[zend] throw new exception werkt niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg waar jij de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je gaat projecten vanaf het begin tot het eind begeleiden. Je sluit aan bij meetings met klanten om hun processen in kaart te brengen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt

Bekijk vacature »

Senior java ontwikkelaar integratie

Functieomschrijving Voor de gemeente Rotterdam zijn wij op zoek naar een senior java ontwikkelaar integratie. Taken Binnen een zelfsturend Scrumteam voer je geheel zelfstanding je opdrachten uit en levert het eindresultaat op aan het Integratieteam. Jij voelt je net als alle teamleden verantwoordelijk voor alle aspecten, vanaf de vraag tot en met de oplevering in productie. Je bent kritisch, je helpt de klant om zijn wensen helder te krijgen, je schrijft zelfstandig clean code die van hoge kwaliteit is, met bijbehorende unit- en integratietesten, je ondersteunt zo nodig bij deployments naar productie. Het Integratieteam bouwt componenten (Endpoints) op de ESB.

Bekijk vacature »

Lead Front-end developer

Functie Hun huidige applicatie worden ontwikkeld in o.a. React, Redux, TypeScript. Ze werken graag met de nieuwste technieken en tooling en zoeken ook developers die hier proactief op zoek naar gaan. Als senior/lead developer ben je een kartrekker in het team. Naast het meedenken over bijvoorbeeld de architectuur of toepassing van nieuwe technieken krijg je ook veel tijd om de meer junior (front-end) developers te begeleiden. Zo kun je bijvoorbeeld 1 dag in de week met 2 collega’s bezig zijn om samen met hen te kijken naar hun ontwikkeling, doelstellingen en uiteraard de gewenste begeleiding hierin. Hiernaast sta je als

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

C# ontwikkelaar

Functie omschrijving Werk jij graag met C# en het .NET framework in een leuk familiebedrijf? Lees dan snel verder! Jouw takenpakket hierbij is: Je gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving (ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de omgeving van Best en is een echt familiebedrijf. Je komt te werken in een klein team van developers, die zich voornamelijk bezighouden met

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Ons programma is voor afgestudeerde enthousiastelingen die het als een uitdaging zien om met een klein dynamisch team bij de grootste bedrijven van Nederland aan de slag te gaan. Tijdens jouw dienstverband word jij begeleid door een talent manager. Het ontwikkelen van jouw talent staat hierbij centraal. Het programma doorloop je met een team van circa 8 Mede- trainees. De eerste maand start je met een fulltime inhouse opleiding. Deze staat geheel in het teken van de werkzaamheden die jij verder in het programma zult uitvoeren. Na deze opleidingsmaand ga je aan de slag in een dynamische omgeving bij

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Onze klant is sinds 2 jaar actief als adviseur en bemiddelaar in de verzekeringsmarkt. Sindsdien proberen zij deze slapende markt flink wakker te schudden. Dit willen zij doen door het bouwen van slimme vergelijkers op hun eigen website en die van partners. Het bedrijf wil continu voorop lopen, zodat consumenten eenvoudig de verzekeringen kunnen vinden die het beste bij ze past. Functieomschrijving Als Front-end Developer werk je aan vergelijkingsmodules die consumenten dagelijks gebruiken bij het vergelijken en afsluiten van verzekeringen. Je vindt het leuk om samen te werken met de product owner, bestaande modules te verbeteren en nieuwe vergelijkers "from

Bekijk vacature »

Medior front-end developer gezocht (€3.300 -

Functie Wat ga je doen? Jij als front-end developer gaat werken binnen de teams van/voor onze klant. Je werkt in een team met starters en ervaren ontwikkelaars met allemaal 1 overeenkomst; passie voor het vak. Maak je een fout? Geen probleem, leer ervan en ga dan weer door. Door de variëteit aan werk kun je in verschillende omgevingen een kijkje nemen en jezelf dus snel ontwikkelen. Wat hebben we jou te bieden? • Uitdagende projecten bij mooie klanten (bij jou in de buurt, of binnenkort intern vanuit ons kantoor!) • Een jonge organisatie met talentvolle collega’s • Veel ruimte voor

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

PHP Developer Symfony

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail. Hier ga je werken Als PHP Developer kom je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development teams welke ieder verantwoordelijk zijn voor hun 'eigen' klanten. Jouw team bestaat uit 6 backend

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving: De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van bromen snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie.De opdracht bestaat uit: het programmeren van de diverse modules;het tijdens demo's tonen van de

Bekijk vacature »

Front end developer React

Functie Wij zijn van origine een wordpress bureau, maar sinds 2006 zijn wij dit wel redelijk ontgroeid. Naar mate de jaren verstreken zijn we gegroeid in omvang, maar ook in de complexiteit van opdrachten waarin wij onze klanten kunnen bedienen. Momenteel bestaat onze organisatie uit 4 front end developers, 12 back end developer 3 projectmanagers en een 2 koppig management. Wij zijn een hele informele, bijna familiaire organisatie. Geen strak pak of overhemd, nee gewoon dragen waar jij je prettig bij voelt. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en 30 en wij doen er veel aan om onze hechte

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript Developer Webapplicaties

Bedrijfsomschrijving Voor deze organisatie ben ik op zoek naar een getalenteerde Fullstack JavaScript Developer. Ze is een snelgroeiend software development agency dat zich richt op het ontwikkelen van moderne webapplicaties en complexe systemen voor haar klanten. Ze is gevestigd onder de rook van Utrecht en heeft als doel om tot de top van de Nederlandse agencies te behoren. Deze organisatie maakt softwareoplossingen voor verschillende soorten bedrijven. Innovatie staat hoog in het vaandel en je zult dus met nieuwe technieken aan de slag gaan. Ze hebben klanten in vele branches zitten, zoals retail, finance, gezondheid en onderwijs. De diverse klanten zorgen

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Nick van der heijden

nick van der heijden

18/04/2012 22:53:18
Quote Anchor link
Goededag,

sins kort ben ik bezig met zend bevalt me goed alleen

als ik throw new exception gebruikt geeft hij een fout melding

fout melding is error 500

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
public function successAction()
    {
  
  
   if($this->_request->isPost()){
   $email = $this->_request->getPost("email");
   $username = $this->_request->getPost("username");
   $password =$this->_request->getPost("password");

 
}
else{

throw new exception("kan niet worden geladen");
}}
[\code]

kan die fout niet vinden

gr,

nick
Gewijzigd op 18/04/2012 22:54:45 door Nick van der heijden
 
PHP hulp

PHP hulp

20/05/2024 21:35:05
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/04/2012 23:04:10
Quote Anchor link
Moet exception niet met een hoofdletter?
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

18/04/2012 23:05:32
Quote Anchor link
heb ik net gedaan werkt helaas ook niet
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/04/2012 23:09:24
Quote Anchor link
wat is de exacte foutmelding?
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

18/04/2012 23:11:17
Quote Anchor link
enige wat ik tezien krijg is

internal server error 500 webpagina kan niet worden geladen
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/04/2012 23:12:57
Quote Anchor link
en waarom denk je dan dat het aan die throw Exception ligt?
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

18/04/2012 23:15:54
Quote Anchor link
als ik dat weg haal doet hij het wel en heb net ff echo gedaan (weet ik hoort niet)

toen deed hij het ook gewoon dus denk daarom dat het daar aan ligt
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/04/2012 23:18:10
Quote Anchor link
doe eens ipv deze regel:

throw new exception("kan niet worden geladen");

dit:

die('test');
 

18/04/2012 23:20:09
Quote Anchor link
Waarom throw je een exeption als er geen post is?

Zet het volgende in public/.htaccess:
SetEnv APPLICATION_ENV development
Gewijzigd op 18/04/2012 23:22:01 door
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

18/04/2012 23:20:40
Quote Anchor link
DIE();

nee liever niet dan stopt gelijk me script en is slecht error afhandeling

maar net gedaan en die werkt ook gewoon dus ligt echt aan throw new Exception

Toevoeging op 18/04/2012 23:21:47:

@phoenix klopt maar het is alleen om te testen daarom doe ik het :)

en hoort hij dus die throw new exception uit tevoeren als er geen post is
 
Chris -

Chris -

18/04/2012 23:22:28
Quote Anchor link
Bekijk de error_log om te zien waar het fout gaat.

Overigens, in dit geval wíl je helemaal geen exception. Je wilt een pagina waarop de gebruiker ziet wat er mis gaat. Waarom gebruik je niet gewoon Zend_Form? Daar zit de foutafhandeling al in.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/04/2012 23:23:31
Quote Anchor link
ja.. het was ook puur ter test...

oooh... wacht ff... je hebt helemaal geen try en catch!!

lees dit:

http://nl3.php.net/manual/en/language.exceptions.php

Je moet de try-catch methode gebruiken!
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

18/04/2012 23:24:10
Quote Anchor link
@chirs klopt maar ben het aan het leren en in het boek staat nog dat het zo gaat om verschillende errors telaten maken en te testen enzo :)
 

18/04/2012 23:24:13
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
$request
= $this->getRequest();
$form = new form.....

if ($request->isPost()) {
    if ($form->isValid($request->getPost())) {
    // form ok
    } else {
    // form false
    }
}

?>
Gewijzigd op 18/04/2012 23:27:27 door
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

18/04/2012 23:28:27
Quote Anchor link
@phoenix dat is toch het zelfde wat ik nu ongeveer heb ook met if en else dan zou hij toch gwn uit moeten voeren ?

Toevoeging op 18/04/2012 23:30:21:

en zoiezo vind ik het gek dat hij de webpagina niet kan laden inplaats van een foutmelding geeft
 

18/04/2012 23:31:29
Quote Anchor link
Nee nu controleer je alleen of er wel of niet is gepost.

Heb je
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SetEnv APPLICATION_ENV development
al in je htaccess staan?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/04/2012 23:31:30
Quote Anchor link
heb je mijn opmerking (hierboven) gelezen over try-catch?
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

18/04/2012 23:33:55
Quote Anchor link
@ozzie ja heb ik gelezen

@phoenix ja heb ik er in doet niks en zf maakt dat automatisch aan in de index.php in de public map
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/04/2012 23:34:34
Quote Anchor link
je krijgt dus die error omdat je geen try catch blok hebt
 
Nick van der heijden

nick van der heijden

18/04/2012 23:36:04
Quote Anchor link
denkt het wel nu krijg ik dit om dat ik SetEnv APPLICATION_ENV development
in htaccess heb gezet


Fatal error: Uncaught exception 'Zend_Controller_Dispatcher_Exception' with message 'Invalid controller specified (ApplicationError)' in C:\Users\Nick\Documents\wamp\www\bedrijf\ZendFramework\loudbite\library\Zend\Controller\Dispatcher\Standard.php:248 Stack trace: #0 C:\Users\Nick\Documents\wamp\www\bedrijf\ZendFramework\loudbite\library\Zend\Controller\Front.php(954): Zend_Controller_Dispatcher_Standard->dispatch(Object(Zend_Controller_Request_Http), Object(Zend_Controller_Response_Http)) #1 C:\Users\Nick\Documents\wamp\www\bedrijf\ZendFramework\loudbite\library\Zend\Application\Bootstrap\Bootstrap.php(97): Zend_Controller_Front->dispatch() #2 C:\Users\Nick\Documents\wamp\www\bedrijf\ZendFramework\loudbite\library\Zend\Application.php(366): Zend_Application_Bootstrap_Bootstrap->run() #3 C:\Users\Nick\Documents\wamp\www\bedrijf\ZendFramework\loudbite\public\index.php(73): Zend_Application->run() #4 {main} Next exception 'Zend_Controller_Exception' with message 'Invalid controller specified (ApplicationError)#0 C:\Users\ in C:\Users\Nick\Documents\wamp\www\bedrijf\ZendFramework\loudbite\library\Zend\Controller\Plugin\Broker.php on line 336
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/04/2012 23:42:36
Quote Anchor link
heb je eigenlijk wel gelezen wat ik zeg?
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.