veilige cookies

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Moordrecht zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP / Laravel developer zal je in een klein team terecht komen. Wij zijn op zoek naar een echte specialist, iemand die de balans weet te vinden tussen techniek en perfectie. In de aankomende jaren wilt dit bedrijf flink groeien en daarom zijn ze op zoek naar jou! Wat ga je doen? Je draagt bij aan het ontwikkelen en onderhouden van bestaande webapplicaties die boordevol functionaliteit zitten. Deze applicaties worden gebruikt door de organisatie zelf en ook door de klanten. Inmiddels wordt er gewerkt met Laravel 8 en zijn er diverse koppelingen naar externe leveranciers. Verder zal

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Medior/senior Python developer

Functie Bedrijven komen bij deze organisatie om technische vraagstukken op te lossen en hierin ook tot oplossingen te komen waar ze zelf misschien niet aan gedacht hadden. Jij gaat vanuit je ervaring dus niet alleen hands-on aan de slag met het ontwikkelen, maar zult ook zeker adviseren en proactief meedenken met de klant. Er zijn meerdere lange en/of korte projecten en het type klanten is heel uiteenlopend. Zo kun je terecht komen in een multidisciplinair scrumteam waarin je als Python developer meewerkt, of juist voor een kleiner (Greenfield) project aan de slag gaan waarin je veel breder bezig bent. Door

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als Lead developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van circa 23 software engineers. Als team werken jullie agile en zijn termen als Continuous Integration en Continuous Delivery dagelijkse koek. Jullie werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel klanten een totaal oplossing aan te kunnen bieden. Jij wordt verantwoordelijk voor complete projecten waarbij jij als verantwoordelijke zorgt dat het project op de juiste manier blijft draaien. Zo haal jij ook de requirements op bij de klant en kijk jij samen met het team en met de salesafdeling hoeveel uren hiervoor nodig zijn. Daarnaast stuur jij jouw

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Node.js developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Front-end developer (Medior/Senior)

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

Fullstack Developer

Functieomschrijving Heb je kort geleden jouw HBO diploma ICT development behaald? Of zit je nog aan het begin van je carrière en heb je affiniteit met C#.NET? Voor een erkende werkgever in de omgeving van Oosterhout zijn wij op zoek naar een fullstack developer. Als C#.NET developer werk je samen met een vooruitstrevend team aan het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten. Je hebt affiniteit met SQL, maar nog belangrijker is dat je kennis en ervaring hebt met C#.NET. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het ontwikkelen van onze high-availability en high-performance backend; Je begint de dag rond 8:30

Bekijk vacature »

Webshop beheerder / Fullstack developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig gaat houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

.net developer

Hoi! Wij zijn auto.nl en wij verkopen auto's online. je bestelt bij ons een auto net zo makkelijk als een spijkerbroek. En bevalt ie niet? Dan stuur je 'm gewoon weer terug. En dat we dat goed doen bewijst onze hoge klanttevredenheid van een 9,3. Nu maken we de volgende stap bij auto.nl. We starten met fysieke winkels. Online zoeken, offline bekijken. Maar nog altijd, geen gedoe! Gewoon eerlijk, transparant en zonder zorgen een auto kopen.. Maar om dat waar te blijven maken en nóg beter te worden, zoeken we uitbreiding van ons development team. Wat ga je precies doen?

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Ben jij een senior .NET developer en heb jij tevens ervaring als teamlead? Ben jij iemand met een helikopterview en denk jij graag mee met de klanten? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor een geweldig bedrijf zijn wij namelijk op zoek naar een ervaren .NET developer. Het bedrijf houdt zich bezig met het ontwerpen en bouwen van websites, portalen en applicaties voor met name zorg- en onderwijsinstellingen en overheidsinstanties. Jouw taken: Het fungeren als Lead Developer; Het meedenken met de business (dit vergt commercieel inzicht); Het begeleiden van diverse projecten (van klein tot groot); Het ontwerpen

Bekijk vacature »

Java Developer

Functieomschrijving Are you an experienced Java Developer who wants to be challenged? Then this is your job! As a Java Developer, you are co-responsible for building custom applications within our extensive IT landscape. Development takes place on both the back-end side (Spring/JEE). Together with the IT department, you are responsible for the daily adjustments and expansions of our IT systems. In addition, you will work in small scrum teams using the Agile methodologies. Besides the realization of our in-house systems, you are responsible for the roll-out of the application (version) as well as the operational support after going live. Team

Bekijk vacature »

Senior Software Developer C++

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Vacature ID: 13342 Introductie Do you want to work for one of the most innovative companies located in the region of Eindhoven. Currently Due to growth we are looking for a Senior Software Developer. Our client is a high-tech company with international roots and can provide you with a challenging opportunity. Functieomschrijving Responsibilities: Design, develop, and maintain high-quality software applications in C++ Collaborate with other engineers, product managers, and stakeholders to understand requirements and develop solutions Write clean, maintainable, and efficient code Conduct thorough testing and debugging to ensure high-quality software Optimize applications for

Bekijk vacature »
Wouter bakker

wouter bakker

28/09/2010 20:32:34
Quote Anchor link
beste mensen,
ik ben bezig met een inlog systeem maar ik kom er dus echt niet uit met de cookie.
hij moet zo veilig mogelijk zijn alleen hoe???
dit zijn de gegevens:

<td><input id="cookie" type="checkbox" name="cookie" value="do" />Onthoud mijn gegegevens</td>

dus if($_POST['cookie']="do"){ cookie aanmaken enz.}

je hebt een user_id, gebruikersnaam,wachtwoord tot je beschikking ($user_id, $username,$password)

de vraag is dus of je even een kort scriptje wil maken over hoe je het cookie aanmaakt (incl. coderen enzo om het veiliger te maken), en als het aangemaakt is het verwerkt zodat je dan in dit voorbeeld je bijvoorbeeld welkom $username op het scherm te zien krijgt (ik wil het zo maken dat je dan niet meer hoeft in te loggen en dan gewoon welkom $username, en daaronder aanmelden (zonder iets in te vullen)

ik zal hier de cookie neerzetten die ik gebruikte alleen die klopt dus voor geen meter en is ook niet veilig...

code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?php
if(isset($_POST['submit'])) {
  
   $sql = "SELECT user_id,username,password,admin,active,cookie_pass FROM `account` WHERE username='".$_POST['username']."'";
   $query = mysql_query($sql);
   $row = mysql_fetch_object($query);
   $dbpass = htmlspecialchars($row->password);
   $userpass = md5($_POST['password']);
   $cookiepass = htmlspecialchars($row->cookie_pass);
   $user_id = htmlspecialchars($row->user_id);
   $userstatus = htmlspecialchars($row->admin);
   $useractief = htmlspecialchars($row->active);
   if($dbpass == $userpass) {
     if($useractief == 1) {
        $_SESSION['user_id'] = $user_id;
        $_SESSION['user_status'] = $userstatus;
        if($_POST['cookie'] == "do") {
      setcookie("user_id", $userid, time() + 365 * 86400);
      setcookie("user_password", $dbpass, time() + 365 * 86400);

    }

--
enz inloggen dus--

//als cookie al bestaat:

if(isset($_COOKIE['cookie_id'])) {
  $sql = "SELECT username FROM `account` WHERE user_id='".$_COOKIE['cookie_id']."'";
  $query = mysql_query($sql);
  $row = mysql_fetch_object($query);
  $username = htmlspecialchars($row->username);
}

?>


verder ben ik dus niet gekomen (of heb ik het verknoeid...)

zou iemand alsjeblieft het even maken zodat het werkt en veilig is??? je mag er alles bij halen, een hash van het ip, datum/tijd enz. als het dus maar werkt en veilig is^^

dit is de vorige versie (msschien heb ik het met wat hierboven staat wat verprutst...):

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
<?php
if(isset($_POST['submit'])) {
   // Login
   $sql = "SELECT user_id,username,password,admin,active,cookie_pass FROM `account` WHERE

username='"
.$_POST['username']."'";
   $query = mysql_query($sql);
   $count = mysql_num_rows($query);
   if($count == 1) {
    $row = mysql_fetch_object($query);
    $dbpass = htmlspecialchars($row->password);
    $userpass = md5($_POST['password']);
    $cookiepass = htmlspecialchars($row->cookie_pass);
    $user_id = htmlspecialchars($row->user_id);
    $userstatus = htmlspecialchars($row->admin);
    $useractief = htmlspecialchars($row->active);
    if($dbpass == $userpass) {
     if($useractief == 1) {
      $_SESSION['user_id'] = $user_id;
      $_SESSION['user_status'] = $userstatus;
      if($_POST['cookie'] == "do") {
       if($cookiepass == "") {
        $cookiecode = mt_srand((double)microtime()*100000);
        while(strlen($cookiecode) <= 10) {
         $i = chr(mt_rand (0,255));
         if(eregi("^[a-z0-9]$", $i)) {
         $cookiecode = $cookiecode.$i;
         }
        }

        $sql = "UPDATE `account` SET cookie_pass = '".$cookiecode."' WHERE username = '".$_POST['username']."' LIMIT 1";
        mysql_query($sql);
        $cookiepass = $cookiecode;
       }

       setcookie("cookie_id", $user_id, time() + 365 * 86400);
       setcookie("cookie_pass", $cookiepass, time() + 365 * 86400);
      }


//en als er al een cookie was:

if(isset($_COOKIE['cookie_id'])) {
  // Read cookie, make session
  $sql = "SELECT user_id,username,password,admin,cookie_pass,active FROM `account` WHERE user_id='".$_COOKIE['cookie_id']."'";
  $query = mysql_query($sql);
  $row = mysql_fetch_object($query);
  $user_id = htmlspecialchars($row->user_id);
  $user = htmlspecialchars($row->username);
  $status = htmlspecialchars($row->admin);
  $dbpass = htmlspecialchars($row->cookie_pass);
  $actief = htmlspecialchars($row->active);
  if($dbpass == $_COOKIE['cookie_pass'] AND $actief == 1) {
$username = $user;
  }
}


?>


bedankt!!!!!

groetjes,
wouter

ohja het gewone inloggen werkt wel, maar de cookie dus niet...
Gewijzigd op 28/09/2010 20:34:06 door Wouter bakker
 
PHP hulp

PHP hulp

09/05/2024 05:07:56
 
- SanThe -

- SanThe -

28/09/2010 20:36:51
Quote Anchor link
Een cookie is nooit veilig.
 
Wouter bakker

wouter bakker

28/09/2010 20:37:45
Quote Anchor link
nee ik bedoel zo veilig mogelijk;) (en vooral dat hij werkt... ik kom er dus echt nie uit-.-) (bedankt voor je snelle reactie;)
 
- SanThe -

- SanThe -

28/09/2010 20:43:23
Quote Anchor link
setcookie("user_id"... het liefst versleuteld o.i.d.
setcookie("user_password"... nooit in een cookie zetten.
 
Wouter bakker

wouter bakker

28/09/2010 20:45:49
Quote Anchor link
het user_password is in md5 he? kan het dan wel.
kun je msschien een voorbeeldje maken euh...:$ (ik weet niet precies meer hoe alles gaat (na 3/4 jaar niet programmeren is dit het 1e dingetje dat ik weer op pak om een site te maken:P).

ene weet je wat er fout is?
bedankt!
 
Martijn B

Martijn B

28/09/2010 20:54:54
Quote Anchor link
De meeste inlog systemen werken met een sessie id.

Deze kun je als volgt genereren (Stuk je code uit mijn winkel):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$sSessionId
= sha1(microtime() . SHOP_ID . uniqid(mt_rand(), true));
?>


Deze zet je zowel in je cookie als in de database.
En zie daar je hebt je eigen sessie systeem. En je kunt dit systeem uiteraard zo ingewikkeld maken als je zelf wil.

Voorbeeldjes:
- Gebruikers krijgen een nieuwe sessie id als ze in en uitloggen
- Sessies verlopen naar een x aantal seconden
- Verlopen sessies moeten worden verwijderd uit je database. Anders blijft je database tabel maar groeien.
- Sessies koppelen aan IP en browser.
Gewijzigd op 28/09/2010 21:00:11 door Martijn B
 
Wouter bakker

wouter bakker

28/09/2010 20:59:54
Quote Anchor link
en is dit heel veilig?
maar dan heb je het over de sessie's... het probleem zit momenteel nog bij de cookies-.-
ik zal de gehele script even posten:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<?php

ini_set('display_errors', 'On');
error_reporting(E_ALL | E_STRICT);

include("htmltop.php");
include_once("connect.php");

if(isset($_SESSION['user_id'])) {
 header("Location: stats.php");
}
else{
  if(isset($_POST['submit'])) {
  
   $sql = "SELECT user_id,username,password,admin,active,cookie_pass FROM `account` WHERE username='".$_POST['username']."'";
   $query = mysql_query($sql);
   $row = mysql_fetch_object($query);
   $dbpass = htmlspecialchars($row->password);
   $userpass = md5($_POST['password']);
   $cookiepass = htmlspecialchars($row->cookie_pass);
   $user_id = htmlspecialchars($row->user_id);
   $userstatus = htmlspecialchars($row->admin);
   $useractief = htmlspecialchars($row->active);
   if($dbpass == $userpass) {
     if($useractief == 1) {
        $_SESSION['user_id'] = $user_id;
        $_SESSION['user_status'] = $userstatus;
        if($_POST['cookie'] == "do") {
        setcookie("cookie_id", $user_id, time() + 365 * 86400);
    }

      echo "U bent succesvol aangemeld, u wordt nu doorgelinkt. Gebeurt er niets? klik dan <a href='stats.php'>hier</a>.";
      ?>

<script language="Javascript" type="text/javascript">
window.location="http://www.mijnsite.nl/stats.php";
</script>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?
     }else{
      echo "Uw account is nog niet geactiveerd, check uw mailbox voor de activatielink.";
     }  
    }
else{
     echo "Uw ingevulde wachtwoord klopt niet";
    }
   }
else{
    echo "uw ingevulde gebruikersnaam klopt niet";
  }
}

 
if(isset($_COOKIE['cookie_id'])) {
  $sql = "SELECT username FROM `account` WHERE user_id='".$_COOKIE['cookie_id']."'";
  $query = mysql_query($sql);
  $row = mysql_fetch_object($query);
  $username = htmlspecialchars($row->username);
}


?>

<form method="post" action="index.php">
<table>
<tr>
<td><label for="username">gebruikersnaam:</label></td><td><input id="username" type="text" name="username" maxlength="50" /></td>
</tr>
<tr>
<td><label for="password">wachtwoord:</label></td><td><input id="password" type="password" name="password" /></td>
</tr>

<tr>
<td></td><td><input type="submit" name="submit" value="aanmelden" /></td>
</tr>
<tr>
<td><input id="cookie" type="checkbox" name="cookie" value="do" />Onthoud mijn gegegevens</td>
</tr>
<tr>
<td><a href="forgotpass.php">Ik ben mijn wachtwoord vergeten</a></td>
</tr>
</table>
</form>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
include("htmlbottom.php");
?>


of zit msschien de fout bij stats.php:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
include_once("connect.php");
require("safe_user.php");

?>



Toevoeging op 28/09/2010 21:04:27:

ow trouwens over die sessie's
is dat echt veel veiliger? ik heb nu dus safe_user.php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php
if(isset($_SESSION['user_id'])) {
 // Login ok, update last active
 $sql = "UPDATE `account` SET lastactive=NOW() WHERE id='".$_SESSION['user_id']."'";
 mysql_query($sql);
}
else{
 if(isset($_COOKIE['cookie_id'])) {
  $sql = "SELECT cookie_pass,admin FROM `account` WHERE user_id='".$_COOKIE['cookie_id']."'";
  $query = mysql_query($sql);
  $row = mysql_fetch_object($query);
  $dbpass = htmlspecialchars($row->cookie_pass);
  $dbstatus = htmlspecialchars($row->admin);
  if($dbpass == $_COOKIE['cookie_pass']) {
   $_SESSION['user_id'] = $_COOKIE['cookie_id'];
   $_SESSION['user_status'] = $dbstatus;
  }
else{
   setcookie("cookie_id", "", time() - 3600);
   setcookie("cookie_pass", "", time() - 3600);
   header("Location: index.php");
  }
 }
else{
  header("Location: index.php");
 }
}

?>


wat moet ik hieraan dan aanpassen? (trouwens nu heb ik beide scripten weer gecombineerd... dit was dus de oude script die ik nog niet bewerkt had:


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
<?php

include("htmltop.php");
include_once("connect.php");

if(isset($_SESSION['user_id'])) {
 header("Location: stats.php");
}
else{
  if(isset($_POST['submit'])) {
   // Login
   $sql = "SELECT user_id,username,password,admin,active,cookie_pass FROM `account` WHERE

username='"
.$_POST['username']."'";
   $query = mysql_query($sql);
   $count = mysql_num_rows($query);
   if($count == 1) {
    $row = mysql_fetch_object($query);
    $dbpass = htmlspecialchars($row->password);
    $userpass = md5($_POST['password']);
    $cookiepass = htmlspecialchars($row->cookie_pass);
    $user_id = htmlspecialchars($row->user_id);
    $userstatus = htmlspecialchars($row->admin);
    $useractief = htmlspecialchars($row->active);
    if($dbpass == $userpass) {
     if($useractief == 1) {
      $_SESSION['user_id'] = $user_id;
      $_SESSION['user_status'] = $userstatus;
      if($_POST['cookie'] == "do") {
       if($cookiepass == "") {
        $cookiecode = mt_srand((double)microtime()*100000);
        while(strlen($cookiecode) <= 10) {
         $i = chr(mt_rand (0,255));
         if(eregi("^[a-z0-9]$", $i)) {
         $cookiecode = $cookiecode.$i;
         }
        }

        $sql = "UPDATE `account` SET cookie_pass = '".$cookiecode."' WHERE username = '".$_POST['username']."' LIMIT 1";
        mysql_query($sql);
        $cookiepass = $cookiecode;
       }

       setcookie("cookie_id", $user_id, time() + 365 * 86400);
       setcookie("cookie_pass", $cookiepass, time() + 365 * 86400);
      }

      echo "U bent succesvol aangemeld, u wordt nu doorgelinkt. Gebeurt er niets? klik dan <a href='stats.php'>hier</a>.";
      ?>

<script language="Javascript" type="text/javascript">
window.location="http://www.mijnsite.nl/stats.php";
</script>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?
     }else{
      echo "Uw account is nog niet geactiveerd, check uw mailbox voor de activatielink.";
     }  
    }
else{
     echo "Uw ingevulde wachtwoord klopt niet";
    }
   }
else{
    echo "uw ingevulde gebruikersnaam klopt niet";
   }
  }
 }

if(isset($_COOKIE['cookie_id'])) {
  // Read cookie, make session
  $sql = "SELECT user_id,username,password,admin,cookie_pass,active FROM `account` WHERE user_id='".$_COOKIE['cookie_id']."'";
  $query = mysql_query($sql);
  $row = mysql_fetch_object($query);
  $user_id = htmlspecialchars($row->user_id);
  $user = htmlspecialchars($row->username);
  $status = htmlspecialchars($row->admin);
  $dbpass = htmlspecialchars($row->cookie_pass);
  $actief = htmlspecialchars($row->active);
  if($dbpass == $_COOKIE['cookie_pass'] AND $actief == 1) {
$username = $user;
  }
}

   ?>

<form method="post" action="index.php">


<table width="100%" border="0" cellspacing="0" cellpading="2"><tr>

<td align="right">Gebruikersnaam</td>
<td><label for="username">
<input id="username" name="username" class="field" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo"$username" ?>
" maxlength=256>
</td>
</tr><tr>
<td align="right">Wachtwoord</td>
<td><label for="password">
<input id="password" name="password" type="password" class="field" maxlength=256>
</td>

<td><input class="submit" type="submit" name="submit" value="Aanmelden" /><br><br></td>
</tr>
<tr>
<td colspan="2" class="box"><input id="cookie" type="checkbox" name="cookie" value="do" />Onthoud mijn

gegegevens</td>
</tr>
<tr><td colspan="2" class="box"><a href="forgotpass.php">Ik ben mijn wachtwoord vergeten</a></td></tr>

</table>


</form>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
include("htmlbottom.php");
?>
 
Martijn B

Martijn B

28/09/2010 21:12:32
Quote Anchor link
Om je problemen te omschrijven:
Jij wil dat de website een jaar lang weet wie jij bent.


Als je gebruikt maakt van PHP sessies (deze dus $_SESSION) dat gebeurd er standaard hetzelfde als wat ik net typte.
Er wordt een cookie gemaakt met een random nummer en er wordt een bestand gemaakt op je server. Die met dit nummer correspondeert. In dat bestand zitten al je sessie gegevens.

Nu kun je de cookie van PHP sessies zo instellen dat deze een jaar lang geldig is.
En heb je dus het gene bereikt wat je wou.

De meeste websites werken op deze manier.
Als je echt veilig wil dan moet je voor HTTPS kiezen.
Gewijzigd op 28/09/2010 21:14:39 door Martijn B
 
Wouter bakker

wouter bakker

28/09/2010 21:16:38
Quote Anchor link
dat heb ik nu toch ook:$ hij maakt een code aan, zet die in de database en in de cookie of bedoel je dat niet?
(ik heb dus al een hele tijd niet meer geprogrammeerd dus ben een weer een onmeunige noob:(
(kun je het msschien even verduidelijken met een scriptje?)

bedankt!
 
Martijn B

Martijn B

28/09/2010 21:28:40
Quote Anchor link
Je kunt in ieder geval beter een random nummer (sessie id) in je cookie zetten dan een gebruiker id en een wachtwoord (ook al is dit md5(wachtwoord)).
 
Wouter bakker

wouter bakker

28/09/2010 21:31:14
Quote Anchor link
maar het idee is hetzelfde? (dus is het best veilig? (behalve bij cookie stealing)

ene mag ik je hierop wijzen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
 if($cookiepass == "") {
        $cookiecode = mt_srand((double)microtime()*100000);
        while(strlen($cookiecode) <= 10) {
         $i = chr(mt_rand (0,255));
         if(eregi("^[a-z0-9]$", $i)) {
         $cookiecode = $cookiecode.$i;
         }
        }

?>

het is dus niet het echte wachtwoord;)
en dan kan de user_id toch wel? (daar heb je dan ook niks aan).

--alleen hij werkt nog niet...--
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.