recursief zoeken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET developer

Functie Heb jij veel kennis van ASP.NET Webforms en wil jij juist de overstap maken naar ASP.NET Core? Wij zijn per direct op zoek naar een ervaren .NET Webdeveloper die met ons samen ons platform wilt herschrijven van ASP.NET Webforms naar ASP.NET Core. Voor jou de unieke kans om met ons samen te innoveren en kennis op te doen van de nieuwste technieken binnen de Microsoft Stack. Wij hebben een development team met 10 IT specialisten bestaande uit onder andere 4 backend .NET developers en twee front-end developers. Wij zijn continu bezig om ons als team en bedrijf te blijven

Bekijk vacature »

Senior .NET Developer I goed salaris en deels thui

Bedrijfsomschrijving Mijn opdrachtgever is al ruim 20 jaar een gevestigde naam in de wereld van software ontwikkeling, met drie kantoren in de Randstad, waaronder Alphen aan den Rijn. Zij richten zich op het bouwen van IT-oplossingen die ervoor zorgen dat de productiviteit van klanten te allen tijden optimaal is. Hiervoor neemt jouw nieuwe werkgever het volledige ontwikkelproces tot haar rekening; van het eerste gesprek om de klantwensen in kaart te brengen, tot aan het uiteindelijke onderhoud van de opgeleverde oplossing. In totaal werken er inmiddels bijna 200 gemotiveerde IT-ers binnen deze organisatie. De gemiddelde leeftijd ligt rond de 35. Het

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar versterking voor op de afdeling Software Development! Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Je komt in een DevOps-cultuur te werken waarbij je met je team werkt aan de front-end van diverse brand websites; Het ontwerpen van functionele en grafische ontwerpen die worden geïmplementeerd; Draagt zorg voor het maken van analyses; Je werkt nauw met je collega’s samen en geeft elkaar feedback en suggesties waar nodig; Het uitwerken van vraagstukken die afkomstig zijn van verschillende klanten; Hier ga je werken Deze marktleider op gebied van fietsen en fietservaring is gevestigd in twee provincies, verspreid over meerdere locaties. Jij zult voornamelijk in regio Joure aan de slag gaan. De organisatie doelt

Bekijk vacature »

Medior/Senior Front-end Developers gezocht (Utrech

Functie Het team bestaat uit 10+ gespecialiseerde (veel senior) front-end ontwikkelaars en ontwerpers die werken aan projecten voor klanten van verschillende groottes (kan twee jaar bezig zijn met 1 klant). Je helpt klanten met ingewikkelde front-end vraagstukken, hierbij kun je denken aan: UX/UI design, CI/CD, architectuur en integratie met back-end systemen. De werkzaamheden verricht je op locatie bij de klant, dit is vaak in de Randstad. De organisatiestructuur is plat en er heerst een informele sfeer, zo kun je met vragen dus terecht bij de directie. Er wordt veel nadruk gelegd op het bevorderen van persoonlijke ontwikkeling door middel van

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Je werkt nauw samen met het websitebureau aan de ontwikkeling en optimalisering van het internationale platform; Je ziet nieuwe webshops op en voert optimalisaties door; Je bouwt aan technische, functioneel en commercial resultaat; Je vindt het leuk om zelfstandig binnen een internationale organisatie te werken, maar krijgt ook energie om samen met collega's te werken. Hier ga je werken Voor een bedrijf in de regio Rotterdam zijn wij opzoek naar een PHP Developer. Je wordt onderdeel van het communicatieteam en gaat je bezighouden met het optimaliseren van de website van dit internationale bedrijf. Je schakelt veel

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Java developer (remote)

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij als Java ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 ontwikkelaars binnen onze organisatie waarbij jij de brug slaat tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je jouw taken op voor de dag. Hieronder een aantal taken die jij zal uitvoeren: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden

Bekijk vacature »

Typescript Developer / Cloud platform

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het cloud platform; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het cloud platform; Sparren met de business. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Eindhoven, levert een compleet dienstenpakket op het gebied van IT. Zij pakken verschillende (complexe) vraagstukken van grote organisaties op. De sfeer intern is gezellig en informeel. Men houdt van hard werken maar gezelligheid door middel van een borrel of gezamenlijke lunch komt er veel voor. Als Typescript ontwikkelaar word je onderdeel van het team gericht op de (door)ontwikkeling van hun eigen cloud platform welke wordt

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het applicatielandschap; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het applicatielandschap; Sparren met de business. Hier ga je werken De organisatie is werkzaam in de financiële dienstverlening met meer dan 200 medewerkers en meer dan 250.000 eindgebruikers is het een van de grotere binnen haar branche. Je komt te werken in een team waarmee je verantwoordelijk bent voor het ontwikkelen en onderhouden van de financiële applicaties binnen de organisatie, denk hierbij aan het bouwen en onderhouden van portalen. Als .net developer ga jij het development team ondersteunen met de transitie naar

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

Java (Java EE) Developer

In het kort Werken als Java developer betekent werken aan complexe IT projecten bij onder meer een internationaal containeroverslag bedrijf. Zo sturen we apparaten en eindgebruikers aan d.m.v. onze custom-made software oplossing, die dagelijkse vele duizenden containers verwerkt. Denk aan systemen die volautomatische kranen aansturen en op afstand bedienen, de volledige afhandeling van containernummerherkenning bij het laden en lossen van zeeschepen of het tonen van instructies aan de chauffeurs van ruim 300 straddle carriers. En dat allemaal redundant, robuust en in een dynamische 24/7 omgeving! Jij versterkt ons ontwikkelteam en gaat aan de slag met oa. Java i.c.m. Spring (Boot),

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Junior Software Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer .NET, C# voor een gaaf bedrijf in de omgeving van Utrecht! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, zijn wij op zoek naar een Junior Software Developer. Werk jij graag aan verschillende projecten en ga je graag klanten op bezoek? Dan is dit de ideale functie voor jou! Binnen deze functie

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een ontwikkelteam met 7 .NET developers. In ons team werken er drie senior .NET developer, twee medior .NET developers en twee junior .NET developers. Er is dan ook genoeg senioriteit in ons team om jou te kunnen bieden wat jij nodig hebt! Wij werken in scrum en hebben drie wekelijkste sprints. Daarnaast doen wij minimaal vier keer per jaar een release. Ons platform is ontzettend complex en groot. Het is dan ook in het begin belangrijk dat jij de processen gaat begrijpen. Jij krijgt dan ook een cursus om beter te begrijpen

Bekijk vacature »
Jan R

Jan R

12/12/2021 09:53:52
Quote Anchor link
Hi

Ik wil php tegenstanders laten berekenen maar ik kom er niet uit.
Eerst heb ik data. Komt normaal uit de database maar om hier te posten even json gebruikt. De spelers zijn gesorteerd op hun punten.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
[
{"id":"147","naam":"Philippe","punten":"2048","wit":"2","zwart":"2"},
{"id":"122","naam":"Thomas","punten":"2030","wit":"1","zwart":"1"},
{"id":"117","naam":"Freddy","punten":"2028","wit":"2","zwart":"2"},
{"id":"115","naam":"Eddy","punten":"2020","wit":"2","zwart":"2"},
{"id":"119","naam":"Jan","punten":"2016","wit":"2","zwart":"2"},
{"id":"123","naam":"Yvonne","punten":"1984","wit":"1","zwart":"2"},
{"id":"148","naam":"Pierre Matthys","punten":"1922","wit":"2","zwart":"1"},
{"id":"126","naam":"Jacques","punten":"1920","wit":"2","zwart":"1"}
]
//wit en zwart is het aantal keren met respectievelijke kleur gespeeld
{
    "147":{"id":"147","naam":"Philippe","aantaltegenstanders":3,"punten":"2048","tegenstanders":{"115":1,"117":0,"119":1,"122":0,"123":0,"126":1,"147":0,"148":0}},
    "122":{"id":"122","naam":"Thomas","aantaltegenstanders":2,"punten":"2030","tegenstanders":{"115":1,"117":0,"119":0,"122":0,"123":0,"126":1,"147":0,"148":0}},
    "117":{"id":"117","naam":"Freddy","aantaltegenstanders":3,"punten":"2028","tegenstanders":{"115":0,"117":0,"119":1,"122":0,"123":0,"126":1,"147":0,"148":1}},
    "115":{"id":"115","naam":"Eddy","aantaltegenstanders":3,"punten":"2020","tegenstanders":{"115":0,"117":0,"119":0,"122":1,"123":1,"126":0,"147":1,"148":0}},
    "119":{"id":"119","naam":"Jan","aantaltegenstanders":4,"punten":"2016","tegenstanders":{"115":0,"117":1,"119":0,"122":0,"123":1,"126":0,"147":1,"148":1}},
    "123":{"id":"123","naam":"Yvonne","aantaltegenstanders":3,"punten":"1984","tegenstanders":{"115":1,"117":0,"119":1,"122":0,"123":0,"126":0,"147":0,"148":1}},
    "148":{"id":"148","naam":"Pierre","aantaltegenstanders":3,"punten":"1922","tegenstanders":{"115":0,"117":1,"119":1,"122":0,"123":1,"126":0,"147":0,"148":0}},
    "126":{"id":"126","naam":"Jacques","aantaltegenstanders":3,"punten":"1920","tegenstanders":{"115":0,"117":1,"119":0,"122":1,"123":0,"126":0,"147":1,"148":0}}
}
//het nummer bij tegenstanders is het aantal al keren tegen elkaar gespeeld.


De bedoeling is dat je pas tegen elkaar gaat spelen als je nog niet tegen elkaar of zo weining mogelijk tegen elkaar al gespeeld hebt.

In bijgevoegde data is het dus mogelijk om te komen tot resultaat
Quote:
Philippe-Thomas
Freddy-eddy
Jan-Pierre
Yvonne-Jacques

Wat ik echter bedenk als code het komt nooit uit.
Manueel lukt het me wel dus zou ik het ook moeten kunnen schrijven in php toch zou je denken maar dus niet :(.

Hopelijk heeft iemand een ideetje om te helpen.

Jan
Gewijzigd op 13/12/2021 08:05:41 door Jan R
 
PHP hulp

PHP hulp

09/05/2024 21:36:54
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

12/12/2021 10:32:53
Quote Anchor link
Even uit de losse pols:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php

$ids
= array_keys($data); //$data is die 2e tabel
$default_scores = array_fill_keys($ids,0); //standaard tegen niemand gespeeld

foreach($data as $id => $player){ //per speler gaan bekijken
  $scores = $player['tegenstanders'];
  unset($scores['totaal']);
  $scores = array_merge($default_scores,$scores); //nu voor iedereen een score
  asort($scores); //sorteren op score (minste vooraan)
  $opponents = array_keys($scores); //tegenstanders geordend
  $opponent = array_shift($opponents); //tegenstander met minste partijen

  //verder afhandelen/opslaan/enz


}

?>
 
Jan R

Jan R

12/12/2021 11:21:49
Quote Anchor link
Sorry snap het niet.
Wie speelt nu tegen wie?
Gewijzigd op 12/12/2021 11:22:04 door Jan R
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

12/12/2021 13:47:26
Quote Anchor link
$id speelt tegen $opponent

Dan moet je verderop wel controleren dat zowel $id als $opponent niet meer aan iemand anders gekoppeld kunnen worden (een lijstje met $fulfilled bijhouden, en daarvoor de $id's overslaan, en deze uit $opponents halen).

Of is het dan nog weer de bedoeling dat als A tegen B of C kan spelen (beiden nog nooit tegen gespeeld), maar D al wel tegen C heeft gespeeld, dat ie dan ook nog zo wijs is om A aan C te koppelen, zodat B dan tegen D kan?
 
Jan R

Jan R

13/12/2021 08:15:51
Quote Anchor link
Tof dat je elke tegenstander op 0 partijen plaats. Ik werkte met isset
Juist dat je Totaal verwijderd. Stond op verkeerde plaats.

oorspronkelijke data aangepast.

Je basis is ongeveer hetzelfde als ik had echter ik blijf vastlopen.
ik heb ofwel onvolledige data, niet alle spelers gevonden, of kom in een eindeloze lus.


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
<?php
    $ids
= array_keys($partijen);//partijen oorspronkelijke data
    {
        foreach($ids as $id) {//niemand speelt
            $speelt[$id]=false;
        }

        $i=$j=0;
        while ($i<count($ids)) {//loop door alle spelers
            $id1=$ids[$i];
            if(!$speelt[$id1]) {
                $j=0;
                while ($j<count($ids)) {//zoek tegestander
                    $id2=$ids[$j];
                    if(!$speelt[$id2]) {
                        if($id1!=$id2) {/niet tegen jezelf
                            if($partijen[$id1]['tegenstanders'][$id2]<=$verschilWZ) {// aantal parttijen < max toegelaten
                                $stappen[] = array($i,$j);//bewaar stappen om terug te keren indien lus niet volledig ok
                                $speelt[$id1]=$speelt[$id2]=true;//deze 2 spelers spelen nu wel
                                $borden[] = array($partijen[$id1],$partijen[$id2]);//bepaal bord. exact 2 spelers
                                if(alltrue($speelt)) {//eenvoudige lus welke kijkt of alle items in array true zijn
                                    break 2;// spring uit de 2 lussen
                                }
                                break;//ga naar volgende speler
                            }
                        }
                    }

                    $j++;
                }

                $j=0;
            }

            if($i==(count($ids)-1)) {//net voor einde kijken alles OK
                if(alltrue($speelt)) {
                    break;//OK dus uit lus
                }else{
                    $a = end($stappen);// niet ok stap terug
                    $i=($a[0]-1);
                    $j=($a[1]+1);
                    $speelt[$ids[$a[0]]] = $speelt[$ids[$a[0]]] = false;//spelers apelen toch niet
                    array_pop($borden);//verwijder bord
                }
            }

            $i++;
        }
    }

var_dump($borden);//wordt later opnieuw uitgewerkt :)
?>


Jan
 
Ad Fundum

Ad Fundum

15/12/2021 09:44:52
Quote Anchor link
Ik geloof niet dat ik de vraag begrijp, maar dat zal aan mij liggen.

In je voorbeeld zeg je "wit en zwart is het aantal keren met respectievelijke kleur gespeeld", en "het nummer bij tegenstanders is het aantal al keren tegen elkaar gespeeld".

Kijk ik naar Philippe, dan heeft hij 2x met wit gespeeld en 2x met zwart, dus 4x in totaal.
Maar als ik naar de tweede helft kijk, dan zie ik dat hij maar 3x heeft gespeeld, met ID's 115, 119, 126.

Hoe zit dat?
 
Jan R

Jan R

15/12/2021 13:55:33
Quote Anchor link
In de geleverde data staan enkel de spelers welke hun deelname bevestigd hebben. Ze kunnen dus ook tegen iemand anders gespeeld hebben. Totaal is i de berekening dus niet relevant maar wel nodig om te tonen in de browser.

De berekening start enkel als het aantal spelers paar is.
 
Ad Fundum

Ad Fundum

20/12/2021 21:41:35
Quote Anchor link
Ik heb in een testdatabase twee tabellen gemaakt die zouden moeten lijken op de tabellen in je eigen database:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
-- SQL dump van testdatabase

CREATE TABLE `speler` (
  `id` int(10) UNSIGNED NOT NULL COMMENT 'ID',
  `naam` text NOT NULL COMMENT 'Naam',
  `punten` int(10) UNSIGNED NOT NULL DEFAULT 0 COMMENT 'Punten'
) ENGINE=InnoDB DEFAULT CHARSET=utf8mb4 COMMENT='Spelers';

INSERT INTO `speler` (`id`, `naam`, `punten`) VALUES
(115, 'Eddy', 2020),
(117, 'Freddy', 2028),
(119, 'Jan', 2016),
(122, 'Thomas', 2030),
(123, 'Yvonne', 1984),
(126, 'Jacques', 1920),
(147, 'Philippe', 2048),
(148, 'Pierre Matthys', 1922);

CREATE TABLE `wedstrijd` (
  `id` int(10) UNSIGNED NOT NULL COMMENT 'ID',
  `wit` int(10) UNSIGNED NOT NULL DEFAULT 0 COMMENT 'Wit',
  `zwart` int(10) UNSIGNED NOT NULL DEFAULT 0 COMMENT 'Zwart'
) ENGINE=InnoDB DEFAULT CHARSET=utf8mb4 COMMENT='Wedstrijden';

INSERT INTO `wedstrijd` (`id`, `wit`, `zwart`) VALUES
(1, 147, 115),
(2, 147, 126),
(3, 122, 115),
(4, 122, 126),
(5, 117, 119),
(6, 117, 148),
(7, 115, 123),
(8, 119, 147),
(9, 119, 148),
(10, 123, 119),
(11, 148, 123),
(12, 126, 117);

ALTER TABLE `speler`
  ADD PRIMARY KEY (`id`);

ALTER TABLE `wedstrijd`
  ADD PRIMARY KEY (`id`),
  ADD KEY `wedstrijd_speler_wit` (`wit`),
  ADD KEY `wedstrijd_speler_zwart` (`zwart`);

ALTER TABLE `speler`
  MODIFY `id` int(10) UNSIGNED NOT NULL AUTO_INCREMENT COMMENT 'ID', AUTO_INCREMENT=149;

ALTER TABLE `wedstrijd`
  MODIFY `id` int(10) UNSIGNED NOT NULL AUTO_INCREMENT COMMENT 'ID', AUTO_INCREMENT=13;

ALTER TABLE `wedstrijd`
  ADD CONSTRAINT `wedstrijd_speler_wit` FOREIGN KEY (`wit`) REFERENCES `speler` (`id`) ON UPDATE CASCADE,
  ADD CONSTRAINT `wedstrijd_speler_zwart` FOREIGN KEY (`zwart`) REFERENCES `speler` (`id`) ON UPDATE CASCADE;

Daarin kan je met een query een ranking maken van spelercombinaties die de minste wedstrijden hebben gespeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
WITH `geselecteerd` AS (
  SELECT 147 AS `id`
  UNION SELECT 122
  UNION SELECT 117
  UNION SELECT 115
  UNION SELECT 119
  UNION SELECT 123
  UNION SELECT 148
  UNION SELECT 126
)
SELECT DISTINCT
  LEAST(`speler`.`id`, `tegenstander`.`id`) AS `speler_id`,
  GREATEST(`speler`.`id`, `tegenstander`.`id`) AS `tegenstander_id`,
  COUNT(`wedstrijd`.`id`)
    OVER (PARTITION BY `speler`.`id`, `tegenstander`.`id`) AS `wedstrijden`
FROM `geselecteerd` AS `speler`
  JOIN `geselecteerd` AS `tegenstander`
    ON `speler`.`id` != `tegenstander`.`id`
  LEFT JOIN `wedstrijd`
    ON (`wedstrijd`.`wit` = `speler`.`id`
      AND `wedstrijd`.`zwart` = `tegenstander`.`id`)
    OR (`wedstrijd`.`wit` = `tegenstander`.`id`
      AND `wedstrijd`.`zwart` = `speler`.`id`)
ORDER BY `wedstrijden`;

Ik was begonnen met recursief zoeken in MySQL maar de mogelijkheden zijn beperkter dan in andere databases als PostgreSQL en het is toch nog even puzzelen. Misschien is het laatste stukje logica eenvoudiger te maken in PHP.

Overigens zijn er meer mensen die dit probleem hebben willen oplossen in SQL.
 
Jan R

Jan R

20/12/2021 23:05:07
Quote Anchor link
Bedankt maar ik heb nooit gezegd dat het in sql moest zijn :) Daarom had ik er ook een json van gemaakt.

sql loopt al vast op 1° woord. 'with'
 
Ad Fundum

Ad Fundum

27/12/2021 20:53:22
Quote Anchor link
Klopt, je zei "Eerst heb ik data. Komt normaal uit de database maar om hier te posten even json gebruikt." dus het is logischer om het dan maar meteen goed uit de database te halen. Waar heb je een database anders voor?

WITH is onderdeel van een CTE, MySQL loopt daarmee achter. Je moet minimaal MySQL 8 hebben, anders moet je de query op de ouderwetse manier herschrijven, en jezelf herhalen in het FROM statement (dat kan dan wel weer beter met PHP):

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
SELECT DISTINCT
  LEAST(`speler`.`id`, `tegenstander`.`id`) AS `speler_id`,
  GREATEST(`speler`.`id`, `tegenstander`.`id`) AS `tegenstander_id`,
  COUNT(`wedstrijd`.`id`)
    OVER (PARTITION BY `speler`.`id`, `tegenstander`.`id`) AS `wedstrijden`
FROM
  ( SELECT 147 AS `id`
    UNION SELECT 122
    UNION SELECT 117
    UNION SELECT 115
    UNION SELECT 119
    UNION SELECT 123
    UNION SELECT 148
    UNION SELECT 126
  ) AS `speler`
  JOIN
  ( SELECT 147 AS `id`
    UNION SELECT 122
    UNION SELECT 117
    UNION SELECT 115
    UNION SELECT 119
    UNION SELECT 123
    UNION SELECT 148
    UNION SELECT 126
  ) AS `tegenstander`
    ON `speler`.`id` != `tegenstander`.`id`
  LEFT JOIN `wedstrijd`
    ON (`wedstrijd`.`wit` = `speler`.`id`
      AND `wedstrijd`.`zwart` = `tegenstander`.`id`)
    OR (`wedstrijd`.`wit` = `tegenstander`.`id`
      AND `wedstrijd`.`zwart` = `speler`.`id`)
ORDER BY `wedstrijden`;
Gewijzigd op 27/12/2021 20:54:36 door Ad Fundum
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.