RewriteRule

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior .NET developer

Functie Om half 9 kom jij binnen en pak jij als eerst natuurlijk een bakje koffie of thee. Vervolgens ga jij je voorbereiden op de stand-up van kwart voor 9. Zijn er bijvoorbeeld dingen waar jij nog tegen aan loopt? Of is er nog code die getest of gereviewd moet worden? Vervolgens starten jullie met de stand up en na de stand up zoeken jullie elkaar op en gaan jullie aan de slag. Als team met 6 developers werken jullie in drie wekelijkse sprints. Het einde van een sprint is altijd op een donderdag zodat jullie op vrijdag de demo

Bekijk vacature »

Als PHP developer bijdragen aan beter onderwijs?

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een PHP developer die mee gaat werken aan de (door)ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP), Vue.js en

Bekijk vacature »

Account Developer

Voor Bol.com zijn wij per direct op zoek naar een Account Developer voor 32-40 uur per week op het kantoor in Utrecht. Wil jij een directe bijdrage leveren door partners van de juiste data-inzichten te voorzien en via campagnes op nieuwe platformkansen en features te wijzen? Ben jij analytisch sterk en kun jij dit vertalen naar plannen en inspirerende gesprekken? Lees dan snel verder! wat bieden wij jou Salaris van €2400 - €2600 obv 40 uur Minimaal 6 maanden Werklocatie is Utrecht Werken bij bol.com wie ben jij Jij bent commercieel gedreven en weet altijd aan de juiste knoppen te

Bekijk vacature »

Java/Kotlin Developer

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

.NET software developer

Functie omschrijving Voor een gewilde werkgever in omgeving Roosendaal zijn wij op zoek naar een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je krijgt een plekje in het workflow team en je zal betrokken worden bij het bouwen van nieuwe software, en het optimaliseren van bestaande code. Je werkt bij dit bedrijf in een Scrum team waarin je soms klantcontact hebt. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je krijgt een plekje op de in-house IT afdeling. Deze afdeling bestaat uit zo'n 12 collega's, verdeeld over verschillende specialisaties (BI, Beheer, Business software & workflow). De vacature staat open

Bekijk vacature »

Functioneel applicatiebeheerder - SOP-SYS-SAM

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Functioneel Applicatiebeheerder voor het financiele domein op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je gaat samenwerken in een team van circa 15 functioneel applicatiebeheerders en gaat onderdeel uitmaken van een DevOps team. Met dit team ga je applicaties (laten) ontwikkelen en beheren. Hierbij concentreer je je vooral op

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Ons programma is voor afgestudeerde enthousiastelingen die het als een uitdaging zien om met een klein dynamisch team bij de grootste bedrijven van Nederland aan de slag te gaan. Tijdens jouw dienstverband word jij begeleid door een talent manager. Het ontwikkelen van jouw talent staat hierbij centraal. Het programma doorloop je met een team van circa 8 Mede- trainees. De eerste maand start je met een fulltime inhouse opleiding. Deze staat geheel in het teken van de werkzaamheden die jij verder in het programma zult uitvoeren. Na deze opleidingsmaand ga je aan de slag in een dynamische omgeving bij

Bekijk vacature »

Fullstack Software Developer

Functieomschrijving Voor een ambitieuze werkgever in regio Roosendaal zijn wij op zoek naar een Full Stack C#.NET Developer. Als software programmeur ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere developers en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Verder ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, dashboards en apps voor de eigen IOT-oplossingen; Testen en goedkeuren van de software; Je gaat aan de slag met de volgende technologieën en frameworks: C#, JS frameworks,

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in de regio van Bergen op Zoom ben je als PHP Developer niet alleen gefocust op het ontwikkelen van Software. Daarnaast ben je ook voortdurend bezig met het zoeken naar nieuwe mogelijkheden en innovaties die essentieel kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Je deelt veel kennis en informatie met het team en ontvangt deze dan ook graag terug. Techstack: PHP, Symfony & mySQL. Bedrijfsprofiel Deze uitdagende opdrachtgever is ruim 20 jaar actief in de regio Bergen op Zoom. Het vooruitstrevende team staat de hele dag voor je klaar om je te helpen en ondersteunen.

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

Laravel developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Back-End Web Developer

As a Back-End Web Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a Back-End Web Developer at Coolblue? As a Back-End Web Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you also feel confident with setting up microservices in Typescript or are open to learning this. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing pure

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2

Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/01/2013 16:35:15
Quote Anchor link
Als jij niet zegt WAT je niet snapt, hoe moeten wij jou dan helpen?
 
PHP hulp

PHP hulp

20/05/2024 15:35:05
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

27/01/2013 16:40:19
Quote Anchor link
kijk ik heb nu dit als link
ja ik haal het uit de database oke ?

<a href="index.php?pages=".$rij['pages'].">

dan krijg ik indd

http://testing/index.php?pages=Home bijv

met Rewrite

zo

RewriteRule ^testing/index/(.*) /index.php?pages=$1 [L}

wil ik dat de url verandert in

http://testing/index/home voor seo vriendelijke urls

dit heb ik nu al paar keer gezecht krijg steeds het zelfde antwoord gaat intern naar je index blablabla

snap ik maar waar doet hij het niet dan

en als ik de LINK zo maak

<a href="/testing/index/".$rij['pages']."></a>

dan moet ie toch rewrite? naar

http://localhost/testing/index.php?pages=home

of niet ?

of blijft hij dan

zp
testing/index/home
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/01/2013 16:46:43
Quote Anchor link
"
<a href="index.php?pages=".$rij['pages'].">

dan krijg ik indd

http://testing/index.php?pages=Home bijv
"

Je moet dus niet dit doen:

<a href="index.php?pages=".$rij['pages'].">

maar dit

<a href="/testing/".$rij['pages'].">

Of hoe jij het zelf wil hebben.

Zoals jij wilt dat de url eruit ziet, zo moet je hem ook in je code zetten.

Zo werkt het niet:

www.mijnsite.nl/index.php?pagina=lelijkeurl

wordt =>

www.mijnsite.nl/pagina/mooieurl

Zo werkt het wel:

www.mijnsite.nl/pagina/mooieurl

Wordt via de rewrite rule doorgestuurd naar je index.php bestand. In je index.php kijk je welke pagina is aangeroepen via $_GET['pages'] en op basis daarvan toon je de juiste content.
 
Wouter J

Wouter J

27/01/2013 16:57:22
Quote Anchor link
Quote:
en als ik de LINK zo maak

<a href="/testing/index/".$rij['pages']."></a>

dan moet ie toch rewrite? naar

http://localhost/testing/index.php?pages=home

of niet ?

of blijft hij dan

zp
testing/index/home

Nee, hij redirect hem intern, dat betekend dat wij niks zien. Het lijkt voor ons alsof we testing/index/home bezoeken, maar in feite bezoeken we index.php?pages=home
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

27/01/2013 16:58:40
Quote Anchor link
ja dat zeg ik toch de heletijd

Toevoeging op 27/01/2013 17:01:14:

ja dat snap ik dat dat zo is alleen hij doet het niet xD maarja ik ga nog wle ff kijken
 
Wouter J

Wouter J

27/01/2013 17:10:31
Quote Anchor link
Goed, we gaan opnieuw beginnen: Je weet nu niks meer van HTACCESS en je hebt nu geen frustratie meer en je doet net alsof je nog niks is uitlegt.

Je hebt een pagina die we page1.php noemen. Deze kun je dus aanroepen als domein.nl/page1.php. Nu vind je dit niet mooi en wil je domein.nl/page1 gebruiken. Hiervoor gebruik je HTACCESS. Allereerst moeten we daarvoor de rewrite engine aanzetten en de base (de root in dit geval) instellen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
RewriteEngine On
RewriteBase /


Goed zover duidelijk. Nu willen we het zo maken dat als je domein.nl/page1 bezoekt je de code van domein.nl/page1.php krijgt. Je hebt niks door, elke bezoeker denkt vrolijk dat ie domein.nl/page1 bezoekt, maar in feite ziet hij domein.nl/page1.php. Dat doen we door deze rule te gebruiken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
RewriteEngine On
RewriteBase /

RewriteRule page1 page1.php


Als we nu naar domein.nl/page1 gaan zien we de code van page1.php.

Goed, nu maken we ook een domein.nl/about.php pagina. Deze willen we graag bezoeken via domein.nl/about, hiervoor doen we dus weer hetzelfde:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
RewriteEngine On
RewriteBase /

RewriteRule page1 page1.php
RewriteRule about about.php


En ook nu krijgen we about.php te zien terwijl we domein.nl/about bezoeken.

Goed, nu is het helemaal niet praktisch om per pagina zo'n Rule in te stellen. Daarom maken we het variabel, we maken gebruik van Reguliere Expressies om domein.nl/about en domein.nl/page1 te matchen. Alles wat we in deze Reguliere Expressie tussen haken zetten wordt onthouden. In ons geval gebruiken we ^([^.]*)$ wat betekend dat deze Rule wordt aangeroepen als de URL alles behalve een punt bevat. domein.nl/page1 en domein.nl/about worden dus door deze rule behandeld (omdat page1 en about geen punten bevatten).

Nu wordt alles tussen haken onthouden, dat wordt vervolgens in variabele geplaatst die je als $1, $2, $n.. kan oproepen. Waarbij $1 het eerste paar haken voorstelt en $2 het 2e paar en $n het nde paar.

De Rule wordt nu dus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
RewriteEngine On
RewriteBase /

RewriteRule ^([^.]*)$ $1.php


Als we nu domein.nl/page1 bezoeken zullen we de code zien van page1.php. Als we nu domein.nl/page1.php bezoeken zal deze rule niet worden aangeroepen, hij bevat namelijk een punt. In dit geval zullen we dus gewoon de code van page1.php zien. Dit geldt hetzelfde voor htaccess.
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

30/01/2013 12:41:49
Quote Anchor link
Beste mensen,

Het is gelukt ik dacht dat ik de map moest rewrite xD.

Maar blijkbaar dus het bestand dus vandaar dat het fout ging.

Mijn excussen :)

ik heb de .HTACCESS en de index.php in de zelfde map staan dsu vandaar.


Gr Nick
 

Pagina: « vorige 1 2



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.