[zend] throw new exception werkt niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior / Medior C# .NET ontwikkelaar in Brabants t

Bedrijfsomschrijving Ben jij een gepassioneerde C# .NET ontwikkelaar met een voorliefde voor hardware? Dan is dit de perfecte kans voor jou! Bij ons bedrijf krijg je de kans om deel uit te maken van een team van sociale en enthousiaste techneuten die er elke dag naar streven om onze eigen ontwikkelde software nog beter te maken. Het team van ongeveer 10 team medewerkers maakt zich hard om de interne processen gestroomlijnd te laten verlopen. Functieomschrijving Als lid van ons hechte en behulpzame team word je betrokken bij diverse projecten. Daarbij krijg je te maken met data-analyses, content en de logistieke

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als Lead developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van circa 23 software engineers. Als team werken jullie agile en zijn termen als Continuous Integration en Continuous Delivery dagelijkse koek. Jullie werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel klanten een totaal oplossing aan te kunnen bieden. Jij wordt verantwoordelijk voor complete projecten waarbij jij als verantwoordelijke zorgt dat het project op de juiste manier blijft draaien. Zo haal jij ook de requirements op bij de klant en kijk jij samen met het team en met de salesafdeling hoeveel uren hiervoor nodig zijn. Daarnaast stuur jij jouw

Bekijk vacature »

.Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Als developer bouw je in DevOps teams aan enterprise applicaties, nieuwe IOT, Chatbots of AI oplossingen. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij vorig jaar Microsoft Partner of the year geworden.

Bekijk vacature »

Airport Developer / System engineer

De functie Als onze nieuwe Airport Developer / System Engineer is je doel om uit nieuwbouw- en onderhoudsprojecten maximale waarde te creëren voor Schiphol Group en haar stakeholders. Vanuit je visie en expertise, maar ook (technologische) ontwikkelingen, wetgeving en beleid vertaal je klantwensen naar een gedegen programma van eisen. In de planontwikkelingsfase werk je nauw samen met Plan Ontwikkelaars om je kennis in te brengen ten behoeve van de kwaliteit van het investeringsvoorstel. Je overlegt met diverse partijen, stelt de vraag achter de vraag en verbindt zo de belangen van de luchthaven, proceseigenaar en asseteigenaar om tot een gedragen ontwikkelopgave

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

PHP Web Developer

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in de omgeving Roosendaal, zijn wij op zoek naar een PHP web developer met een aantal jaar werkervaring. Wil jij graag werken aan in-house software projecten voor diverse klanten? Voel jij je prettige in een klein team developers, waar jouw inbreng enorm gewaardeerd wordt? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je wordt verantwoordelijk voor de ontwikkeling van diverse applicaties. Dit kan de ene keer een online platform voor aanbiedingen zijn, en de andere keer een software pakket dat gebruikt wordt om interne processen te automatiseren. Het zijn stuk voor

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Applicatie Ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving DUO verzorgt als uitvoeringsorganisatie, zijnde onderdeel van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de uitvoering van complexe wet- en regelgeving en heeft een uitgebreid dienstenpakket. DUO financiert en informeert onderwijsdeelnemers en onderwijsinstellingen. Voor verdere informatie zie www.duo.nl Functieomschrijving Wie zoeken we? Jij bent een enthousiaste, flexibele OPS’er die het leuk vindt om het bestaande examenlandschap te vernieuwen. Je bent leergierig en hebt interesse in cloud- en containertechnieken zoals OpenShift, Docker en Helm. Je gaat een uitdaging niet uit de weg en wil je nieuw opgedane kennis graag delen met de collega’s binnen en buiten het team. Doordat de

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

De rol van Lead C++ Developer Als Lead C++ developer bij KUBUS word je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de desktop applicaties van BIMcollab, ons platform voor 3D model-validatie en issue-management bedoeld om de kwaliteit van 3D design-modellen voor gebouwen te verbeteren. Betere 3D modellen leiden tot betere gebouwen, dus zo draag je bij aan verduurzaming van de gebouwde omgeving met slimmer gebruik van materialen, minder verspilling en energie-efficiënte gebouwen. Een goede gebruikerservaring staat bij ons hoog in het vaandel; we gaan in onze ontwikkeling voor innovatie en kwaliteit. In je rol als

Bekijk vacature »

VB.NET developer

Functie Het development team waar jij in terecht komt bestaat uit twee ervaren software developers. De directeur/eigenaar is tevens één van deze developers. Jij werkt direct samen met jouw werkgever en kan dan ook veel kennis en ervaring bij dit bedrijf op doen. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor de kantoorapplicatie die deze organisatie aanbied in een niche markt. Het team is op dit moment actief bezig met een migratie waarbij het eindstation eindigt in een C# .NET omgeving. Echter is een deel van de software al geschreven in C# .NET. Hierbij is gebruik gemaakt van C# .NET, CSS, HTML,

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Bij Getnoticed doen wij wat we leuk vinden, websites bouwen en online marketing. Voor veel van onze klanten doen we dan ook allebei. Wel zo fijn om campagnes te draaien voor conversiegerichte website die in eigen beheer zijn. In onze vestiging in Nederweert zitten onze development afdelingen en worden de websites gebouwd. Op dit moment zijn we op zoek naar jou: dé PHP/Back-end developer die net als wij, het hoofd boven het maaiveld durft uit te steken! In het kort Even een paar punten die omschrijven wat deze toffe baan inhoudt: Het bedenken van nieuwe functionaliteiten Het verbeteren van het

Bekijk vacature »

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Nick van der heijden

nick van der heijden

18/04/2012 22:53:18
Quote Anchor link
Goededag,

sins kort ben ik bezig met zend bevalt me goed alleen

als ik throw new exception gebruikt geeft hij een fout melding

fout melding is error 500

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
public function successAction()
    {
  
  
   if($this->_request->isPost()){
   $email = $this->_request->getPost("email");
   $username = $this->_request->getPost("username");
   $password =$this->_request->getPost("password");

 
}
else{

throw new exception("kan niet worden geladen");
}}
[\code]

kan die fout niet vinden

gr,

nick
Gewijzigd op 18/04/2012 22:54:45 door Nick van der heijden
 
PHP hulp

PHP hulp

10/05/2024 13:03:41
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/04/2012 23:04:10
Quote Anchor link
Moet exception niet met een hoofdletter?
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

18/04/2012 23:05:32
Quote Anchor link
heb ik net gedaan werkt helaas ook niet
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/04/2012 23:09:24
Quote Anchor link
wat is de exacte foutmelding?
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

18/04/2012 23:11:17
Quote Anchor link
enige wat ik tezien krijg is

internal server error 500 webpagina kan niet worden geladen
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/04/2012 23:12:57
Quote Anchor link
en waarom denk je dan dat het aan die throw Exception ligt?
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

18/04/2012 23:15:54
Quote Anchor link
als ik dat weg haal doet hij het wel en heb net ff echo gedaan (weet ik hoort niet)

toen deed hij het ook gewoon dus denk daarom dat het daar aan ligt
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/04/2012 23:18:10
Quote Anchor link
doe eens ipv deze regel:

throw new exception("kan niet worden geladen");

dit:

die('test');
 

18/04/2012 23:20:09
Quote Anchor link
Waarom throw je een exeption als er geen post is?

Zet het volgende in public/.htaccess:
SetEnv APPLICATION_ENV development
Gewijzigd op 18/04/2012 23:22:01 door
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

18/04/2012 23:20:40
Quote Anchor link
DIE();

nee liever niet dan stopt gelijk me script en is slecht error afhandeling

maar net gedaan en die werkt ook gewoon dus ligt echt aan throw new Exception

Toevoeging op 18/04/2012 23:21:47:

@phoenix klopt maar het is alleen om te testen daarom doe ik het :)

en hoort hij dus die throw new exception uit tevoeren als er geen post is
 
Chris -

Chris -

18/04/2012 23:22:28
Quote Anchor link
Bekijk de error_log om te zien waar het fout gaat.

Overigens, in dit geval wíl je helemaal geen exception. Je wilt een pagina waarop de gebruiker ziet wat er mis gaat. Waarom gebruik je niet gewoon Zend_Form? Daar zit de foutafhandeling al in.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/04/2012 23:23:31
Quote Anchor link
ja.. het was ook puur ter test...

oooh... wacht ff... je hebt helemaal geen try en catch!!

lees dit:

http://nl3.php.net/manual/en/language.exceptions.php

Je moet de try-catch methode gebruiken!
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

18/04/2012 23:24:10
Quote Anchor link
@chirs klopt maar ben het aan het leren en in het boek staat nog dat het zo gaat om verschillende errors telaten maken en te testen enzo :)
 

18/04/2012 23:24:13
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
$request
= $this->getRequest();
$form = new form.....

if ($request->isPost()) {
    if ($form->isValid($request->getPost())) {
    // form ok
    } else {
    // form false
    }
}

?>
Gewijzigd op 18/04/2012 23:27:27 door
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

18/04/2012 23:28:27
Quote Anchor link
@phoenix dat is toch het zelfde wat ik nu ongeveer heb ook met if en else dan zou hij toch gwn uit moeten voeren ?

Toevoeging op 18/04/2012 23:30:21:

en zoiezo vind ik het gek dat hij de webpagina niet kan laden inplaats van een foutmelding geeft
 

18/04/2012 23:31:29
Quote Anchor link
Nee nu controleer je alleen of er wel of niet is gepost.

Heb je
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SetEnv APPLICATION_ENV development
al in je htaccess staan?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/04/2012 23:31:30
Quote Anchor link
heb je mijn opmerking (hierboven) gelezen over try-catch?
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

18/04/2012 23:33:55
Quote Anchor link
@ozzie ja heb ik gelezen

@phoenix ja heb ik er in doet niks en zf maakt dat automatisch aan in de index.php in de public map
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/04/2012 23:34:34
Quote Anchor link
je krijgt dus die error omdat je geen try catch blok hebt
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

18/04/2012 23:36:04
Quote Anchor link
denkt het wel nu krijg ik dit om dat ik SetEnv APPLICATION_ENV development
in htaccess heb gezet


Fatal error: Uncaught exception 'Zend_Controller_Dispatcher_Exception' with message 'Invalid controller specified (ApplicationError)' in C:\Users\Nick\Documents\wamp\www\bedrijf\ZendFramework\loudbite\library\Zend\Controller\Dispatcher\Standard.php:248 Stack trace: #0 C:\Users\Nick\Documents\wamp\www\bedrijf\ZendFramework\loudbite\library\Zend\Controller\Front.php(954): Zend_Controller_Dispatcher_Standard->dispatch(Object(Zend_Controller_Request_Http), Object(Zend_Controller_Response_Http)) #1 C:\Users\Nick\Documents\wamp\www\bedrijf\ZendFramework\loudbite\library\Zend\Application\Bootstrap\Bootstrap.php(97): Zend_Controller_Front->dispatch() #2 C:\Users\Nick\Documents\wamp\www\bedrijf\ZendFramework\loudbite\library\Zend\Application.php(366): Zend_Application_Bootstrap_Bootstrap->run() #3 C:\Users\Nick\Documents\wamp\www\bedrijf\ZendFramework\loudbite\public\index.php(73): Zend_Application->run() #4 {main} Next exception 'Zend_Controller_Exception' with message 'Invalid controller specified (ApplicationError)#0 C:\Users\ in C:\Users\Nick\Documents\wamp\www\bedrijf\ZendFramework\loudbite\library\Zend\Controller\Plugin\Broker.php on line 336
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/04/2012 23:42:36
Quote Anchor link
heb je eigenlijk wel gelezen wat ik zeg?
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.