Verlopen sessie tijd

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end PHP Developer

Dit ga je doen Bouwen van de frontend van een nieuwe applicaties; Verbeteren van de user experience; Opstellen van een style guide; Schakelen met collega developers over de te bouwen oplossing; Je speelt een belangrijke rol in het neerzetten van het nieuwe systeem; Werken met o.a. Symfony 6, API Platform, Twig, Javascript, Redis Automatiseren van processen; Koppelen van verschillende functionaliteiten; Unit tests, integration tests, end-to-end tests; In de toekomst ga je nog werken aan andere projecten. Hier ga je werken Voor onze vaste opdrachtgever in de regio Breda zijn wij op zoek naar een Frontend Developer. Het betreft een organisatie

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Bij Getnoticed doen wij wat we leuk vinden, websites bouwen en online marketing. Voor veel van onze klanten doen we dan ook allebei. Wel zo fijn om campagnes te draaien voor conversiegerichte website die in eigen beheer zijn. In onze vestiging in Nederweert zitten onze development afdelingen en worden de websites gebouwd. Op dit moment zijn we op zoek naar jou: dé PHP/Back-end developer die net als wij, het hoofd boven het maaiveld durft uit te steken! In het kort Even een paar punten die omschrijven wat deze toffe baan inhoudt: Het bedenken van nieuwe functionaliteiten Het verbeteren van het

Bekijk vacature »

Senior, Medior and Junior SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12696 Introductie Our client is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. Wat verwachten we van jou? SAP Certified Application Associate - SAP HANA Cloud Modeling (training and/or certification) Bachelor degree or higher Excellent understanding of SAP HANA (2.0 / Cloud), Data Modelling and writing

Bekijk vacature »

Java developer (remote)

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij als Java ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 ontwikkelaars binnen onze organisatie waarbij jij de brug slaat tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je jouw taken op voor de dag. Hieronder een aantal taken die jij zal uitvoeren: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden

Bekijk vacature »

Back end developer

Functie Jij als full stack ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor 90% van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van grote maatwerk applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. De technische uitdaging momenteel is dat

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Dordrecht zijn wij op zoek naar versterking voor op de afdeling Software Development! Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met

Bekijk vacature »

Java Programmeur

Functie Heb jij altijd al samen willen werken met ervaren java ontwikkelaars dan hebben wij hier de ultieme kans voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving van Naaldwijk zijn wij op zoek naar uitbreiding van het vaste ontwikkel team. Je zult je hier voornamelijk bezig gaan houden met; Wijzigingsverzoeken van klanten uitvoeren, hier wordt je diep in betrokken; Samen met consultants sluit je aan bij gesprekken met klanten, voor alle projecten; Je schakelt veel met consultants, wat is de behoefte van de klant? Hoe kan je hierop integreren?; Het framework moet naar de Cloud gebracht worden, je wordt betrokken bij

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij in één van onze vier scrumteams. Met 30 ontwikkelaars werk jij aan de doorontwikkeling van ons core product. Ook werkt jouw team aan maatwerkoplossingen op aanvraag van de klant en op projectbasis. Wij vinden het erg belangrijk dat onze ontwikkelaars met plezier naar werk gaan. Een deel hiervan ligt uiteraard bij jezelf, als jij ontwikkelen niet leuk vindt, ben jij bij ons echt aan het verkeerde adres. Jouw team bestaat namelijk uit een groep gepassioneerde vakidioten die dit werk doen omdat dit eerst een hobby was! Daarnaast wordt er intern rekening gehouden met

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar MS Dynamics 365 Projecten

Samengevat: Deze werkgever is de kwaliteitsdienst in de tuinbouwsector. Ben jij een ervaren ontwikkelaar? Heb jij ervaring met Ms Dynamics 365 BC? Vaste baan: Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC ICT MBO 3.500 - 5.000 Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Ons bedrijf bewaakt en bevordert de kwaliteit van producten, processen en ketens in de tuinbouw. Wij kenmerken zich door openheid, ruimte voor initiatief, collegialiteit en zelfontplooiing. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Functie: Voor de vacature als Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Roelofarendsveen MBO

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Veel begeleiding en de kans om je verder te ontwikkelen als software developer. Dat kunnen wij jou bieden bij deelname aan deze leuke traineeship. Je krijgt een mentor toegewezen die jou alle kneepjes van het vak leert. Heb jij al wat ervaring als software developer? Daar worden wij heel blij van! Lees snel verder! Bedrijfsprofiel Als software developer neem je deel aan een trainings programma in de omgeving van Haarlem waar je persoonlijk wordt begeleidt, zodat je alle kneepjes van het vak leert. Aan de hand van jouw kennis en ervaring krijg je een persoonlijk opleidingstraject. Je gaat

Bekijk vacature »

SQL database ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij niet bang voor complexe algoritmes? Schikt het schrijven van procedures in T-SQL jouw niet af en heb jij al de nodige informatie in SQL, dan is functie precies wat voor jou! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat werken aan de complexere projecten waar jij van A tot Z bij betrokken bent. Je gaat zorg dragen voor het ontwerp, de ontwikkeling en het updaten van SQL databases. Dit doe je op basis van T-SQL. Jij bent van start tot finish betrokken bij de projecten die jij leidt. Je houdt contact met klanten en

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Ben jij een kei van een full-stack developer? Heb je ambitie om te groeien en jezelf te ontwikkelen binnen een ambitieus bedrijf? Gaat jouw hart sneller kloppen van transpilers of frameworks zoals Angular, Vue of React? Dan ben jij de persoon die wij zoeken! Voor onze opdrachtgever zijn wij op zoek naar een full-stack developer om onderdeel te zijn van een team dat bestaat uit gedreven developers. Ieders met hun eigen specialiteiten en kennis van de projecten en behoeften vanuit de product owners. We zoeken iemand die met zijn/haar huidige competenties en domeinen dit team wil begeleiden, stimuleren en tevens

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Gezellige team, passie en een groene toekomst! Lees hier de vacature van Front-end Developer bij All in Power! All in power heeft zich tot doel gesteld écht bij te dragen aan de energietransitie. Dit doen wij door de markt voor energie volledig op zijn kop te zetten. Producenten van schone (wind- of zonne-)energie verkopen via ons platform hun energie rechtstreeks aan gebruikers. Of dit nu huishoudens, bedrijven of bijvoorbeeld laadpalen zijn ons platform maakt het uitwisselen van energie mogelijk. Zo maken we de business case van onze klanten veel sterker en loont het om (meer) te investeren in vergroening voor

Bekijk vacature »
Ramon van Dongen

Ramon van Dongen

13/04/2016 09:37:06
Quote Anchor link
Hallo,

2 websites van klanten draaien bij Argeweb. Nu zijn opeens de php sessies na 2 minuten verlopen. Deze instelling mag ik niet meer aanpassen.

Is dit niet heel vreemd?
 
PHP hulp

PHP hulp

20/05/2024 14:48:42
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

13/04/2016 09:42:53
Quote Anchor link
2 minuten? Da's wel erg kort. En waar blijkt dit uit? Zorgt dit voor problemen? Wat voor OS wordt daar gebruikt? Windows of Linux?

Ben benieuwd naar de redenatie van deze host.

EDIT: trouwens bijna alle sessie-instellingen zijn in principe overal instelbaar (PHP_INI_ALL) dus ze moeten wel een erg goede reden hebben waarom je hier niet aan zou mogen komen...
Gewijzigd op 13/04/2016 09:44:43 door Thomas van den Heuvel
 
Ramon van Dongen

Ramon van Dongen

13/04/2016 10:04:47
Quote Anchor link
Hoi Thomas,

Ja dit zorgt wel voor problemen.

Bijvoorbeeld iemand logt in, gaat naar een HTML formulier om een nieuwsbericht te typen. 2 minuten is dan niet heel lang, drukt op opslaan en men is al uitgelogd. Het bericht wordt dan opgeslagen zonder dat er bekend is welke gebruiker het heeft gemaakt.

Ik vind het ook heel vreemd. Heb het bij andere hosts nog nooit meegemaakt zo.

Dit is de reactie van ze toen ik vroeg of ik de instelling aan kan passen:

Beste Ramon,

Onze server ondersteunt deze optie niet, wij beheren deze instellingen zelf voor onze klanten. U kunt in dit geval geen invloed op deze timeout uitoefenen. In het verleden bleven scripts namelijk onnodig lang draaien, wat voor overlast en instabiliteit zorgde. Daarom hebben we ervoor gekozen om deze optie te wijzigen en zelf voor onze klanten te gaan beheren.

Als ik nog iets voor u kan doen, laat het me dan gerust weten



Toevoeging op 13/04/2016 10:05:33:

Heb al aangegeven dat een php sessie in mijn ogen niet echt een 'script' is wat volgens hen lang zou kunnen blijven draaien.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

13/04/2016 10:43:46
Quote Anchor link
Technisch heeft de provider wel een punt. Een van mijn sites heeft een supergrote cache per sessie: ongeveer 1 MiB. Bij grotere bezoekersaantallen zaten we daardoor soms zonder schijfruimte, waardoor er vervolgens helemaal geen sessie meer konden worden opgeslagen. We hebben dat toen opgelost door een paar gigabyte opslag bij te huren, door de garbage collector anders te configureren én door de sessieduur te verkorten tot 6 minuten. (Bij het doorspitten van de sitestatistieken zagen we dat 99,99% van de bezoekers altijd binnen 6 minuten een volgend request verzendt, dus zo kwamen we op die sessieduur.)

Maar, maar, maar ... dat is wel typisch iets dat je als developer liefst zelf in de hand wilt hebben. Als je site gaat lijden ander het gedrag van andere sites op dezelfde server en de provider daarom op eigen houtje dit soort kunsten gaat uithalen, wordt het tijd om op zoek te gaan naar een andere provider.

Wil je toch niet verhuizen, dan zou je het sessiebeheer kunnen aanpakken: gebruik niet het standaard sessiebeheer van PHP, maar bouw zelf een vergelijkbare oplossing.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

13/04/2016 10:52:56
Quote Anchor link
Hm, is het mogelijk om mensen onder water "door te loggen" mocht een sessietimeout optreden tijdens het invullen van een formulier of is dit om praktische redenen niet mogelijk (omdat je bijvoorbeeld dan je hele systeem/gebruikte pakket ondersteboven zou moeten keren)?

Je zegt "opeens", dus dit is een recente wijziging? Zonder inspraak/aankondiging? Ook niet erg netjes.

Dan die reactie, wat een gel...euter. Die redenatie ook:
Quote:
In het verleden bleven scripts namelijk onnodig lang draaien, wat voor overlast en instabiliteit zorgde. Daarom hebben we ervoor gekozen om deze optie te wijzigen en zelf voor onze klanten te gaan beheren.

Dus omdat er ooit problemen waren wordt iedereen nu in een onpraktisch keurslijf gedwongen? lol. En inderdaad, sessie-functionaliteit heeft in principe niets van doen met lang draaiende, inefficiënte scripts. Klinkt alsof ze het probleem op de verkeerde manier aan het oplossen zijn?

Zit je op shared hosting? Zou dan gelijk controleren of je niet in een gezamenlijke directory je sessie-bestanden parkeert :).

Het klinkt niet alsof ze hun zaken erg goed voor elkaar hebben en/of hun klanten willen opvoeden/aanspreken op baggerscripts. Toch met klem verzoeken om timeouts weer terug aan te passen omdat je anders niet met redelijk fatsoen je eigen programmatuur kunt draaien (daarnaast is het een eenzijdig doorgevoerde, en nogal rigoreuze, actie) en als ze dat niet willen doen dan maar verhuizen :/.
Gewijzigd op 13/04/2016 10:56:29 door Thomas van den Heuvel
 
Ramon van Dongen

Ramon van Dongen

13/04/2016 12:16:01
Quote Anchor link
@Ivo; in dat geval geef ik ze inderdaad groot gelijk om je in elk geval de keuze te geven; of zij beperken iets of je huurt ruimte bij. Bij deze sites gaat het om enkele bytes. Bij 1 site zelfs alleen een gebruikers_ID. Niet heel spannend dus.

@Thomas; het is inderdaad shared hosting. Het geeft de laatste tijd pas problemen, ik verwacht dus (maar kan ik niet bewijzen) dat het pas de laatste tijd zonder aankondiging aangepast is.

Iets met onder water doorgeven zou uiteraard kunnen. Maar het gaat me nu ook wel om het principe. Deze klanten heb ik destijds vooral naar deze hostingpartij gestuurd omdat het een degelijk bedrijf is/was. Door dit opeens zo aan te passen, krijgt de klant niet waarvoor ze betaalt.

Erg vreemd dus. Gelukkig heb ik die mening dus niet alleen gezien jullie reacties.
 
Ivo P

Ivo P

13/04/2016 12:44:52
Quote Anchor link
maar wordt hier niet de levensduur van een session bestand verward met de max-run-time van een script?

Een script dat 2 minuten draait: dat is inderdaad rijkelijk lang. 30 seconden, of hooguit een minuut zou voor de meeste situaties voldoende moeten zijn.
Mogelijk als je een flinke pdf samenstelt of een groot excelsheet niet.

Maar ik vraag me af wat de session lifetime daaraan bijdraagt.
 
Ramon van Dongen

Ramon van Dongen

13/04/2016 12:52:08
Quote Anchor link
Ja inderdaad Ivo. Ik vraag om de php sessie tijd / lifetime, maar ze blijft terug komen op dat scripts lang bleven draaien vandaar dat deze instelling niet aangepast kan worden en op 2 minuten staat.

Heeft niet echt iets met elkaar te maken.
Gewijzigd op 13/04/2016 12:52:30 door Ramon van Dongen
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

13/04/2016 21:16:54
Quote Anchor link
Opmerkelijk zou ik het wel willen noemen. Als er meerdere websites op die shared host draaien met een login dan krijgen ze meer klanten op hun nek. Dat kan niet missen. Ik zou nog een poging wagen en het verschil tussen runtime script en sessie proberen uit te leggen. Direct zeggen dat je gedwongen wordt op op te zeggen en te verhuizen naar een andere host die het verschil wel kent. En dan maar hopen op een positief antwoord.
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

13/04/2016 21:40:52
Quote Anchor link
Of natuurlijk verwijzen naar dit topic, uiteraard. Want zoals gezegd: de session lifetime heeft nog minder dan niets te maken met de max execution time.
 
Ramon van Dongen

Ramon van Dongen

13/04/2016 21:45:26
Quote Anchor link
Ik heb het meerdere malen uitgelegd en ook verwezen naar dit topic... Helaas snapt Argeweb het niet of wil het niet snappen

Toevoeging op 13/04/2016 21:46:44:

In elk geval erg vreemd

Toevoeging op 14/04/2016 09:01:13:

Ze hebben gelukkig een 'oplossing' gevonden:

Quote:
Ik heb het voor de zekerheid nog even nagevraagd en het blijkt dat de timeout geen twee, maar drie minuten is. Sessies mogen dus gedurende 180 seconden lopen alvorens deze door onze server worden afgebroken. Op een gedeeld webhostingplatform zijn er helaas limieten waar u als gebruiker tegenaan kunt lopen.

Alternatief zou u een VPS kunnen overwegen waar u de server volledig zelf kunt configureren en dergelijke instellingen zelf kunt beheren. Hier ondervindt u niet de limieten welke op een gedeeld platform zijn ingesteld.


Mijn oplossing is om de verhuiscodes maar aan te vragen... Bedankt voor jullie ideeen allemaal!
 
Ramon van Dongen

Ramon van Dongen

15/04/2016 19:15:01
Quote Anchor link
Ik heb toch maar even een uitgebreid logscriptje ertussen gezet, de sessie bleef soms namelijk langer bestaan dan 2 minuten.

Nu blijkt dat soms het ip adres van de server wisselt en dan de sessie wijzigt / verdwijnt. Ze gaan ermee aan de slag nu om het op te lossen.
Gewijzigd op 15/04/2016 19:15:37 door Ramon van Dongen
 
- SanThe -

- SanThe -

17/04/2016 21:32:07
Quote Anchor link
Ik heb met Javascript (Ajax) iets gebouwd dat om de zoveel tijd even een session-var random veranderd.
Blijft de session gewoon bestaan.
 

18/04/2016 22:09:01
Quote Anchor link
Zo'n oplossing heb ik ook een keer gebouwd SanThe. Mijn probleem was dat eindgebruikers een langere sessie-tijd wilden dan dat in te stellen viel.
Maar het bouwen van een eigen sessie-handler zoals Ward voorstelt valt niet mee, het kost een hoop tijd voordat alle valkuilen zijn gedicht, zelfs als je het codevoorbeeld uit een boek haalt.
Afhankelijk van hoe gehecht je bent aan de hoster, kan je besluiten om over te stappen of een alternatieve handler te bouwen.
Overigens is het wel zo dat je gegevens niet veilig kunt stellen bij een shared host met de standaard-sessie handler van PHP. Het is algemeen bekend dat gevoelige data in een verzamelplek als /tmp terecht komt waar derden kunnen lezen en schrijven. Blijf je bij een shared host, gebruik dan een alternatieve sessie handler.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

19/04/2016 00:26:41
Quote Anchor link
Wat je ook zou kunnen doen is
Thomas van den Heuvel op 06/04/2016 14:21:00:
Dus, in plaats van het zoeken naar oplossingen om dingen onbeperkt in stand te houden, zou je ook kunnen kijken naar oplossingen waarbij het verlopen van zaken niet langer voor problemen zorgt.


An tje op 18/04/2016 22:09:01:
Overigens is het wel zo dat je gegevens niet veilig kunt stellen bij een shared host met de standaard-sessie handler van PHP. Het is algemeen bekend dat gevoelige data in een verzamelplek als /tmp terecht komt waar derden kunnen lezen en schrijven. Blijf je bij een shared host, gebruik dan een alternatieve sessie handler.

session_save_path()?
 

19/04/2016 12:18:08
Quote Anchor link
Met session_save_path() wordt het probleem verplaatst naar een andere locatie. Als de shared host het toelaat zou je het save path kunnen instellen naar een afgeschermd deel. Dan ben je snel klaar.
Al vind ik wel dat je je bij persoonlijke gegevens altijd moet af blijven vragen welke derde partij er nog meer bij kan, want die is er bijna altijd. Bijvorbeeld de hostingpartij kan bij bestanden. Dus is het afgeschermde deel versleuteld voor de hostingpartij? En waar blijven backups, misschien ergens 'in de cloud'?
Meestal is dit het deel waarover niemand zich zorgen wil maken.
Mijn persoonlijke voorkeur is om sessie-informatie op te slaan in een database via een eigen handler, omdat je dan meer kunt vastleggen, zelf extra rechten in kunt stellen en alle data bij elkaar hebt.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.