Random nummer zonder herhaling

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP developer (Laravel/Vue.js)

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »

Airport Developer / System engineer

De functie Als onze nieuwe Airport Developer / System Engineer is je doel om uit nieuwbouw- en onderhoudsprojecten maximale waarde te creëren voor Schiphol Group en haar stakeholders. Vanuit je visie en expertise, maar ook (technologische) ontwikkelingen, wetgeving en beleid vertaal je klantwensen naar een gedegen programma van eisen. In de planontwikkelingsfase werk je nauw samen met Plan Ontwikkelaars om je kennis in te brengen ten behoeve van de kwaliteit van het investeringsvoorstel. Je overlegt met diverse partijen, stelt de vraag achter de vraag en verbindt zo de belangen van de luchthaven, proceseigenaar en asseteigenaar om tot een gedragen ontwikkelopgave

Bekijk vacature »

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor een informele club in omgeving Delft zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Als ontwikkelaar kom je terecht op een afdeling van 6 medewerkers. Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Er wordt voornamelijk gewerkt met PHP, Java en

Bekijk vacature »

Senior .NET Ontwikkelaar

In het kort Als Senior .NET ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag met complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek (denk aan ECT) en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Heb jij veel kennis van ASP.NET Webforms en wil jij juist de overstap maken naar ASP.NET Core? Wij zijn per direct op zoek naar een ervaren .NET Webdeveloper die met ons samen ons platform wilt herschrijven van ASP.NET Webforms naar ASP.NET Core. Voor jou de unieke kans om met ons samen te innoveren en kennis op te doen van de nieuwste technieken binnen de Microsoft Stack. Wij hebben een development team met 10 IT specialisten bestaande uit onder andere 4 backend .NET developers en twee front-end developers. Wij zijn continu bezig om ons als team en bedrijf te blijven

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

Medior PHP developer

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

Java (Java EE) Developer

In het kort Werken als Java developer betekent werken aan complexe IT projecten bij onder meer een internationaal containeroverslag bedrijf. Zo sturen we apparaten en eindgebruikers aan d.m.v. onze custom-made software oplossing, die dagelijkse vele duizenden containers verwerkt. Denk aan systemen die volautomatische kranen aansturen en op afstand bedienen, de volledige afhandeling van containernummerherkenning bij het laden en lossen van zeeschepen of het tonen van instructies aan de chauffeurs van ruim 300 straddle carriers. En dat allemaal redundant, robuust en in een dynamische 24/7 omgeving! Jij versterkt ons ontwikkelteam en gaat aan de slag met oa. Java i.c.m. Spring (Boot),

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Moordrecht zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »

Lasrobot Programmeur

Over de functie Off-line programma’s maken die het beste resultaat bij de lasrobot mogelijk maken De programma’s met behulp van teach verder optimaliseren Proactief meedenken over oplossingen en over de juiste invulling van lasmallen Het lasrobotproces zoveel mogelijk optimaliseren Over het bedrijf Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de engineering, productie en assemblage van samengestelde plaatwerkproducten en monodelen uit metaal. Onze klant werkt samen met het team aan de mooiste producten van de toekomst. Binnen dit bedrijf staat een sterk team van specialisten op het gebied van industrial design, mechanical engineering, in-house prototyping en all-round projectmanagement. Met daarbij uiteenlopende kennis in

Bekijk vacature »

Senior Javascript developer

Functie Het platform is gebouwd in een moderne JavaScript stack, die gebruikt maakt van:  React.js  Redux  TypeScript  Node.js  Google Cloud functions (node.js)  Semantic UI Alle code wordt getest en beoordeeld door collega developers. De continuous integration pipeline maakt het mogelijk om elke dag waarde te leveren aan hun klanten. Het ontwikkelproces is pragmatisch en gebaseerd op Scrum. Wat je zult doen: Ten eerste kun je nadrukkelijk jouw eigen stempel drukken op de technologie, het product en de cultuur van het bedrijf. Je bent bezig met het uitwerken van de architectuur van nieuwe functionaliteiten op

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

In het kort Als C# .NET Core ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging

Bekijk vacature »

C#.NET Developer Jr. Functie

Functie omschrijving Bouw jij graag aan applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren? Wij zijn op zoek naar een C#.NET ontwikkelaar in regio Breda die hier graag een steentje aan bijdraagt! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je krijgt veel vrijheid in de keuze van de technieken die je gaat gebruiken. Uiteraard wel binnen de gestelde kaders, en door gebruik te maken van het .NET platform. Je gaat aan de slag met de ontwikkeling van een nieuwe module binnen de WMS suite van dit bedrijf. Deze "carrier" module gaat er voor zorgen dat de selectie van een vervoerder volledig

Bekijk vacature »

Back end developer PHP

Functie Met een complex en uitgebreid e-commerce platform, een eigen PIM-systeem en eigen scan applicatie – krijg jij dagelijks te zien hoe jouw werk gebruikt wordt door miljoenen gebruikers. En we staan qua development pas in de startblokken, aangezien er nog meerdere projecten op de plank liggen te wachten! Ons huidige development team bestaat uit 8 programmeurs. Er wordt dagelijks gereflecteerd op geschreven code, Scrum taken en kennisdelen onderling is een must. Onze voertaal binnen ons team is Engels, dit omdat wij twee internationale collega’s hebben. Ons huidige “IT Landschap” bestaat voornamelijk uit allerlei losse onderdelen die individueel, maar ook

Bekijk vacature »
Martijn K

Martijn K

23/07/2014 10:49:54
Quote Anchor link
Beste mensen,

Het maken van een random nummer in een range lukt me wel. Het enige probleem is dat dat het niet mag worden herhaald.
Ik heb een quiz gemaakt van 20 vragen.
De vragen komen 1 voor 1 op het scherm.
Bij mijn SQL gebruik ik nu: LIMIT $variabelediesteedseenmmeerword, 1;
ik wil van $variabelediesteedseenmmeerword een $variabeledie1totenmettwintigkanzijn.
Ik wil dat de vragen in random volgorde komen maar altijd maar 1 keer. Dus ik wil steeds een ander nummer in een unieke variabele hebben in een range van 1-20.


Groet,
Martijn
Gewijzigd op 23/07/2014 10:56:00 door Martijn K
 
PHP hulp

PHP hulp

18/05/2024 14:37:00
 
TJVB tvb

TJVB tvb

23/07/2014 10:56:48
Quote Anchor link
Je kunt de vragen ophalen met een order by rand() (hiervoor moet je dan wel alle vragen in 1 keer ophalen)
Of je slaat ze op in je sessie. En sluit die uit bij het ophalen.

Dan krijg je iets als
SELECT
id,
kolom1,
kolom2,
FROM vragen
WHERE id NOT IN (5,12,19)
ORDER BY RAND()
LIMIT 1
 
Martijn K

Martijn K

23/07/2014 11:02:49
Quote Anchor link
Hoi TJVB,
Ik wil niet alle vragen in een keer ophalen maar vraag per vraag laten zien. Dus LIMIT $vraagnummer, 1
 
Erwin H

Erwin H

23/07/2014 11:03:13
Quote Anchor link
RAND() is nogal traag (hoewel dat bij 20 rijen nog niet merkbaar is).
Een vrij simpele oplossing voor dit vaak terugkomende probleem, is een array te maken met alle mogelijke waardes. Die array met array_shuffle() overhoop te gooien en vervolgens gewoon die array doorlopen en elke keer het volgende element eruit te halen. Zo is de volgorde random en krijg je nooit hetzelfde element nog een keer.

Zolang het aantal elementen aftelbaar is werkt dit prima.
Gewijzigd op 23/07/2014 11:06:25 door Erwin H
 
Martijn K

Martijn K

23/07/2014 11:08:29
Quote Anchor link
Hoi Erwin H,

Wil je een voorbeeld in PHP schrijven voor mij? Vooral " die array doorlopen en elke keer het volgende element eruit te halen." lukt me niet.

Ik doe het trouwens niet goed denk ik. Of ik maak een denkfout. Een variabele laten optellen kan goed maar als PHP bij elke vraag een nieuw random array gaat maken dan is er ook de kans op een dubbele vraag.

Groetjes,
M
Gewijzigd op 23/07/2014 11:17:15 door Martijn K
 
Erwin H

Erwin H

23/07/2014 11:17:47
Quote Anchor link
Ik was al even met een klein voorbeeldje bezig:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<?php
//start sessie om de info over verloop in de sessie op te kunnen slaan
session_start();

//kijk wat het element is dat nu getoond moet worden
$element = ( isset( $_SESSION['i'] ) )? $_SESSION['i']: 0;

//kijk of er al een seed is voor de random generator, zo niet dan wordt die
//aangemaakt. Dit zorgt ervoor dat je bij elke pagina request weer dezelfde
//volgorde krijgt

$rand = ( isset( $_SESSION['r'] ) )? $_SESSION['r']: rand();
srand( $rand );

//Genereer de array die de volgorde gaat bepalen
$array = range( 1, 20 );

//Gooi de array door elkaar
shuffle( $array );

//Alleen voor de test
print_r( $array );
echo '<br><br>';
echo $element.': '.$array[$element];

//Nu zou je je gegevens uit de database moeten halen, waarbij $array[$element]
//het juiste record nummer bevat

//Schrijf het huidige element en de random seed naar de sessie zodat je die bij
//de volgende kunt ophalen

$_SESSION['i'] = ++$element;
$_SESSION['r'] = $rand;
?>

Enige wat nog mist hier is wat te doen als je aan het einde bent gekomen. Dat mag je zelf uitvogelen.
Gewijzigd op 23/07/2014 11:20:06 door Erwin H
 
Martijn K

Martijn K

23/07/2014 11:21:35
Quote Anchor link
Ik ga het uitproberen!
Het werkt prima!

Ik was wat overenthousiast. Gelukkig is er een afdeling 'Beginnen met PHP' want dit is pittig voor me.

Hij blijft met nieuwe arrays komen.
ik snap ook niet wat je doet met :

$_SESSION['r'] en $_SESSION['i'] en wat het verschil is tussen die twee.

Hartelijk dank dat je me hebt geholpen. Ik moet nu nog uitvogelen hoe ik de sessie beëindig als de laatste vraag is geweest zoals je zelf al aangaf.

ik doe nu :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
if($element>$aantalpaginas){
  unset($_SESSION['i']);
  unset($_SESSION['r']);
 }

?>

ik weet niet of dat goed is.



Dit is best nog ingewikkeld voor een beginner. Verschil tussen random volgorde vragen en opeenvolgend is nogal groot.

Hartelijk dank!
Gewijzigd op 23/07/2014 12:14:27 door Martijn K
 
Erwin H

Erwin H

23/07/2014 12:27:54
Quote Anchor link
$_SESSION is een array. $_SESSION['i'] is een element in de $_SESSION array, $_SESSION['r'] is een ander element.
 
Martijn K

Martijn K

23/07/2014 14:14:33
Quote Anchor link
Bedankt Erwin,

Het was een leerzame les in de wereld van de SESSIONS. Ik ben blij dat ik nu weet hoe dat werkt.

Groet,
Martijn
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.