tijdsynchronisatie testcase

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C# Ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »

.NET Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een .NET Developer! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans en kijk snel of jouw vaardigheden aansluiten bij onderstaand profiel! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als .NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving Bergen. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en verricht betekenisvol werk. Binnen dit bedrijf wordt gewerkt aan de productie en ontwikkeling van medische middelen. Als .NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je wordt betrokken bij alle fasen van software

Bekijk vacature »

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »

SQL Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Jij gaat in deze functie aan de slag met uitdagende projecten en het creëren van maatwerk software, vooral middels SQL. Iedere klant/project is weer anders, maar dat maakt dit bedrijf en de functie erg uniek & uitdagend. Verder heb je de volgende taken: Ontwikkelen en ontwerpen van SQL databases. T-SQL wordt hierbij gebruikt als programmeer laag; Optimalisatie van query's, voor een verbeterde efficiency; Begeleiden van junior developers, mits je dit leuk vindt; Heb je meer interesse in een rol als consultant, dan is dit ook mogelijk. Je heb hier meer

Bekijk vacature »

Cloud Engineer

Ben jij een ervaren Cloud Engineer die complexe omgevingen kan overzien en wil je graag in vaste dienst werken bij een professioneel en kleinschalig bedrijf waar je een belangrijke rol kan spelen? Wij, IntelliMagic in Leiden, ontwikkelen specialistische IT monitoring software die we als SaaS oplossing verkopen aan grote bedrijven in Europa en de VS. We zijn een Nederlands bedrijf met een goede sfeer en met grote waardering voor de persoonlijke inbreng en kwaliteiten van onze medewerkers. Wij zoeken een ervaren Cloud Engineer met academisch denkniveau die verantwoordelijk wordt voor het beheer van de cloud infrastructuur voor onze Europese klanten.

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Programmeren in .NET, Javascript & C# en ontwikkelen in Web Services, Windows Services en MS SQL Server; Zelfstandig verbanden maken Analyseren, testen, bugs fixen, reviewen en rapporteren; Juiste prioriteiten stellen en verantwoordelijkheid nemen; Op architectuur niveau meedenken; Af en toe klanten bezoeken. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij opzoek naar een .NET ontwikkelaar met minimaal 3 jaar werkervaring. Je komt te werken in een groeiend bedrijf met betrokken collega's die zorgen voor een familiaire sfeer op de werkvloer. Als .NET ontwikkelaar word jij vanaf de eerste werkdag betrokken bij het gehele ontwikkelproces. De

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

.NET Developer Medior Senior

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Herbruikbare componenten maken; Testen; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als .NET Developer kom jij terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als .NET Developer werk jij aan het ontwikkelen van verbeterde software voor

Bekijk vacature »

Oracle Apex developer

Bedrijfsomschrijving My client is a technology company based in Den Bosch, the Netherlands. They specialize in providing innovative software solutions to clients, and they are currently looking for an experienced Oracle Apex developer to join the IT team. Functieomschrijving As an Oracle Apex developer, you will be responsible for designing, developing, and maintaining web-based applications using Oracle Apex. You will work closely with project managers, business analysts, and other developers to ensure that clients' needs are met and that the software solutions are of the highest quality. Responsibilities: Design, develop, and maintain Oracle Apex applications. Work with project managers and

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer React Sportsoftw

Functie Voor deze functie ben ik op zoek naar een enthousiaste front end developer die communicatief vaardig is. Jij wordt onderdeel van een enthousiast jong team dat werkt aan grote websites. Binnen jouw rol ben jij diegene die de vertaling maakt van design naar functionele code en zorg jij voor goede experience op meerdere platformen. Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van onze stack; Javascript, HTML, CSS en React. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Webcomponents en verschillende authenticatie tools. Doordat er hier gestreefd wordt naar de beste gebruikerservaringen, wordt het product constant doorontwikkeld. Hierdoor blijven ze voor

Bekijk vacature »

C# ontwikkelaar

Functie omschrijving Werk jij graag met C# en het .NET framework in een leuk familiebedrijf? Lees dan snel verder! Jouw takenpakket hierbij is: Je gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving (ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de omgeving van Best en is een echt familiebedrijf. Je komt te werken in een klein team van developers, die zich voornamelijk bezighouden met

Bekijk vacature »

Cymer Patch Server Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12919 Introductie This new patch server will be built on Python and Django ReST and GraphQL services with a React frontend, it will consist of several microservices and run on a Kubernetes cluster. It will be supported by several middleware applications such as ElasticSearch, Redis, RabbitMQ, Oracle and Artifactory. Functieomschrijving The Patch Admin team always aim to deliver software at a high quality, we avoid sacrifices here to maintain our velocity. Practically this means that we practice test driven development and perform end-to-end automated testing on our software. This means

Bekijk vacature »

Digitale Tovenaar Gezocht: Junior Low-code/No-code

Bedrijfsomschrijving Duik mee in een wereld vol innovatieve avonturen waar gegevens en technologie een magische symbiose aangaan! Al meer dan twee decennia lang zijn we de tovenaars achter de schermen die oplossingen creëren voor de meest complexe klantcontactvraagstukken en datagedreven software-uitdagingen. Bij ons draait het om de kracht van samenwerking en groei. We zijn een hechte vriendengroep die samen bergen verzet om elkaar én onze klanten te laten schitteren. Jouw succes is ons succes en we streven ernaar om elkaar naar nieuwe hoogten te tillen, niet voor even, maar voor altijd. We willen dat jij je helemaal thuis voelt in

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie As a .NET developer you work together in a multidisciplinary development team with 1-2 Senior .NET developers, two front-end developers, Data Scientists and one UX designer. As a team you work on developing a Cloud based application and making this application more stable. Unit testing will also become very important in your new position. Together with the Senior .NET developer you will be responsible for developing the API. You work with a lot of data and occasionally there will also be data issues and some queries will have to be run. This means that you will work a lot

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2

Joren de Wit

Joren de Wit

17/01/2008 22:46:00
Quote Anchor link
Was het niet het idee dat je via PHP de timestamp van de webserver in Javascript propt? Op die manier zijn de tijden op de server en bij de client in eerste instantie gelijk.

edit: Hipska gaf het antwoord ook al :-)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
PHP hulp

PHP hulp

20/05/2024 22:15:07
 
Jelmer -

Jelmer -

17/01/2008 22:51:00
Quote Anchor link
storeman schreef op 15.01.2008 15:20:
@Jelmer: Ik denk dat tussen de computertimer en de javascript timer een paar lagen zitten, maar om de JS timer onbetrouwbaar te noemen. Ik mag hopen dat hier geen miliseconden verschil in zit.

De javascript timeout timer gaat ervan uit (althans, in Webkit) dat Javascript continu draait - wat dus tijdens 'sluimeren' niet het geval is. Hij haalt die tijd niet in, vandaar dat je klok niet meer gelijk loopt. Ga je uit van een delta-tijd, op basis van de computers klok (die geen problemen met sluimeren heeft) dan is je tijd wel weer aardig kloppend.
 
Robert Deiman

Robert Deiman

17/01/2008 22:52:00
Quote Anchor link
Excuus, ik had dat inderdaad niet goed gelezen, maar dan klopt het allemaal prima ja..:) Ik wou je net nog wijzen op GMdate die alles (afhankelijk van je tijdzone) automatisch naar Greenwitch meantime omzet..:)
 
Hipska BE

Hipska BE

17/01/2008 22:56:00
Quote Anchor link
bedankt om mede te delen robert ;)

en @ jelmer het is ook niet de bedoeling dat je een hele dag die inlogpagina open hebt staan he.

ik denk dat ik in het uiteindelijke inlogscript rekening ga houden met een maximum tijdsverschil van 20 seconden.

indien meer dan 20 seconden, inlog gefaald en reload van de pagina ofzo om opnieuw te synchroniseren.
 
Jelmer -

Jelmer -

18/01/2008 00:05:00
Quote Anchor link
Wel goed oppassen met time-outs. Het laatste wat je wil is dat de bezoeker een paginalang bericht heeft getypt, vervolgens tot ontdekking komt dat z'n sessie verlopen is en hij moet inloggen, dus zijn wachtwoord gaat opzoeken, tot de ontdekking komt dat z'n tijd verlopen is, en z'n bericht kwijt is.

Ik zou minstens voor een minuut tijd gaan, misschien 2. Deur open doen, telefoon opnemen, naar beneden schreeuwen dat je koffie wil - het kost allemaal meer dan 20 seconden.

Over timeouts gesproken, heb je al een oplossing voor latency? Ik heb bijvoorbeeld met de PHPhulp server wel eens wachttijden van 15 seconden voordat ik uberhaupt antwoord terug krijg. Of ik ben te zwaar aan het downloaden. Hoe ver moet de pagina geladen zijn voordat Javascript eindelijk uitgevoerd mag worden? Als dat nog van de 20 seconden af gaat, kan er een hele kleine tijdspan overblijven voor de client om z'n wachtwoord & gebruikersnaam in te voeren. Geen oplezen van een briefje (zoals bijv. de gebruikernaam van de Postbank, no way dat je die kan onthouden) dus een drang tot simpelere gebruikersnamen/wachtwoorden. Dit is dan wel het doem-scenario, maar wil je die trade-off echt maken; hoe ver wil je gaan in het afsnoepen van gebruiksvriendelijkheid om de beveiliging op te schroeven?

Althans, dit was toch voor de beveiliging? Wat is precies de rest van het idee? Kerberos implementeren met enkel Javascript is zo goed als onmogelijk lijkt mij. Daarnaast gebruikt Kerberos de tijden slechts als verloop-tijd voor de tickets als ik het goed heb begrepen.
 
Hipska BE

Hipska BE

18/01/2008 09:48:00
Quote Anchor link
Jelmer, ik gebruik enkel het idee van inloggen van Kerberos.

Ik zal niet met tickets e.d. gaan werken.
Ik neem enkel het idee over dat een wachtwoord niet naar internet verstuurd wordt maar wel bv een tijd die versleuteld is. en de key om te versleutelen is het wachtwoord dat je ingevoerd hebt.

die 20 sec is niet de tijd die ze hebben om op inloggen te klikken, maar zoals ik al meermaals zei en op die pagina ook, het is het tijdsverschil tussen de door java berekende tijd en de tijd op de server.

Op mijn testpagina zie je dat ie gemiddeld 3.4 seconden is. Er zijn 3 ip's die hun gemiddelde boven de 10 hebben en 2 ip's die gemiddeld meer dan 20 haalden, maar die hebben ook meetwaarden onder de 20, meestal komt het omdat men 1 hoge uitschieter heeft.
Hieruit leid ik af dat 20 best een ruime marge is..

Nu hoor ik jullie al denken als je 10 pagina's opent en 8 daarvan is je tijd meer dan 20 sec verschil is dit echt niet handig, maar het dient echter alleen om in te loggen. En ik denk ook niet dat jullie hier bv op phphulp elk uur opnieuw moeten inloggen ofzo.
 
Jelmer -

Jelmer -

18/01/2008 23:22:00
Quote Anchor link
Nee, okee, dan heb ik het verkeerd begrepen. Het lijkt wel een goeie manier. Het is hoe dan ook veiliger dan het wachtwoord letterlijk als tekst over de lijn heen sturen.
 
Hipska BE

Hipska BE

19/01/2008 00:10:00
Quote Anchor link
idd, niet voor niets gebruikt windows ook dit protocol bij aanmelden op servers in netwerken..
 
Hipska BE

Hipska BE

05/11/2008 00:35:00
Quote Anchor link
Ondertussen nog eens uit de oude doos gehaald,

ik werk nu met (new Date).getTime(); en bereken in het begin het tijdsverschil zoals Jelmer dat aangaf. Bij het submitten breng ik het tijdsverschil terug in rekening en stuur dan dus een tijd die ongeveer zou moeten gelijklopen met de tijd op de server.

Ook heb ik vorderingen gemaakt ivm het encrypteren en decrypteren.
Binnenkort zal ik de combinatie van de 2 scripts laten testen.
(hiervoor best een nieuw topic aanmaken?)
 
- SanThe -

- SanThe -

05/11/2008 00:43:00
Quote Anchor link
Werkt niet.
Access denied for user 'Hipska'@'localhost' (using password: YES)
 
Hipska BE

Hipska BE

05/11/2008 10:41:00
Quote Anchor link
Nee idd dat voorbeeld is niet meer actief. Het is trouwens nog volgens die oude methode.

Nu doe ik het anders en laat wel weten wanneer ik een test beschikbaar stel.
 

Pagina: « vorige 1 2



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.