervaring Symfony (Laravel is pré) & Lando • Kennis van

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Functie Als Senior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in ons Research & development team. Ons team bestaat uit 17 collega’s! Wij zijn momenteel druk bezig met het opzetten van een geheel nieuwe architectuur voor een nieuw product. Hierbij maken wij o.a. gebruik van VS2022 en .NET 6.0. Jouw functie is dan ook voornamelijk backend georiënteerd bij ons. Aangezien wij meetapparatuur ontwikkelen voor de chemische industrie is het ook erg belangrijk om kwalitatief hoogwaardige software te ontwikkelen voor de besturing hiervan. Verder ben jij verantwoordelijk voor het designen, implementeren en testen van nieuwe features. Ook zorg jij voor toekomstbestendige

Bekijk vacature »

SAP HANA Cloud Application Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12662 Introductie HANA Cloud Application Developer at a High Tech company. The company is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. This role is situated in the Big Data Analytics (BDA) Domain. The teams have mixture of young talent and senior specialists and have a

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Goes zijn wij op zoek naar een enthousiaste software programmeur met PHP/Symfony ervaring. Een gedreven persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel professionele als persoonlijke groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Testen en door ontwikkelen van software; Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Developer Full Stack

Functie omschrijving Developer gezocht! Ben jij een enthousiaste developer die graag wil bijdragen aan ontwikkelingen binnen een mooie organisatie? Solliciteer dan snel. Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer uit de regio Nijkerk die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een SaaS applicatie. Je moet beschikken over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal aangezien je samen met de klant gaat werken. Bedrijfsprofiel Je komt te werken binnen een echt familiebedrijf dat al sinds 1925 actief is binnen de FMCG branche. Het bedrijf heeft 40 medewerkers en er heerst een platte communicatiestructuur waarbij

Bekijk vacature »

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »

Medior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Medior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

.NET Developer Azure

Dit ga je doen Het ontwerpen en bouwen van diverse applicaties (C#, ASP.NET, MVC); Het ontwikkelen van Webservices (WCF); Het meewerken aan de transitie naar Azure; Het samenwerken met collega's binnen een Scrumteam en meedenken over de User Stories; Het bouwen van unittesten; Meedenken over nieuwe tooling, ontwikkelingen en technologieën in de markt. Hier ga je werken Je komt te werken bij een organisatie die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van verschillende portalen. Deze portalen worden gebruikt door diverse partijen en jouw taak is om ervoor te zorgen dat deze optimaal functioneren. Je wordt onderdeel van een Scrumteam en werkt

Bekijk vacature »

Front-end Angular developer

Functie In jouw rol als Front-End developer werk je samen met de backend developers om middels tweewekelijkse sprints het platform naar een hoger niveau te tillen. Hiernaast heb je affiniteit met data en werk je graag samen met het team om de gegevensintegriteit en -beveiliging te waarborgen, om ervoor te zorgen dat de gebruiker wereldwijd de beste SaaS-services heeft. Deze organisatie heeft meer dan 100 mensen in dienst, waarvan er 45 in Nederland werken. Het ontwikkelteam bestaat uit 10 mensen en is verdeeld in 2 scrumteams. Het eerste team bestaat uit Java en Scala ontwikkelaars. Het tweede team, waar jij

Bekijk vacature »
Vincent

Vincent

30/01/2008 15:29:00
Quote Anchor link
Yoo,

Ik wil samen met henk Postgresql gaan uitproberen.
Hier had k ff paar vraagjes over..
- Is er een soort pakket like w(l)amp ?
- Ik wil het op windows OF op linux installeren.. maakt niet uit op welke maar heb t liefst op linux.. hoe moet ik dat gaan fixen =) ?
- Welke admin kan ik t best gebruik phppgadmin? Want gebruik maken van foreign keys is iets wat wij graag willen en dus graag via de admin zouden willen doen..

Groeten Vincent
 
PHP hulp

PHP hulp

20/05/2024 02:43:56
 
Frank -

Frank -

30/01/2008 15:38:00
Quote Anchor link
- Nee, pgSQL heeft niks met wamp o.i.d. te maken, een databaseserver is een apart onderdeel die je apart kunt installeren. Niks bijzonders
- RTFM. Download bv. een RPM en in notime heb je pgSQL draaien. Zie de handleiding
- pgAdmin3 is dé tool om pgSQL-databases te beheren. Ga niet met php-scriptjes klooien (PhpPgAdmin == php), dat werkt niet goed.

FK's kun je gewoon met een stukje SQL aanmaken, leer je meer van dan een drag-and_drop.

Voorbeeldje:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
CREATE TABLE schemanaam.orders (
  id serial,
  id_product integer,
  aantal integer,
    CONSTRAINT pk_orders PRIMARY KEY (id),
    CONSTRAINT c_aantal CHECK (aantal > 0),
    CONSTRAINT fk_orders_product FOREIGN KEY (id_product)
      REFERENCES products (id)
        ON DELETE RESTRICT
        ON UPDATE RESTRICT
);
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Frank -
 
Vincent

Vincent

30/01/2008 15:42:00
Quote Anchor link
Ok tnx =)
Is pgadmin3 een programma dat je moet installeren op een andere computer als je in de database van een andere computer wilt ?
Wat is trouwens serial precies? al gevonden
Is soort primary key ofzo?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Vincent
 
Frank -

Frank -

30/01/2008 15:50:00
Quote Anchor link
Een PK is een PK, een serial is een integer met een sequence, een nummergenerator. Zeg maar de auto_increment van pgSQL, maar dan beter dan de auto_increment die je kent van MySQL.

pgAdmin3 is een lokaal programma om pgSQL-databases te beheren. Die installeer je op je eigen pc. Of je daarmee ook de database op de server kunt beheren, ligt aan de instellingen van de server. Via ssh of evt. PhpPgAdmin kun je uiteraard altijd pgSQL beheren.
 
Vincent

Vincent

30/01/2008 15:54:00
Quote Anchor link
Oke dankje frank!
Ik zou mn linux bak is gaan opstarten en gaan proberen!
 
Vincent

Vincent

01/02/2008 14:28:00
Quote Anchor link
T lukt me niet om php en pg te installeren.. al genoeg gegoogled maar kan maar niet duidelijke/makkelijk tut vinden, heeft iemand misschien een duidelijk tut voor mij?
 
Frank -

Frank -

01/02/2008 14:31:00
Quote Anchor link
Je geeft erg weinig informatie. Wat probeer je allemaal te installeren op welk platform? En wat gaat er fout? Welke foutmeldingen krijg je, etc. etc.
 
Vincent

Vincent

01/02/2008 14:45:00
Quote Anchor link
Ik maak voor apache en php gebruik van deze tut :
http://www.htmlwijzer.nl/artikel/linserver.php
er staat: Nu is het tijd om PHP te gaan installeren. Op dezelfde manier installeer je de volgende pakketten: php4-cgi, php4-mysql, php5-cgi en php5-mysql.

dus dan selecteer ik die pakketten in synaptic en krijg ik een error:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
W: Kan http://security.ubuntu.com/ubuntu/pool/main/m/mysql-dfsg-5.0/mysql-common_5.0.38-0ubuntu1.1_all.deb niet ophalen
  404 Not Found

W: Kan http://security.ubuntu.com/ubuntu/pool/main/m/mysql-dfsg-5.0/libmysqlclient15off_5.0.38-0ubuntu1.1_i386.deb niet ophalen
  404 Not Found

W: Kan http://security.ubuntu.com/ubuntu/pool/main/p/php5/php5-common_5.2.1-0ubuntu1.4_i386.deb niet ophalen
  404 Not Found

W: Kan http://security.ubuntu.com/ubuntu/pool/main/p/php5/php5-cgi_5.2.1-0ubuntu1.4_i386.deb niet ophalen
  404 Not Found

W: Kan http://security.ubuntu.com/ubuntu/pool/main/p/php5/php5-mysql_5.2.1-0ubuntu1.4_i386.deb niet ophalen
  404 Not Found


Je kan natuurlijk de php-bestanden zelf wel halen ergens vandaan, maar waar moeten ze dan staan enzo

Mvg Vincent
 
Frank -

Frank -

01/02/2008 14:50:00
Quote Anchor link
tja, die url's zijn niet goed, daar krijg je inderdaad een 404 op.

Maar wat heeft dit met PostgreSQL te maken? Daar krijg je geen enkel error op! Probeer je die eigenlijk wel te installeren of is die installatie al klaar?
 
Vincent

Vincent

01/02/2008 14:53:00
Quote Anchor link
Ik heb nog geen php op mijn server.. kijk wat ik wil is:
- apache (die staat erop)
- php
- postgresql
- mysql (minder belangrijk)
Maar wat heb ik aan postgresql zonder php (als je een site wilt maken) daarom =)
 
Frank -

Frank -

01/02/2008 14:58:00
Quote Anchor link
PostgreSQL-package voor Ubuntu

En hier een tut voor en LAMP-installatie op ubuntu. Let er wel op dat je de pgSQL-paramters opgeeft bij de installatie van PHP, anders gaat dat niet werken!

Ps. Vergeet PDO e.d. niet! Kijk dus vooraf even hoe jouw PHP-installatie eruit moet komen te zien. Kan je een hoop dubbel werk schelen
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Frank -
 
Vincent

Vincent

01/02/2008 15:21:00
Quote Anchor link
Ohja PDO, ik ben nu bezig met postgresql dus php komt nog =)
Trouwens.. ik gebruik deze nu: http://bioinformaticsonline.co.uk/2007/02/26/postgresql_on_ubuntu_linux_how_to want vond die erg duidelijk.
Alleen toch 1 vraagje over er staat:
add in your subnet mask (i.e. 255.255.255.0) and the IP address of the machine that you would like to access your server (i.e. 138.250.192.115).

mijn subnet mask is dacht ik 255.255.255.0 dus die voer ik wel in.. maar met ip bedoelen ze dan locale ip of ip van bijv. http://www.mijnip.nl ?

Laat maar! heb postgresql nu werkend ! :D met pgAdmin III ernaast! nu php nog =)

Ik heb nu via tasksel gedaan wat jij had gestuurd.. maar nu is ie in 1x geinstalleerd ? zonder vragen.... nu weet ik niks over installatie van PDO etc.. ik zal wel ff testen of het erop zit..
en voila
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
Array
(
    [0] => mysql
    [1] => pgsql
)

Dit zegt mij: goed nieuws! =)


2 vraagje die ik toch even wil stellen:
- Is een schema zoiets als een tabel?
- Is PDO de enige manier om postgresql te benaderen (gewoon interesse)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Vincent
 
Frank -

Frank -

02/02/2008 18:00:00
Quote Anchor link
1) Nee, een SCHEMA is geen tabel, tabellen staan namelijk in een SCHEMA, samen met andere objecten. Dankzij het gebruik van SCHEMA's kun je al een beetje OO in de database toepassen: users met al hun tabellen en andere objecten in het SCHEMA users en topics met al hun tabellen en andere objecten in het SCHEMA topics. Ook zou je een SCHEMA api kunnen aanmaken waarmee je de database voor de buitenwereld openstelt. Alle andere SCHEMA's sluit je af.
2) Nee, je kunt ook met pg_connect() een verbinding opzetten en de rest van de pgSQL-specifieke PHP-functies gebruiken. Denk aan pg_query() om een queyr uit te voeren. Ik ben lui en gebruik dus PDO, hoef ik nergens meer over na te denken.
 
Vincent

Vincent

05/02/2008 14:09:00
Quote Anchor link
Ik weet niet of ik schema's ga gebruiken, als ik het zou gaan gebruiken doe ik dat bij een hele grote database.

Tussen PDO en de echte Pg_connect stuff, zit daar veel verschil in dan met namelijk functies die je echt gaat missen zoals bijvoorbeeld bij mysql -> mysql_num_rows of zijn daar allemaal weer andere oplossingen voor?

En om nog even terug te komen op:

pgFrank schreef op 30.01.2008 15:38:
FK's kun je gewoon met een stukje SQL aanmaken, leer je meer van dan een drag-and_drop.


Ik ga dat waarschijnlijk ook in meeste gevallen doen maar toch zou ik graag weten hoe je dat in pgAdmin III doet. =)

Edit:

btw, biertje erbij =) ? 't begint redelijk lang topic tussen ons 2e te worden :P
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Vincent
 
Frank -

Frank -

05/02/2008 14:23:00
Quote Anchor link
Vincent schreef op 05.02.2008 14:09:
Ik weet niet of ik schema's ga gebruiken, als ik het zou gaan gebruiken doe ik dat bij een hele grote database.
En hoe denk jij pgSQL te gaan gebruiken zonder SCHEMA's? Ja, ook 'public' is een SCHEMA. En deze gooi je weg, gooi hem weg uit de database template1. Dan wordt deze ook niet meer aangemaakt in nieuwe databases, die zijn namelijk gebaseerd op de database template1.

Quote:
Tussen PDO en de echte Pg_connect stuff, zit daar veel verschil in dan met namelijk functies die je echt gaat missen zoals bijvoorbeeld bij mysql -> mysql_num_rows of zijn daar allemaal weer andere oplossingen voor?
Zoals reeds is gezegd, ik ben lui en gebruik alleen PDO. Kan dus niet echt wat zinnigs zeggen over de pg_stuff-functies. Ik weet dat ze vergelijkbaar zijn met de mysql_stuff-functies, maar daar houdt het mee op.

Quote:
Ik ga dat waarschijnlijk ook in meeste gevallen doen maar toch zou ik graag weten hoe je dat in pgAdmin III doet. =)
Zie de secundaire sleutel, dat is de nederlandse vertaling voor foreign key. Wanneer je een tabel aanmaakt, kun je bij het tabblad constraints ook secundaire sleutels aanmaken.

Quote:
btw, biertje erbij =) ? 't begint redelijk lang topic tussen ons 2e te worden :P
Iets na 11 uur 's morgens aan het bier? Dat is mij nog iets te vroeg, zeker tijdens de carnaval. Ik moet eerst de consumptie van gisteravond verwerken... Foto's voor de liefhebbers van Samba. Zondagavond zijn wij ook naar Sambódromo geweest, een aanrader!
 
Vincent

Vincent

05/02/2008 14:28:00
Quote Anchor link
Oke hartelijk dank!
Ik ga meteen aan de slag =)
Hier is t btw al 14:27 en was al heel vroeg op vandaag vandaar =)
Zozo, sexy foto's daar hoor, ziet er gezellig/leuk uit!

Edit:

Je moet idd altijd minimaal 1 schema gebruiken, zat tijdens het typen van die regel al te bedenken om het te verbeteren maar toch niet gedaan =) maakt opzich ook niet veel uit =)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Vincent
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.