Welke programmeertaal?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Mendix Developer

For our client in Amsterdam, we are looking for a Senior Mendix Developer. Company description Our client is an IT Consultancy company who’s been active for 10 years now. With their ambitious team, they are working with different clients in order to help them with analyzing their data and giving advice to them, regarding how they can use their data in the smartest ways, or to make sure that their mobile or web applications are working efficiently. As you get a glimpse of various industries, it is guaranteed that no day will be the same. Job description As a Mendix

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Consultant Low Code Developer

Functie omschrijving Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Voor een mooie opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten. Onderdelen functie Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan Mendix of Betty Blocks. Je bent verantwoordelijk voor

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Software Developer

Functieomschrijving Voor een toffe opdrachtgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een medior PHP Developer met affiniteit met Laravel. Je komt te werken bij een uitdagende opdrachtgever met supergave klanten in een specifieke branche. Als PHP ontwikkelaar ben je samen met een vooruitstrevende team van 6 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en het vernieuwen van informatiesystemen voor een specifieke branche. Je ondersteunt complexe uitdagingen van klanten. Vervolgens breng je hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Affiniteit met Laravel is een pré. Om de klanten zo goed mogelijk te ondersteunen en snel in

Bekijk vacature »

Junior Front end developer

Functie Jij als developer gaat ons helpen onze producten verder te ontwikkelen en in te zetten in de markt. Op dit moment bestaat ons SaaS product uit 3 componenten die zowel los als in een pakket gekocht kunnen worden. Het gaat hier om een online kaartapplicatie, een workflow tool en een monitoring tool. Momenteel zijn wij 3 jaar geleden gestart met de ontwikkeling. De tech-stack waarmee we werken is voornamelijk Javascript, Vue.js en Python. Daarnaast gebruiken wij FaundaDB als database en werken we veel met GIS applicaties. De uitdaging die we momenteel hebben is dat we momenteel een intern team

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Junior Java Developer

Dit ga je doen Je ontwikkelt innovatieve, maatschappelijk belangrijke applicaties; Je implementeert nieuwe features; Je gaat in gesprek met eindgebruikers en designers om de applicaties continu te finetunen; Je draait mee in een professionele Agile/Scrum omgeving. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de omgeving van Amsterdam. Ze staan zeer goed bekend in de markt door hun innovatieve dienstverlening op IT gebied en hun gepassioneerde werknemers. Voor hun inspanningen op het gebied van IT hebben ze meerdere prijzen gewonnen! Onze klant is onderdeel van een Corporate werkgever en heeft zelf 300 mensen in dienst. Om

Bekijk vacature »

C# ontwikkelaar

Functie omschrijving Werk jij graag met C# en het .NET framework in een leuk familiebedrijf? Lees dan snel verder! Jouw takenpakket hierbij is: Je gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving (ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de omgeving van Best en is een echt familiebedrijf. Je komt te werken in een klein team van developers, die zich voornamelijk bezighouden met

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Je bent verantwoordelijk voor de warehouse applicatie die een integratie heeft met de PLC laag; Je ontwikkelt in C#/.Net; Je werkt mee aan de migratie naar .NET 6; Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interfaces en het visualiseren van componenten; Je denkt mee over het design voor business oplossingen; Je bent verantwoordelijk voor het testen van de gebouwde oplossing. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Software Developer. Zij zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van

Bekijk vacature »

Front End Ontwikkelaar (React)

In het kort Als front end developer ga je aan de slag met maatwerkprojecten voor onze klanten. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van een machine aan een database of het corrigeren van formulieren voor ingestuurde orders. Voorbeeld van zo’n project is Smart Link. De projecten waar je op ingezet kunt worden liggen binnen het technische domein waar jij als front end developer een grote rol speelt om samen met je back end collega’s de juiste oplossingen te leveren. please note that this particular role requires fluent Dutch language skills. Dit vind je leuk om te doen Het omzetten van designs

Bekijk vacature »

Full Stack PHP Developer

Functieomschrijving Ervaren PHP Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een ervaren PHP Developer die het IT team van een organisatie in de regio Ermelo gaat versterken. Voor deze functie zijn we op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die deze innovatieve organisatie nog een stap verder gaat brengen. Wij zijn op zoek naar iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je bent verantwoordelijk voor het samenwerken met een externe partij het is hierbij jouw taak om deze partij uit te dagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij zijn bezig met het ontwikkelen van een nieuw product en wij hebben jouw hulp hierbij nodig! Als junior .NET ontwikkelaar krijg jij de kans om samen met ons deze nieuwe uitdaging aan te gaan! Momenteel bestaat ons team uit drie interim Software Engineers. Twee hiervan zijn zeer ervaren .NET specialisten die inmiddels hun strepen in dit vakgebied al hebben behaald. Ook hebben wij een junior als onderdeel van ons team die zich op dit moment nog bezig houdt met de Front-end (Angular/TypeScript), maar zich nu ook meer gaat verdiepen in de backend. Wij willen ons team graag verder

Bekijk vacature »

Java Full Stack Developer

Java Full Stack developer What makes Cognizant a unique place to work? The combination of rapid growth and an international and innovative environment! This is creating a lot of opportunities for people like YOU — people with an entrepreneurial spirit who want to make a difference in this world. At Cognizant, together with your colleagues from all around the world, you will collaborate on creating solutions for the world's leading companies and help them become more flexible, more innovative and successful. And this is your chance to be part of the success story: we are looking for a (Senior) Java

Bekijk vacature »

Medior/senior Fullstack developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Applicatie Ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving DUO verzorgt als uitvoeringsorganisatie, zijnde onderdeel van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de uitvoering van complexe wet- en regelgeving en heeft een uitgebreid dienstenpakket. DUO financiert en informeert onderwijsdeelnemers en onderwijsinstellingen. Voor verdere informatie zie www.duo.nl Functieomschrijving Wie zoeken we? Jij bent een enthousiaste, flexibele OPS’er die het leuk vindt om het bestaande examenlandschap te vernieuwen. Je bent leergierig en hebt interesse in cloud- en containertechnieken zoals OpenShift, Docker en Helm. Je gaat een uitdaging niet uit de weg en wil je nieuw opgedane kennis graag delen met de collega’s binnen en buiten het team. Doordat de

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Donny Wie weet

Donny Wie weet

27/03/2014 14:35:03
Quote Anchor link
Hoi allemaal,

Ik wil 1 van de volgende 3 dingen leren. Welke zouden jullie kiezen? Graag met argumenten want ik vind het een moeilijke keuze. Ze boeien me namelijk alle 3.

Groeten Donny

1: Python
2: C# (C Sharp)
3: Java (Android apps developen)

Topic verplaatst naar "Programmeer hulp", aangezien het geen PHP betreft en gaat over de keuze van een programmeertaal.[/modedit]
Gewijzigd op 27/03/2014 21:47:42 door Wouter J
 
PHP hulp

PHP hulp

10/05/2024 16:01:32
 
Ken PHP

Ken PHP

27/03/2014 14:41:39
Quote Anchor link
Ik zou gaan voor C# of Java.

Wat je met Python kan, kan je ook met PHP, alleen de syntax is anders. C# en Java kan je weer andere dingen mee doen, applicaties of mobiele apps etc...

Of ga voor Ruby on Rails of NodeJS... :)

Gr, Ken
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

27/03/2014 15:19:41
Quote Anchor link
Of ga voor Ruby on Rails of NodeJS... :)

Hoezo ruby of rails?
 
Dos Moonen

Dos Moonen

27/03/2014 15:43:12
Quote Anchor link
Waarom vind je die drie interessant? Want wil je er van leren?
 
Ken PHP

Ken PHP

27/03/2014 16:16:23
Quote Anchor link
Ruby on Rails is erg clean en stabiel voor grotere applicaties. En is best wel een learning curve. :) Of heb je andere beweegredenen om een nieuwe taal te leren? Ben je al helemaal bekend met PHP (en Design Patterns)?
 
Erwin H

Erwin H

27/03/2014 16:28:21
Quote Anchor link
Verkeerde volgorde. Je gaat niet een taal leren omdat je daar zin in hebt, je gaat een taal leren omdat je die nodig hebt. Kijk dus eerst eens naar het type applicatie dat je wilt ontwikkelen en bepaal aan de hand daarvan welke taal het beste is om te gebruiken.
 
Ken PHP

Ken PHP

27/03/2014 16:38:34
Quote Anchor link
Erwin H op 27/03/2014 16:28:21:
Verkeerde volgorde. Je gaat niet een taal leren omdat je daar zin in hebt, je gaat een taal leren omdat je die nodig hebt. Kijk dus eerst eens naar het type applicatie dat je wilt ontwikkelen en bepaal aan de hand daarvan welke taal het beste is om te gebruiken.


eens!
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

27/03/2014 17:22:33
Quote Anchor link
Oke, maar Java is nodig voor Apps, en C# is voor applicaties. Ik heb ze allebei nodig, maar weet niet welke kant ik echt op wil...
 
Wouter J

Wouter J

27/03/2014 17:36:16
Quote Anchor link
Ken, Ruby on Rails is een framework. Je moet eerst Ruby leren wil je RoR willen leren. Of ten minste, dat zou zo moeten.

Als je perse een nieuwe taal wil leren omdat je nou eenmaal een nieuwe taal wil leren (wat perfect goed is), zou ik niet blijven hangen in het PHP-achtige wereldje. C# is welliswaar anders doordat het static typed is, maar voor de rest lijkt het allemaal nog heel erg veel op PHP. Ga dan echt andere talen leren, zoals Haskell, Lisp en Ruby. Dan krijg je een veel bredere blik op het programmeren en kun je deze technieken toepassen in andere situaties.

En C# zou ik nou niet meteen aanraden, C is veel mooier :)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/03/2014 17:57:45
Quote Anchor link
>> En C# zou ik nou niet meteen aanraden, C is veel mooier :)

Wat is het verschil en wat kun je eigenlijk met deze talen?
 
Wouter J

Wouter J

27/03/2014 18:03:17
Quote Anchor link
>> Wat is het verschil en wat kun je eigenlijk met deze talen?

C is een oude taal waarmee je bijna alles zelf moet opgeven qua taken, je kan er praktisch alles mee. Het is overigens niet object georienteerd.
C++ is een verbetering van C, half object georienteerd en iets minder krachtig (maar wel minder werk)
C# (C++++, als je de plusjes groupeerd in 2en en onder elkaar zet) is een verbetering van C++, het is volledig object georienteerd (niet zo volledig als Ruby overigens) en is veel minder krachtig dan de bovenstaande.

Neem "verbetering" hier overigens niet te letterlijk, naar mijn mening is er weinig "verbeterd", het is gewoon later gemaakt.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

27/03/2014 18:57:16
Quote Anchor link
Ik hoor niemand Perl noemen. Kennelijk ben ik de enige die nog in cgi en cgi-bin zit te prutsen.
 
Aad B

Aad B

27/03/2014 21:35:34
Quote Anchor link
In vervolg op Erwin: Je gaat niet een taal leren omdat je daar zin in hebt. Je gaat niet een taal leren omdat je daar nu even een applicatie in gaat bouwen. Je kan een taal gaan leren omdat daar toekomstmuziek of carriere in zit. Je noemde JAVA, een prima keuze. Het bedrijf waar ik werk is hierin gespecialiseerd en we bouwen grote applicaties met JAVA, JBoss Application server, EnterpriseDB (PostgreSQL) maar ook OracleDB, JBoss A-MQ server, JBoss Operations Network enzovoort voor GZM. Deze markt zit te springen om gecertificeerde JAVA developers. De Open Source markt is momenteel zeer interessant vanwege de aanzienlijk lagere kosten voor ownership/licenties.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/03/2014 21:44:30
Quote Anchor link
@Wouter:

Ah oké. Bedankt voor de uitleg. Maar nu misschien een stomme vraag... maar wat kun je er mee maken? Moet ik dan denken aan computer software? Programma's als Word, Photoshop enz. ?

@Aad:

>> Je gaat niet een taal leren omdat je daar zin in hebt. Je gaat niet een taal leren omdat je daar nu even een applicatie in gaat bouwen.

Dat hangt er natuurlijk maar net van af. Uiteraard is het slim om rekening te houden met de toekomst, maar het kan natuurlijk best zo zijn dat iemand simpelweg een nieuwe taal wil leren omdat hij het leuk vindt.

Er zijn zat mensen die van de een op de andere dag Spaans gaan leren, of Chinees. Niet omdat ze het nodig hebben, maar simpelweg omdat ze het leuk vinden en hun kennis willen verbreden.
 
Wouter J

Wouter J

27/03/2014 21:46:29
Quote Anchor link
Aad, ben ik niet met je eens. Je kan ook een nieuwe taal leren omdat je daar geïnteresseerd in bent of omdat je je gedachte wilt verbreden. Ik heb nog nooit iets voor geld gedaan qua programmeren en ik heb geen toekomstplannen met programmeren, maar toch heb ik nu al 5 jaar lang elk jaar een nieuwe taal geleerd, het liefst zo breed mogelijk uit elkaar... Door het leren van een functionele taal krijg je weer heel veel inzichten in heel veel nieuwe dingen, zoals lazy loading, command/query functies, recursion, etc. Door het leren van iets met een strict type system leer je dat typecasting etc. helemaal niet heel mooi is en door het leren van Ruby leer je dat code een mooi leesbaar verhaal moet zijn, dat het vooral begrijpelijk moet zijn.

>> maar wat kun je er mee maken? Moet ik dan denken aan computer software? Programma's als Word, Photoshop enz. ?

what can I create with C
what can I create with C++
what can I create with C#

Btw, PHP is gemaakt met C, om een voorbeeldje te noemen :) Ik denk dat office met een .NET is gemaakt. C#.NET kan je ook gebruiken voor websites volgens mij.
Gewijzigd op 27/03/2014 22:06:09 door Wouter J
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

27/03/2014 22:15:42
Quote Anchor link
Is C#.NET geen ASPx? Of noem ik nu weer een hele andere taal?
 
Wouter J

Wouter J

27/03/2014 22:33:29
Quote Anchor link
Microsoft heeft de .NET familie ontwikkeld. Die bevat onder anderen C#.NET en ASP.NET, maar dat betekend niet dat ze hetzelfde zijn. Het betekend alleen dat alle .NET talen worden gecompileerd naar hetzelfde formaat, waardoor ze allemaal door dezelfde tool kunnen worden uitgevoerd.
 
Ken PHP

Ken PHP

28/03/2014 10:14:52
Quote Anchor link
Wouter J op 27/03/2014 17:36:16:
Ken, Ruby on Rails is een framework. Je moet eerst Ruby leren wil je RoR willen leren. Of ten minste, dat zou zo moeten.

En C# zou ik nou niet meteen aanraden, C is veel mooier :)


RoR - i know :) maar als je Ruby en RoR leert dan vergroot je je kans op werk, voor zover ik weet zijn RoR developers nogal schaars en zeker wel gezocht, ik hoor het in ieder geval steeds vaker voorbij komen... Zelfde met Zend Framework, met een certificering kan je op zoveel vlakken aan de slag, en het is een leuke aanvulling op je PHP kennis imho.

C# hoor ik ook steeds vaker voorbij komen trouwens, vooral in de game industry.
 
Albert de Wit

Albert de Wit

28/03/2014 12:07:21
Quote Anchor link
Ken PHP op 27/03/2014 14:41:39:
Wat je met Python kan, kan je ook met PHP, alleen de syntax is anders.
Gr, Ken


Pardon?

Kun jij me vertellen hoe je de volgende items met PHP kunt maken?


Persoonlijk zou ik voor Python gaan.
 
Ken PHP

Ken PHP

28/03/2014 12:22:11
Quote Anchor link
Quote:
Pardon?


Je hebt gelijk hoor :) ik had het alleen over primair websites realiseren.
 
Albert de Wit

Albert de Wit

28/03/2014 12:57:07
Quote Anchor link
Ah oke. Maar geen van bovenstaande 3 programmeertalen zijn daarvoor bedoeld ;)
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.