recursief zoeken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C# .NET Developer

Dit ga je doen Je richt je op het doorontwikkelen en herstructureren van het platform; Je werkt in teamverband en zelfstandig aan uitdagende projecten voor verschillende klanten; Softwareontwikkeling middels C# .NET; Je staat in contact met verschillende opdrachtgevers om de klantwensen te bespreken en deze vervolgens te ontwikkelen; Verbeteren van bedrijfsprocessen; Implementaties. Hier ga je werken Als .NET Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe stap? Voor een softwarebedrijf in regio Oosterhout zijn wij op zoek naar een back-end developer met kennis of ervaring met C# en SQL. Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om ze vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Full-stack Developer

As a Full-stack developer at KUBUS, you will develop the (web)applications and services of BIMcollab. You will work on both the front- and back-end. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact in the market, but small enough that as an individual developer you can have an impact and really make a difference. Our development team consists of over 40 developers, testers, scrum masters and product owners, divided over

Bekijk vacature »

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij als software ontwikkelaar toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zoeken wij jou! Voor het maken van de procesbesturingssoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen; Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden, o.a. door middel van SCRUM; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Implementeren van nieuwe product

Bekijk vacature »

NodeJS developer

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden, maar hiernaast doe je onderzoek naar de inzet van nieuwe technieken, tools of bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Qua technische kennis zoeken ze iemand die goed op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen, daar zij nu ontwikkelen op NodeJs back-end,

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als Lead developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van circa 23 software engineers. Als team werken jullie agile en zijn termen als Continuous Integration en Continuous Delivery dagelijkse koek. Jullie werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel klanten een totaal oplossing aan te kunnen bieden. Jij wordt verantwoordelijk voor complete projecten waarbij jij als verantwoordelijke zorgt dat het project op de juiste manier blijft draaien. Zo haal jij ook de requirements op bij de klant en kijk jij samen met het team en met de salesafdeling hoeveel uren hiervoor nodig zijn. Daarnaast stuur jij jouw

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Ontwerpen en bouwen van nieuwe functionaliteiten binnen de complexe omgeving; Proactief de processen kwalitatief en efficient inrichten; Opzetten van Unit Tests; Code Reviews; Regie nemen voor innovatieve projecten; Landschap beheren en de bijbehorende ketens hierbij in het oog houden. Hier ga je werken De organisatie is actief binnen de financiele branche en heeft een IT afdeling van circa 450 man. De organisatie voorziet de maatschappij binnen de financiele dienstverlening en is gedurende de jaren een onmisbare schakel geworden. Het is een high profile organisatie waar ze veel te maken hebben met veranderingen voortkomend uit maatschappelijke ontwikkelingen,

Bekijk vacature »

C# .NET Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Gezocht: Software Developer C# .NET voor een dynamische organisatie! Ben je onlangs afgestudeerd of ben je toe aan de volgende stap in je professionele carrière? Lees dan verder! We zijn momenteel op zoek naar een Software Developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging en die onze eindklant in de regio Arnhem kan versterken. In deze functie werk je aan verschillende projecten en bezoek je vaak klanten. Je kunt een rol verwachten met veel uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid. Bedrijfsprofiel Binnen welke organisatie ga je aan de slag? Je gaat werken bij een organisatie die zich specialiseert in het

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

Randstad - Freelance Backend Developer/ Data Engin

Starting date: 10.05.2023 Salary range: €67,00 - €77,00 Duration: 6 months Hours: 40 Working model: Hybrid* MUST be NL based Job description: Our vision is to have a consistent and data driven experience for all sales across all our operating companies. Our mission is to enable our salespeople to be able to reach out to the right company at the right time. We do this by creating data driven micro services and solutions. We mainly focus on implementation in the Google Cloud but also integrate with local systems and other cloud solutions. A typical day: As a back-end developer you

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

.NET Developer Azure

Dit ga je doen Het ontwerpen en bouwen van diverse applicaties (C#, ASP.NET, MVC); Het ontwikkelen van Webservices (WCF); Het meewerken aan de transitie naar Azure; Het samenwerken met collega's binnen een Scrumteam en meedenken over de User Stories; Het bouwen van unittesten; Meedenken over nieuwe tooling, ontwikkelingen en technologieën in de markt. Hier ga je werken Je komt te werken bij een organisatie die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van verschillende portalen. Deze portalen worden gebruikt door diverse partijen en jouw taak is om ervoor te zorgen dat deze optimaal functioneren. Je wordt onderdeel van een Scrumteam en werkt

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Junior Software Developer (HBO / WO)

Functie omschrijving Voor een leuke opdrachtgever zijn wij op zoek naar een Junior Software Developer! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Dan hebben wij bij Jelling IT Professionals de perfecte opdrachtgever in de omgeving van Hoofddorp. Binnen deze functie vervul je een onsite learning programma waarbij je aan de slag gaat met PHP en Laravel. Hierbij ben je voornamelijk werkzaam op verschillende klantlocaties en is het jouw taak om hun wensen en eisen

Bekijk vacature »
Jan R

Jan R

12/12/2021 09:53:52
Quote Anchor link
Hi

Ik wil php tegenstanders laten berekenen maar ik kom er niet uit.
Eerst heb ik data. Komt normaal uit de database maar om hier te posten even json gebruikt. De spelers zijn gesorteerd op hun punten.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
[
{"id":"147","naam":"Philippe","punten":"2048","wit":"2","zwart":"2"},
{"id":"122","naam":"Thomas","punten":"2030","wit":"1","zwart":"1"},
{"id":"117","naam":"Freddy","punten":"2028","wit":"2","zwart":"2"},
{"id":"115","naam":"Eddy","punten":"2020","wit":"2","zwart":"2"},
{"id":"119","naam":"Jan","punten":"2016","wit":"2","zwart":"2"},
{"id":"123","naam":"Yvonne","punten":"1984","wit":"1","zwart":"2"},
{"id":"148","naam":"Pierre Matthys","punten":"1922","wit":"2","zwart":"1"},
{"id":"126","naam":"Jacques","punten":"1920","wit":"2","zwart":"1"}
]
//wit en zwart is het aantal keren met respectievelijke kleur gespeeld
{
    "147":{"id":"147","naam":"Philippe","aantaltegenstanders":3,"punten":"2048","tegenstanders":{"115":1,"117":0,"119":1,"122":0,"123":0,"126":1,"147":0,"148":0}},
    "122":{"id":"122","naam":"Thomas","aantaltegenstanders":2,"punten":"2030","tegenstanders":{"115":1,"117":0,"119":0,"122":0,"123":0,"126":1,"147":0,"148":0}},
    "117":{"id":"117","naam":"Freddy","aantaltegenstanders":3,"punten":"2028","tegenstanders":{"115":0,"117":0,"119":1,"122":0,"123":0,"126":1,"147":0,"148":1}},
    "115":{"id":"115","naam":"Eddy","aantaltegenstanders":3,"punten":"2020","tegenstanders":{"115":0,"117":0,"119":0,"122":1,"123":1,"126":0,"147":1,"148":0}},
    "119":{"id":"119","naam":"Jan","aantaltegenstanders":4,"punten":"2016","tegenstanders":{"115":0,"117":1,"119":0,"122":0,"123":1,"126":0,"147":1,"148":1}},
    "123":{"id":"123","naam":"Yvonne","aantaltegenstanders":3,"punten":"1984","tegenstanders":{"115":1,"117":0,"119":1,"122":0,"123":0,"126":0,"147":0,"148":1}},
    "148":{"id":"148","naam":"Pierre","aantaltegenstanders":3,"punten":"1922","tegenstanders":{"115":0,"117":1,"119":1,"122":0,"123":1,"126":0,"147":0,"148":0}},
    "126":{"id":"126","naam":"Jacques","aantaltegenstanders":3,"punten":"1920","tegenstanders":{"115":0,"117":1,"119":0,"122":1,"123":0,"126":0,"147":1,"148":0}}
}
//het nummer bij tegenstanders is het aantal al keren tegen elkaar gespeeld.


De bedoeling is dat je pas tegen elkaar gaat spelen als je nog niet tegen elkaar of zo weining mogelijk tegen elkaar al gespeeld hebt.

In bijgevoegde data is het dus mogelijk om te komen tot resultaat
Quote:
Philippe-Thomas
Freddy-eddy
Jan-Pierre
Yvonne-Jacques

Wat ik echter bedenk als code het komt nooit uit.
Manueel lukt het me wel dus zou ik het ook moeten kunnen schrijven in php toch zou je denken maar dus niet :(.

Hopelijk heeft iemand een ideetje om te helpen.

Jan
Gewijzigd op 13/12/2021 08:05:41 door Jan R
 
PHP hulp

PHP hulp

20/05/2024 12:58:21
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

12/12/2021 10:32:53
Quote Anchor link
Even uit de losse pols:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php

$ids
= array_keys($data); //$data is die 2e tabel
$default_scores = array_fill_keys($ids,0); //standaard tegen niemand gespeeld

foreach($data as $id => $player){ //per speler gaan bekijken
  $scores = $player['tegenstanders'];
  unset($scores['totaal']);
  $scores = array_merge($default_scores,$scores); //nu voor iedereen een score
  asort($scores); //sorteren op score (minste vooraan)
  $opponents = array_keys($scores); //tegenstanders geordend
  $opponent = array_shift($opponents); //tegenstander met minste partijen

  //verder afhandelen/opslaan/enz


}

?>
 
Jan R

Jan R

12/12/2021 11:21:49
Quote Anchor link
Sorry snap het niet.
Wie speelt nu tegen wie?
Gewijzigd op 12/12/2021 11:22:04 door Jan R
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

12/12/2021 13:47:26
Quote Anchor link
$id speelt tegen $opponent

Dan moet je verderop wel controleren dat zowel $id als $opponent niet meer aan iemand anders gekoppeld kunnen worden (een lijstje met $fulfilled bijhouden, en daarvoor de $id's overslaan, en deze uit $opponents halen).

Of is het dan nog weer de bedoeling dat als A tegen B of C kan spelen (beiden nog nooit tegen gespeeld), maar D al wel tegen C heeft gespeeld, dat ie dan ook nog zo wijs is om A aan C te koppelen, zodat B dan tegen D kan?
 
Jan R

Jan R

13/12/2021 08:15:51
Quote Anchor link
Tof dat je elke tegenstander op 0 partijen plaats. Ik werkte met isset
Juist dat je Totaal verwijderd. Stond op verkeerde plaats.

oorspronkelijke data aangepast.

Je basis is ongeveer hetzelfde als ik had echter ik blijf vastlopen.
ik heb ofwel onvolledige data, niet alle spelers gevonden, of kom in een eindeloze lus.


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
<?php
    $ids
= array_keys($partijen);//partijen oorspronkelijke data
    {
        foreach($ids as $id) {//niemand speelt
            $speelt[$id]=false;
        }

        $i=$j=0;
        while ($i<count($ids)) {//loop door alle spelers
            $id1=$ids[$i];
            if(!$speelt[$id1]) {
                $j=0;
                while ($j<count($ids)) {//zoek tegestander
                    $id2=$ids[$j];
                    if(!$speelt[$id2]) {
                        if($id1!=$id2) {/niet tegen jezelf
                            if($partijen[$id1]['tegenstanders'][$id2]<=$verschilWZ) {// aantal parttijen < max toegelaten
                                $stappen[] = array($i,$j);//bewaar stappen om terug te keren indien lus niet volledig ok
                                $speelt[$id1]=$speelt[$id2]=true;//deze 2 spelers spelen nu wel
                                $borden[] = array($partijen[$id1],$partijen[$id2]);//bepaal bord. exact 2 spelers
                                if(alltrue($speelt)) {//eenvoudige lus welke kijkt of alle items in array true zijn
                                    break 2;// spring uit de 2 lussen
                                }
                                break;//ga naar volgende speler
                            }
                        }
                    }

                    $j++;
                }

                $j=0;
            }

            if($i==(count($ids)-1)) {//net voor einde kijken alles OK
                if(alltrue($speelt)) {
                    break;//OK dus uit lus
                }else{
                    $a = end($stappen);// niet ok stap terug
                    $i=($a[0]-1);
                    $j=($a[1]+1);
                    $speelt[$ids[$a[0]]] = $speelt[$ids[$a[0]]] = false;//spelers apelen toch niet
                    array_pop($borden);//verwijder bord
                }
            }

            $i++;
        }
    }

var_dump($borden);//wordt later opnieuw uitgewerkt :)
?>


Jan
 
Ad Fundum

Ad Fundum

15/12/2021 09:44:52
Quote Anchor link
Ik geloof niet dat ik de vraag begrijp, maar dat zal aan mij liggen.

In je voorbeeld zeg je "wit en zwart is het aantal keren met respectievelijke kleur gespeeld", en "het nummer bij tegenstanders is het aantal al keren tegen elkaar gespeeld".

Kijk ik naar Philippe, dan heeft hij 2x met wit gespeeld en 2x met zwart, dus 4x in totaal.
Maar als ik naar de tweede helft kijk, dan zie ik dat hij maar 3x heeft gespeeld, met ID's 115, 119, 126.

Hoe zit dat?
 
Jan R

Jan R

15/12/2021 13:55:33
Quote Anchor link
In de geleverde data staan enkel de spelers welke hun deelname bevestigd hebben. Ze kunnen dus ook tegen iemand anders gespeeld hebben. Totaal is i de berekening dus niet relevant maar wel nodig om te tonen in de browser.

De berekening start enkel als het aantal spelers paar is.
 
Ad Fundum

Ad Fundum

20/12/2021 21:41:35
Quote Anchor link
Ik heb in een testdatabase twee tabellen gemaakt die zouden moeten lijken op de tabellen in je eigen database:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
-- SQL dump van testdatabase

CREATE TABLE `speler` (
  `id` int(10) UNSIGNED NOT NULL COMMENT 'ID',
  `naam` text NOT NULL COMMENT 'Naam',
  `punten` int(10) UNSIGNED NOT NULL DEFAULT 0 COMMENT 'Punten'
) ENGINE=InnoDB DEFAULT CHARSET=utf8mb4 COMMENT='Spelers';

INSERT INTO `speler` (`id`, `naam`, `punten`) VALUES
(115, 'Eddy', 2020),
(117, 'Freddy', 2028),
(119, 'Jan', 2016),
(122, 'Thomas', 2030),
(123, 'Yvonne', 1984),
(126, 'Jacques', 1920),
(147, 'Philippe', 2048),
(148, 'Pierre Matthys', 1922);

CREATE TABLE `wedstrijd` (
  `id` int(10) UNSIGNED NOT NULL COMMENT 'ID',
  `wit` int(10) UNSIGNED NOT NULL DEFAULT 0 COMMENT 'Wit',
  `zwart` int(10) UNSIGNED NOT NULL DEFAULT 0 COMMENT 'Zwart'
) ENGINE=InnoDB DEFAULT CHARSET=utf8mb4 COMMENT='Wedstrijden';

INSERT INTO `wedstrijd` (`id`, `wit`, `zwart`) VALUES
(1, 147, 115),
(2, 147, 126),
(3, 122, 115),
(4, 122, 126),
(5, 117, 119),
(6, 117, 148),
(7, 115, 123),
(8, 119, 147),
(9, 119, 148),
(10, 123, 119),
(11, 148, 123),
(12, 126, 117);

ALTER TABLE `speler`
  ADD PRIMARY KEY (`id`);

ALTER TABLE `wedstrijd`
  ADD PRIMARY KEY (`id`),
  ADD KEY `wedstrijd_speler_wit` (`wit`),
  ADD KEY `wedstrijd_speler_zwart` (`zwart`);

ALTER TABLE `speler`
  MODIFY `id` int(10) UNSIGNED NOT NULL AUTO_INCREMENT COMMENT 'ID', AUTO_INCREMENT=149;

ALTER TABLE `wedstrijd`
  MODIFY `id` int(10) UNSIGNED NOT NULL AUTO_INCREMENT COMMENT 'ID', AUTO_INCREMENT=13;

ALTER TABLE `wedstrijd`
  ADD CONSTRAINT `wedstrijd_speler_wit` FOREIGN KEY (`wit`) REFERENCES `speler` (`id`) ON UPDATE CASCADE,
  ADD CONSTRAINT `wedstrijd_speler_zwart` FOREIGN KEY (`zwart`) REFERENCES `speler` (`id`) ON UPDATE CASCADE;

Daarin kan je met een query een ranking maken van spelercombinaties die de minste wedstrijden hebben gespeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
WITH `geselecteerd` AS (
  SELECT 147 AS `id`
  UNION SELECT 122
  UNION SELECT 117
  UNION SELECT 115
  UNION SELECT 119
  UNION SELECT 123
  UNION SELECT 148
  UNION SELECT 126
)
SELECT DISTINCT
  LEAST(`speler`.`id`, `tegenstander`.`id`) AS `speler_id`,
  GREATEST(`speler`.`id`, `tegenstander`.`id`) AS `tegenstander_id`,
  COUNT(`wedstrijd`.`id`)
    OVER (PARTITION BY `speler`.`id`, `tegenstander`.`id`) AS `wedstrijden`
FROM `geselecteerd` AS `speler`
  JOIN `geselecteerd` AS `tegenstander`
    ON `speler`.`id` != `tegenstander`.`id`
  LEFT JOIN `wedstrijd`
    ON (`wedstrijd`.`wit` = `speler`.`id`
      AND `wedstrijd`.`zwart` = `tegenstander`.`id`)
    OR (`wedstrijd`.`wit` = `tegenstander`.`id`
      AND `wedstrijd`.`zwart` = `speler`.`id`)
ORDER BY `wedstrijden`;

Ik was begonnen met recursief zoeken in MySQL maar de mogelijkheden zijn beperkter dan in andere databases als PostgreSQL en het is toch nog even puzzelen. Misschien is het laatste stukje logica eenvoudiger te maken in PHP.

Overigens zijn er meer mensen die dit probleem hebben willen oplossen in SQL.
 
Jan R

Jan R

20/12/2021 23:05:07
Quote Anchor link
Bedankt maar ik heb nooit gezegd dat het in sql moest zijn :) Daarom had ik er ook een json van gemaakt.

sql loopt al vast op 1° woord. 'with'
 
Ad Fundum

Ad Fundum

27/12/2021 20:53:22
Quote Anchor link
Klopt, je zei "Eerst heb ik data. Komt normaal uit de database maar om hier te posten even json gebruikt." dus het is logischer om het dan maar meteen goed uit de database te halen. Waar heb je een database anders voor?

WITH is onderdeel van een CTE, MySQL loopt daarmee achter. Je moet minimaal MySQL 8 hebben, anders moet je de query op de ouderwetse manier herschrijven, en jezelf herhalen in het FROM statement (dat kan dan wel weer beter met PHP):

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
SELECT DISTINCT
  LEAST(`speler`.`id`, `tegenstander`.`id`) AS `speler_id`,
  GREATEST(`speler`.`id`, `tegenstander`.`id`) AS `tegenstander_id`,
  COUNT(`wedstrijd`.`id`)
    OVER (PARTITION BY `speler`.`id`, `tegenstander`.`id`) AS `wedstrijden`
FROM
  ( SELECT 147 AS `id`
    UNION SELECT 122
    UNION SELECT 117
    UNION SELECT 115
    UNION SELECT 119
    UNION SELECT 123
    UNION SELECT 148
    UNION SELECT 126
  ) AS `speler`
  JOIN
  ( SELECT 147 AS `id`
    UNION SELECT 122
    UNION SELECT 117
    UNION SELECT 115
    UNION SELECT 119
    UNION SELECT 123
    UNION SELECT 148
    UNION SELECT 126
  ) AS `tegenstander`
    ON `speler`.`id` != `tegenstander`.`id`
  LEFT JOIN `wedstrijd`
    ON (`wedstrijd`.`wit` = `speler`.`id`
      AND `wedstrijd`.`zwart` = `tegenstander`.`id`)
    OR (`wedstrijd`.`wit` = `tegenstander`.`id`
      AND `wedstrijd`.`zwart` = `speler`.`id`)
ORDER BY `wedstrijden`;
Gewijzigd op 27/12/2021 20:54:36 door Ad Fundum
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.