veilige cookies

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

ERP Developer fleet managementsysteem

Wat ga je doen als ERP Developer fleet managementsysteem? Als ERP developer speel jij een belangrijke rol bij het doorvoeren van wijzigingen en verbeteringen binnen het fleet managementsysteem. Jouw expertise op het gebied van ERP systemen stelt jou in staat om de applicatie optimaal te laten functioneren en te blijven ontwikkelen. Als lid van het IT-team werk je nauw samen met andere developers en het business team om het fleet managementsysteem te integreren met andere systemen. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en het implementeren van verbeteringen op basis van de wensen en eisen van onze klanten.

Bekijk vacature »

PHP developer

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een PHP developer die affiniteit heeft met C++. Ben jij reeds afgestudeerd of heb je al een paar jaar ervaring? Lees snel verder en kijk of dit iets voor jou is! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functie omschrijving Als Back-end Developer heb je de eer om als eerste interne developer bij deze organisatie te beginnen. Op dit moment zijn er externe developers, maar daar wil de organisatie verandering in brengen. Op termijn moet de gehele afdeling uit intern personeel bestaan. Je kan je voorstellen dat de eerste interne developer ook de nodige kennis mee moet brengen. Dat klopt. Je gaat je namelijk aan het begin bekommeren over de externe developers en uiteindelijk over je interne collega's. Verder ga je het volgende doen: Het bedenken, beheren en onderhouden van webportalen, API-koppelingen en applicaties; Je bedenkt en werkt

Bekijk vacature »

React developer Inhouse cloudplatform

Functie De functie: Als front-end developer kom je te werken naast 2 andere front-end/React developers, waaronder één senior. Een hele mooie kans dus om in korte tijd veel nieuwe kennis en ervaring op te doen. Ze hebben momenteel veel werk hierin en daarom willen ze het team graag uitbreiden. Het is van belang dat je, zeker gezien het vele thuiswerken, in ieder geval al een aantal projecten hebt gedaan in React. Taken waar je aan kunt denken zijn het ontwikkelen van client-applicaties o.b.v. HTML5, React en andere open standaarden. Ook ben je nauw betrokken bij het implementeren van designs o.b.v.

Bekijk vacature »

C#.NET/Unity Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de omgeving van Breda zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar. Dit bedrijf houdt zich bezig met de ontwikkeling van WMS Software (C#/Unity & SQL). Past dit bij jou? Lees snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Samen met 6 applicatieontwikkelaars hebben jullie de verantwoordelijkheid voor de uitbreiding en ontwikkeling van de webapplicaties; Het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de huidig draaiende applicaties; Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software. Bedrijfsprofiel Wie

Bekijk vacature »

Frontend Developer

Dit ga je doen Door ontwikkelen van het online platform Deel uitmaken van verschillende ontwikkelteams Meedenken over UI/UX vraagstukken Uitdragen van Front-end binnen de organisatie Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de omgeving van Amsterdam, is een grote onderwijs instelling met meerdere vestigingen en een groot aantal studenten. Zo telt deze organisatie +/- 35.000 gebruikers. Bij deze organisatie staat jouw ontwikkeling centraal en is er veel ruimte voor eigen initiatieven. In samenwerking met jouw team ga jij de online omgeving verder ontwikkelen. In de rol van Front end Developer zal jij 50% van jouw tijd werken in het

Bekijk vacature »

C# .NET Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Arnhem gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Als C# .NET Developer binnen dit bedrijf houd je je niet alleen bezig met het verbeteren van

Bekijk vacature »

Traineeship ICT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

Consultant Low Code Developer

Functie omschrijving Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Voor een mooie opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten. Onderdelen functie Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan Mendix of Betty Blocks. Je bent verantwoordelijk voor

Bekijk vacature »

Developer Full Stack

Functie omschrijving Full Stack Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer voor een bedrijf in de regio Nijkerk. Je maakt in deze functie onderdeel uit van een groeiend team met een goede ambitie waarbij eenheid, betrokken en overtreffen de belangrijkste kernwaardes zijn. Het bedrijf werkt volgens de AGILE/SCRUM methode, wat je o.a. terug vindt in de tweewekelijkse sprints, retrospectives en een daily standup. Je takenpakket bestaat uit: Bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een Saas applicatie; Bijdragen aan de innovatie van het bedrijf en hun klanten; Het ontwikkelen op de laatste technologie van

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als junior .NET Developer start jij in een team met 15 developers. In het team is er genoeg senioriteit om ervoor te zorgen dat jij de juiste begeleiding krijgt. Jij begint als eerst alle software pakketten en processen eigen te maken. Vervolgens ga jij deze software programmeren, onderhouden en testen. Ook ga jij research doen naar nieuwe mogelijkheden en zoek jij uit hoe je dit kan implementeren. Jullie werken intern op project basis en afhankelijk van het project werken jullie wel of niet iedere ochtend met een standup. 50% van jullie werkzaamheden is maatwerk en de overige 50% is

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Doorontwikkelen van software; Ontwikkelen en testen van nieuwe functionaliteiten; Implementaties van nieuwe functionaliteiten en updates; Verzorgen van technische migraties naar nieuwe frameworks; Verwerken van incidenten. Hier ga je werken Onze klant, gevestigd in de regio Amsterdam, draagt bij aan het verbeteren van de veiligheid en efficiëntie van de Nederlandse infrastructuur door het ontwikkelen van afgemeten software oplossingen. Zo passen zij location intelligence toe om onderhoud en reparaties efficiënt te laten verlopen. Verder zorgen deze systemen dat incidenten zo snel mogelijk worden opgelost. Als Front-end Developer ben jij samen met je team betrokken met het (door)ontwikkelen van

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als SQL database developer? Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het development team zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Wil jij werken voor een groeiende werkgever in regio Breda waar jij de ruimte en tijd krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van logistieke processen; Je gaat projecten vanaf het begin tot het

Bekijk vacature »

PHP back-end developer gezocht!

Functie Werk je liever zonder druk en keiharde deadlines maar met de focus op kwaliteit? Dan kom je hier op de juiste plek terecht! In Het team bestaat momenteel uit 12 developers, hiernaast werken er collega’s van front-end, UX maar ook marketing/sales en support. In iedere sprint ontwikkel je samen functionaliteiten met als uitdaging om de klanten de beste gebruikerservaring te bieden. Ze bieden een werkplek waar je jezelf kunt blijven ontwikkelen, en mee te werken aan zowel bestaande als nieuwe mogelijkheden. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar een papiertje) • Je denkt graag mee over

Bekijk vacature »
Wouter bakker

wouter bakker

28/09/2010 20:32:34
Quote Anchor link
beste mensen,
ik ben bezig met een inlog systeem maar ik kom er dus echt niet uit met de cookie.
hij moet zo veilig mogelijk zijn alleen hoe???
dit zijn de gegevens:

<td><input id="cookie" type="checkbox" name="cookie" value="do" />Onthoud mijn gegegevens</td>

dus if($_POST['cookie']="do"){ cookie aanmaken enz.}

je hebt een user_id, gebruikersnaam,wachtwoord tot je beschikking ($user_id, $username,$password)

de vraag is dus of je even een kort scriptje wil maken over hoe je het cookie aanmaakt (incl. coderen enzo om het veiliger te maken), en als het aangemaakt is het verwerkt zodat je dan in dit voorbeeld je bijvoorbeeld welkom $username op het scherm te zien krijgt (ik wil het zo maken dat je dan niet meer hoeft in te loggen en dan gewoon welkom $username, en daaronder aanmelden (zonder iets in te vullen)

ik zal hier de cookie neerzetten die ik gebruikte alleen die klopt dus voor geen meter en is ook niet veilig...

code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?php
if(isset($_POST['submit'])) {
  
   $sql = "SELECT user_id,username,password,admin,active,cookie_pass FROM `account` WHERE username='".$_POST['username']."'";
   $query = mysql_query($sql);
   $row = mysql_fetch_object($query);
   $dbpass = htmlspecialchars($row->password);
   $userpass = md5($_POST['password']);
   $cookiepass = htmlspecialchars($row->cookie_pass);
   $user_id = htmlspecialchars($row->user_id);
   $userstatus = htmlspecialchars($row->admin);
   $useractief = htmlspecialchars($row->active);
   if($dbpass == $userpass) {
     if($useractief == 1) {
        $_SESSION['user_id'] = $user_id;
        $_SESSION['user_status'] = $userstatus;
        if($_POST['cookie'] == "do") {
      setcookie("user_id", $userid, time() + 365 * 86400);
      setcookie("user_password", $dbpass, time() + 365 * 86400);

    }

--
enz inloggen dus--

//als cookie al bestaat:

if(isset($_COOKIE['cookie_id'])) {
  $sql = "SELECT username FROM `account` WHERE user_id='".$_COOKIE['cookie_id']."'";
  $query = mysql_query($sql);
  $row = mysql_fetch_object($query);
  $username = htmlspecialchars($row->username);
}

?>


verder ben ik dus niet gekomen (of heb ik het verknoeid...)

zou iemand alsjeblieft het even maken zodat het werkt en veilig is??? je mag er alles bij halen, een hash van het ip, datum/tijd enz. als het dus maar werkt en veilig is^^

dit is de vorige versie (msschien heb ik het met wat hierboven staat wat verprutst...):

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
<?php
if(isset($_POST['submit'])) {
   // Login
   $sql = "SELECT user_id,username,password,admin,active,cookie_pass FROM `account` WHERE

username='"
.$_POST['username']."'";
   $query = mysql_query($sql);
   $count = mysql_num_rows($query);
   if($count == 1) {
    $row = mysql_fetch_object($query);
    $dbpass = htmlspecialchars($row->password);
    $userpass = md5($_POST['password']);
    $cookiepass = htmlspecialchars($row->cookie_pass);
    $user_id = htmlspecialchars($row->user_id);
    $userstatus = htmlspecialchars($row->admin);
    $useractief = htmlspecialchars($row->active);
    if($dbpass == $userpass) {
     if($useractief == 1) {
      $_SESSION['user_id'] = $user_id;
      $_SESSION['user_status'] = $userstatus;
      if($_POST['cookie'] == "do") {
       if($cookiepass == "") {
        $cookiecode = mt_srand((double)microtime()*100000);
        while(strlen($cookiecode) <= 10) {
         $i = chr(mt_rand (0,255));
         if(eregi("^[a-z0-9]$", $i)) {
         $cookiecode = $cookiecode.$i;
         }
        }

        $sql = "UPDATE `account` SET cookie_pass = '".$cookiecode."' WHERE username = '".$_POST['username']."' LIMIT 1";
        mysql_query($sql);
        $cookiepass = $cookiecode;
       }

       setcookie("cookie_id", $user_id, time() + 365 * 86400);
       setcookie("cookie_pass", $cookiepass, time() + 365 * 86400);
      }


//en als er al een cookie was:

if(isset($_COOKIE['cookie_id'])) {
  // Read cookie, make session
  $sql = "SELECT user_id,username,password,admin,cookie_pass,active FROM `account` WHERE user_id='".$_COOKIE['cookie_id']."'";
  $query = mysql_query($sql);
  $row = mysql_fetch_object($query);
  $user_id = htmlspecialchars($row->user_id);
  $user = htmlspecialchars($row->username);
  $status = htmlspecialchars($row->admin);
  $dbpass = htmlspecialchars($row->cookie_pass);
  $actief = htmlspecialchars($row->active);
  if($dbpass == $_COOKIE['cookie_pass'] AND $actief == 1) {
$username = $user;
  }
}


?>


bedankt!!!!!

groetjes,
wouter

ohja het gewone inloggen werkt wel, maar de cookie dus niet...
Gewijzigd op 28/09/2010 20:34:06 door Wouter bakker
 
PHP hulp

PHP hulp

20/05/2024 04:41:56
 
- SanThe -

- SanThe -

28/09/2010 20:36:51
Quote Anchor link
Een cookie is nooit veilig.
 
Wouter bakker

wouter bakker

28/09/2010 20:37:45
Quote Anchor link
nee ik bedoel zo veilig mogelijk;) (en vooral dat hij werkt... ik kom er dus echt nie uit-.-) (bedankt voor je snelle reactie;)
 
- SanThe -

- SanThe -

28/09/2010 20:43:23
Quote Anchor link
setcookie("user_id"... het liefst versleuteld o.i.d.
setcookie("user_password"... nooit in een cookie zetten.
 
Wouter bakker

wouter bakker

28/09/2010 20:45:49
Quote Anchor link
het user_password is in md5 he? kan het dan wel.
kun je msschien een voorbeeldje maken euh...:$ (ik weet niet precies meer hoe alles gaat (na 3/4 jaar niet programmeren is dit het 1e dingetje dat ik weer op pak om een site te maken:P).

ene weet je wat er fout is?
bedankt!
 
Martijn B

Martijn B

28/09/2010 20:54:54
Quote Anchor link
De meeste inlog systemen werken met een sessie id.

Deze kun je als volgt genereren (Stuk je code uit mijn winkel):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$sSessionId
= sha1(microtime() . SHOP_ID . uniqid(mt_rand(), true));
?>


Deze zet je zowel in je cookie als in de database.
En zie daar je hebt je eigen sessie systeem. En je kunt dit systeem uiteraard zo ingewikkeld maken als je zelf wil.

Voorbeeldjes:
- Gebruikers krijgen een nieuwe sessie id als ze in en uitloggen
- Sessies verlopen naar een x aantal seconden
- Verlopen sessies moeten worden verwijderd uit je database. Anders blijft je database tabel maar groeien.
- Sessies koppelen aan IP en browser.
Gewijzigd op 28/09/2010 21:00:11 door Martijn B
 
Wouter bakker

wouter bakker

28/09/2010 20:59:54
Quote Anchor link
en is dit heel veilig?
maar dan heb je het over de sessie's... het probleem zit momenteel nog bij de cookies-.-
ik zal de gehele script even posten:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<?php

ini_set('display_errors', 'On');
error_reporting(E_ALL | E_STRICT);

include("htmltop.php");
include_once("connect.php");

if(isset($_SESSION['user_id'])) {
 header("Location: stats.php");
}
else{
  if(isset($_POST['submit'])) {
  
   $sql = "SELECT user_id,username,password,admin,active,cookie_pass FROM `account` WHERE username='".$_POST['username']."'";
   $query = mysql_query($sql);
   $row = mysql_fetch_object($query);
   $dbpass = htmlspecialchars($row->password);
   $userpass = md5($_POST['password']);
   $cookiepass = htmlspecialchars($row->cookie_pass);
   $user_id = htmlspecialchars($row->user_id);
   $userstatus = htmlspecialchars($row->admin);
   $useractief = htmlspecialchars($row->active);
   if($dbpass == $userpass) {
     if($useractief == 1) {
        $_SESSION['user_id'] = $user_id;
        $_SESSION['user_status'] = $userstatus;
        if($_POST['cookie'] == "do") {
        setcookie("cookie_id", $user_id, time() + 365 * 86400);
    }

      echo "U bent succesvol aangemeld, u wordt nu doorgelinkt. Gebeurt er niets? klik dan <a href='stats.php'>hier</a>.";
      ?>

<script language="Javascript" type="text/javascript">
window.location="http://www.mijnsite.nl/stats.php";
</script>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?
     }else{
      echo "Uw account is nog niet geactiveerd, check uw mailbox voor de activatielink.";
     }  
    }
else{
     echo "Uw ingevulde wachtwoord klopt niet";
    }
   }
else{
    echo "uw ingevulde gebruikersnaam klopt niet";
  }
}

 
if(isset($_COOKIE['cookie_id'])) {
  $sql = "SELECT username FROM `account` WHERE user_id='".$_COOKIE['cookie_id']."'";
  $query = mysql_query($sql);
  $row = mysql_fetch_object($query);
  $username = htmlspecialchars($row->username);
}


?>

<form method="post" action="index.php">
<table>
<tr>
<td><label for="username">gebruikersnaam:</label></td><td><input id="username" type="text" name="username" maxlength="50" /></td>
</tr>
<tr>
<td><label for="password">wachtwoord:</label></td><td><input id="password" type="password" name="password" /></td>
</tr>

<tr>
<td></td><td><input type="submit" name="submit" value="aanmelden" /></td>
</tr>
<tr>
<td><input id="cookie" type="checkbox" name="cookie" value="do" />Onthoud mijn gegegevens</td>
</tr>
<tr>
<td><a href="forgotpass.php">Ik ben mijn wachtwoord vergeten</a></td>
</tr>
</table>
</form>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
include("htmlbottom.php");
?>


of zit msschien de fout bij stats.php:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
include_once("connect.php");
require("safe_user.php");

?>



Toevoeging op 28/09/2010 21:04:27:

ow trouwens over die sessie's
is dat echt veel veiliger? ik heb nu dus safe_user.php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php
if(isset($_SESSION['user_id'])) {
 // Login ok, update last active
 $sql = "UPDATE `account` SET lastactive=NOW() WHERE id='".$_SESSION['user_id']."'";
 mysql_query($sql);
}
else{
 if(isset($_COOKIE['cookie_id'])) {
  $sql = "SELECT cookie_pass,admin FROM `account` WHERE user_id='".$_COOKIE['cookie_id']."'";
  $query = mysql_query($sql);
  $row = mysql_fetch_object($query);
  $dbpass = htmlspecialchars($row->cookie_pass);
  $dbstatus = htmlspecialchars($row->admin);
  if($dbpass == $_COOKIE['cookie_pass']) {
   $_SESSION['user_id'] = $_COOKIE['cookie_id'];
   $_SESSION['user_status'] = $dbstatus;
  }
else{
   setcookie("cookie_id", "", time() - 3600);
   setcookie("cookie_pass", "", time() - 3600);
   header("Location: index.php");
  }
 }
else{
  header("Location: index.php");
 }
}

?>


wat moet ik hieraan dan aanpassen? (trouwens nu heb ik beide scripten weer gecombineerd... dit was dus de oude script die ik nog niet bewerkt had:


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
<?php

include("htmltop.php");
include_once("connect.php");

if(isset($_SESSION['user_id'])) {
 header("Location: stats.php");
}
else{
  if(isset($_POST['submit'])) {
   // Login
   $sql = "SELECT user_id,username,password,admin,active,cookie_pass FROM `account` WHERE

username='"
.$_POST['username']."'";
   $query = mysql_query($sql);
   $count = mysql_num_rows($query);
   if($count == 1) {
    $row = mysql_fetch_object($query);
    $dbpass = htmlspecialchars($row->password);
    $userpass = md5($_POST['password']);
    $cookiepass = htmlspecialchars($row->cookie_pass);
    $user_id = htmlspecialchars($row->user_id);
    $userstatus = htmlspecialchars($row->admin);
    $useractief = htmlspecialchars($row->active);
    if($dbpass == $userpass) {
     if($useractief == 1) {
      $_SESSION['user_id'] = $user_id;
      $_SESSION['user_status'] = $userstatus;
      if($_POST['cookie'] == "do") {
       if($cookiepass == "") {
        $cookiecode = mt_srand((double)microtime()*100000);
        while(strlen($cookiecode) <= 10) {
         $i = chr(mt_rand (0,255));
         if(eregi("^[a-z0-9]$", $i)) {
         $cookiecode = $cookiecode.$i;
         }
        }

        $sql = "UPDATE `account` SET cookie_pass = '".$cookiecode."' WHERE username = '".$_POST['username']."' LIMIT 1";
        mysql_query($sql);
        $cookiepass = $cookiecode;
       }

       setcookie("cookie_id", $user_id, time() + 365 * 86400);
       setcookie("cookie_pass", $cookiepass, time() + 365 * 86400);
      }

      echo "U bent succesvol aangemeld, u wordt nu doorgelinkt. Gebeurt er niets? klik dan <a href='stats.php'>hier</a>.";
      ?>

<script language="Javascript" type="text/javascript">
window.location="http://www.mijnsite.nl/stats.php";
</script>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?
     }else{
      echo "Uw account is nog niet geactiveerd, check uw mailbox voor de activatielink.";
     }  
    }
else{
     echo "Uw ingevulde wachtwoord klopt niet";
    }
   }
else{
    echo "uw ingevulde gebruikersnaam klopt niet";
   }
  }
 }

if(isset($_COOKIE['cookie_id'])) {
  // Read cookie, make session
  $sql = "SELECT user_id,username,password,admin,cookie_pass,active FROM `account` WHERE user_id='".$_COOKIE['cookie_id']."'";
  $query = mysql_query($sql);
  $row = mysql_fetch_object($query);
  $user_id = htmlspecialchars($row->user_id);
  $user = htmlspecialchars($row->username);
  $status = htmlspecialchars($row->admin);
  $dbpass = htmlspecialchars($row->cookie_pass);
  $actief = htmlspecialchars($row->active);
  if($dbpass == $_COOKIE['cookie_pass'] AND $actief == 1) {
$username = $user;
  }
}

   ?>

<form method="post" action="index.php">


<table width="100%" border="0" cellspacing="0" cellpading="2"><tr>

<td align="right">Gebruikersnaam</td>
<td><label for="username">
<input id="username" name="username" class="field" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo"$username" ?>
" maxlength=256>
</td>
</tr><tr>
<td align="right">Wachtwoord</td>
<td><label for="password">
<input id="password" name="password" type="password" class="field" maxlength=256>
</td>

<td><input class="submit" type="submit" name="submit" value="Aanmelden" /><br><br></td>
</tr>
<tr>
<td colspan="2" class="box"><input id="cookie" type="checkbox" name="cookie" value="do" />Onthoud mijn

gegegevens</td>
</tr>
<tr><td colspan="2" class="box"><a href="forgotpass.php">Ik ben mijn wachtwoord vergeten</a></td></tr>

</table>


</form>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
include("htmlbottom.php");
?>
 
Martijn B

Martijn B

28/09/2010 21:12:32
Quote Anchor link
Om je problemen te omschrijven:
Jij wil dat de website een jaar lang weet wie jij bent.


Als je gebruikt maakt van PHP sessies (deze dus $_SESSION) dat gebeurd er standaard hetzelfde als wat ik net typte.
Er wordt een cookie gemaakt met een random nummer en er wordt een bestand gemaakt op je server. Die met dit nummer correspondeert. In dat bestand zitten al je sessie gegevens.

Nu kun je de cookie van PHP sessies zo instellen dat deze een jaar lang geldig is.
En heb je dus het gene bereikt wat je wou.

De meeste websites werken op deze manier.
Als je echt veilig wil dan moet je voor HTTPS kiezen.
Gewijzigd op 28/09/2010 21:14:39 door Martijn B
 
Wouter bakker

wouter bakker

28/09/2010 21:16:38
Quote Anchor link
dat heb ik nu toch ook:$ hij maakt een code aan, zet die in de database en in de cookie of bedoel je dat niet?
(ik heb dus al een hele tijd niet meer geprogrammeerd dus ben een weer een onmeunige noob:(
(kun je het msschien even verduidelijken met een scriptje?)

bedankt!
 
Martijn B

Martijn B

28/09/2010 21:28:40
Quote Anchor link
Je kunt in ieder geval beter een random nummer (sessie id) in je cookie zetten dan een gebruiker id en een wachtwoord (ook al is dit md5(wachtwoord)).
 
Wouter bakker

wouter bakker

28/09/2010 21:31:14
Quote Anchor link
maar het idee is hetzelfde? (dus is het best veilig? (behalve bij cookie stealing)

ene mag ik je hierop wijzen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
 if($cookiepass == "") {
        $cookiecode = mt_srand((double)microtime()*100000);
        while(strlen($cookiecode) <= 10) {
         $i = chr(mt_rand (0,255));
         if(eregi("^[a-z0-9]$", $i)) {
         $cookiecode = $cookiecode.$i;
         }
        }

?>

het is dus niet het echte wachtwoord;)
en dan kan de user_id toch wel? (daar heb je dan ook niks aan).

--alleen hij werkt nog niet...--
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.