Variabele wordt niet gelezen??

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Roosendaal, ontwikkel je als PHP Developer niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het continu inspelen op nieuwe trends en ontwikkelingen m.b.t software development. Naast het bouwen van webapplicaties, ontwikkelen zij ook webshops en websites voor gave opdrachtgevers! Wat ga je doen? Het schrijven van schone en efficiënte codes volgens het Symfony framework; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het Symfony framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de

Bekijk vacature »

Laravel PHP developer in een jong team

Bedrijfsomschrijving Als je op zoek bent naar een werkplek waar plezier en uitdaging hand in hand gaan, dan is dit bedrijf de juiste keuze voor jou. Hier kun je werken aan uitdagende projecten en krijg je als developer veel verantwoordelijkheid. Het bedrijf waardeert kwaliteit boven kwantiteit en richt zich op het ontwikkelen van hoogwaardige applicaties en websites waar klanten enthousiast over zijn. Dit bedrijf is vooruitstrevend en streeft naar het leveren van de best mogelijke resultaten voor hun klanten. Als medior PHP ontwikkelaar met 3 jaar ervaring ben jij de persoon die we zoeken. Je krijgt hier de kans om

Bekijk vacature »

Ervaren Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een ervaren Software Developer, en heb je ervaring met technieken zoals C#, MS Access & SQL? Vind jij het leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een specifieke branche? Dan is dit de baan voor jou! Als ontwikkelaar ben jij samen met een team van 12 collega’s verantwoordelijk voor het bouwen van nieuwe functionaliteiten en het uitbreiden van de core applicatie. Belangrijk is dat je ervaring hebt met C# en MS Access. Je bent flexibel en klantvriendelijk ingesteld, omdat het belangrijk is om de klanten zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Thuiswerken

Bekijk vacature »

Senior Front-End Developer

Als Senior Front-End Developer bij Coolblue verbeter je de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Wat doe je als Senior Front-End Developer bij Coolblue? Als Senior Front-end Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Senior Front-end Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Nadenken

Bekijk vacature »

Lasrobot Programmeur

Over de functie Off-line programma’s maken die het beste resultaat bij de lasrobot mogelijk maken De programma’s met behulp van teach verder optimaliseren Proactief meedenken over oplossingen en over de juiste invulling van lasmallen Het lasrobotproces zoveel mogelijk optimaliseren Over het bedrijf Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de engineering, productie en assemblage van samengestelde plaatwerkproducten en monodelen uit metaal. Onze klant werkt samen met het team aan de mooiste producten van de toekomst. Binnen dit bedrijf staat een sterk team van specialisten op het gebied van industrial design, mechanical engineering, in-house prototyping en all-round projectmanagement. Met daarbij uiteenlopende kennis in

Bekijk vacature »

Als Front-end developer werken aan apps voor het o

Functie Als Front-end developer werk je intensief samen met 1 van de UX-designers en denk je mee over de gebruiksvriendelijkheid en design van onze web- en mobile apps. Je bent betrokken bij sessies met gebruikers om designs te valideren en usability van de app-in-wording te testen. Vervolgens gebruik je dit om samen met je team waarin ook back-end (.NET) developers zitten, te zorgen voor de realisatie van de best mogelijke apps voor studenten en docenten. Eisen • Je hebt een hands-on development en coding mind-set en werkt graag aan een high quality code base welke je consequent onderhouden kan worden

Bekijk vacature »

Cymer Patch Server Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12919 Introductie This new patch server will be built on Python and Django ReST and GraphQL services with a React frontend, it will consist of several microservices and run on a Kubernetes cluster. It will be supported by several middleware applications such as ElasticSearch, Redis, RabbitMQ, Oracle and Artifactory. Functieomschrijving The Patch Admin team always aim to deliver software at a high quality, we avoid sacrifices here to maintain our velocity. Practically this means that we practice test driven development and perform end-to-end automated testing on our software. This means

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Qua type opdrachten is er echt een verscheidenheid aan afnemers, zo werken ze met grote multinationals, maar ook met startups. Zo kom je te werken in een gevarieerde omgeving en kan je ook schakelen tussen verschillende culturen. De projecten variëren van greenfield projecten tot langdurige ontwikkeltrajecten. Hier wordt alleen maar gewerkt met aan front end projecten. Daarom maakt het onze partner niet uit waar jij kennis van hebt, als je maar gedegen kennis hebt van Javascript frameworks, Unit testing en ook bekend bent met de scrum methodiek. Eisen Minimaal 4 jaar relevante werkervaring Kennen en ervaring van Javascript frameworks

Bekijk vacature »

Front-end developer (Angular)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Java developer (remote)

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij als Java ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 ontwikkelaars binnen onze organisatie waarbij jij de brug slaat tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je jouw taken op voor de dag. Hieronder een aantal taken die jij zal uitvoeren: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor onze opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij opzoek naar een software programmeur die goed kan schrijven in de talen C of C++ en die het leuk vind om te werken met Linux! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf wil de klanten een volledige oplossing kunnen bieden, waarbij ze een

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Do you want to work with the latest technologies on the development of new systems and applications? Create elegant interfaces using VueJS for thousands of users? Get moving and strengthen Nederlandse Loterij as a Front-end Developer. Thanks to your efforts, our services are always presented in style. As a Front-end Developer you are responsible for website development and improving customer experience based on data analyze. In this way, you directly contribute to a happy, healthy and sporty Netherlands. As a Front-end Developer you score by: Writing elegant, testable components without side-effects to provide functionality to the users Website development, adding

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Senior .NET Ontwikkelaar

In het kort Als Senior .NET ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag met complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek (denk aan ECT) en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan

Bekijk vacature »
Marcel R

Marcel R

02/11/2010 19:51:17
Quote Anchor link
In onderstaand script deel wordt een variabele niet gezien/gelezen. Ik heb volgens mij alles geprobeerd maar krijg het niet voor elkaar. Is er iemand die een verhelderende tip heeft?

Variabelen: $sessionkey en $ipadres woorden wel goed overgenomen.
Als ik $werkgebied echo voor of na de functie geeft ie hem wel.
Is dit een bug in in_array?
Als ik $werkgebied een fysiek een stringwaarde geef gaat dit overigens wel goed.

[script]
echo $werkgebied;

if(!in_array($sessionkey,$check,true)){

echo $werkgebied; // leest hij hier niet meer ????
$sql_insert="INSERT INTO prereg (id,sessionkey,ipadres,wgb,reg,afd) VALUES ('','".$sessionkey."','".$ipadres."','".$werkgebied."','".$reg."','".$afd."')";
$query=mysql_query($sql_insert);
}
[/script]

Bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

20/05/2024 12:25:49
 
Martijn B

Martijn B

02/11/2010 19:57:00
Quote Anchor link
Waar krijgt $werkgebied een waarde?

Bijvoorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$werkgebied
= null;
?>
 
Milo S

Milo S

02/11/2010 20:59:38
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
<?php
# Je moet werkgebied wel een waarde gevenn
$werkgebied = '';

echo $werkgebied;

if( !in_array( $sessionkey, $check, TRUE ) )
{

    echo $werkgebied;
    
    $qry = "INSERT INTO
                prereg
                    (
                     sessionkey,
                     ipadres,
                     wgb,
                     reg,
                     afd
                     )
            VALUES
                (
                 '"
.mysql_real_escape_string( $sessionkey )."',
                 '"
.$ipadres."',
                 '"
.$werkgebied."',
                 '"
.$reg."',
                 '"
.$afd."'
                 )"
;

    if( $sql = mysql_query( $qry ) )
    {

        # Goed
    }
    else
    {
        # Fout    
    }
}


?>


Een aantal dingen verbeterd...
Je moet dus goede foutafhandeling inbouwen. Alle andere regels ook als regel 22 doen dus met mysql_real_escape_string. En af een toe een spatie mag ook hoor, zeer kut te lezen anders...
 
Marcel R

Marcel R

02/11/2010 21:25:16
Quote Anchor link
Bedankt voor jullie reactie.

$werkgebied heeft een waarde. Dat heb ik getest met de echo regel. Die geeft hem prima weer. Alleen zo gauw ik hem binnen de functie til kent hij hem niet meer. Als ik vervolgens een andere waarde toe ken aan $werkgebied voor de functie, bijvoorbeeld:

$werkgebied = "test";

Dan zet hij hem keurig in m'n database en werkt het wel. Ik heb het geheel in een jumi applicatie gehangen wat met JSession uitbreekt uit het Joomla framework, hij maakt dan een nieuw scherm met mijn gegevens.
Dit werkt allemaal met strings, ook bij het wegschrijven naar de db.
Andere 2 variabelen pakt hij wel maar $werkgebied, $reg, $afd niet.
Hij kan ze wel echo-en vlak voor de in_array functie.

Ik haal ze binnen met een _GET via AJAX.

Bedankt voor de tips mbt de error check. Evenzo gaat het wegschrijven prima. Heb alleen de echo ook binnen de functie gehaalt om te zien of hij hem kent.
Even een vraagje, welke tags moet je in de text opnemen om de code goed weer te geven?
 
- SanThe -

- SanThe -

03/11/2010 02:26:24
Quote Anchor link
Marcel R op 02/11/2010 21:25:16:
Alleen zo gauw ik hem binnen de functie til kent hij hem niet meer.


Binnen welke functie?

Quote:
if(!in_array($sessionkey,$check,true)){


Wat zit er in $sessionkey en wat zit er in $check?
 
Marcel R

Marcel R

03/11/2010 06:53:14
Quote Anchor link
Even een nieuwe start...

Als iemand me verteld hoe ik script knap kan posten hier... kan hier niets vinden. Misschien ook niet goed gezocht...

Gooi ik even het hele stuk code erop, kunnen jullie allemaal meekijken en hopelijk wat ik fout doe.
San The - is binnen de if en niet binnen een functie, foutje in m'n uitleg.
 
Wouter J

Wouter J

03/11/2010 08:01:31
Quote Anchor link
stuk code doe je door [.code][./code] (zonder .)
 
- SanThe -

- SanThe -

03/11/2010 12:53:19
 
Milo S

Milo S

03/11/2010 15:30:55
Quote Anchor link
Geef hem dan mee in de functie?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
function functieNaam ( $werkplek, $etc, $etc )
{
}

?>
 
Marcel R

Marcel R

03/11/2010 19:09:55
Quote Anchor link
Hieronder een overzicht van de (misschien beetje rommelige) code die ik gebruik. Niet zo spannend allemaal dacht ik.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
<?php

error_reporting(E_ALL);

$session =& JFactory::getSession();
$sessionkey = $session -> get('key'); // 8 digit getal

$werkgebied     = ucwords($_GET['wgb']);
$reg             = stripslashes($_GET['regio']);
$afd            = $_GET['afd'];
$inzetnaam        = ucwords($_GET['naam']);
$inzetplaats    = ucwords($_GET['plaats']);
$begindatum        = $_GET['begin'];
$einddatum        = $_GET['eind'];
$ipadres        = $_SERVER['REMOTE_ADDR'];
$countcols        = 5;

$sa                = " > ";
$da                = " >> ";

if(!empty($reg)){$regio        = $sa.$reg;}
if(!empty($afd)){$afdeling    = $da.$afd;}

include("dbconapp.php");

if(!isset($sessionkey)){

    echo "Sessie verlopen of nog niet geactiveerd.";

}
else{

    $check=array(); // array van beschikbare sessionkeys
    $sql_check="SELECT sessionkey FROM prereg";
    $query_check=mysql_query($sql_check) or die(mysql_error());
    while($checky=mysql_fetch_array($query_check)){

        array_push($check,$checky['sessionkey']);
    
    }

echo $werkgebied; // test printout om te zien of deze var zijn waarde behoud    

    if(!in_array($sessionkey,$check,true)){
    
        echo $werkgebied; // leest hij hier niet meer ????
        $sql_insert="INSERT INTO
                        prereg
                            (
                                id,
                                sessionkey,
                                ipadres,
                                wgb,
                                reg,
                                afd            
                            )     
                    VALUES
                            (
                                '',
                                '"
.$sessionkey."',
                                '"
.$ipadres."',
                                '"
.$werkgebied."',
                                '"
.$reg."',
                                '"
.$afd."'
                            )"
;
                            
        $query=mysql_query($sql_insert);
    }

?>
Gewijzigd op 03/11/2010 19:12:36 door Marcel R
 
- SanThe -

- SanThe -

03/11/2010 19:15:46
Quote Anchor link
if(!in_array($sessionkey,$check,true)){

Haal die 'true' eens weg.

if(!in_array($sessionkey,$check)){

Toevoeging op 03/11/2010 19:17:12:

Denk ook aan sql-injection.
 
Marcel R

Marcel R

03/11/2010 21:23:26
Quote Anchor link
Geprobeerd, maar das niet de oplossing. Die true wordt gebruikt voor de $sessionkey tov $check en geeft een absoluut resultaat volgens mij, is volgens mij ook hoofdlettergevoelig. $sessionkey is nummeriek maar wordt als string gebruikt en $ipadres is een string en wordt ook zo gebruikt.
Het gekke is dat als ik dus $werkgebied (of 1 van de andere 2) een waarde geef die niet uit de eerste declaratie ($werkgebied = $_GETenz.) komt, dus bijvoorbeeld "test" dan gebruikt hij die waarde wel binnen de if regel en zet hem ook netjes in de db. Hij print echter wel een waarde dus er zit inhoud in de variabele. Mogelijk heeft het met het Joomla framework te maken.
Het is net of hij maar maximaal 2 strings meeneemt binnen de functie maar heb in de documentatie geen beperkingen gevonden over het aantal $'s binnen een if-else.
Ik weet dus niet meer waar ik het zoeken moet dus vandaar mijn verzoek hier. Bedankt iig.
 
- SanThe -

- SanThe -

03/11/2010 22:21:33
Quote Anchor link
Doe eens een vardump op die variabelen.
 
Marcel R

Marcel R

04/11/2010 07:02:19
Quote Anchor link
Had ik inderdaad ook al geprobeerd. Resultaat was wat ik verwachte.

string(13) "Noord Holland" string(19) "Noord Holland Noord" string(7) "Alkmaar"

Afijn toch blijft ie hangen op de if regel....
 
Marcel R

Marcel R

05/11/2010 22:09:04
Quote Anchor link
Het zal een dubbele posting zijn maar ik heb hem aan de praat. Vraag me overigens niet waarom want ik weet het niet.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
<?php

    if(in_array($sessionkey,$check,TRUE)){
    $control=0;
    }
else{
    $control=1;
    }

    
    if($control==1 && !empty($werkgebied)){
    // echo $werkgebied;
    
        $sql_insert="INSERT INTO
                        prereg
                            (
                                id,
                                sessionkey,
                                ipadres,
                                werkgebied,
                                regio,
                                afdeling            
                            )     
                    VALUES
                            (
                                '',
                                '"
.$sessionkey."',
                                '"
.$ipadres."',
                                '"
.$werkgebied."',
                                '"
.$reg."',
                                '"
.$afd."'
                            )"
;
                            
        $query=mysql_query($sql_insert);

    }

?>
Gewijzigd op 05/11/2010 22:10:17 door Marcel R
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

05/11/2010 22:14:52
Quote Anchor link
heb je nu wel gedacht aan sql injection?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.