Welke programmeertaal?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET Developer

Dit ga je doen Tot jouw takenpakket behoort onder andere: Webapplicaties ontwerpen, bouwen, testen en implementeren in .NET/C#.; Ontwikkelen, implementeren en beheren van maatwerkapplicaties; Onderhouden en beheren van standaardpakketten; Onderzoeken en beoordelen van nieuwe technieken. Hier ga je werken Als .NET ontwikkelaar kom je te werken bij een grote semioverheidsinstelling in Nijmegen. De organisatie staat garant voor het leveren van onderwijs en les- en onderzoeksmateriaal voor duizenden betrokkenen. De organisatie wil bijdragen aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Binnen de teams hangt een open en collegiale cultuur met veel aandacht voor een prettige en sociale werksfeer.

Bekijk vacature »

Python developer Consultancy

Functie Als Python developer bij deze organisatie werk je voor verschillende klanten. Doordat de oprichter een groot netwerk heeft kun je zelf voorkeuren uitspreken in het type projecten dat je wilt gaan doen. Zo zijn er bijvoorbeeld langdurige of juist korte projecten, maar is ook het type klant, of project bespreekbaar. Werk jij bijvoorbeeld graag aan een nieuw, state-of-the-art web portaal of ben je liever betrokken bij een migratietraject van een bestaande applicatie? Wij gaan voor jou aan de slag! Eisen • Je bent een gedreven developer met sterke voorkeur voor Python • Je bent meer dan een codeklopper •

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Front-end Developer! Als Front-end Developer binnen dit softwarebedrijf ga je de frontends voor zowel je eigen interne projecten als die voor klanten opzetten, onderhouden en uitbreiden. Je zet ideeën om naar mooie successen voor de klanten. Dat is in een notendop wat je gaat doen! Wat kun je verwachten? Je werkt aan de doorontwikkeling van bestaande maatwerkapplicaties. Bijvoorbeeld wanneer de klant de applicatie wil uitbreiden met een nieuwe feature; Samen met het team van backenders en desginers zet je nieuwe ideeën van klanten om naar mooie oplossingen; Je werkt met verschillende frameworks.

Bekijk vacature »

Traineeship ICT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

Teamlead PHP Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de buurt van Middelburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde teamlead PHP developer met affiniteit met Symfony/Laravel. Een enthousiast persoon die het ontwikkelteam komt versterken met het aanpakken van uitdagende projecten. Ben jij op zoek naar een uitdaging waar je de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen en je eigen IT-team aan te sturen? Lees dan snel verder! Die ga je doen: Bijdragen aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de PHP based applicaties; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van

Bekijk vacature »

Back End Developer

Als Back End developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Je hebt een focus op de back end van onze software, daarvoor werken wij hoofdzakelijk met C# en .NET. Wij hanteren een full-stack benadering, wat betekent dat je naast de back-end ook meehelpt bij andere onderdelen van de code. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein

Bekijk vacature »

Fullstack Software Developer

Functieomschrijving Voor een ambitieuze werkgever in regio Roosendaal zijn wij op zoek naar een Full Stack C#.NET Developer. Als software programmeur ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere developers en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Verder ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, dashboards en apps voor de eigen IOT-oplossingen; Testen en goedkeuren van de software; Je gaat aan de slag met de volgende technologieën en frameworks: C#, JS frameworks,

Bekijk vacature »

.NET developer WO niveau voor predictive software

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf uit Den Bosch is om precies te zijn 15 medewerkers groot en ze ontwikkelen (predicitve) planning software. Dit doen zij voor allerlei mooie en bekende organisaties (bierbrouwerijen, gemeentes, oliemaatschappijen en diverse multinationals). Wegens meer en grotere vraag vanuit de klanten komen er nu posities vrij voor onder andere een .NET developer. Het bedrijf is goed met openbaar vervoer te bereiken. Functieomschrijving Je komt hier te werken in een team van 3 .NET developers en bent betrokken bij het gehele ontwikkelproces. Dus van idee naar ontwerp en van ontwikkeling tot testen en implementatie. Bij voorkeur ben je niet

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Applicatieontwikkelaar

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 6 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Hybride. Kantoordagen in Utrecht, incidenteel in Apeldoorn Functieomschrijving: De afdeling IV – Generieke Voorzieningen – Interactie Online is onderdeel van de keten Interactie. De missie van de keten is: “het faciliteren van de interactie met alle burgers, bedrijven en hun vertegenwoordigers om hen in staat te stellen aan hun fiscale verplichtingen te voldoen en aanspraak te maken op hun rechten.” De afdeling Interactie Online heeft een belangrijke bijdrage binnen deze keten. Dit door het ontwikkelen

Bekijk vacature »

C# .NET Developer IoT SQL Server

Samengevat: Wij ontwikkelen innovatieve oplossingen om apparaten en bezittingen op een eenvoudige en flexibele manier te beveiligen. Ben jij een C# .NET developer? Heb jij ervaring met C# en SQL server? Vaste baan: C# .NET Developer IoT HBO €3.200 - €4.500 Deze werkgever is gespecialiseerd in hoogwaardige GSM/GPRS alarm- en telemetrietechnologie. Met een eigen productlijn en klantspecifieke ontwikkelingen biedt deze werkgever oplossingen om op afstand te meten, melden, loggen en aansturen, ook op plaatsen zonder stroomvoorziening. Onze producten worden gekarakteriseerd door flexibiliteit in de configuratie, betrouwbaarheid en een extreem laag stroomverbruik. Zij werken voor MKB klanten. Deze werkgever heeft veel

Bekijk vacature »

Junior Fullstack Developer

Functie omschrijving Heb jij je universitair diploma Informatica afgerond en ben jij op zoek naar een startersfunctie waar jouw ontwikkeling in een hoog vaandel staat? Voor een softwarebedrijf in Amsterdam zijn wij op zoek naar een Junior Fullstack Developer. Je begint met een op maat gemaakte training om de kennis bij te spijkeren die jij nog mist. Uiteraard leer je het meeste tijdens je werk, maar de training geeft je hiervoor alvast de juiste handvatten. Je kunt het volgende verwachten! Jij ontwikkelt in technieken als Java, Javascript en SQL. Je werkt hierbij volgens de Agile/Scrum methode; Na het afronden van

Bekijk vacature »

Front end developer binnen de consultancy

Functie Je komt in een team met ambitieuze developers die de passie voor Front-End met jou delen. Samen ga je aan de slag met leuke en leerzame opdrachten. Het team heeft een eigen budget en financiën en zij bepalen zelf hoe dat besteed en investeert wordt. Je gebruikt tools als JavaScript, Node.js, React, Angular, Typescript en Vue.js wanneer je werkt aan de opdrachten. Daarnaast zul je veel leren van je collega’s en gezamenlijk een leuke tijd doorbrengen tijdens activiteiten zoals wintersport, hackatons en conferentiebezoeken. Je krijgt niet alleen de mogelijkheid Front-End te ontwikkelen, maar ook vooral jezelf. Dit kan behaald

Bekijk vacature »

Randstad - Freelance Backend Developer/ Data Engin

Starting date: 10.05.2023 Salary range: €67,00 - €77,00 Duration: 6 months Hours: 40 Working model: Hybrid* MUST be NL based Job description: Our vision is to have a consistent and data driven experience for all sales across all our operating companies. Our mission is to enable our salespeople to be able to reach out to the right company at the right time. We do this by creating data driven micro services and solutions. We mainly focus on implementation in the Google Cloud but also integrate with local systems and other cloud solutions. A typical day: As a back-end developer you

Bekijk vacature »

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

3D BIM Add-on Developer

Als 3D BIM add- on ontwikkelaar bij KUBUS ontwikkel je add-ons (BCF Managers genaamd) voor de toonaangevende building information modeling (BIM) programma's Revit, Navisworks, Archicad, AutoCAD en Tekla Structures. BCF Managers maken gegevensoverdracht mogelijk tussen BIM-software en BIMcollab. Je werkt zowel aan de front- als aan de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Donny Wie weet

Donny Wie weet

27/03/2014 14:35:03
Quote Anchor link
Hoi allemaal,

Ik wil 1 van de volgende 3 dingen leren. Welke zouden jullie kiezen? Graag met argumenten want ik vind het een moeilijke keuze. Ze boeien me namelijk alle 3.

Groeten Donny

1: Python
2: C# (C Sharp)
3: Java (Android apps developen)

Topic verplaatst naar "Programmeer hulp", aangezien het geen PHP betreft en gaat over de keuze van een programmeertaal.[/modedit]
Gewijzigd op 27/03/2014 21:47:42 door Wouter J
 
PHP hulp

PHP hulp

20/05/2024 23:20:29
 
Ken PHP

Ken PHP

27/03/2014 14:41:39
Quote Anchor link
Ik zou gaan voor C# of Java.

Wat je met Python kan, kan je ook met PHP, alleen de syntax is anders. C# en Java kan je weer andere dingen mee doen, applicaties of mobiele apps etc...

Of ga voor Ruby on Rails of NodeJS... :)

Gr, Ken
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

27/03/2014 15:19:41
Quote Anchor link
Of ga voor Ruby on Rails of NodeJS... :)

Hoezo ruby of rails?
 
Dos Moonen

Dos Moonen

27/03/2014 15:43:12
Quote Anchor link
Waarom vind je die drie interessant? Want wil je er van leren?
 
Ken PHP

Ken PHP

27/03/2014 16:16:23
Quote Anchor link
Ruby on Rails is erg clean en stabiel voor grotere applicaties. En is best wel een learning curve. :) Of heb je andere beweegredenen om een nieuwe taal te leren? Ben je al helemaal bekend met PHP (en Design Patterns)?
 
Erwin H

Erwin H

27/03/2014 16:28:21
Quote Anchor link
Verkeerde volgorde. Je gaat niet een taal leren omdat je daar zin in hebt, je gaat een taal leren omdat je die nodig hebt. Kijk dus eerst eens naar het type applicatie dat je wilt ontwikkelen en bepaal aan de hand daarvan welke taal het beste is om te gebruiken.
 
Ken PHP

Ken PHP

27/03/2014 16:38:34
Quote Anchor link
Erwin H op 27/03/2014 16:28:21:
Verkeerde volgorde. Je gaat niet een taal leren omdat je daar zin in hebt, je gaat een taal leren omdat je die nodig hebt. Kijk dus eerst eens naar het type applicatie dat je wilt ontwikkelen en bepaal aan de hand daarvan welke taal het beste is om te gebruiken.


eens!
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

27/03/2014 17:22:33
Quote Anchor link
Oke, maar Java is nodig voor Apps, en C# is voor applicaties. Ik heb ze allebei nodig, maar weet niet welke kant ik echt op wil...
 
Wouter J

Wouter J

27/03/2014 17:36:16
Quote Anchor link
Ken, Ruby on Rails is een framework. Je moet eerst Ruby leren wil je RoR willen leren. Of ten minste, dat zou zo moeten.

Als je perse een nieuwe taal wil leren omdat je nou eenmaal een nieuwe taal wil leren (wat perfect goed is), zou ik niet blijven hangen in het PHP-achtige wereldje. C# is welliswaar anders doordat het static typed is, maar voor de rest lijkt het allemaal nog heel erg veel op PHP. Ga dan echt andere talen leren, zoals Haskell, Lisp en Ruby. Dan krijg je een veel bredere blik op het programmeren en kun je deze technieken toepassen in andere situaties.

En C# zou ik nou niet meteen aanraden, C is veel mooier :)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/03/2014 17:57:45
Quote Anchor link
>> En C# zou ik nou niet meteen aanraden, C is veel mooier :)

Wat is het verschil en wat kun je eigenlijk met deze talen?
 
Wouter J

Wouter J

27/03/2014 18:03:17
Quote Anchor link
>> Wat is het verschil en wat kun je eigenlijk met deze talen?

C is een oude taal waarmee je bijna alles zelf moet opgeven qua taken, je kan er praktisch alles mee. Het is overigens niet object georienteerd.
C++ is een verbetering van C, half object georienteerd en iets minder krachtig (maar wel minder werk)
C# (C++++, als je de plusjes groupeerd in 2en en onder elkaar zet) is een verbetering van C++, het is volledig object georienteerd (niet zo volledig als Ruby overigens) en is veel minder krachtig dan de bovenstaande.

Neem "verbetering" hier overigens niet te letterlijk, naar mijn mening is er weinig "verbeterd", het is gewoon later gemaakt.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

27/03/2014 18:57:16
Quote Anchor link
Ik hoor niemand Perl noemen. Kennelijk ben ik de enige die nog in cgi en cgi-bin zit te prutsen.
 
Aad B

Aad B

27/03/2014 21:35:34
Quote Anchor link
In vervolg op Erwin: Je gaat niet een taal leren omdat je daar zin in hebt. Je gaat niet een taal leren omdat je daar nu even een applicatie in gaat bouwen. Je kan een taal gaan leren omdat daar toekomstmuziek of carriere in zit. Je noemde JAVA, een prima keuze. Het bedrijf waar ik werk is hierin gespecialiseerd en we bouwen grote applicaties met JAVA, JBoss Application server, EnterpriseDB (PostgreSQL) maar ook OracleDB, JBoss A-MQ server, JBoss Operations Network enzovoort voor GZM. Deze markt zit te springen om gecertificeerde JAVA developers. De Open Source markt is momenteel zeer interessant vanwege de aanzienlijk lagere kosten voor ownership/licenties.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/03/2014 21:44:30
Quote Anchor link
@Wouter:

Ah oké. Bedankt voor de uitleg. Maar nu misschien een stomme vraag... maar wat kun je er mee maken? Moet ik dan denken aan computer software? Programma's als Word, Photoshop enz. ?

@Aad:

>> Je gaat niet een taal leren omdat je daar zin in hebt. Je gaat niet een taal leren omdat je daar nu even een applicatie in gaat bouwen.

Dat hangt er natuurlijk maar net van af. Uiteraard is het slim om rekening te houden met de toekomst, maar het kan natuurlijk best zo zijn dat iemand simpelweg een nieuwe taal wil leren omdat hij het leuk vindt.

Er zijn zat mensen die van de een op de andere dag Spaans gaan leren, of Chinees. Niet omdat ze het nodig hebben, maar simpelweg omdat ze het leuk vinden en hun kennis willen verbreden.
 
Wouter J

Wouter J

27/03/2014 21:46:29
Quote Anchor link
Aad, ben ik niet met je eens. Je kan ook een nieuwe taal leren omdat je daar geïnteresseerd in bent of omdat je je gedachte wilt verbreden. Ik heb nog nooit iets voor geld gedaan qua programmeren en ik heb geen toekomstplannen met programmeren, maar toch heb ik nu al 5 jaar lang elk jaar een nieuwe taal geleerd, het liefst zo breed mogelijk uit elkaar... Door het leren van een functionele taal krijg je weer heel veel inzichten in heel veel nieuwe dingen, zoals lazy loading, command/query functies, recursion, etc. Door het leren van iets met een strict type system leer je dat typecasting etc. helemaal niet heel mooi is en door het leren van Ruby leer je dat code een mooi leesbaar verhaal moet zijn, dat het vooral begrijpelijk moet zijn.

>> maar wat kun je er mee maken? Moet ik dan denken aan computer software? Programma's als Word, Photoshop enz. ?

what can I create with C
what can I create with C++
what can I create with C#

Btw, PHP is gemaakt met C, om een voorbeeldje te noemen :) Ik denk dat office met een .NET is gemaakt. C#.NET kan je ook gebruiken voor websites volgens mij.
Gewijzigd op 27/03/2014 22:06:09 door Wouter J
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

27/03/2014 22:15:42
Quote Anchor link
Is C#.NET geen ASPx? Of noem ik nu weer een hele andere taal?
 
Wouter J

Wouter J

27/03/2014 22:33:29
Quote Anchor link
Microsoft heeft de .NET familie ontwikkeld. Die bevat onder anderen C#.NET en ASP.NET, maar dat betekend niet dat ze hetzelfde zijn. Het betekend alleen dat alle .NET talen worden gecompileerd naar hetzelfde formaat, waardoor ze allemaal door dezelfde tool kunnen worden uitgevoerd.
 
Ken PHP

Ken PHP

28/03/2014 10:14:52
Quote Anchor link
Wouter J op 27/03/2014 17:36:16:
Ken, Ruby on Rails is een framework. Je moet eerst Ruby leren wil je RoR willen leren. Of ten minste, dat zou zo moeten.

En C# zou ik nou niet meteen aanraden, C is veel mooier :)


RoR - i know :) maar als je Ruby en RoR leert dan vergroot je je kans op werk, voor zover ik weet zijn RoR developers nogal schaars en zeker wel gezocht, ik hoor het in ieder geval steeds vaker voorbij komen... Zelfde met Zend Framework, met een certificering kan je op zoveel vlakken aan de slag, en het is een leuke aanvulling op je PHP kennis imho.

C# hoor ik ook steeds vaker voorbij komen trouwens, vooral in de game industry.
 
Albert de Wit

Albert de Wit

28/03/2014 12:07:21
Quote Anchor link
Ken PHP op 27/03/2014 14:41:39:
Wat je met Python kan, kan je ook met PHP, alleen de syntax is anders.
Gr, Ken


Pardon?

Kun jij me vertellen hoe je de volgende items met PHP kunt maken?


Persoonlijk zou ik voor Python gaan.
 
Ken PHP

Ken PHP

28/03/2014 12:22:11
Quote Anchor link
Quote:
Pardon?


Je hebt gelijk hoor :) ik had het alleen over primair websites realiseren.
 
Albert de Wit

Albert de Wit

28/03/2014 12:57:07
Quote Anchor link
Ah oke. Maar geen van bovenstaande 3 programmeertalen zijn daarvoor bedoeld ;)
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.