Welke programmeertaal?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je hier

Bekijk vacature »

Ervaren Full-Stack PHP Developer

Functieomschrijving Gezocht! Ervaren PHP Developer! Voor een organisatie in de regio Harderwijk zoeken wij een ervaren PHP Developer die het IT team van dit bedrijf gaat versterken. We zijn op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die het innovatieve bedrijf nog een stap verder kan brengen. Voor deze functie zoeken wij iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je werkt samen met een externe ontwikkelpartij en kunt hun dus uitdagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI en hardware kant valt onder je verantwoordelijkheden. Het bedrijf noemt zichzelf een

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving: De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van bromen snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie.De opdracht bestaat uit: het programmeren van de diverse modules;het tijdens demo's tonen van de

Bekijk vacature »

C# Developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf in de omgeving van Veghel zijn we op zoek naar een C# developer. Word jij blij van ontwikkelen in C# en .NET? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit gaan zien: Door middel van ASP.NET, MVC Framework en C# ga je webshops, websites en webapplicaties ontwikkelen. Je zorgt voor de optimalisatie van bestaande software en de automatisering van bedrijfsprocessen. Op basis van de wensen van de klant ga je samen met je collega's ga je op zoek naar de juiste oplossingen en je gaat dit uitwerken tot een mooi eindproduct. Bedrijfsprofiel

Bekijk vacature »

PHP Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder! Voor een organisatie in de regio Utrecht die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »

Java developer (remote)

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij als Java ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 ontwikkelaars binnen onze organisatie waarbij jij de brug slaat tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je jouw taken op voor de dag. Hieronder een aantal taken die jij zal uitvoeren: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

C# developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ik ben op zoek naar een back-end developer, die met name kennis & ervaring heeft van de programmeertaal C#. Jij gaat aan de slag bij een topspeler in de logistieke sector, die zich behalve met logistiek, ook bezig houdt met softwareontwikkeling. Welke taken komen hierbij kijken? Je gaat desktop- en webapplicaties onderhouden en optimaliseren, waarin je werkt met o.a. C#, ASP.NET, SQL Server en T-SQL. Je hebt regelmatig klantcontact om de wensen in kaart te brengen en te evalueren over de huidige draaiende applicaties. Je implementeert nieuwe functionaliteiten toe aan

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie; Het oplossen van bugs en incidenten. Hier ga je werken Als C#.NET Developer binnen deze organisatie kan jij het verschil maken. Zij werken momenteel nog met programmatuur die is ontwikkeld in C++. Hiervan gaan zij afscheid nemen zodra alle nieuwe software in C#.NET geschreven is. Een grootschalig en langdurig project. Voor hen is deze software van

Bekijk vacature »

Software Developer C++ en Perl

Ben je een slimme en enthousiaste universitair opgeleide bèta die graag bij een relatief klein softwarebedrijf wil werken waar de sfeer goed is en eigen inbreng gewaardeerd wordt? Wij, IntelliMagic in Leiden, ontwikkelen technisch hoogwaardige software op het gebied van IT infrastructuur performance analytics. Het type software zorgt voor intellectueel interessante uitdagingen. We ontwerpen de producten zelf en verkopen deze als off-the-shelf software aan grote bedrijven in Europa en de VS. Wij zoeken een ervaren C++ software engineer met kennis van Perl voor een van onze ontwikkelteams. Werkzaamheden Samen met de andere ontwikkelaars specificeren, ontwerpen en implementeren van nieuwe functionaliteit

Bekijk vacature »

Senior Product Developer

Functieomschrijving Als senior Product Developer ben je verantwoordelijk voor bestaande mobiliteitsproducten en de ontwikkeling van nieuwe mobiliteitsconcepten. Met behulp van diverse klantonderzoeken, klantsessies en salesmeetings zorg je ervoor dat je de veranderende mobiliteitsbehoeften in de markt kent. Hier speel je op in door innovatieve, flexibele, efficiënte en duurzame vervoersoplossingen te bedenken, te ontwikkelen, te implementeren en uiteindelijk samen met Sales en Marketing collega’s in de markt te zetten. Je initieert en neemt deel aan (internationale en afdeling overschrijdende) projecten, vaak in de rol van projectleider. In die rol bewaak je de voortgang, coördineer je de activiteiten en zorg je voor

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Donny Wie weet

Donny Wie weet

27/03/2014 14:35:03
Quote Anchor link
Hoi allemaal,

Ik wil 1 van de volgende 3 dingen leren. Welke zouden jullie kiezen? Graag met argumenten want ik vind het een moeilijke keuze. Ze boeien me namelijk alle 3.

Groeten Donny

1: Python
2: C# (C Sharp)
3: Java (Android apps developen)

Topic verplaatst naar "Programmeer hulp", aangezien het geen PHP betreft en gaat over de keuze van een programmeertaal.[/modedit]
Gewijzigd op 27/03/2014 21:47:42 door Wouter J
 
PHP hulp

PHP hulp

20/05/2024 19:54:23
 
Ken PHP

Ken PHP

27/03/2014 14:41:39
Quote Anchor link
Ik zou gaan voor C# of Java.

Wat je met Python kan, kan je ook met PHP, alleen de syntax is anders. C# en Java kan je weer andere dingen mee doen, applicaties of mobiele apps etc...

Of ga voor Ruby on Rails of NodeJS... :)

Gr, Ken
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

27/03/2014 15:19:41
Quote Anchor link
Of ga voor Ruby on Rails of NodeJS... :)

Hoezo ruby of rails?
 
Dos Moonen

Dos Moonen

27/03/2014 15:43:12
Quote Anchor link
Waarom vind je die drie interessant? Want wil je er van leren?
 
Ken PHP

Ken PHP

27/03/2014 16:16:23
Quote Anchor link
Ruby on Rails is erg clean en stabiel voor grotere applicaties. En is best wel een learning curve. :) Of heb je andere beweegredenen om een nieuwe taal te leren? Ben je al helemaal bekend met PHP (en Design Patterns)?
 
Erwin H

Erwin H

27/03/2014 16:28:21
Quote Anchor link
Verkeerde volgorde. Je gaat niet een taal leren omdat je daar zin in hebt, je gaat een taal leren omdat je die nodig hebt. Kijk dus eerst eens naar het type applicatie dat je wilt ontwikkelen en bepaal aan de hand daarvan welke taal het beste is om te gebruiken.
 
Ken PHP

Ken PHP

27/03/2014 16:38:34
Quote Anchor link
Erwin H op 27/03/2014 16:28:21:
Verkeerde volgorde. Je gaat niet een taal leren omdat je daar zin in hebt, je gaat een taal leren omdat je die nodig hebt. Kijk dus eerst eens naar het type applicatie dat je wilt ontwikkelen en bepaal aan de hand daarvan welke taal het beste is om te gebruiken.


eens!
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

27/03/2014 17:22:33
Quote Anchor link
Oke, maar Java is nodig voor Apps, en C# is voor applicaties. Ik heb ze allebei nodig, maar weet niet welke kant ik echt op wil...
 
Wouter J

Wouter J

27/03/2014 17:36:16
Quote Anchor link
Ken, Ruby on Rails is een framework. Je moet eerst Ruby leren wil je RoR willen leren. Of ten minste, dat zou zo moeten.

Als je perse een nieuwe taal wil leren omdat je nou eenmaal een nieuwe taal wil leren (wat perfect goed is), zou ik niet blijven hangen in het PHP-achtige wereldje. C# is welliswaar anders doordat het static typed is, maar voor de rest lijkt het allemaal nog heel erg veel op PHP. Ga dan echt andere talen leren, zoals Haskell, Lisp en Ruby. Dan krijg je een veel bredere blik op het programmeren en kun je deze technieken toepassen in andere situaties.

En C# zou ik nou niet meteen aanraden, C is veel mooier :)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/03/2014 17:57:45
Quote Anchor link
>> En C# zou ik nou niet meteen aanraden, C is veel mooier :)

Wat is het verschil en wat kun je eigenlijk met deze talen?
 
Wouter J

Wouter J

27/03/2014 18:03:17
Quote Anchor link
>> Wat is het verschil en wat kun je eigenlijk met deze talen?

C is een oude taal waarmee je bijna alles zelf moet opgeven qua taken, je kan er praktisch alles mee. Het is overigens niet object georienteerd.
C++ is een verbetering van C, half object georienteerd en iets minder krachtig (maar wel minder werk)
C# (C++++, als je de plusjes groupeerd in 2en en onder elkaar zet) is een verbetering van C++, het is volledig object georienteerd (niet zo volledig als Ruby overigens) en is veel minder krachtig dan de bovenstaande.

Neem "verbetering" hier overigens niet te letterlijk, naar mijn mening is er weinig "verbeterd", het is gewoon later gemaakt.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

27/03/2014 18:57:16
Quote Anchor link
Ik hoor niemand Perl noemen. Kennelijk ben ik de enige die nog in cgi en cgi-bin zit te prutsen.
 
Aad B

Aad B

27/03/2014 21:35:34
Quote Anchor link
In vervolg op Erwin: Je gaat niet een taal leren omdat je daar zin in hebt. Je gaat niet een taal leren omdat je daar nu even een applicatie in gaat bouwen. Je kan een taal gaan leren omdat daar toekomstmuziek of carriere in zit. Je noemde JAVA, een prima keuze. Het bedrijf waar ik werk is hierin gespecialiseerd en we bouwen grote applicaties met JAVA, JBoss Application server, EnterpriseDB (PostgreSQL) maar ook OracleDB, JBoss A-MQ server, JBoss Operations Network enzovoort voor GZM. Deze markt zit te springen om gecertificeerde JAVA developers. De Open Source markt is momenteel zeer interessant vanwege de aanzienlijk lagere kosten voor ownership/licenties.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/03/2014 21:44:30
Quote Anchor link
@Wouter:

Ah oké. Bedankt voor de uitleg. Maar nu misschien een stomme vraag... maar wat kun je er mee maken? Moet ik dan denken aan computer software? Programma's als Word, Photoshop enz. ?

@Aad:

>> Je gaat niet een taal leren omdat je daar zin in hebt. Je gaat niet een taal leren omdat je daar nu even een applicatie in gaat bouwen.

Dat hangt er natuurlijk maar net van af. Uiteraard is het slim om rekening te houden met de toekomst, maar het kan natuurlijk best zo zijn dat iemand simpelweg een nieuwe taal wil leren omdat hij het leuk vindt.

Er zijn zat mensen die van de een op de andere dag Spaans gaan leren, of Chinees. Niet omdat ze het nodig hebben, maar simpelweg omdat ze het leuk vinden en hun kennis willen verbreden.
 
Wouter J

Wouter J

27/03/2014 21:46:29
Quote Anchor link
Aad, ben ik niet met je eens. Je kan ook een nieuwe taal leren omdat je daar geïnteresseerd in bent of omdat je je gedachte wilt verbreden. Ik heb nog nooit iets voor geld gedaan qua programmeren en ik heb geen toekomstplannen met programmeren, maar toch heb ik nu al 5 jaar lang elk jaar een nieuwe taal geleerd, het liefst zo breed mogelijk uit elkaar... Door het leren van een functionele taal krijg je weer heel veel inzichten in heel veel nieuwe dingen, zoals lazy loading, command/query functies, recursion, etc. Door het leren van iets met een strict type system leer je dat typecasting etc. helemaal niet heel mooi is en door het leren van Ruby leer je dat code een mooi leesbaar verhaal moet zijn, dat het vooral begrijpelijk moet zijn.

>> maar wat kun je er mee maken? Moet ik dan denken aan computer software? Programma's als Word, Photoshop enz. ?

what can I create with C
what can I create with C++
what can I create with C#

Btw, PHP is gemaakt met C, om een voorbeeldje te noemen :) Ik denk dat office met een .NET is gemaakt. C#.NET kan je ook gebruiken voor websites volgens mij.
Gewijzigd op 27/03/2014 22:06:09 door Wouter J
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

27/03/2014 22:15:42
Quote Anchor link
Is C#.NET geen ASPx? Of noem ik nu weer een hele andere taal?
 
Wouter J

Wouter J

27/03/2014 22:33:29
Quote Anchor link
Microsoft heeft de .NET familie ontwikkeld. Die bevat onder anderen C#.NET en ASP.NET, maar dat betekend niet dat ze hetzelfde zijn. Het betekend alleen dat alle .NET talen worden gecompileerd naar hetzelfde formaat, waardoor ze allemaal door dezelfde tool kunnen worden uitgevoerd.
 
Ken PHP

Ken PHP

28/03/2014 10:14:52
Quote Anchor link
Wouter J op 27/03/2014 17:36:16:
Ken, Ruby on Rails is een framework. Je moet eerst Ruby leren wil je RoR willen leren. Of ten minste, dat zou zo moeten.

En C# zou ik nou niet meteen aanraden, C is veel mooier :)


RoR - i know :) maar als je Ruby en RoR leert dan vergroot je je kans op werk, voor zover ik weet zijn RoR developers nogal schaars en zeker wel gezocht, ik hoor het in ieder geval steeds vaker voorbij komen... Zelfde met Zend Framework, met een certificering kan je op zoveel vlakken aan de slag, en het is een leuke aanvulling op je PHP kennis imho.

C# hoor ik ook steeds vaker voorbij komen trouwens, vooral in de game industry.
 
Albert de Wit

Albert de Wit

28/03/2014 12:07:21
Quote Anchor link
Ken PHP op 27/03/2014 14:41:39:
Wat je met Python kan, kan je ook met PHP, alleen de syntax is anders.
Gr, Ken


Pardon?

Kun jij me vertellen hoe je de volgende items met PHP kunt maken?


Persoonlijk zou ik voor Python gaan.
 
Ken PHP

Ken PHP

28/03/2014 12:22:11
Quote Anchor link
Quote:
Pardon?


Je hebt gelijk hoor :) ik had het alleen over primair websites realiseren.
 
Albert de Wit

Albert de Wit

28/03/2014 12:57:07
Quote Anchor link
Ah oke. Maar geen van bovenstaande 3 programmeertalen zijn daarvoor bedoeld ;)
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.